Fualaau aina

Uiga eseese: Nevsky faʻatoʻaga faʻamatalaga, faʻamatalaga, ata

O ituaiga eseese o pateta ua iloga e le gata i lo latou gaosia po o le tofo, ae faapea foi i le mea moni e faapea, e tusa ai ma le Tusi Resitala, latou te talafeagai mo le totoina i na o itu.

O lona uiga, o le palapala ma le tau i lau eria e sili ona talafeagai mo soʻo se ituaiga o pateta.

Ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga eseese e fuafua mo itu uma o le atunuu e aunoa ma se faʻasagaga. O se sui iloga o ia ituaiga o le "Nevsky".

Nevsky potatoes: faamatalaga eseese

Igoa tulagaNevsky
Tulaga lautelealalaʻau vave-laulau o pateta, ua manatu o le lelei tele o le aiga, o le fua o le gaosiga e latalata i ituaiga o Dutch
Gestation period70-85 aso
Manatua Pule10-12%
Masima o fai pisinisi90-130 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao9-15
Tuuina atu380-500 c / ha
Quality Consumere le faʻapogisaina le pulupulu i le taimi o le faaleagaina o masini ma le kuka, lelei le tofo
Faanatinati92-95%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanukulimi
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaoneone lafulemu ma moli uila ma le faʻalaugatasi loloto
Faʻafitauli faʻamaʻitalafeagai lelei i le paʻu ma tuai ai le paʻu
Vaega o le tuputupu aee le mafai ona totō ile eleele malulu pe tuusaʻo mai le teuina, maaleale i le vavaeina o totogo, tali lelei i le tele o gaosiga o faʻamaʻi
FaʻatonuCJSC "Vsevolozhskaya nofoaga faʻapitoa"

O lenei ituaiga na fafaga i le North-West Research Institute of Agriculture ma le fesoasoani a sopoʻia isi ituaiga e lua (Veselovskaya ma le Sui Faʻamasino) i tua i le 1976. O le Setete Resitala o Vailaau o le Rusia o le Malo sa aofia i le 1982. E faasino i ituaiga o pati laititi, vave o le matua o le laau e tupu ile 75 - 90 aso pe a uma le fuʻa muamua. O le le mautinoa o le lelei o Nevsky e aofia ai lona fua, i le tusa pe tusa ma le 35 - 50 tone o pateta i le hectare o mea totō.

I luga o fua o isi ituaiga o le ae maua ai faʻamatalaga i lenei laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Nevsky380-500 c / ha
Ilinsky180-350 c / ha
Cornflower200-480 c / ha
Laura330-510 c / ha
Irbite oʻo atu i le 500 kilokalama / ha
Blue-eyede oʻo atu i le 500 kilokalama / ha
Adrettae oʻo atu i le 450 kg / ha
Alvar290-440 c / ha
Breezee oo atu i le 620 c / ha
Soa450-550 c / ha
Kubankae oʻo atu i le 220 kg / ha

O le tasi togavao o lenei ituaiga eseese 10 - 15 tubers. O le tubers lava ia e matua tele, e mafai ona oʻo atu i le 130 g ia taʻitasi. Oval-lapotopoto foliga ma le vevela lanu samasama samasama ma tino manaialea e le faʻapogisaina mo se taimi umi pe a uma ona tipi. Pule a le malo 10 - 13%.

Mata ile tubers laiti, lanu piniki. O pamu o lenei ituaiga, faatasi ai ma isi mea, ei ai se taimi umi o le tausia o le lelei, ae ui i lea, i tulaga o le maualalo o le vevela, o le tubers e tupu vave vave nai lo le masani. O le maketi o loʻo umia i le 92 - 95% lelei.

Faatasi ai ma le tausia lelei o isi ituaiga o pateta, e mafai ona e maua i le laulau i lalo:

Igoa tulagaLaʻau
Nevsky92-95%
Burly97%
Felox90%
Manumalo96%
Agatha93%
Natasha93%
Lamele mumu92%
Red Scarlet98%
Uladar94%
Bullfinch95%
Rosara97%
Faitau atili e uiga i le teuina o pateta. E tusa uma le taimi, nofoaga, vevela, faʻafitauli faʻafitauli.

