Laʻau i totonu

Faʻafefea ona tausia le Decembrist i le taimi o le fugalaau

Schlumberger, kata Kerisimasi po o le Decembrist - o nei igoa uma o le zigokaktus, e lauiloa i le fugalaau o aiga. O le laau e le lelei i le tausiga, ae o nisi taimi ei ai faigata i le vaitau o le vavao. O a foliga o le tausiga o le Decembrist, pe faʻapefea ona aloese mai faigata i le tuputupu ae - o le isi lenei i le tusiga.

Vaega o le vaitau o le vavao

O le mea autu o le Schlumbergers o le vaitau o le vaitau o le taumalulu, pe a auina atu le tele o laau mo se taimi malolo pe malolo. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i lona natura natura i vaitau o le taumafanafana o le vaitau timuga. Zigokaktus toe faʻaleleia le susu ma i le tuai o le tautotogo e amata ona fai ai ni afifi.

I le fale, o le aso o le fugalaau e faalagolago i tulaga o le tau ma le tausiga:

  • afai e vevela le vaitau o le tautotogo-tau vevela, i le faasologa, o le suavai e masani ona faia, o le a foliga mai i le faaiuga o Novema po o le amataga o Tesema;
  • afai e malulu le mafanafana, o le a toe totogo le cactus mulimuli ane - ia Ianuari poʻo Fepuari.

Muamua, o le a amataina ai fatu, lea, o le a amata ona amata, mai le ovary lanumeamata o le a faʻatuʻuina ai se faʻalavelave ma se umi o le paʻu, paʻu lanu ma fugalaau e pei o le logo o loʻo tatalaina i pito. Aʻo fuga mai fugalaau, o le pito i tua o petals e toe foʻi i tua, faʻaalia ai uumi uʻamea ma pistils ma tua.

O peti lanu e mafai ona:

  • pulumu vaivai
  • lilac tumu;
  • carmine;
  • mūmū;
  • snow papae.

Le umi o le fua o Decembrist i le fale

A o faagasolo le tausaga, e tatau i le Decembrist ona uia le taamilosaga atoa o le atinae mai le sauniuni mo le totoina i se taimi malolo mulimuli ane ia te ia, o le mea lea, e le pei o le tele o laau, e pei o violetiti, o le cactus e fuga i le tausaga. Le umi o le ola ma le tausiga lelei - 1-3 masina.

E te iloa? E tusa ai Feng Shui, e tatau ona e tausia le taavale Kerisimasi i totonu o le potumoe. I le po, o le fugalaau o le a "toso ese" mai le pule ona o mea leaga uma na faaputuputu i le ao, lea o le a faʻaleleia le taeao ma tumu i le malosi.

Malamalama o le taimi umi ua leva ona faatalitali, e mafai ona e sau i luga o le ogatotonu o pupuʻu o loʻo aliali i pito o tumutumu o luga.

E faʻafefea ona tausia le Tiapolo i le fale

Mo le manuia o le galueaina, e tatau ai ona tuʻuina atu Schlumberger i tulaga e latalata i le natura pe a mafai ai.

Fautuaga lautele:

  • eleele - faʻalelei ma le gaogao, faʻatasi ai ma le manava lelei. Vaega mo eleele e faia e le tagata lava ia - eleele eleelea, mo le faʻamalosi e faaopoopo ai le oneone, oneone lanu poʻo vermiculite. O le le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaopopo ai le faʻaofiina o le humus;
  • vai mo le fausiaina e tatau ona vavaeese, e sili atu le pasi i se faamama. O le vevela o le vai e le maualalo ifo i le + 18 ° C;
  • vevela mataupu: i le tau malulu - + 10 ... + 15 ° °, i le taumafanafana - + 18 ... + 24 ° С;
  • faʻafiafiaina - faateleina, 70-75%;
  • moli - faʻasalalau;
  • fale nofo - sasaʻe ma le itu i sasaʻe.

Vaitaimi

O le Kerisimasi e vave ona tali atu i le susulu o le malamalama, e le o taliaina uma le ata ma le susulu o le la. Mo le faʻavaeina o le malamalama o le moli e tatau ona faʻalelei lelei. Ina ia fuga, e tatau ona mautinoa le faʻaitiitia o le malamalama e pei lava ona tupu i le natura.

O le vevela o mea o iai mo lenei vaitaimi e + 18 ... + 24 ° С. Faatasi ai ma le faateleina o aso mafanafana i le faaiuga o Aperila, ua amata ona alu ese le ulo i le ea fou. O le faʻaleleia o loʻo faia e pei o le faʻagogoina o le pito i luga o palapala, ae leai ni lapisi. O le tele o vai mai le apa e tatau ona faʻafefe. O le ea e siosiomia le vao ma le laʻau e faʻapipiʻi i le tau vevela.

