Weigela Middendorf

Faʻamatalaga o le tuputupu ae o lauulu

Matou te faʻafeiloaia oe i se mea manaia tele - weigela. Tatou talanoa e uiga i foliga o le totoa, ma le totoina ma le tausia o ia i le malae vaalele. Matou te aʻoaʻoina oe i le auala e faʻaleleia ai se laau toto, pe faapefea ona faʻapipiʻi saʻo, ma faʻafefea foʻi ona faʻafefeteina faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E te iloa? O le laau na faaigoaina i le polofesa Siamani o le kemisi ma le botany Christian Ehrenfried von Weigel. O lenei ogalaau o se elemene taua o le aganuu Samoa ma le togalaau a Iapani.

Uiga masani o le aganuu

O Weigela o se ogalaau o lona atunuʻu o Sasaʻe ma Southeast Asia. O iina e tutupu ai ituaiga vao o vao. O le ituaiga e aofia ai ituaiga o laau e 15.

O le mea sili ona lelei o le vao faigofie ma se numera tele o metotia faʻaleleia, o le matagofie o le faʻaleagaina ma le faigofie o le tausiga. A oʻo ina totogo, e fai e le vao vao le tele o fugalaau fugalaau, lea e liua i se polo tele e ufitia i fugalaau. E faʻafeiloaʻi foi e le laau le malulu ma isi tulaga faigata.

O ituaiga e sili ona lauiloa i aso taʻitasi

Na aumai e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga o manu ia e tafe i lo latou lalelei ma le faʻamuamua. O lea e mafai ai ona e filifilia se laau toto talafeagai, o le a matou tuuina atu ituaiga sili ona lauiloa.

Weigela Middendorf

Bush o lenei ituaiga e maualuga lona 150 cm faatasi ai ma le oso aʻe o laau mama. O laulaau e lanu meamata i le lanu, o aʻafiaga e pei o le filo-lanu samasama ma lanu moli. I le faʻasalaga na aoina i le 6 fugalaau. Weigela Middendorf fuga i le tautotogo ma le autumn ma le umi o le 1 masina.

Weigela manaia

E taua! O fatu o lenei ituaiga e le tupu mai i le ogatotonu.

O lenei meaola e seasea mauaina i togalaau. Laʻau e maualuga lona 130 cm lafoaʻi le lanu lanu meamata lanu mumu. O fugalaau e lanu piniki-lanu violē ma fafo atu ma lanu piniki i totonu. E fuga mai na o le 2 taimi i le tausaga - ia Me-Iuni ma Aokuso-Setema.

Iapani aganuu

Iapani aganuu e maualuga lona 100 cm, lafoaʻi ellipsoid i le 10 cm le umi. Fugalaau fuga lanu piniki, foliga o le logo. I luga o le tasi pedicel e tolu fugalaau.

E taua! Ole ituaiga o weilala e le mafai ona faʻafeiloaʻi le malulu ile fale.
Korea aganuu

Totoina laau e maualuga lona 150 cm (vao - 5 mita). Lea tusitusi, susulu. O fugalaau e lanu mai le lanu piniki i le moli uila (i le faaiuga o le fugaina), le lautele - 3 cm. E manaia ma e na o le 2 taimi i le tausaga e tupu ai (e pei ona fiafia i tatou). Fuga mai le 15 i le 30 aso (o lenei vaitau e ono fesuisuiaʻi ma fugalaau taʻitasi). O le mea e leaga, e le tupu mai i le ogatotonu.

E taua! Manaomia se malutaga mo le taumalulu.
Weigela vave

O lenei ituaiga o vaitau e maualuga lona 150-200 cm tuputupu ae i Saina ma Korea i Matu i luga o mauga papa. O laulaau e lanu meamata lanumeamata. O fugalaau e aoina mai i vaega laiti o le 2-3, ia i ai se lanu piniki i luga ma le lanu mumu-lanu mumu. E fuga mai ia Me ma Iuni, le umi o le ola aʻe - 10-30 aso.

Weigela Garden

Laʻau i le maualuga i le 100 cm, foliga tutusa ma le Korea. Laua i le foliga o se fuamoa, e oo atu i le 10 cm le umi. O fugalaau e mafai ona oʻo mai i pito pito i lalo o tipu ma i le laʻau laʻau, o loʻo i ai se foliga faʻalelei ma se lanu piniki mumu. O le tele o fugalaau e amata i le tolu tausaga o Me ma seia oʻo i le amataga o Iuni. Faatasi ai ma le matua, o le tetee atu o le laau i le sosolo ua faateleina.