Ma le auala e teuina ai pateta i le taumalulu, i totonu o le faleoloa o fualaau faisua, i totonu o le potu ma le fale, i luga o le faapaologa ma totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa ma le foliga pusa.

Laʻau Nevsky potato maualalo, faʻasaina, e tele ni gaʻo tautau. Aʻo faʻapupulaina e le laau le tele o fugalaau paʻepaʻe, ae latou te vave paʻu foi. O pepa e lautele, ma se lanu matagofie, lanu lanumeamata lanumoana. Ona o le telē tele ma luga o le fogaeleele, e atagia lelei ai le susulu o le lā, e puipuia ai le susu mai le vave vevela, lea e fesoasoani i le togavao e ola ai le tau vevela.

Matou te ofoina atu ni mea manaia e uiga i meatotino o pateta. Aisea e matautia ai le solanine, pe mafai ona 'ai le pateta ma pe faapefea ona aoga le sua, aisea e' ai ai e tagata le totogo?

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le ituaiga pateta Nevsky:

Uiga

Muamua lava e taua le taʻua sili ona manaia o uiga o lenei ituaiga. E mafua ona o latou e toʻatele le au fai togalaau filifilia le Nevsky mo le totoina. E mafai ona faʻavela ma kuka i le paluga o lenei ituaiga, ae o le tele lava o mea uma e talafeagai mo le faaopoopo i sou soupeti ma salakeke. Ae mo le sauniuniga o pateta pateta e sili atu ona le lelei ona faʻaaogaina ona o le maualalo o le maso.

TAITAI! Faatasi ai ma isi mea, o le Nevsky e mauoa i vitamini C, o se mea faʻapitoa faʻaleagaina.

Vaega o le tuputupu ae

Mo le tuputupu ae lelei Nevsky e le manaʻomia soʻo se togafitiga le talafeagai poʻo ni aiaiga faapitoa. Pau lava le mea e manaʻomia e ia e mafanafana ai. O le mea lea, e sili atu le totoina i luga o moega i lena taimi o le tautotogo, pe a uma ona pasi afa.

Mai le mea moni ua fuafuaina mo le galueaina i itu uma o le Rusia, e mafai ona faʻauʻuina Atoatoa mo ituaiga uma o lo tatou eleele. Ae ui i lea, sili atu nai lo isi o le a talafeagai oneone ma le malamalama. O le isi ki i se seleselega tele o le malamalama manino. E le tatau ona e totoina lau pateta i le paolo o fale, laau, ma isi, aua o le a afaina tele ai lona tuputupu aʻe.

Ae mo le totoina, i le taimi lava lea ao le i totoina fatu e tatau ona fufulu lelei i se vaifofo o le palatini, o lea o le a fofo ai lau mea totō.

E tatau ona i ai pupu tui afa mita le va, o le mamao i le va o laina e faateleina e isi nai senetimita, ma loloto o pu lava latou e tatau ona i luga o le faailoga o 20 cm O le mamao tele i le va o laau totino e matua tausia lelei ina ia mafai ona sili atu ona lelei le gataifale mulimuli ane.

E tusa pe talafeagai le spud potatoes, nai lo le lelei e fai - i le lima poʻo le fesoasoani a se taʻavale savali, ma pe mafai ona maua se seleselega lelei e aunoa ma le veleina ma le tumutumu, faitau i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

E faapena foi fuālaʻau i foliga o manulele manu poʻo manulele e fautuaina i totonu o vaieli taʻitasi.. Mulimuli ane, o lenei ituaiga e le manaʻomia ai se isi fafaga faʻatasi ma minerale. Faitau atili pe faʻapefea ona fafaga falalaʻau, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina fomai ma o fea e sili ona lelei, pe faʻapefea ona fafaga lelei laau i le taimi o le totoina.

