Fualaau aina

Lua laasaga o le gaosiga o le suauu: soli toatasi pe sili atu foi, o le togafitiga, o loo i ai se uila

O tagatanuu o osofaiga a le selu e osofaia mai ua oo mai ia i tatou talu mai aso anamua o Aikupito. O le taimi lena na ia tuuina atu ai ma le saʻo le igoa o se tasi o "Fitu Solitulafono o Aikupito".

I le agai atu i le tele o lafu, o lenei "osofaʻiga mataʻutia" e mafai ona faʻaumatia uma ai laau lauolaola uma i le palapala. E le o faʻalotolo e Locust le faia o se mea, pe o le tapaa po o laʻau o le sana, lavalava o tagata, po o vao vao. E lele i luga o galu.

I le mautonu ai, o le tasi vaega o iniseti e susulu agai i luga, ma o le isi ua uma ona faanatinati e suia, ma e faaauau pea seia oo ina leai se lau o le mutia lanumeamata i luga o le fanua, laufanua, e oo lava i le paʻu o laau lata ane.

Locust - o se iniseti mai le aiga selu. E tele ituaiga o sē akerise: toafa, african, migratory (nofo i le itu i saute o Rusia), Ausetalia, Moroccan.

Tulaga o le atinaʻe o le selu

Tagata o le aiga o Locust faʻaleleia le faʻaleleia o pepe.

O le atinaʻeina o le atinaʻe i le lalolagi o meaola ma iniseti e lua ituaiga:

  • tuusaope a ese le tamaititi mai ona matua i lona laʻitiiti laʻitiiti ma lalo ifo o le totoina o totoga (mammals);
  • tuusaʻope a fanau se pepe fou (alova) i fafo mai ona matua.

I totonu o iniseti, o le ituaiga lona lua o le atinae ua vaevaeina foi i ni ituaiga se lua:

  • maeʻa metamorphosis (suiga), pe a fuaina e fafine fuamoa, o le alofilima, e ola aʻe i se vaitaimi patino, ona i ai lea o se suiga i totonu o se uila. O lenei vaitaimi "puppet" ua taʻua o le malologa. I totonu o le red, e matua uma lava totoga taua uma ua toe fausia ma ua fausia ai se meaola iniseti matutua. O sea ituaiga metamorphosis o le uiga lea o lafu, lago, paʻu, pi;
  • faʻatautaia metamorphosis: o le leai o se "puppet stage", o le alova e vave ona oʻo mai se iniseti matua i le faagasologa o ni molī. O lenei metamorphosis o le uiga lea o fatuga, moa, sē ma sē akerise.

O le mea lea, o le faʻamatalaga o le sē akerise e i ai le red e le saʻo ma ua na o se faʻaʻoleʻole.

Suʻega a Locust

E faʻafefea ona maua mai le fuga? O le faagasologa e faapenei: o le tamaloa faʻalilolilo ma tufatufaina atu se mea faʻapitoa faapitoa i meaola faʻataʻitaʻi ia te ialea e tosoina ai le tamaʻitaʻi. Ona ia osooso lea i luga o lana paaga, e peiseai o le tosoina o ia mai luga ma pipii atu ia te ia ma le tino.

Ona ia tolopo le spermatophore (ato ma le sperm) i le pito i lalo o le ovipositor (organs female, with strong teeth, lea e avea o se ituaiga maneta e mafai ai ona e eli i luga le eleele ma tanu le fuamoa) o le fafine. E masani ona umi se taimi e fai ai le vavalalata: mai le 2 i le 14 itula.

Fuga e maua e le fafine le palapala susu, faʻatasi ai ma le fesoasoani o fuamoa faia fuamoa i totonu ma amata ona tuʻu fua. O uʻamea e tuʻuina atu se mea faʻapitoa faapitoa e faʻapipiʻi ai mea, fuamoa mausali e atiaʻe, o lenei vaitau e masani lava pe a ma le 12 aso, e masani lava o le 50-70 fuamoa i totonu o le pata.

E tatau ona galue malosi le aloa fanau ina ia aluese mai le eleele i le malamalama. Ina ia avea ma iniseti matua, o le alova e tatau ona tumau 5 mol.

O le i ai pea o se tausiga faʻaauau, e mafai ona fuaina i le tausaga atoa. I le taimi o lona soifuaga, o le fafine e faia mai le 6 i le 12 laumei..

Tausia o le fanau: e le mafai ona taʻua le sē akerise o se tina agaalofa, aua e le pei o isi iniseti (bees, paʻu), e masani ona tuʻuina meaai i totonu o potu taitasi (mink) pe a tuʻuina se fuamoa, latou te tuʻuina atu ia 'au e' ai lau fanau i le lumanai i le alofa tunoa o le mala.

O laʻasaga uma e faʻatupulaʻia ai ata:

Faʻasologa o le faʻaogaina

Lauina o le fala

Larvae

Pau molt

Faiga o atinaʻe

O le tulaga ese o lenei iniseti o le E lua ituaiga o atinae:

  • tasi (faatumu) - o se ituaiga o atinae ma le lava o meaai;
  • sili. A maeʻa le meaʻai, Maota e faapotopoto i lafu ma lele e suʻe meaai. I le taimi lava e tasi, o foliga vaaia o suiga, o le tele o le tino ma apaau ua faʻalauteleina, e tupu lenei mea e ala i le fevaevaeaʻiga o tagata taitoatasi e faasaga i le tasi ma le isi e ala i vae, lea o loʻo i ai se okeni faapitoa.

Foals ua avea ma sē akerise, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi mo tagata, o le tele o ona vaega i ni nai aso e mafai ona tafe uma ai le seleselega i togalaau, togalaau ma togalaau aina. I luga o le ala, o fafine e fua i fuamoa, o le tausaga e sosoo ai e le toe faaipoipo ai sē, ae o lago.

Locust - o se faʻalavelave moni mo le lalolagi, o se mea matautia matautia. I totonu o le tele o atunuu, e tele mea e taʻua o "faʻaletologa o faʻalapotopotoga", o se tasi o tele i Lonetona, oeo loʻo sailia ni metotia e faʻafefe ai le "malama lanumeamata". Ae i nisi o setete i saute, o sē akerise e taʻua o se meaʻai faʻamalolo ma e oʻo lava i le gaosi i ni mea faʻapitoa faapitoa.

O lea, matou te faʻamatalaina le ituaiga ma le faagasologa o le toe gaosia, ma taliina foi le fesili: e i ai le selu?