Faʻaleleia e tipi

E faʻapefea ona toto le lili

O Juniper o se laau o le aiga o le perosi. Na foliga mai i le 50 miliona tausaga talu ai, ma i le salafa o le lalolagi e tusa ma le 70 ituaiga o nei laau. O nisi ituaiga o vaomatua e oʻo atu i le 15 m le maualuga.

Ituaiga ma ituaiga o vaomatua o loʻo faʻaaogaina i le mamanu

Tatou liliu saʻo i ituaiga ma ituaiga o vine.

Juniper masani - ei ai se lanu lanu meamata ma e oʻo atu i le 10 mita le maualuga ma e tusa ma le 1.5 mita le lautele. E foliga mai e pei o se pa puipui ma i totonu. Amenable i le lalagaina.

Juniper virginsky - mai uluai Amerika. E sili atu i le 15 m. Olafi Bluish o se pepa faʻatusatusa faʻatalanoa talafeagai mo le mamanu o lau fanua. Tanu eseese o lenei vaomatua - Pyramidalis ma Glauka.

Juniper horizontal - o se kulupu o ituaiga ma lanu meamata, lanumoana-lanumoana, lanu paʻepaʻe. E oʻo atu i le 2 mita le lautele ma oʻo atu i le 0.5 i le maualuga. Faʻaaogaina mo le pito i luma i totonu o le tuufaatasiga ma tuaoi. O le tele lava o taimi, e totoina ituaiga o juniper, e pei o Andpress, Andorra Compact ma Viltoni. Juniper Cossack - o lenei ituaiga laau e oʻo atu i le 1 mita le maualuga ma le 3 mita le lautele. Olela e mafai ona lanumeamata, lanumoana, paʻepaʻe ma samasama. Faʻaaoga mo le totoina i luga o le mutia ma totonu o togalaau tetele. E lua ma eseese ituaiga: Variegata, Kupressifolia ma Tamarisifolia. E sili atu ona iloa e Tinamatua uma ia Tinamatua.

Juniper rocky - O le laau o loʻo i ai se foliga faʻamalosi ma se lanu uliuli-lanumoana. E oʻo atu i le 12 mita le maualuga ma le 1.5 mita le lautele. Faʻaaogaina mo faʻavaegaga kulupu i tua o le fatuga. Juniper scaly - O le laau na aumai ia i matou mai Saina e lanu uliuli ma ola e oʻo ile 2 mita le lautele ma e oʻo ile 2 mita le maualuga. O foliga o le pale e faalagolago i le ituaiga. O lenei vaega o junipers e faʻaaoga i togalaau papa.

E faʻapefea ona filifili se fatu laʻau pe a faʻatau

Muamua lava, e tatau ona e filifilia se ituaiga vine o le a foliga muamua i le mamanu o le laufanua.

E tatau foi ona e mafaufau e fuga mai le vaomatua ia Aperila ma Me. O le fua muamua e amata i le 5-15 tausaga. O fua e fua mai i le faʻateleina o fua ma faʻamaʻi taʻitasi i le tausaga. Pe a filifili fatu o lenei laau, e taua le matauina o vaitau o taimi nei - e tatau ona saunia fatu fatu i Aokuso. O le mea lea, o le tulaga maualuga o le matua o le a sili atu. E tatau ona totō vave le mea na aoina, ae o fatu o le juniper o le a ola na o le 2-3 tausaga talu ona totoina.

O aʻafiaga manuia ma le tuputupu aʻe o le faʻatuatua e faʻalagolago i le lelei o fualaau. O le mea lea, pe a faʻatau, faʻalogo i mea nei:

  1. O se laau ei ai se aʻa faʻamau e leai se aoga e faʻatau;
  2. Aumai le vaomatua i le 'ie eleele i le' ie talatala;
  3. O le aʻa ma lālā e tatau ona faʻaalia ai faʻaopoopoga o le tausaga oi ai nei;
  4. E le tatau ona i ai ni fusi i luga o le ogalaau launiu;
  5. E le tatau ona motusia ni taamilosaga fou ma fetuunai;
  6. O le lanu o le pale e tatau ona laugatasia ae le o ni lanu enaena po o ni paʻu paʻepaʻe i lalo;
  7. Matou te fautua e ave laau totō na totoina i totonu o koneteina.
O ituaiga uma o le vaomatua e fiafia i le malamalama, ma e na o nisi oi latou e puipuia mai le lamala, meaola faalafua, poo pathogens.