E taua! O lenei vaaiga e manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu..

Weigela Maksimovich

Weigela Maksimovich e maualuga lona 150 cm. O laʻau e tusi i le pito i luga, umi e oʻo i le 8 cm. O fugalaau e lanu samasama lanu samasama ma foliga faʻafoe. Fugalaau e amata mai le afa lona lua o Me i le ogatotonu o Iuni. I lenei ituaiga, e oo atu i le ogatotonu o Oketopa o fatu e oo lava i le ogatotonu.

Iloiloina o ituaiga e mafai ona tatou faʻatasi i se tasi taʻitaʻi - Weigel Maksimovich, lea e maua ai fatu e mafai ona fuaina e tusa lava pe sili atu i latitu latū. Afai e te nofo i saute, ona mafai lea ona e filifili e faavae i ou lava manaʻoga.

E talafeagai lelei

Filifili se nofoaga mo le totoina, totoina o taimi ma saunia le saite.

E te iloa? Weigela i le faʻataʻitaʻiga faʻafanua e faʻaaogaina mo le faʻavaeina o vaega ma le nofofua, i luga o slopes ma slopes, e fatu ai se pa puipui ola saoloto ma i ni mea e faʻapipiʻi ai laau totō.

Taimi aupito sili ona tulaʻi

O le tele o faila o loo popole e uiga i le mataupu pe ae manaʻomia le totoina ma le toe totoina o le weigela.

Ole seleni e tatau ona totoina i le tautotogo. O le vaitaimi sili ona lelei o Mati-Aperila (i le va o le amataga o le mafanafana o le eleele ma le fulafula o fatuga). Afai e te totoina se togavao i le tautoulu, atonu o le a le ola le kiona, e tusa lava pe e te ufiufi.

Afai na e faʻatau mai i le tautoulu, ona e le fefe. O le a mafai ona faʻatali le laau seia oʻo i le tautotogo. Na ona eli le togavao i lalo ifo o le mauga ma ufiufi le eleele.

O le togavao vao e faia na o le tautotogo, ina ia oʻo i le taumalulu e mafai ona ia faʻafetaui ma faaputuputu meaʻai.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

Mo le tulaueleele, filifili se mauga e tapuni mai matagi i matu. Weigela e le taliaina ni faʻataʻitaʻiga (o le matagi e tuʻituʻi ai mea leaga), o le mea lea e le tatau ona faʻamamaina le nofoaga. O le filifiliga lelei o le itu i saute. O le a lagona e le togavao le sili atu pe a iai se fale i tua; o lenei auala o le ae faʻamaʻo saʻo ai le laau mai le ata tusi.

Sauniuniga o eleele mo le totoina o fatu

O le laau e matua faigata lava i le palapala, o lona uiga e tatau ona matua taua lona tuufaatasiga. Weigela e fiafia i le oneone oneone po o le palapala vaivai ma le vaivai, ma sili atu ona le faaituau, tali. E le gata i lea, o le eleele e tatau ona tamaoaiga i le humus ma elemene. A o lei totoina, o le pito i lalo o le lua ua ufitia i le iliili poʻo isi alavai. Ona faʻamanuiaina ai lea o chernozem (poʻo isi laufanua lafulemu) faʻatasi ai ma faʻamaʻi (100 g o le nitrophoska ma le 7.5 kilokalama o le faapalaga).

Aua neʻi galo le faʻafefiloi lelei o le nitrophore ma le faapalaga, a leai o le a e susunuina aʻa o le laau. Pe a sauniuni le eleele e aoga le manatuaina o lena mea Weigela e le fiafia i le eleele suavai o le mea lea, o ia vaega e vave ona mou atu. E tutusa foi le faaaogaina i nofoaga e maua ai le suavai maualuga.

Busu i le vaitau

Na e totoina le vao, o lea e tatau ona e tausia lelei, ina ia ola lelei laau toto ma faalua i le tausaga e faʻafiafia oe i fugalaau matagofie. O lea la, matou te liliu atu i le iloiloga o le tausiga mo le vao.

