Laʻau

Nofoaga lanu uliuli i luga o rosa: faʻamatalaga, faʻataʻitaʻiga

O se teuteuga o soo se togalaau, fale poo le paka o le matagofie lea o le lalelei. E ui lava o le fugalaau e le o se mea sili ona mamafa i le tausiga, ae o iai lava taimi e manaʻomia ai e le masiofo o fugalaau ona sili atu ona gauai ia te ia lava. E tupu lenei mea pe a oʻo mai uluai faailoga o le maʻi i luga o le laau.

O foliga vaaia teuteu o le laau ua vevela i le lanu violē-papaʻe, ma mulimuli ane o lanu uliuli o loo aliali mai i laulaau. O laulaʻau e lauulu-enaena, peʻe ma pauu. O lenei maʻi fomaʻi ua taʻua o le lanu uliuli o rosa poʻo marsini.

Faailoga ma mafuaʻaga o le lanu uliuli

O se tasi o faʻamaʻi masani, e le gata o laʻau e pagatia, ae o isi foi vailaʻau. O le faʻamatalaga muamua o le uiga o le lanu uliuli, e tutusa ma le 5-16 mm. E vave ona manaʻomia le laveaʻiina o le laau. I le aluga o taimi, o le sisi e amata ona liu enaena, liliu lanu samasama i pito, ma e tele isi lanu uliuli e maua i luga o le ie. A mavae le 1-2 vaiaso, latou te fusia i totonu o le tasi nofoaga tele, ma mate le lau.

O le siama e faʻapipiʻiina e ala i le galu, e mafai ona timu, puao, faʻaogaina o le vai. I le tautoulu, o nisi o ituaiga e sili ona vaivai e mafai ona tuua uma e aunoa ma laulaau. E leai ni roses atoatoa e puipuia i lenei maʻi.

O tulaga lelei mo le atinaʻeina o le galo ua faia i le mafanafana, timuga o le tau, e masani lava o le afa lona lua lea o le taumafanafana.

O le uluai pogisa malulu e amata ona aliali i luga o laʻau pito i lalo, latou te lanu samasama ma pauu. Ma o le faasolosolo malie lava mai le pito i luga o le aʻa, i tua o le mea e tafe ai le vao. Faʻasalaga tiga i luga o le vao, e leai se mea ae na o tumutumu.

Afai e le o feteenai lenei faamai, o le faaleagaina o fale o le a tupu mai lea tausaga i lea tausaga. O le sipuni o le paluga e toe lelei ona toe lelei i le mafanafana ma le susu, tuʻutuʻu timuga ma e le mafai ona taofia le gaioiga.

O le mea lea, afai o se maʻi ua aliali mai i luga o le laau, e manaʻomia le togafitiga ma e le gata ina togafitia, ae faʻamavaeina foi mafuaʻaga o lenei laʻau.

  • E oʻo lava i se falemaʻi maloloina e mafai ona maʻi pe a le maua le tausiga talafeagai. E faʻaitiitia le faʻamaoni, ma o le faʻamaʻi e vave tele.
  • O le totoina o se mea e sili ona taua, pe afai e totōina i latou, e leai lava se faʻalelei, e vave faʻafuaseʻi ona tupu.
  • O le auai o vao e saofagā i le atinaʻeina o spores spores.
  • O le paʻu o vao, o le loloto o le eleele e aafia uma ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau atoa.
  • E mafai ona tupu le lanu uliuli ma le tele o le faʻaaogaina o le nitrogen ma le leai o ni faʻamalaʻau.
  • Ina ia faaitiitia le ono tulai mai o le faamai, i le tautoulu, mai le vao, o laulaau uma ua aveese ma susunuina. E sosolo saogalemu le anufe i laʻau paʻu.
  • O timuga, mafanafana mafanafana e fesoasoani i le atinaʻeina o meaola ninii.
  • O eseesega o le vevela e mafai foʻi ona mafua ai le paʻu uli.

O le mea lea, ina ia mafai ona taofia le vave amataina o le maʻi i le vave e mafai ai, e tatau ai ona pamu, faia le galuega puipuia. Ma i le taimi muamua o le vaʻaia ma togafitiga.

Metotia mo le togafitiina o manua uliuli i luga o rosa

O le mea lauiloa o le faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia umi ma faigata e le gata mo tagata, ae faʻapea foi mo laau totō.

Mo le puipuia, i le tautotogo, i le amataga o le laʻau, e faalua ona faia togafitiga.

Afai e maua pea le maʻi, e faʻaaogaina togafitiga faʻafomaʻi.

O le laasaga muamua o le aoina uma o laulaau i lalo o le vaomatua, tipi ese le le o pa'ū, ae ua uma ona aʻafia ma mu.

O loʻo togafitia i se pusa paʻu - o se palu Bordeaux e aofia ai le paʻu sukama ma le kulimi.

Latou te faʻaaoga foi Hom, Kuproksat, Oksikhom.

Faʻaoga fomaʻi ma faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻamaʻi pe tusa o le tolu taimi - Topaz, Fundazol, Previkul, Rodomil ma le tele o isi vailaʻau o loʻo maua i luga o le faʻatau i le eria o lou fale.

O meaola o meaola, o loʻo tuʻuina atu i le Fitosporin-M. E faʻaoga faʻatasi ma Zircon poʻo Siliplant. Lafo pe tusa o le 4 taimi i aso uma e 5. Mo le sili atu le lelei i le va o togafitiga, o loʻo faʻamaligiina i lalo o le laau lava lea (i le tau vevela).

O fomaʻi faʻamaʻi pipisi e ulu atu i totonu o le laau e ala i masini, ae o microorganisms ei ai le malosi e faʻaaogaina ai i vailaʻau faʻasolosi. O le mea lea, e tatau ona sui le taimi o le fungicide, o le faʻaaoga pea o le tutusa ma le taimi e maumau lona aoga.

Fofo faʻapitoa

Aisea tatou te talanoa ai e uiga i le puipuiga ae le o togafitiga? Talu ai ona o togafitiga faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina e faʻaopoopo i le fualaau faʻatau.

O le kulimi oona ua i ai sona aafiaga lelei. E fesoasoani i le tetee atu i faʻamaʻi, ma o se mea lelei lelei foi. Auala e kuka ai se mea teuteu: Aoina se lima tele o le paʻu, tuu i totonu o le pani, sasaa le tolu lita o le vai, aumai i se vevela ma tuu e tuu. E mafai ona e faia i le afiafi e faʻafeinu ai le vao i le taeao. O lenei tuufaatasiga e faʻaaogaina aʻo leʻi amataina le fugalaau.

Faʻaaogaina e pei o le mulch, o le sipuni o le sipili ei ai sona aafiaga leaga i luga o le silo, atonu o loʻo tumau i le aʻa o le vao.

Faʻasusu o le efuefu: 1 kg, sasaa le efuefu i totonu o se pakete, sasaa le vai i le + 70 ... +80 ° C ma alu e faʻaosooso i le po. I le taeao, faʻafefe le vai ma aumai lona voluma i le 20 lita. Faatasi ai ma lenei mea e afua i le tau vevela, vai le vao rosi.

O le matauina o fautuaga faigofie mo le tausiga o se rosa, o lou matagofie o le a fuga mai mo se taimi uumi ma le tele, faatumulia le ea i mea manogi manogi.