Laʻau

Onion baton: fesoasoani mo le totoina ma le tausiga

Onion-o le mataupu ma se fulufulu oona oona, e lauiloa e pei o se fusi, fistula poo Tatar, ua leva ona totoina i Rusia. O le aganuʻu e aofia ai i le vaʻaiga o le aiga siʻi. O le lamatia e tupu i le matala ma puipuia eleele, ola lelei i le lanumeamata lanumeamata mo le muamua 4-6 tausaga.

Nutrient, o loʻo mauoa i mea faʻalauiloa ma elemene ua lafoaʻi, faʻaaogaina i le kuka ma vailaʻau. E manatu le Saina o se faʻamatalaga mataalia lelei ma se mea faʻapitoa. I Europa, o le mataupu e pei o le lauiloa. I totonu o togalaau, ua tupu ina ia tosina ai iniseti eleelea, o se laau o le meli ma le maeʻaina o le nectar.

Faamatalaga ma faamanuiaga o le sipisi

O gaʻo ma o latou vaega eleele e foliga tutusa ma le lapisi, o se paipa ma se fugalaau e foliga mai foi i le tausaga lona lua. O paʻu e pei o se vao i le tuputupu ae. O pseudobulbs e lamolemole, e le o faia, o le tele o aʻa o aʻa e sau mai le tasi ma le oʻo i le 6 laʻau i le taimi e tasi. I se aganuu lauiloa, o lau ma aʻa e mate i tausaga uma, i le tautotogo fou e aliali mai. I le gasologa o le vaitau, o le lanu e tipi 2-3 taimi. Mai le togavao e oʻo atu i le 10 kilokalama i le taimi o le taumafanafana. O gaioiga gaosia e oʻo atu i le 6 tausaga. O le faʻalauteleina o se mataupu e faʻaluaina: e ala ile fatu ma vaevaega o le vao vao.

Le faʻaaogaina o le mataupu i se tulaga maualuga o flavonoids, phytoncides, meaʻai, vitamini, suauu tāua. O tagata tafafao ma faifaatoaga o le taumafanafana latou te talisapaiaina ona o fugalaau malie ma se mana uiga ese e le pei o isi aniani aniani. O le aganuu e le lelei le vevela, faʻafetaia le malulu i luga ole palapala ile -8 ° C. E sosolo lelei i le eleele, faigofie ona faʻafeiloaʻi le gafa.

Eseese o le siʻiti

O le au faʻatasi o loʻo galulue i taimi uma i le faʻaleleia o ituaiga gaosi oloa ma gaioiga eseese o le peni. O le tele o ituaiga o ituaiga o loʻo faʻaleleia i Rusia, o faʻamatalaga e sili ona lauiloa i latou, o loʻo faʻaalia e ala i le tuputupu ae tuputupu aʻe, fua o fualaau aina, o loʻo lisiina i le laulau.

VasegaFaʻamatalaga Maea (cm)Talosaga
Uluaʻi aufana
AperilaSe fulufulu manu ma se mea suamalie suamalie. E tusa o le 45.Used to make salads.
AlofaE vaivai, fulufulu malie, faatasi ai ma se mea manaia mulimuli ane. 35.Lautele, o loʻo i ai i le tele o ipu, na faʻaaoga faʻapitoa.
Faʻasalaga lanumeamataSalati, o le fulufulu o loʻo i ai se tofo lelei, peninsular. E oo i le 75.E faʻaaogaina tutoatasi, e lelei i le vevela ma mafai ona fai.
PierroFuga-fufusi, fulufulu susu, peninsular, suamalie. E tusa ma le 40.E aofia i le fua mo salakeke.
Taʻaloga o vaeluagalemu
PotuFaʻasaga i faʻamaʻi, o le fulufulumanu e vevela, e maamaʻa. 50.Fafaga mo le kukaina o kosi lona lua.
Rusia teleO laulaau lautele, lautele, mafiafia. E oʻo atu i le 70.E faʻaaogaina mo le faʻamamaina, faia o meaʻai vela.
Rusia o le taumaluluSalati, fulufulu susu, ma sina vevesi laitiiti. E oo i le 30.Talia fiafia, e sau o se faaopoopoga i salata.
KebabO le fulufulu e faʻapipiʻi, e mafolafola, mumu, faʻalelei. E oʻo atu i le 50.E talafeagai mo vasega muamua ma le lua, toppings mo pies, faʻasaoina fale.
MeLate, lamolemole susu, maʻai ma sina vevesi. 40.Faʻaaogā e sauni ai aʻoaʻoga muamua ma le lua, faʻaopopo i salakeke.

O fualaau suamalie suamalie na totoina i Holani e lauiloa foi: Parade, Tagata Fai.

O mataupu autu ma metotia o le totoina o le sipuni

O le aganuu e tupu aʻe i fatu e pei o le taʻitasi ma le faʻaleleia, ae le o ni fatu, o pseudobulbs e maua mai i le vaevaeina o le vao vao e faʻaaogaina. Greens e mafai ona maua i se laufanua tatala, puipuia, ola i luga o se windowsill. O le faʻaleleia ma le tausiga e le tele se taimi.