Auala faʻavaivai

E tatau ona manaʻomia le vai. Afai e leʻi timu mo se taimi umi ma amata ona vevela le eleele, faʻafefe le vao (e tusa ma le 5-8 lita i le vao). Leai se mea e tatau ona faʻamamaina ai le eleele i le susu, a leai o aʻa o le a amata ona pala. I lenei tulaga, e leai se tele o vaiinu, ae e taua le iloa afai e te mulimuluina vao, o lona uiga e tatau ona e faʻafefeteina le tele o taimi, talu ai o le mulch o loʻo susunuina le susu. E le gata i lea, o le laau e tatau ona fafagaina tele pe a uma le taumalulu (e tusa ma le 8-10 lita i lalo o le vao), pe a faʻamaʻa. I le tausiga o veigela punavai, o le a tatou faamatalaina i lalo.

Mulch ma le pito i luga luga o le palapala

E manaʻomia e Weigela le mulumulu ma le faʻaleleia o le palapala, ia e faitauina lelei lenei vaega ina ia tausia ai le ola maloloina.

E taua! Afai e te le fafagaina le vao i le tautotogo, atonu o le a le totogo le laau, pe o le a vave ona tupu. I le tulaga sili ona leaga, o le vao e mafai ona faʻamago ese ona o le leai o se malosi.

Amataga o le tautotogo (pe a le liusuavai le kiona) o loʻo faʻaaogaina faʻamalaina o minerale i lalo o le vaomatua (20 g o Urea, 10 g o le superphosphate ma le 10 g i le mita o fugalaau fufulu). O lenei mea o le a maua ai le malosi faaopoopo i le laau na vaivai ina ua mavae le taumalulu.

O le Re-weigela na fafaga i le vaitau o le muamua fuaina - i le amataga o Iuni. Aumai le superphosphate e lua ma le potassium sulfate (30 g i le 1 sq. M).

I le tautoulu i le taimi o le eliina, e faʻaaoga ai fomaʻi: 3 kilokalama o humus, 50 g superphosphate, 30 g o le potassium sulfate i le 1 mita sikuea. m

E taua! E le manaʻomia le faʻafeiloaʻiina o laʻei i se taimi mulimuli ane, aua o le a faaauau pea ona tuʻuina atu ni vaʻai fou e leai se taimi e ola ai i le kiona ma feoti ai.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le tafu o le eleele latalata ane i le laau.

O Mulch e le gata na te taofia le susu i le palapala, ae le faatagaina foi vao e ola ma faasaoina le eleele mai le vevela. Mulch ua faataatia i le tautotogo o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le sawdust, lea e sasaaina i se faʻaauau faifai pea e le silia le 10 cm i le mafiafia. O le aʻa e tatau ona i ai se laina e tusa ma le 2 m.

I luga o lenei mea fufuluina o eleele ma le faʻamaʻi maeʻa, e mafai ona e alu i le togafitiga o le eleele masani.

Tatalo ma aveese vao

O le laufanua e faʻataʻamilo i le vao e tatau ona tatalaina pe a uma le faʻavaivai ma pe a faʻatusatusa i le eleele. Lafoaʻi le palapala i le taimi lava e uma ai le kiona ma faʻamaeʻa ia Iulai. E taua foi le tausia lelei o vao, lea e le tatau ona siomia ai le laau.

Manatua o le mulching o le eleele e fesoasoani i le aveesea o vao ma puipui le faʻamagoina poʻo le vevela o le eleele. E le manaʻomia le tatalaina o le palapala, talu ai e leʻo faʻaalia le lalolagi i le susulu o le la ma le matagi.

Faʻafefeteina o le toʻa i le malulu malulu

I le avea ai o se tulafono E manaʻomia lou ufiufi o le Weigel ao leʻi oʻo ile malulu malulu e puipuia ai aʻa o le laau.

I le itu i matu, o le malulu masani o le kiona, lea e puipuia aʻa mai le maualalo o le vevela. Ae ui i lea, o taumalulu e itiiti le kiona, o lea e tatau ai ona e ufiufi lau fafie mai le malulu.

I le avea ai o se malutaga, e mafai ona e faʻaaogaina se vavae, lea ua faʻatuina e avea o se mea e sili ona lelei e ufiufi ai. Mo lenei mea, ua faʻapipiʻi le faʻavaa i luga aʻe o le vao, ma o loʻo faʻasalalau i luga o mea. Pristvolny liʻo, muamua ona palu, faʻasusu i lālā paʻu poʻo lau lauʻeleʻele. I le malulu o le kiona, e mafai foi ona ufiufi le laau i le tolya poʻo le lutrasil. Mai luga, o le fausaga atoa o loʻo ufiufi i le kiriata palasitika. A maeʻa lau lau, e mafai ona e nonoa le vao ma punou ifo ile eleele. O lenei metotia e faʻaaogaina pe afai o le tau malulu malulu e faamoemoeina (o le vevela i tafatafa o le eleele e maualuga atu i le 1-1.5 mita i luga atu).

