Totoina faʻasoesa

Auala e ola ai canola, mealilo o le totoina ma le tausiga

Faasao - Tausaga taufaasese, o se fualaau aina ua totoina mo le silia ma le ono afe tausaga.

Faʻaleleia o le eleele ma faʻamaʻiina mo le faʻasolosolo

O le faʻasolosolo lelei o feusuaʻiga e maua i luga o chernozems ma sina gaʻo malulu. O le palapala i totonu o poloka e tatau ona faʻamamaina vao leaga, e pei o le atinaʻeina o laau, o loʻo puipuia ai laau i lalo o le aʻafiaga o vao. I luga o palapala mamafa, e faʻaaogaina ai le suō eleele, ona o le tele o le faʻaaogaina o eleele, o le eleele e matua mataga, ua malepelepe tamai ma ua tumu le palapala i le okesene. O lenei metotia e fesoasoani i le atinaʻeina o le aʻa o le laau, o le maualuga o le eleele mo fatu. Mo le faʻataʻitaʻiina o le taumalulu, e oʻo lava i le eleele ma mea laiti, o lenei, pe a maeʻa le suō, o loʻo lelei le palapala ma se tagata galue i le loloto o le luluina o fatu.

E taua! O nei gaioiga e tatau ona faʻatinoina vave i le vave e mafai ai ina ia le mago le eleele.

E oʻo atu i le tolusefulu pasene o meaʻai e mafai ona maua mai le eleele, e manaʻomia le tuʻuina atu o meaʻai uma minerale ma fugalaʻau. Ia, pe afai na faʻalauiloaina le organic i lalo o le aganuu muamua. Mo le atinaʻe agavaʻaina o laau totō ma le maualuga o gaosiga o le gasegase ua faia gaʻo. Faatasi ai ma le fesoasoani a fumela laʻau faʻapipiʻi ua tuʻuina, faʻapea foʻi ma aʻa. Paluga o le potassium faʻaleleia le faʻapipiʻi o mea faʻapipiʻi, faateleina le faʻafetaui i le malulu.

Fualaau sauniuni mo le lulu

E le manaʻomia ona seleseleina fatu laititi pe a maeʻa le seleseleina, ua lava lea e faʻamamā ai. Lua vaiaso ao le i luluina, o fatu e kukaina ma Royalfla (30 lita i le tone o fatu).

O fatu talafeagai mo le totoina e tatau ona i ai uiga nei:

  • 1000 fatu i le mamafa mai le 3 i le 7 g;
  • mamā 96-98%;
  • siama maualuga e oʻo atu i le 96%;
  • e le sili atu le maualuga o le susu nai lo le 12%.
Aʻo tuputupu aʻe, o le faʻatagaina o se faʻamalosi i faʻamaʻi ma osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi, aemaise i le amataga o le atinaʻe. O le mea lea, o fatu ao lei totoina e tatau ona totoina. Insecticides and fungicides ("Rapcol", "Oftanol") e faʻaaogaina e aʻafia ai faʻamaʻi. Faʻasaga i faʻamaʻi, o fualaau nei ua fautuaina: "Vitavax 200" ma le "Derozal".

E te iloa? Na iloa Canola ma faʻaaogaina i le vave i le 4000 TLM. Sa finauina e saienitisi e uiga i lona amataga, e pei o le vevela vao e le tupu.

Totoina ma tausia lelei le pasese

Faigafaiva pe a maeʻa le totoina, muamua le totoina o le fufulu ma le faʻaleleia o le palapala, e manaʻomia foi togafitiga faʻaeteete. O fualaau e taua tele i le tuputupu ae o laʻau: o elemene nei e pei o le sulfur, magnesium, boron, manganese, molybdenum, kopa, zinc ma le cobalt. Faʻataʻitaʻiga, e leai se palu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le aʻa o le laau e mafiafia, ma o le puaʻa e tuai, ma e aunoa ma le sulfur atonu e le amata ona fai ni pulu. O le mea lea, i le faagasologa o le tuua o mea ua misi o loʻo faia i foliga o laei.

Faʻafefe o le taumalulu

O le taimi sili ona lelei mo le lūlūina o fatu o le taumalulu faʻasalalau o loʻo faia i le faaiuga o Aukuso. E oʻo i le taumalulu, o le laau e maualuga lona maualuga i le 25 cm ma e tusa ma le valu lau. O lea ituaiga totogo e mafai ona folasia e aunoa ma ni taunuuga. O le taumalulu o le taumalulu e tupu lelei i luga o le faʻafefeteina o loam poʻo oneone oneone. O eleele papaʻu e le fetaui lelei ia te ia, faʻapea foʻi ma le susu. E mafai ona e saunia le fuafuaga ma le fesoasoani a se tagata galue vine po o le Fokin Fuaina o fatu: 200 g i le 100 mita mita. m. O le loloto o le lulu e tusa ma le 3 cm, i le va o laina - 30 cm.