O le totoina o fatu mo laau toto e faia i Ianuari-Fepuari, pe a mavae le 35 aso, o totogo manifinifi ua totoina i le togalaau. I totonu o greenhouses laʻau le aniani i le taufaʻaiʻuina o le autumn "ao le i oʻo i le taumalulu" poʻo le amataga o le tautotogo, pe a faʻamafanafanaina sina centimita o le palapala. Lafoaʻi e aofia ai le fausiaina ma le masani ai o laʻei, e oo atu i le 3 taimi i le tafaʻi. Faailoa atu fomaʻi faigata o loʻo i ai le vailaʻau, fuamoa, potassium.

Tasi le tausaga

Mo le lūlūina o le taʻitasi, o fualaau malulu e filifilia, o fatu e totoina i le eleele i le amataga o le tautotogo. O fualaau suamalie e maeʻa pe a mavae le lua vaiaso o le tuputupu ae. Afai o loʻo totogo le togavao, o le a amata ona vevela le lau, e mafai ona tupu le aʻa. Greens mai le mama e le o tipiina i le taumafanafana. O le tausaga e tasi le tausaga le matua e seleseleina i le tautotogo faatasi ai ma pseudobulbs, eli ma se pusa. Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina, e mafai ona maua se fua maualalo maua mai i se fulufulu manogi, malie.

Avanoa

O le totōina e faia i le auala lava e tasi e pei o le faʻaletausaga faaletausaga, i le taimi e tasi. I le autumn, e le mafai ona eliina ia upega, ae ua tuua i le taumalulu. Mo le vaitau e sosoo ai, ia eli i luga upega pe a manaʻomia, e mafai ona faia i soo se taimi:

  • i le amataga o le tautotogo, pe a na o le pau lava o laulaau;
  • i le taumafanafana, se vaega pe vave foi;
  • eli luga mea o totoe i le tautoulu.

Taua

Mo le galue umi, o fatu e totoina ile eleele:

  • i le amataga o le tautotogo, pe afai e te manaʻo e maua se fulufulu i le tausaga muamua o le galue;
  • i le taumafanafana, mai le amataga o Iuni seia oʻo i le faaiuga o Iulai;
  • i le tautoulu, faatasi ai ma le amataina o fulu e masani ona tafe muamua aʻo leʻi paʻu le eleele, "i le taumalulu".

O le fua muamua o laulaau i le taimi o le totoina o le toto ua aveeseina i le masina ao le i amata le tau malulu. E tatau ona saunia ia eleni mo le taumalulu - tutupu aʻe ma se fulu.

O fautua a le Susuga Summer Summer e fautuaina: o nai togafiti pe a tutupu le aniani

E ui lava i le faigofie o le tausia o se lanu meamata, e aoga tele le mulimulitai i le tele o tulafono i tekinolosi mea taufaatoaga:

  • o le aganuu e moomia i taimi uma, ae faʻafeinu faʻamalosi, pe a faʻafefe le vai, o le okesene e le ulu i le eleele, e maʻi le riki, e amata ona lanu samasama;
  • tolu aso aʻo lei tipiina, o le togalaau lelei ua malulu, ma o laulaau e ola, latou te faatumauina o latou foliga lelei i le taimi o femalagaaiga;
  • pe a uma ona totoina le sipuni-sip po o isi laau popo, e le fautuaina i latou e totoina se mataupu, nematodes, aʻa rot spores, siama siama e mafai ona aofia i le palapala;
  • o fualaʻau sili ona lelei e leʻi maua i faʻamaʻi masani ma aniani o nightshade (tamato, pateta), kāloti;
  • I taimi o le taumalulu, o fulufulu ua filifilia mo le totoina i totonu ole 2-3-tausaga le matutua ma se paipa paipa - o se pulu matala, o latou aʻa malolosi, vave ona latou fetuunai, ma tutupu aʻe;
  • mo le amataina o vave totogo, o le kiona i luga aʻe o le nofoaga o loʻo tulaʻi mai e mulimulitaʻi ma humus, e ufiufi i se ata - o le a mafanafana le greenhouse i lalo o le la;
  • pe a uma ona vavae ese le fulufulu mamoe, ona faʻamalosia le eleele, e pei o se punavai o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le vao; fugalaau ma paluga o minerale faʻamaʻi faʻapipiʻi e faaopoopo i ai;
  • O le sipuni o le sipuni ua totoina i luga o fualaau aina i le amataga o le taumalulu, o lea o le a mafai ai ona maua le aoauli lanumeamata i le masina ae le i fuafuaina.

O ia ituaiga auala, e tusa ai ma mataupu faavae o le tausiga o le sipuni, ia faateleina le fua o le ai uamea i le 1.5 taimi.