A oʻo mai le tautotogo, e taua le iloa pe afea e te lafi ai mai i le weigela. Fai faatasi ai ma le amataga o le kiona o le a fuluʻi pe vevela. E tatau ona aveese le ata tifaga, faʻavaa ma lau mai le paʻu mulch. A maeʻa lenei mea, faʻamalosia le tele o le laau ma, pe a tatau ai, faʻafefe le palapala.

Talu ai nei sa totōina ai manu, faapea foi i latou e tele ni tausaga, e tatau ona ufiufi mo le taumalulu. Faatasi ai ma le matua, o le a faateleina le faigata o le taumalulu, ma e mafai ona faʻasaʻo fale (pe a malulu le taumalulu). I le tulaga o le malulu, ua vave ona vave faʻaleleia le weigela ona o lona maualuga gafatia. Ae o le isi tausaga o le a totogo vaivai.

Afai e te mulimuli i faatonuga, o le taumalulu o lau lauulu o le a sologa lelei ma o le a le malolo le togavao.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le isi laasaga o le teuina o vao. Tatou amata laʻau i le tautoulu.

E taua le manatuaina o le aiga e le o faʻataunuʻuina le fuʻa. Talu ai aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e faʻapupulaina ai meaʻai e le gata i aʻa, ae faʻapea foi i le tino o loʻo i luga, e aofia ai - i totonu o le tipu. O le mea lea, o le teuteuina e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le vao ona o le leai o se malosi.

I le tautotogo, pe a uma le siitia o le malutaga, na o na o mama ma faamaʻi ua tipi. O le faia o fualaau teuteu e faatoa faia pe a uma ona tupu aʻe - ia Iuni. I le taimi lava e tasi, ua seleseleina ai pine tuai e leai ni fua ma se vaega o le palealii, ma ua iai ni laʻau faʻafouina fou. Ua faʻapuupuuina pupuʻu ua faʻafefeteina e le 1/3.

O fua eseese e na o le pau tasi i le 3 tausaga faatonutonuina le maualuga o le vaomatua ma le i ai o pamu fua.

E taua! Afai na e misia le taimi o le teuteuina o le taumafanafana, ona mulimuli ane lea e le mafai ona faatinoina. E afaina ai le laau aʻo leʻi toe faʻaleleia.

Toe gaosia o laʻau i le fale

I le suʻesuʻeina o le teuteuina ma le faʻapipiʻiina o le vao, matou te faʻaauau ai le toe gaosia o le vao. E mafai ona e faʻateleina le laau vaevaeina o vao, tipi, lala poʻo fatu. Manatua i le ogatotonu o le laina, o le tele o ituaiga meaola e le tuʻuina atu ni fatu faʻaogaina.

Laʻau

O le auala masani lea e faʻateleina ai le faʻaaogaina o fale, lea latou te faʻaogaina ai lanu meamata, talu ai e le aʻafia le lignifieds (pe'ā mauaa aʻa, ona tusa lea ma le 5 tausaga e faʻatali ai iʻuga).

E tipiina le tipi ma se lau o le faʻamaʻi pipisi i Aperila-Me ao lei tuʻuina le pupu. E tatau ona iai le 2 laʻau ma le umi o le 10 cm. O le tipi e tatau ona saʻo ma maualuga (e aunoa ma le vaeluaina o laupapa). O le tipi ua togafitia i se aʻafiaga o le tuputupu ae o le aʻa - heteroauxin (159 mg i le 1 lita o le vai), ma tuua mo le 12 itula i se nofoaga pogisa i le vevela o + 19-20 ° C. I le isi itu, ua totō le fatu i totonu o se paluga paʻu (eleele, peʻa, oneone) i le loloto o le 5 mm, ina ia aʻafia. Vai le laau talavou 2 taimi i le aso.

E taua! A uma ona toto, e tatau ona ufiufi le laau i se ata e mafai ona faigofie ona aveese pe a fausua.

O aʻa o le a aliaʻe i totonu o le masina, ma e mafai ona toe totoina le laau i totonu o le eleele pe a uma le 18 masina.