Lapoʻaina o le tautotogo

Pe a lūlūina feusuaʻiga i le tautotogo, fuafua le vevela o le palapala. I le loloto o le totoina o le eleele e tatau ona i ai le vevela--5 i -7 ° C. I lalo o ia tuutuuga, e le osofaia e fualaau faʻamaʻi ma mafai ona tauva ma vao. E masani lava ona totoina le fausiaina o le tautotogo i le amataga o le tautotogo Faatasi ai ma le tulaga maualalo o le toto, o le loloto e 2 cm, o le lautele i le va o laina e 15 cm. E le gata i lea, o le eletise laau e 120 fasi i le sikuea mita.

Laʻau, faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Pe a totoina le feusuaʻiga, e tatau ona faamama le palapala o vao leaga, ae le o le mea moni o fatu o le mea mulimuli e le tumau, ma o le a le tupu aʻe faatasi ai ma le totoina o le feusuaiga. O vailaʻau nei o loʻo faʻaaoga e faasaga i le tupu o vao leaga: "Butizan", "Fusilad" ma le "Lontrel" (fesoasoani i le puleaina o le lanu uliuli ma le pito i luga).

O faʻamaʻi sili ona matautia mo le faʻasagaina o fusi faʻasalalau ma faʻasolosolo le vaʻaiga o le vaʻaiga. I le taua faasagatau i nei iniseti e fesoasoani i fualaau faasaina "Alpha", "Decis" ma "Fast." I le vaitau o le tuputupu ae ma le atinaʻe, o le laau e ono aʻafia i faʻamaʻi faʻaleagaina, e pei o Alternaria, peronosporoz, sclerotinia. I lenei tulaga, e tatau ona maua le fofoina o togafitiga o fualaau oona.

Taimi sili ona lelei mo le seleseleina faʻasoesa

O le seleseleina o le feusuaʻiga e i ai ona lava faʻailoga: talu ai e fulafula lemu, e tupu i taimi eseese.

O le taumalulu na soloina

Ona o le le lelei o le matua, ua i ai se avanoa e leiloa ai se aofaiga patino o le seleselega, e pei o pamu papa e amata ona pala. O le vaʻaia e seleseleina e ala i le tuʻu faʻatasi (i luga o vaega laiti o le tau le aoga, faaaoga Fokin's cutter cutter). E amata le seleselega i le atoatoa, o le susu o fatu o fatu e tatau ona maua mai le 9 i le 12%. I se tau maualalo e faateleina ai le leiloa. Mo le totoina o laau toto ma se eseesega tele i le matua, e faʻaaogaina le faamamaina. O le susu o susu e tatau ona maua mai i le 35 i le 45%, o lanu samasama-lanu meamata.

Lapoʻaina o le tautotogo

E toetoe lava a tutusa le seleseleina o le tautotogo ma le seleselega o le taumalulu. Afai o loʻo faʻasolosolo malosi ia laufanua faʻasolosolo i le chamomile poʻo le moega-moega, o le totoina o loʻo totoina ma ni meaʻai. O le pulumuina o loʻo faia i le amataga o le matua ("Basta") poʻo le matua atoa ("Faʻasaʻo"). A mavae le vaiaso, e mafai ona e faʻamamāina. O le susu o le fatu o fatu e tatau ona oʻo i le 20%.

Faʻalogo! E fautuaina e faamama le maualuga 5 cm i lalo ifo o le pito sili ona maualalo. O fatu e itiiti ifo le susu mai le vaomago.

O le aʻafiaga o le faʻasolosolo ile palapala

E i ai se manatu e mafai e le canola ona solo le eleele. E leai. Le lelei o le luluina o faʻaipoipoga:

  • vave faʻasaʻo le fanua
  • faaleleia atili eleele, faʻaitiitia le lamatiaga o le vai ma le afaina o le matagi, faʻaitiitia le faʻaleagaina o meaʻai,

O lenei laau e faʻaleleia le fausaga o le eleele: O le aʻa o le faʻasagaina e vavalalata ai le palapala, ave le palapala ma faʻaleleia le gaosiga o le fua o le seleselega. O le tau o le taumalulu, pe a uma le seleselega, tuu ai mea e totoe i le eleele, faʻamaina. Canola e faaleagaina le pala i le eleele, e aʻafia aʻa o laau. O le laau o se faʻamuamua muamua lea mo cereals, o ona fua e faʻaleleia e aunoa ma ni tau faʻapitoa.

Faʻasaoina le teuina

A maeʻa le seleselega, e manaʻomia ona fufulu ma faʻamago fatu fatu. O le suauu suauu e iai foi sona aafiaga i le teuina. Mo le teuina masani e tatau ona e faʻamago i le 8-9% susu. Latou te faʻamamāina fatu mai vailaau vailaʻau lanu meamata i sieve faapitoa. Ina ia faʻapipiʻi le sieve, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le fausaga faʻatasi ai ma poloka, ae le o le liʻo lapotopoto. Faʻitiʻisi le susu i masini faʻavela ma masini.

