Fua o le gaosiga

E mafai ona lavea se orchid pe afai ua mamago aʻa ma ua lanu samasama ma pe faapefea ona fai?

O kulimi o ni laau faʻapitoa ma faʻaeteete e matua maaleale i tulaga faʻaleagaina. Soo se faaletonu i le tausiga o lenei fugalaau e afaina i nisi o faafitauli. O le tausiga o Orchid i tulaga sese e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi, i le tulaga sili ona leaga, o le a oʻo atu ai i le oti o le laau. O se tasi o nei mea le lelei o le faʻamaʻiina o aʻafiaga o aʻa.

Faʻafitauli faʻapitoa

O aʻa epiphyte o le Orchid o ni vaega taua teleaua latou te faia le tele o galuega.

  • Muamua lava, faʻafetai atu ia i latou, o siaki e tausia saʻo.
  • Lona lua, o loʻo aofia i latou i le photosynthesis, e pei o le lau lau.
  • Lona tolu, o aʻa e manaʻomia e faʻafefe ai le susu ma aveese mai meaʻai mai le ea ma le paʻu o laau e ola ai orchids.

O le isi, o se vaega itiiti o nikisi o lithophytes e ola i luga o maa papa ma maa. Na o le tilotilo i aʻa o le orchid, e mafai ona e maua saʻo le soifua maloloina o le laau. O aʻa o le aschid, i le ea ma totonu, e tatau ona maloloina i le foliga vaaia: malosi, pala, e leai ni faailoga o le pala, e leai ni mea pogisa ma e le toe mamago.

O lenei tulafono e faʻaaoga uma i phalaenopsis, o ona aʻa e lanumeamata i le lanu, ma manu ma dendrobium, o ona aʻa e tele lava e paʻepaʻe, sei vagana ai le tuputupu ae lauusiusi lanumeamata.

Fesoasoani! O se vaega o laau epiphytic o aʻa ia, e ufitia i le belamen. Vailaʻau o le hygroscopic ua mateina o loʻo fausia ai laulau papaʻe e taʻua o velamen. Velamen e faʻafefe ma tumau ai le susu.

Faʻafefe o timuga e tafe ifo i lalo o laau, fufulu ese ma faʻamavae le toega o mea faʻaleʻeleʻele - laʻau masiʻoti, faʻapea foʻi ma foliga o manulele ma iniseti. I lenei auala, ua faia ai se vaifofo vaifofo, faʻafefe ma taofia e ala i vela. O le Hygroscopic Belamen e aoina mai le susu mai le ea, faʻafefete i totonu o le vaʻa vai. O le puao ma le sau e maua ai le inisiua ma le susu i taimi o le vevela. E puipuia foi e Velamen aʻa o le togi mai le faamamaina.

Ina ia mafai ona aoina le aofaiga saʻo o le susu, o nei laau toto e manaʻomia se vaega tele o aʻa o aʻa, o lea la o le orchid e fai ai "paʻu" o aʻa uila e tautau mai lala laau. Faatasi ai ma le fesoasoani a aʻa o le orchid e faʻalagolago lelei i luga o le paʻu o le paʻu.

Afai o le aʻa e mausali ma mafai ona toe faʻaleleia, o se faailoga lea o lona mafai. I le taimi lava e tasi, afai o le aʻa e foliga mai e maloloina, ae a mamafa, e faigofie ona tatagi, atonu e mate. E tupu, i se tulaga lautele, o se aʻa maloloina e i ai se vaega e le mautonu i se mea e tasi. O se aʻa e le o toe aoga i le laau, aua e le mafai ona fafagaina atoatoa, ma e mafai foi ona afaina ai: o se paʻu oti e mafai ona avea o se punavai o siama mo siaki.

Aisea e lanu samasama ai?

O le tele lava o taimi, e maua ai e le au faifaatoʻaga ia aʻa o le itama e ave i luga o se lanu samasama (aemaise i le pito i lalo o le ulo). O le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli, o vaega o aʻa o loʻo i le loloto e afaina mai le leai o se malamalama. O le faagasologa o le photosynthesis i lenei vaega o le aʻa e le atoatoa.