O le aʻa o laau uma o lenei ituaiga o meaola e leai ni laʻau ma fibrous. O lenei mea e mafai ai e le juniper ona tupu malosi ma faʻamalosia le eleele. I le eleele, o lenei laau toto e leai se taua - o le a tupu i luga o papa, oneone vaivai oneone.

E faʻapefea ona totō vine i totonu o lona fale

Soo se ituaiga o vaipuni e lauiloa i le mamanu o le laufanua. O le avanoa o le vaomatua o le umi o le ola.

E te iloa? Juniper e ono oʻo i le 600 tausaga.

O lenei laau e masani ona faʻaaoga ona o ona lanu eseese ma fomu. Ina ia mafai e lau vaipanio ona tupu ola maloloina ma matagofie, e tatau ona e tausia le nofoaga ma le taimi, lea o le a talanoaina i lenei vaega.

Vaitaimi o le totōina o le vine juniper

O le amataga o le tautotogo o le taimi lelei lea mo le totoina o le vine. E mafai foʻi ona faʻaleleia laufanua i le tautoulu, latalata ia Oketopa. O Juniper e sili atu le manaia, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei le toleniina o le juniper masani ma sina paolo laitiiti.

Filifiliga ma le sauniuniga o le eleele mo le totoina

Muamua, e tatau ona e filifilia se nofoaga mo le totoina o vine. O lenei laau e fiafia i se avanoa tatala, susulu lelei o le fanua poʻo le togalaau. E sili le fiafia i le eleele ma laufanua lanu po o oneone lamolemole. E tatau ona lelei ma faʻamamaina.

Afai o le palapala o le palapala ma mamafa, ona tatau lea ona e faaopoopo atu i le totoina o se paluga o togalaau togalaau, oneone oneone ma eleele felelei, lea e mafai ona aoina i lalo o laau toto ma laau pine i totonu o le vaomatua. Afai ei ai sou taupou taupou, ona fetaui lelei lea ma eleele palapala.

Tulafono mo le totōina o vine i le eleele

O lenei ua tatou filifilia le ituaiga ma le nofoaga o loʻo tu ai le laau, e tatau ona tatou malamalama i le auala e totō ai le lili ina ia tupu ae ma e le oti pe a totoina.

O se aʻa ma se aʻa e tapunia e tele ona faasusuina, ae e le saoloto mai coma. O le lua na muaʻi taʻi muamua e tatau ona 3 taimi le maualuga o aʻa o le vaomatua faʻatau. O le eleele sili ona faamanuiaina mo le totoina o le vaomatua e pei ona taua i lalo: faʻafefiloi vaega e lua o eleele masima, humus ma peat ma le tasi vaega o le oneone. Mo le ola lelei i lalo o fatuga taitasi, faaopoopo le 150 g o nitrophoska, ma pe a uma ona totoina - "Appin".

Sulu le fatuga ina ia le loloto le kusi o le ua nai lo le tulaga muamua. O le totoina o le vaomatua e faʻamaeʻaina e ala i le faʻasusu ma le mulching. Afai e leai se lili e totoina, ia lava se avanoa i le va oi latou, mai le 0.5 i le 4 mita. O Junipers e le fiafia i le gaogao.

E le gata i lea, aua neʻi faʻasolo 4 mea sese autu pe a totō fatu laau i le eleele:

1. Faʻaleagaina o le eleele i le taimi e tulaʻi ai. E tatau ona taofi se potu o le potu, a leai o le a mago ma aʻa ese aʻa. Mo le saogalemu atili, o le coma e tatau ona fafaga lelei. O nisi o fai togalaau e tuua le mailei i le eleele, aua o loo i ai pea, ae o le uaea faigata e tumau pea le ufiufi e tatau ona aveese.

2. O se tamai lua mo le totoina po o se polo lapoa tele. E aoga le usitai i le tulafono: i le va o le paʻu ma puipui o le lua e tatau ona aofia ai le pama o se tagata matua, ma le aʻa o le juniper e tatau ona i luga o le eleele. A uma ona toto le lili vine, ona tumu lea o le lua i le muaʻi selesele palapala, lea e aofia ai mea faaopoopo e aoga mo le laau. Afai e le o le tulaga lenei, ona fai lea o le fanua na faia i le taimi o le sauniuni o le nofoa, ae o le tulaga lea o le a tupu atili ai le vaomatua.

3. Faʻaau aʻa aʻa. E tatau ona faʻatumu aʻa o le liliuga ina ia saoloto mai le fanua mai le eleele i le maualuga o le aʻa aʻa.

4. Le amanaiaina o manaoga faapitoa o le vaomatua pe a totoina. O le totōina o le vaipuni o loʻo i ai ona lava nuances, e faʻalagolago i le ituaiga poʻo le tele o laau totō. Ina ia mafai e soʻo se ituaiga o launiu ona fetaui lelei i le nofoaga fou, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo lona atinaʻe.

