Laʻau

Pumpkin Sweetie: fausaga o togalaau

O le salu o se fualaau maloloina ma lelei lea e tupu tele i Rusia i soo se mea. E tele ituaiga meaʻai ma le suamalie ma le suamalie. O se tasi oi latou o le Candy pumpkin, sili ona lauiloa, faʻamasino i le faʻamatalaga o ituaiga, ata ma iloiloga.

O nisi taimi ei ai le igoa tutusa - Caramel. Na fafagaina i Rusia faapitoa mo le Nofoaga Tutotonu o le non-Chernozem. E alofagia ma talisapaia o ia i le maualuga o lona gaosiga, tausiga le lelei ma meaʻai.

Faamatalaga o le Pumpkin Candy

O le eseesega o le vaeluagalemu o le vaitau, e malulu-malulu, tele-fua, e talafeagai mo le faʻaaogaina o laulau. E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana e maua ai ni nai laʻau umi (tusa ma le tasi ma le afa mita). E mafai e fua taʻitasi ona fua mai i le ono fua. O le tele o faʻataʻitaʻiga e oʻo i le mamafa o le 50 kilokalama. O le vaitau mai le totōina i le faʻatoaga e 120 aso.

O Pumpkin Candy na maua ni suʻesuega sili ona lelei ona o lona tofo. E matua suamalie, o le mafiafia o le pulupulu e tusa ma le 10 cm, o le lanu e susulu, mumu-lanu moli.

Faʻafetai i le paʻu o le paʻu, e teuina i le taimi o le taumalulu ma e le maumau lona tofo.

O le sone o fatu e laiti, o fatu e tetele, e lelei, e masani ona sasaa. E mafai ona faʻamago ma 'ai.

E faia le sua mai le pumpkin Sweetie, faʻafefiloi mo meaai pepe. O lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina mo le kukaina o fualaʻau i mea taumafa taumafa, talu mai le taimi e faaopoopoina ai, e le o toe manaomia le suka. O meaʻai suamalie, maualalalo-kalori e fai ai faʻamafaʻasaga - moa, puddings, felies ma sulu.

Zinc ma vitamini A, o loʻo i ai i le tele o mea, fesoasoani i le faʻaleleia atili o le vaaiga, maua se aoga aoga i le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu.

Auala e Tuputupu ai le Pumpkin Sweetie

E tusa ai ma tulafono o fua o le seleselega, o pati sili ona lelei mo pikiakini o: pateta, kāloti, aniani, kapisi, pi, tamato. O le a ola le lelei pe a uma ipu: zucini, suauu, melon, kukama.

Faʻafeiloaʻi lelei i totonu o le togalaau - pateta, pi, kukama (mo le faʻafefeteina). Ae i totonu o kukama, o fatu e mafai ona leiloa meatotino o le ituaiga; e le fautuaina e faʻaaogaina e avea ma mea e toto ai le tausaga e sosoo ai.

O le kulūlū e le faʻaalu i le tausiga, ae fiafia i le mafanafana. E mafai ona lūlūina ile lauʻeleʻele pe a lelei le lauʻeleʻele, pe tupu aʻe i luga o fatu. O le auala lona lua e sili ona lelei i itulagi ma se malulu malulu.

Fatuina sauniuniga

Ina ia mafai ona vave toto fatu, e tatau ona afifi mo ni nai aso i se ie vaivai ma susulu ma tuu i se nofoaga mafanafana, mo se faataitaiga, i luga o se windowsill i luga ae o le maa.

A maeʻa ona totoina fatu, ona manaʻomia lea ona faʻamalosi i le pusaaisa mo le 3-5 aso.

Talu ai ona o le palapala i le tautotogo ua maua ai se siosiomaga lelei mo le atiina ae o sigi ma siama, e sili atu le suamalie o fatu i le taimi o le germination mo le toe faʻaleleia atili i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Tuputupuina o laau

E matua vave tele le paʻu. O le totoina o laau i le eleele tatala e mafai ona faia i le 20 aso talu ona maeʻa. O lenei tulaga e tatau ona amanaʻia ma le taimi muamua o le germination ma le totoina o taimi.