I le taimi o le tautotogo e fafagaina i le masina, e faalua i le masina ona fai ofu o le mafanafana. Faʻaaoga se mea faʻapitoa mo cacti ma soʻo, mo se faʻataʻitaʻiga "Agricola-Aqua" (5-10 ml / 1 l vai, faʻafeinu).

E taua! Pe a sauniuni se faʻamautu vai, e fautuaina e faʻaititia le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga i le 2 taimi.

I le taimi o le fuga

Mo le tausiga o Decembrist e faʻatoʻateleina e tatau ona mataʻituina. O le vevela lelei mo le umi o le fugalaau o le + 16 ... + 21 ° C, ae tatau ona faʻaitiitia le vevela malie ao le i toe faʻaaogaina ia mea.

E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia, ia mautinoa e mataʻituina le faaputuga o le susu i totonu o le apa. E mafai ona mafua ai le pala o le suavai, ma mafua ai ona paʻu le ulu po o le fuga o fua. Faʻaleleia le susu i le tusa ma le 2 taimi i le vaiaso. E le fautuaina le suluina o le laau i le vaitau lenei, o faʻafefegogogo i luga o petals o le a tuʻu ai ni mea vaivai.

Mo le faʻaofuina o mea faʻapipiʻi o loʻo i ai le eletise, e le talafeagai. I le taimi nei, e manaʻomia e le Decembrist le potassium ma le phosphorus. O loʻo faʻaaogaina faʻalavelave minerale mo nei faʻamoemoega mo laau toto, mo se faataitaiga, "Rainbow" (8 ml / 1 l o le vai, aʻa). I nei tuufaatasiga, e tatau ona paleni lelei uma minerale talafeagai. O le faʻavaeina o pulupulu ma fugaina o inflorescences e matua faʻavaivaia ai le puipuiga o le laau Kerisimasi. E fautuaina e faia togafitiga puipuia "Fitosporin". O fualaau faasaina e olaola, e leai se afaina. Mo le gaosiga saunia se vaifofo o le paʻu 1.5 g / 2 l o le vai.

E taua! I le vaitau o le fuga, o le ipu e tatau ona faia i le mamao e mafai ai mai masini afi: maualuga le vevela ma le ea malulu e faʻapuʻupuʻu le vaitau.

Faʻaolaina

Faʻalagolago i le umi o le vaitaimi ua tuanaʻi, o le zygocactus e amata ona toe faʻaleleia ia Fepuari - Aperila. I le taimi nei, ia faia se gaioiga pe a manaʻomia (tasi 3-4 tausaga), toe suia le eleele. A maeʻa le faʻatinoga mo le 2-3 aso e ave le ulo i le paolo. A maeʻa le pa'ū, ona oʻo lea i le taimi e fai ai ni teuteuga ina ia mafai ai e le laau ona totoina ni vine fou. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona vavaeina vaega, ua faʻasese i latou lava.

O le faʻasalaina e tele lava ina faia, ona o le leai o ni fugalaau ma fugalaau i le tele o le susu e leai se mea e manaʻomia. O le faimalaga i le taimi o le fafaga o le a fesoasoani i le pito i luga o palapala i totonu o le ulo.

Ina ia toe faʻamalosia le malosi ma le taua o meaʻai i le palapala, e manaʻomia ai fōlaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, "GrowAp mo cacti" 1.5 g / 1 l o le vai, laei aʻa. O le tuufaatasiga o le tuufaatasiga e avea o se faaosofiaga o le alualu i luma, atinae ma le faaleleia atili o meatotino puipuia.

I le amataga o le tautoulu e manaʻomia e le Decembrist se taimi malolo. Mo lenei vaitau ua tuʻuina atu i tulaga malulu o tausiga - + 10 ... + 15 ° С. E faʻamalosia le taofiofi e faʻamago ai le palapala, aua nei faia ni laei. O le aumaia o le laau i fafo mai le faʻatafunaina o le a fesoasoani i le faʻafefeteina o le vevela ma le faateleina o le ao.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli i le totoina ma pe faapefea ona taofia

O le laau e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi poo mea faʻamaʻi, o meaʻai ma ona aʻa e mafai ona ulu i totonu o le fale ma le eleele poʻo le taimi e lele ai. O aʻafiaga faigata i le tausiga e fesoʻotaʻi ma le solia o le pulega poʻo tulafono o tausiga.

Faitau foi fautuaga mo le tausiga o fugalaau Decembrist i le fale.