O le maualuga o le maua o le susu i fatu, o le maualuga o le vevela o le vevela. I le maualalo o le 12%, o le vevela e tatau ona oʻo ile 65 ° C. A maeʻa le mago, e manaʻomia ona faʻamafanafanaina fatu mo le teuina umi o taimi. I totonu o faatoaga e leai ni vailaʻau masini ma mamana malolosi, o fatu e mamago i vaega tetele. Latou te faia i le vevela o le tau, faʻasalalau fatu o se vaega e le sili atu ma le lima senitimita. E manaʻomia ona fesuisuiaʻi pine. E tatau ona teuina fatu i totonu o se potu malogo mago i se vevela ile 5 ° C.

Le faʻaaogaina o le faʻatagaina o fafine i vaega eseese

E faʻaaogaina le suauʻu fufulu i vaega eseese o lo tatou olaga. E faʻaaogaina i pisinisi lomitusi, i totonu o le paʻu paʻu ma mea faʻapisinisi, i totonu o vailaau faʻamaina, suauʻu ma le faʻatoaga.

Laʻu fuālaʻau - o aogā ma faʻaleagaina

O le tuufaatasiga o le suauʻu paluga e tutusa ma le suauu olive. O loʻo aofia ai gaʻo tino e tatau ona faʻamauina, Omega 3, 6, 9. O le suauu e mauʻoa i le vitamini E ma le linoleic acid. O fesoasoani Omega e puipuia ai le vevelaina o toto toto, puipuia le tupu mai o le toto, ma faʻaitiitia ai pusa o le cholesterol. O nei lava meaola ma le linoleic acid e faʻamalosia ai le fatu.

Vitamin E activates le system immune system, faʻamalosia ai galuega puipui a le tino. O le taumafaina o le suauʻu fufulu i meaai e fesoasoani i le gastrointestinal tract. O aoga aoga o le faʻasalaga e taua tele mo tamaitai. O suauu e aofia ai le hormone estradiol, e tutusa ma le hormone fafine. E matuā faʻaitiitia ai le lamatiaga ole maʻi o le susu, e faʻatupulaʻia ai le gaosia o le tino i fafine.

O se faʻalavelave ogaoga o le i ai o le fatic acid i le suauu. Ae i le taimi nei, o le suauʻu, lea e maua mai mo meaʻai, e le o aofia ai se tele o lenei mea. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le suauʻu paluga i tagata o loʻo mafatia i le hepatitis, e mafai foi ona le mafai e tagata taitoatasi ona le faʻalogo i le oloa.

I le cosmetology

Faʻasaʻo i le cosmetology e faʻaogaina mo le tausiga o paʻu ma i le faʻaumatiaina o faʻamatalaga dermatological. Afai e te faaopoopoina le suauu i le oloa o le tausiga o lauulu, o le a avea i latou o ni ulu, susulu, malolosi, mataʻutia o le a toe faʻaleleia, ma o le a le toe i ai le gaogao.

O le puipuia o le paʻu o foliga ma lima mai le tau i le vevela o le tau, ia faia ni masini ma le faaopoopoina o le suauʻu palu. Masima o le suāuʻu, sua o le lemoni ma faʻi e matua faʻamamaina ai le paʻu. Afai e te faʻapipiʻi le kofe eleele i totonu o lenei masini, e te maua se laʻau. Masks ma le faʻaaogaina o le suauʻu paluvaʻa, toe faʻaleleia ma fafagaina le paʻu. Faatasi ai ma le fesoasoani o oloa faʻasolosolo solo, e mafai ona e tausia le siʻufofoga, lima, ua, foliga ma le siʻomaga.

Faʻasoloina o Mea Ola

Ona o le tulaga o le siʻosiʻomaga, o loʻo faʻatautaia ai e saienitisi i le salafa o le lalolagi ni filifiliga mo ni mea e le o ni mea vevela ma le saogalemu. O le suauʻu sapalai o loʻo nofo mau i se tasi o nofoaga taʻutaʻua i lenei fao. O le faʻaaogaina o ia suauu e faʻaititia ai le faʻaaogaina o le suauʻu ma aʻafiaga leaga i le atemosifia. O le taʻitaʻi i le gaosiga o le suauʻu piso paiotiso o Siamani. E sili atu ma le tasi miliona hectares o fanua ua atofaina mo le totoina o le suavai i totonu o le atunuu, lea e tusa ma le 10% o fanua taufaatoaga uma.

Tului O le tau o se lita o meaola oona i se nofoaga eletise i Siamani o le 0.75 Euro, mo le faʻatusatusaga, o le tau o le diesel masani masani e $ 0.90 i le lita.

O le a la le mea solo suauu? Ioe - O lenei mea o se oloa aoga tele, aemaise lava pe a e manatu o lona gaosiga e maua ai le 14% o le aofaʻi o gaosiga o fualaʻau o fualaʻau. O se mea taumafa mo tagata ma meaola, o mea e gaosia mo le mamafa ma le malamalama o alamanuia, o se mea taua mo vailaau ma le cosmetology ma, mulimuli ane, o le suauu lea e le faaleagaina ai lo tatou siosiomaga ma fesoasoani e laveai ai le totoe o le suauu o le lalolagi.