Vaeluaina o vao

E mafai ona faʻalauteleina le 'auʻau i le vaevaeina o le vao. Mo le talafeagai lea o laʻau e silia ma le 3 tausaga. E le gata i lea, o le vao e tatau ona i ai le tele o fuʻa e tupu mai i le eleele.

Luga o le tau ina ua paʻu lau, eli se vao ma se vaega ese o le rhizome ma se fana. Ina ia faia lenei mea, ia e faʻaaoga se naifi malosi poʻo se sikula (e tatau ona mama le mea faigaluega). Tuu le tipi i luga o le tinamatua ma le vaega valavala e faʻasusu i le paʻu o le carbon activated. O le vaeluaina o vaomatua ua aumai i totonu o le potu ma mafai ai ona faʻamago. A maeʻa lena, ona faʻapuupuuina lea o pupu luga i le 2 taimi. O loʻo latou totoina se fale fou i le tautotogo, pe a uma ona liu le kiona. Ma o le taimi o le taumalulu e le malogo ai le togavao, e paʻu i se pogisa, ae le o le susu i totonu o le oneone ma masani ai susu.

O le totoina o le vaega valavala e faia i le auala e tasi e pei o se laau talavou.

Tapa

Ina ia faʻasaina tapsi weigela, e tatau ona e filifilia se puʻe ola maloloina, lea e latalata i le eleele. E i ai ni mea faʻafiafia e faia i luga o le nofoaga o le a tanumia ai i latou i le eleele. A maeʻa lena mea, e faʻamautu le pipi ma faʻafefete i le palapala. O nei faʻatinoga uma e faia ia Aperila - amataga o Me.. E tatau ona faʻafefete vai i se mea e masani ona masani ai nai lo se vao masani. A maeʻa le fufulu lona lua, e mafai ona e siakiina mo le iai o aʻa.

Ina ia mafai ona vavae ese se laau fou, 1.5-2 tausaga e tatau ona pasia.

E te iloa? I le taimi nei, e tusa ma le 200 ituaiga o vao. O le aoina tele i le lalolagi o loʻo faʻatusalia i totonu o le Faatoaga Faatoaga o le taulaga o Sheffield i Peretania.

Fatu

O fatu o le Weigel e le o teuina mo le silia ma le 2 tausaga, ma a maeʻa le 1 le tausaga o le paʻu o le germination e pau i le 2 taimi. O lea, e sili atu le totoina o fatu i le taimi lava e uma ai le seleselega, i le tautoulu, latalata i le tina. Talu ai o le a e ufiufi le vao atoa mo le taumalulu, o le a iai fatu i totonu o le eleele puipuia. I le tautotogo, latou te totogo, ma e mafai ona e filifilia nisi o laau sili ona mamana. O isi e manaʻomia le aveeseina mai le saite. O laau laiti e totoe i autafa o le vao vao mo ni nai tausaga, ona toe totoina lea i se isi nofoaga.

E taua! A o le faʻatoʻateleina o fatu o le weigela e fano ai ona ituaiga ma le eseesega o ituaiga. I lenei auala, e mafai ona e maua se togavao, lea o le a le 1-1.5 mita le maualuga, ae 4-5. O le mea lea, e le fautuaina e faifaatoaga fugalaau e faʻaleleia fualaau vao.

Laʻau faʻamaʻi ma le faʻamaʻi

O faʻamaʻi faʻamaʻi na afaina i le vao:

  1. Aphid O se parasite lea e faaleagaina ai le ola i le tele o togalaau aina. Aphids fafaga i luga o laau toto ma ofuina. Afai o se ogalaau aphid tele e nofo i luga o le laau, atonu e oti foi le laau. E mafai ona e tauivi ma aphids o se metotia a le atunuu, faatasi ai ma le fesoasoani a le kemisi.

    - Folk: e faʻafefete i aniani, kelisi, chamomile (e oo atu i le 200 g o le vailaʻau ua filifilia i totonu o le 1 lita o le vai mafanafana mo le tusa o le 5 itula, o le faʻafefeteina e faʻaitiitia i le 10 l o le vai).

    - Pesticides ma iniseti: O mea uma e tasi i totonu o le pusi e tasi, o le Bayer Organic Pest Control, Vitax Organic 2 i le 1 Pest & Disease Control (o le metotia ma le metotia o le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina i faatonuga).