TAITAI! O fatu totō i totonu o le palapala e tatau ona matua tupu aʻe.

O le mea lautele, a oʻo ina totoina nei pateta, e faʻaaogaina metotia faʻataunuʻu. Afai e talafeagai, e mafai ona e faʻaaogaina le puleaina o otaota ma faʻafeinu faaopoopo i taimi vevela.

Maʻi ma faʻamaʻi

O ituaiga o le Potatoes e ese mai ai Nevsky lelei faʻalelei i le tele o faʻamaʻi: Alternaria, rhizoctoniosis, scab, tuai moli, kapuni o le pateta, Fusarium, verticilli, tuber blast.

Na pau lava lona vaivaiga o le nematode.. Afai e te le iloaina lenei osofaʻiga i le taimi (ma e faigata ona faia, aua o laau e ono afaina i nei meaola faalafua e foliga mai e leai se eseesega mai i mea maloloina), a aunoa ma le faʻaopoopoga o le a mafai ona faʻatafunaina toetoe lava o au fualaau uma.

O le nematode o anufe laiti ia e aʻafia ai na o aʻa o laau. Ona o lenei mea ma e faigata ona faʻaalia le amataina o faʻafitauli i le taimi. Ma afai e le mafai ona e vaʻaia le meaola i le taimi, ona avea lea o le auala sili e tau ai togafitiga puipui:

  • naʻo le soifua maloloina ma faʻamaʻoina fatu e tatau ona faatagaina mo le totoina;
  • le fesuiaiga o fua o faatoaga ma le toe faafoiina o pateta i lo latou nofoaga muamua e tulaueleele ai e leʻi sili atu nai lo le 3 tausaga;
  • Totoina le vevela tumau ma le eleele e eli i le autumn;
  • pe a maua laau na aʻafia e se nematode, e tatau ona vave vavaeeseina mai latou maloloina ma mulimuli ane mumu.

E mafai ona e faʻalogo ma vaʻavaʻai e uiga i auala masani o le puipuia mai nematodes i lenei vitio:

E masani lava, o loʻo faʻalavelaveina le au fai togalaau ma o meaola faalafua e pei o beet beet, miti pateta, medvedki, wireworm. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o fautuaga aoga i le auala e taulimaina lelei ai i latou:

  1. E faʻafefea ona faʻaumatia le telefoni i totonu o le togalaau.
  2. Tatou faʻamamā le moega mai le miti pateta: vaega 1 ma le vaega 2.
  3. Auala e tuliesea ai Medvedka e faʻaaoga ai kemisi poʻo metotia a tagata.
  4. Feteʻenaʻi le laʻau o le potato Colorado ma ona aʻa - fualaau faʻasaina ma vailaʻau:
    • Aktara.
    • Puleaina
    • Corado.
    • Prestige.

Lelei lelei, gaosiga ma le tofo, le lelei i le galueaiina. O nei mea uma Na faia e Nevsky se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o pateta i lo tatou atunuu ma fafo atu. O lea e mafai ona e mautinoa o le a le sili atu le lelei i lau 'upega tafaʻilagi.

I le faaiuga o le tusiga ou te fia fai atu e tele ituaiga, ma metotia o le latou totoina. Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani i tekinolosi a Holani i aso nei, aoao mea uma o le tuputupu ae o ituaiga eseese, faitau e uiga i ituaiga eseese e lauiloa i Rusia ma mea ua tutupu i isi atunuu o le lalolagi, pe faapefea ona liliu le totoina o le pateta i se pisinisi lelei. Ma le isi mea uma e uiga i isi metotia: i lalo o vaomago, i taga, pusa, i paʻu, mai fatu.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSuperstore
SonnyLotoFaifaatoʻaga
CraneLe Alii eMeteor
RognedaRamosTelevel
GranadaTaisiyaMinerva
MagicianRodrigoKiranda
LasockRed FantasyVeneta
ZhuravinkaLaeliZhukovsky vave
PalaʻeleAfaRiviera