Aisea e tupu ai le leaga

O le mea lea, o mafuaʻaga autu o faafitauli o le fugalaau ova, o se numera toʻaitiiti, ma o latou fofo:

  1. Lē talafeagai - o le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete: e manaomia e le epiphytes le palapala, lea e pasi atu ai le okesene i aʻa ma lelei ai le susu. O le tuufaatasiga o se vaega talafeagai e faamatalaina i luga, na o le pau lava le mea e manaʻomia ona faaopoopo: o le tele o vaega uma e tutusa.
  2. Tele gafatia - i le vaitau o le vavao, o le maualuga o le taumafaiga a le laau e tatau ona tuusaʻo faapitoa i lenei faiga. O se ipu faʻaogalagi o le a faʻaosoina ai se laau Kerisimasi e atiina ae ai le aʻa i le faʻaleagaina o le faʻapipiʻi ma le atinaʻeina o tumutumu. Malosiaga e tatau ona i ai i le tele o le tele.
  3. Televave masima - o le faaputuputuina o le susu i aʻa e mafai ona mafua ai le pala, e mafai ona galo ia te oe le foliga mai o tumutumu i lenei tulaga. A maeʻa vai inu uma e tatau ona e siaki ma aveese le tele o vai mai le apa. Le taʻiala sili mo le faʻafia ona faʻavaivai - eleele vevela i totonu o le ulo.
  4. Le lava le malosi - O Schlyumbergera e tele naua taumafaiga i le faʻatulagaina o pupuʻu, faʻafefe o le maualuga o meaʻai i le vaitaimi lenei. E manaomia e le palapala se faʻavaitaimi faʻavaitaimi-fusi falala.
  5. E tatau foi ona manatua o le siosiomaga masani le aso malamalama i se taimi patino o le tausaga ua faaitiitiao le mea lea, i le fale, e le tatau ona le amanaiaina lenei mea moni.

Aisea e pau ai fugalaau

O le paʻu o le tino poʻo le faʻaleagaina e mafua mai i le tele o mea:

  1. Lelei le vevela - e le mafai ona faʻateleina pe faʻaitiitia le puleaina o le vevela.
  2. Suiga o vaaiga - o le ipu e tatau ona i ai i le nofoaga e tasi, i le tulaga e tasi. O le feaveaʻi mai lea nofoaga i lea nofoaga, o le liua o le fagu i lona togi e mafai ona faatosina ai le Decembrist e toe faʻatutuina fugalaau.
  3. Maualuga maualuga - faʻamalosia vai e tatau ona faasaʻo, ma o le pulumuina e matua le manaomia i le vaitau lenei.
  4. Ava malulu - vavalalata i mea faʻavevelaina e fatuina ai se atemosifia vevela ma le vevela, lea e aʻafia ai le tupu aʻe.

Faitau atili e uiga i le mea e fai pe afai e le manaʻo le Decembrist (Schlumberger) e fuga.

E le gata i lea, o faʻamaʻi ma meaola faalafua o le zygocactus e tatau ona mafaufau i ai, faapea foi ma fua e faʻafefe ai:

  1. Laʻu aʻa e tupu i luga o le tala o le maualuga o le suamalie. Togafitiga - faʻaleleia ma le sauniuniga "Diskor", faʻasologa mo se vaifofo vai - 2 ml / 5 l le vai.

  2. Fusarium e atiina ae foi i se siosiomaga malie. Togafitiga - togafiti i le fualaau faasaina "Gamar", o le maualuga mo le fofo - 2 papa / 1 l.

  3. Paʻu mumu e atiaʻe pe a viliina eleele ma le ea. Togafitiga - totoina o fualaau faasaina "Fitosporin M", le fua faatatau mo le fofo - 1.5 g / 1 l le vai.

  4. Spider mite fiafia i se lauʻeleʻele malulu, ea malulu. Togafitiga - totoina o le fualaau faasaina "Akarin" ma se vaifofo vaifofo i le ratio o le 2 ml / 1 l le vai.

  5. Mealybug e mafai ona ulufale mai ma le le lelei o le amataga. E fautuaina le fufuluina o le fufulu i le vai fasimoli ma fufulu i le sauniuniga a le Aktara i le maualuga o le 2 g / 2.5 l le vai.

E te iloa? O se tasi o faailoga e fesootaʻi ma le Decembrist e fai mai: afai e lei totogo le cactus, faʻamoemoe faafitauli tautupe.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ma le tausiga lelei, laeiina, faʻaaogaina o le eleele lelei ma le gafatia sili ona filifilia o lau Decembrist o le a susulu ma faʻaauau ona fuga. Ma a maeʻa ona tuʻuina atu ia te ia se malologa lelei pe a uma ona fuga, e mafai ona e faʻamoemoe o le latalata i le malulu malulu o le fugalaau o le a toe fiafia i le vevesi o lanu.