O ā aʻafiaga o aʻafiaga?

O aʻafia maloloina e lanu meamata pe a uma ona faʻafefete ma lauulu-lanumeamata pe afai o le eleele ua mago i lalo o le togi. O aʻa e aofia i le photosynthesis, ma e mafua ona o la latou lanu meamata. O aʻa, faatofu i le mea e sui ai, e lanu samasama pe e lanu enaena.

Ae a pe a suia lanu?

E le tatau ona teuteuina aʻa o laulaau lanu samasama. O nei vaega o le aʻa e le afaina mo le togi. Na pau lava lo latou lanu ona o le mea moni e leai se malamalama na oo mai ia i latou, loloto i le ogatotonu o le ulo. O nei mea o loʻo galue ma ola maloloina, e mafai ona latou toe faʻafoʻisia malie le lanu meamata.

E faapefea ona faʻapolopolo le fale?

Afai o le pito i lalo e mago ma o lau lanu samasama

O le mafuaaga sili ona manino mo le magoina o le aʻa o le leai lea o le susu ona o le faasusu vai. Ona o le maualuga o le vevela o le ea, o le faafitauli ua tupu tele. E mafai ona foia e ala i le faʻaitiitia o vaeluaga i le va o le faʻamaina ma le faʻateleina o le tele o le susu. O le isi mafuaaga o le tele o le susu. I lenei tulaga, o aʻa foi e mamago. Ina ia foia lenei faafitauli, suia le pulega o le vai - o vavao i le va o le faʻaleleia o le vai, e mafai ai ona faʻamago atoa le masini.

Afai e mamago aa aʻa pe a uma ona suia le pulega o le susu, e mafai ona tupu ona o le mu i vailaʻau. E tupu lenei mea i le sili atu o le tele o maniua o minerale poʻo le faʻaaogaina o vai mama.

E taua! O susu e faʻafeinu pe a ma le 6-7 aso.

O le mafuaʻaga o le samasama o laulaʻau e masani ona faʻalogo i le vai. Ona o le tele o le suāsusu, e le mafai ona tafe le ea i le aʻa o le orchid, ma o le aʻafiaga o aʻa ua pala ma e le mafai ona toe fafagaina laʻau, ona o lau lanu samasama. O nisi o faifaatoaga e le masani ai o loo taitaia e le setete o pito i luga o le paʻu mo le fafagaina o le orchids. O le pito i luga o le paʻu e mole i le aso muamua, ma i totonu o le ulo o le eleele e mafai ona tumau susu mo le vaiaso.

O le vaega maualalo o le laau e avea ma lanu vaomago

O le lanu samasama o aʻa e taʻu mai ai ua leai so latou malamalama ma le ea. O aʻa e tatau ona manava. Fai le mea faʻapipiʻi ma sili atu le ea ma faʻaaoga se pusa manino.

Matou te ofoina atu se vitio i le toe faʻaolaina o le faʻagogo ma le samasama o le toso:

Puipuiga

Ina ia aua nei liua le lanu samasama po o le tiga ona aʻa, e tatau ona totoina le togi i totonu o se ipu palasitika manino, lea ua tumu i se mea e faamama ai le vai. E manaomia e le laau se mea e lagolago ai, o lea e le tatau ona matua vaivai tele. E faia mai i fasi uʻu, moa, malala ma isi mea e manava manava.

Ina ia lelei ona tausia se orchid, e tatau ona e iloa pe o le a se mea ola maloloina e pei o - o le a le lanu e tatau ona i totonu o lau, aʻa, peduncles. E masani lava, o se suiga i le lanu o soo se vaega o se laau e faailoa ai lona tulaga le lelei. E masani lava ona totoina se togi i le tele o aʻa e mafai ona vaaia i mata le mautonu. Laʻau lanumeamata ola maloloina i le taimi lava e uma ai le faʻamamaina ma le lanu-lanumeamata, pe afai o le eleele i lalo o le orchid ua maego. Ae o nisi taimi o aʻa e amata ona leiloloa o latou lanu moni, avea ma samasama pe enaena.