  2. Thrips. Iniseti e suʻeina le sua mai le laau, faʻaleagaina le tino ma faʻamago. O le gasegase e matautia foi ona o latou veto o faʻamaʻi faʻamaʻi. Ina ia faʻaumatia (ma sili atu - ia aofia ai le faitau aofaʻi) mai meaola faalafua, e mafai foi e le tasi ona faʻaaoga uma auala taua ma metotia a tagata.

    - Fofo faʻapitoa: teuteu o tapaa, pepa chilli, celandine ma yarrow (o le vaega o loʻo i luga o le laau ua gaosia).

    - Insecticides: laina, upelic, karbofos ma konfidor. Afai e ogaoga le aʻafia o le laau e ala i vaovao, e lelei tele le faʻaaogaina o iniseti, a le o lea e iai se tulaga lamatia o le leiloloa o otaota.

  3. Spider mite Unobtrusive parasite, lea, e pei o mea na muamua atu, e fafaga i luga o laau toto. O le faʻamaoni o le parasite e le mafai ona faʻaumatia vave: e tatau ona faia ni togafitiga ina ia mafai ona ave ese mai le laau. Alu i togafitiga:

    - Fofo faʻapitoa: sosolo laka, sipisi selu; suauu gaosi ma le ava malosi.

    - Vailaʻau Mataʻutia: Actellic, Fitoverm ma Neoron.

Aʻo tuputupu aʻe le vao i luga o le ea, e mafai (ma o nisi taimi e tatau ai) e faʻaaoga vailaʻau e faʻamalolo ai le vao mai le meaola.

O faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai i tatou:

  1. Gau pala. O le faʻamaʻi pipisi o le tele o fualaau 'aina fualaau aina e afaina i le vaitau. O se mea malie lea e afaina ai fugalaau ma lau o le laau. O le lamatiaga o lea mea, o le malosi tele, o le a oʻo atu ai i le faʻaumatia atoa o le vao. Ina ia faʻafetaia le faʻamaʻi, faʻaaoga le fungicide "Teldor", lea e lelei ona tuʻuina e laau ma e le afaina ai laʻau. O le paʻu o le grey e aliali mai i le tele o vao mago ma i luga o le eleele.O le mea lea, aua neʻi faatagaina le suavai o le eleele, ia faʻamalosi ma tipi ni maʻi ma tuai i le taimi.
  2. Fusarium O lenei faʻamaʻi pipisi e mafua mai i se malie e ulu i totonu o le laau e ala ile palapala ma palapala. E taʻitaʻia ai le pala o le aʻa. Mo togafitiga e faʻaaoga ai fualaau faasaina "Fundazol". E ui i lea, e taua le manatuaina pe a aʻafia aʻa o le laau i le faʻamaʻi, ona tatau lea ona lafoaia le vao. Afai o le mea e faaleagaina e le o se vaega, o le vaega pala o le aʻa ua vavae ese, ma o le vaega maloloina e togafitia ma sauniuniga.
  3. Mealy dew. O gasegase ectoparasitic microscopic mafua ai le maʻi. Muamua, o laʻau e latalata i le eleele e afaina. O aʻafiaga leaga e aʻafia ma le paʻu, ua leai se foliga vaaia o le laau, o le faʻaitiitia o le mafanafana ua faʻaitiitia ma oʻo ai le vavalaʻau. Ina ia faʻafeteina le paʻu o le paʻu, o le mea lea e taʻua ai: Fundazole, Bayleton ma Topsin. E mafai foi ona e faʻaaogaina biofungicides, e pei o Fitosporin-M ma Planriz.
Aua nei galo e aveese masini ma otaota uma ua faaleagaina, ma lafoina i tua o le saite. O isi faamai ma meaola faalafua e le afaina ai le telefoni. O le puipuiga aupito sili o faʻamaʻi uma o le tausiga saʻo lea o le laau.

O le iloaina o faʻamaʻi faʻapitoa ma maʻi faʻamaʻi, e mafai ona e faʻamutaina lena mea o le tele o faʻamaʻi e faʻaleagaina ai o ia ona o le le tausia lelei. I le avea ai o se tulafono, e faaopoopo i le taimi e fafaga ai ma fafagaina, e manaʻomia ona faʻapipiʻi lelei lauulu i le tautotogo ina ia faʻafouina au laau ma e le iloa le faʻamaʻi. O nei faʻatonuga o le a fesoasoani ia te oe e teu ai le ola maloloina ma le fugalaau.