Laʻau

7 fugalaau fugalaau o le a ola e tusa lava pe leai se mea e tupu

Afai e malulu le togalaau ma o le palapala e mamao mai le eleele uli, e le o lona uiga e le mafai ona e totoina fugalaau matagofie. E i ai le tele o fua o fua o fualaau e sili ona fiafia i se malamalama itiiti ma lagona le lelei i luga o laufanua.

Gaylardia e tele-faʻafeifo

O le mea e ofo ai, o gaillardia o se laau e mafai ona afaina ai le popole tele. Aua e te popole i le saunia faapitoa o moega fugalaau mo nei fugalaau, lafo fatu i lena nofoaga matutu i le togalaau lea e leai se isi mea o le a tupu. Pau lava le mea o le a fesiligia e fugalaau mo le tuputupu ae ma le tele o fugalaau o se nofoaga lanu.

E te le manaʻomia foʻi le suavai i le gaillardia, o le a lava le timu ma le sau i le taeao pe a le o se timuga matutu. E matua faigofie lava ona ola fugalaau: aua le faʻapalapalaina nei laau totō, na o le pau lava le mea e manaʻomia ai se paluga pe a totoina e amata ai le tuputupu ae o le vaitau.

O laau taʻitasi taʻitasi, e fai ma tulafono, ola 2-3 tausaga aʻo leʻi oti. Pau lava le faafitauli e mafai ona e fetaiai o le uiga o fugalaau e salalau i tua atu o le uluai teritori.

Anacyclus

O le kapeti tapeti o le a avea ma se teuteuga o le oneone oneone o le togalaau, lea o aʻafia ai laau totō. O se laau fetolofi, fugalaau manaia ma le tele o lauusiusi e taua ai le igoa ma liliu le fugalaau i se kapeta kapeta. Laʻau e oo atu i le 30 centimita le maualuga e toetoe lava a le manaʻomia le suāuʻu, e faʻasaga i suiga o le vevela ma le malulu. O le anacyclus e amata ona fuga mai ia Aperila-Me ma o le taumafanafana uma e fiafia i le fua tele.

O le fugalaau e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua, e avea o se teuteuga mo togalaau papa, ae e faigofie foi ona tupu aʻe pei o se faʻalauiloaina o le pot.

Crepis

Krepis o se tausaga e matua faigata ma matagofie i tausaga taʻitasi, ua manatu e toetoe lava o le mea sili ona faigofie e totoina. E amata ona fuga mai i le amataga o Iulai ma oʻo atu ia Oketopa e ufiufi ai le eria ma lanu samasama lanu samasama poo lanu piniki-paauli.

Tui saʻo fatu i le eleele mai le amataga o Mati ia Aperila. Laʻau totō e sili atu le lelei i luga o eleele mamago mamago, sili ile la.

Adonis puna

Adonis e masani lava o se laau vavao, e ui o nisi o ituaiga e mafai ona oʻo i le 50 inisi le maualuga. O lanu samasama, lanu mumu po o fugalaau e foliga tutusa ma buttercups. O fualaau aina e ola i le amataga o le tautotogo, ma tausaga taʻitasi i le taumafanafana. E lelei i latou mo le totoina o togalaau ma e mafai ona teuteu auala poʻo papa toga.

O vaomatua e sili ona fiafia i vaega e lua, ae e mafai ona e ola i le susulu o le la pe a tumau pea le susu o le eleele. O Adonises e masani lava ona faigofie ona tausia, o ituaiga eseese e manaʻomia ai le faʻaleleia i le taimi o le tuputupu aʻe, ma i le mulch mulberry.

Origanum masani

O Oregano e sili ona fiafia i nofoaga vevela ile eleele eletise. O le laau e faigata ma e le fefe i le malulu. E fuga mai ia Iulai ia Setema, ma o fatu e amata mai ia Aokuso i Oketopa.

O le ituaiga o le hermaphrodite (o loʻo i ai uma le tane ma le fafine) ma ua paʻuina e pi ma pepe. E fetaui lelei mo le malamalama (oneone), lauʻeleʻele (loamy) ma le mamafa (eleele) eleele, e fiafia i vaega lelei ma vaʻaia ma e mafai ona tupu i eleele leaga. O lagona o Oregano e lelei uma i le faapaologa (malamalama laupapa) ma le la, ma faigofie foi ona onosaia matagi malolosi.

Leia alofagia

Leia e le manaʻomia le galue malosi ma le tausiga. Fugalaau togafitia ma le onosai le vevela ma le lamala. Latou te fiafia i nofoaga lafulemu latou te fiafia ai i se vaitau umi o le fugalaau. O le laau e sili ona manaia oneone oneone ma oneone papaʻu ma le faʻafefeina lelei. E ui o Leia o le a ola i luga o soʻo se eleele, i soo se mea e totō ai. O le mea taua, o laau ma vao e le o faia lona ata lafoia. E le lelei le fafagaina, e mafai ona toleni Leia i ni aso se tele e aunoa ma se vai, ae afai o le maualuga o le eleele e matua matutu, e sili atu ona lelei le suavai o le laau.

Anemone

O se tasi o fugalaau sili ona matagofie ma aoga, o fugalaau e fuga mai i le na o le tolu masina talu ona totoina, e totogo lelei i le taimi o le tautotogo, e masani lava ona maua mai i le 20 fugalaau i le pulou. A oʻo ina tupu aʻe i le ogatotonu ma le itu i mātū, e ufitia i latou mo le tau malulu ma se laʻau o mulch. E fiafia tele le laau i le aoauli atoa, ae fuga foi i le paolo. O le eleele aʻo le i totoina e mafai ona faʻaleleia e ala i le faaopoopoina o le faapalaga, laʻau humus poʻo isi fugalaau faʻalaʻau.