O le aʻa o le karikulu uka e matua suamalie, o lea e tatau ai ona e totoina fatu i ipu solo poo ni meaʻai, ua totō saʻo i totonu o moega. Pe i totonu o se tane e aunoa ma se pito i lalo, e sili atu ona faigofie le aveeseina o fatu mai ia i latou e aunoa ma le faaleagaina o aʻa maaleale.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona tuʻu vai i le pito i lalo o pusa fatu.

O le loloto o le totoina o le 3-4 cm. 1 le fatu ua totoina i totonu o se pusa e tasi. Afai e leai se talitonuga i le selau pasene o le germination, e lua fatu ua faataatia, ona aveesea ai lea o le tasi, vaivai. Pe a totoina i totonu o se pusa lapopoa, latou te faatumauina se mamao i le va o fatu o le 5 cm.

Ua saunia le palapala mai le faʻafefiloi o le lau laʻau, peʻa ma humus i le fua o le 1: 1: 2.

O fanua e ufiufi i auala masani - tioata, plexiglass, faʻamalama palasitisi po o ata. A maeʻa, e leai se fale e manaʻomia.

O le tuputupu ae o le totoina o fatuga e tupu i se potu mafanafana ma susulu. O le mea lea, ia malosi ma faʻaleleia laau toto.

Toto fatu saʻo ile luga o le moega

O le totoina o fatu i le eleele tatala e sili atu ona talafeagai i itulagi ma se vevela vevela ma vave tautotogo.

Muamua togalaau, pe a fai e tatau ona totōina ai se paluka ua faʻafefeteina i le manulele poʻo le humus ma leli.

O fatu e tuʻuina i ni pupuʻu loloto i le 8-10 cm. Afai e faʻamoemoeina le kiona i le tautotogo, po o se pumpkin ua totoina i fatu i latito latū. E manaʻomia le faʻalauteleina o le loloto.

O nisi fatu e tuʻuina i totonu o pu taʻitasi ina ia mafai ona tuʻuina atu le vaega sili ona malosi i le taimi o le faʻamaʻi. O le malologa e le tatau ona toso i fafo, ae tapuni ina ia aua nei paʻi pe faaleagaina ai aʻa o le laʻau vavalalata.

Totoina o pikiakin i le eleele

Nofoaga lelei faʻatasi ma eleele eleelea e fetaui lelei mo le kalamu Candy. E tatau ona matala le lalolagi, "manava".

E totoina fua i le eleele pe a vevela le lalolagi i +13 ° C, ma i luga o le fana o le ai ai ni laʻau e lelei lelei.

E manaomia e laau taʻitasi 1-1.5 m2 nofoaga. Muamua e tatau ona e saunia vaieli, sasaa lelei i latou i le vai. O le lima o le apamefu laupapa ma le pine o le superphosphate ua sasaa i totonu.

Laʻau o le Pumpkin Outdoor

O le tausiga o le paluga e aofia ai le faʻasusuina masani, veleina, ma mulimuli ane - ave faʻamago fua.

Ina ia maua faapitoa fua tele, e manaʻomia i le tele o taimi i luga o le taumafanafana e faʻafefe ai le uka ma le faʻafefeteina o le povi povi po o manulele manu.

I luga o le gafatia o le fua, o se mea faʻaleleia ma se vaifofo o le suauʻu - 50 g i le faʻavainuina o le a iai sona aoga aoga.

E le gata i lea, o le faʻavaeina o se togavao e tatau ai - o lea taimi e tatau ai ona e togiina le au, e le sili atu nai lo le tolu gaioiga. Mo ni malosi malosi, mai lea taimi i lea taimi e tatau ai ona vaʻavaʻai sina mole ma faʻafefete le aʻa o le fana.

Auala e teu ai le seleselega

O le teuina lelei e fesoasoani i le matua o le fomaʻi, o le mafuaʻaga lea e sili atu ona suamalie ma vaivai ai le pauka.

E lelei le teuina o le kulimi ile + 3 ... +15 ° C. O le maualalo o le vevela o le a faʻaalu ai le tino ma pala.

O le faʻamafanafana fautuaina i totonu o le potu e 70-80%. I le maualuga maualuga o le maualuga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le gaosia ma se tofo malosi.

Le taua o le ea e taua. Afai e leaga se mea ma ua amata ona faasolosolo le leaga o fualaau o le pumpkin, e tatau ona lafoai ia mea ua faaleagaina, o le potu e tatau ona oso, pe afai e mafai, faamamaina, mago.