Tuputupu ma tausia le vaomatua

O le tuputupu aʻe o le vaomatua e le manaʻomia tele se taumafaiga. Ona o lona faigofie i le eleele, e masani lava ona faʻaaogaina e le au tusitala laufanua laau. Ole tausiga Juniper e le manaʻomia ai soʻo se fesoasoani faʻapitoa i lau vaega.

Ua lava lea i le faʻaleleia lelei o le vai ma le faʻaleleia o le palapala, i le taumalulu ma le taumafanafana e faʻaaoga ai le mulching ma o nisi taimi e teuteuina ai le lili. Ma pe faapefea ona fai sao, o le a tatou tilotilo i lenei vaega.

Faʻasusu ma le faʻamaina o le eleele

I le vaitau o le vavao, e tatau ona e inu i se vevela vevela, ae e le tatau ona e faia ia sili atu i le tasi i le masina. E manaʻomia le 10-20 lita o le vai mo le tasi matua vao. O le a faʻafetai atu foʻi le laau mo le faʻaleleia o lau laau i vaiaso uma i le afiafi. Ae maise lava pe afai e te totoina lau laʻau Saina poʻo le masani i lau togalaau. E tatau i nisi taimi ona faʻamalo le palapala ma aveese vao. E tatau ona fafagaina le lili. Ua lava lea e fufulu ai le 40 g o le nitroammophoska i le tautotogo i le liʻo o le liʻo ma sasaa atu i luga o le nofoaga e tulaueleele ai. Afai i le nofoaga o le totoina o le eleele e mativa, o le a manaʻomia e le laau le faʻamaʻiina o le vaitau atoa. Ae e tatau ona faia lenei mea e le silia ma le tasi i le masina. I le tau muamua o le taumalulu, e tatau ona ufiufi le vaipuni talavou i se mafiafia papaʻi o lala laʻau ma mulch.

I le tautotogo, ia aveese le mulch mai le ogalaau e aloese ai mai le pala, aua o le eleele o susu i le taimi lenei.

E te iloa?Na maitauina le i ai o le ea, gNa totō Juniper,tele mama. I le gasologa o le aso, e faʻavave ai e le hectare o le juniper 30 kilokalama o phytoncids.

O aoga o mulch i le taumafanafana ma le taumalulu

O le lelei o le mulching i le taumafanafana ma taumalulu e tele:

  • mulch e taofia ai le faʻaliliuina o le susu mai le palapala i aʻa o le vine;
  • e puipui ai aʻa mai le vevela poʻo le faʻamaisa;
  • saʻo le faʻaaogaina o le mulch, i le palapala e mafai ona e pipii atu i le maualuga o le eletise.
  • Mulch e faʻamaoaigaina le eleele i meaʻai ma puipuia ai le taʻalo ma le tau.
  • mulch faʻalavelaveina le tuputupu ae o vao ma faʻamalosia le tuputupu ae o microorganisms i le palapala.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O le faʻatulagaga o le paleni juniper e le o se mea faigofie. I luga o lenei mea e le gata o le faʻaalia o lau pa, ae o le soifua maloloina foi o le fale lava ia. O lenei laau e iloga ona o lona tuputupu ae lemu, o lea ia faaeteete pe a teuteuina, aua i le tulaga o se mea sese o le a toe maua mai lau laau toto mo se taimi umi. Mo le vaomatua, o nisi taimi e lava e aveese ai lala mamago.

E te iloa? A oʻo ina avea le laupapa o le juniper ma se mea umi, e faʻaaoga e fai ai ni tootoo ma penitala.

Toe gaosia o le vaipuni i auala eseese

A faʻaalia lenei laau i lau togalaau mo le taimi muamua, o le ae manao e faʻateleina. Ona o le natura o le fausaga, e faigofie tele, ma o le toe gaosia o le vaomatua o le a maua ai le fiafia. E tele metotia:

  • Fatu;
  • Laei;
  • Tuʻu.
I lenei vaega matou te taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona fai sao.

Ia maitauina foi o le juniper ei ai lona itupa - alii ma tamaitai. E masani ona fesili le toʻatele o fai togalaau pe aisea e leai ai ni vine. Ma e faalagolago i le "fola" o le juniper pe o le ai ai ni pusa i lau laau pe leai.

Fatu

Talu ai e le taugofie taulaʻau launiu, matou te ofoina atu ia te oe se filifiliga sili atu ona faʻatupuina faʻatauga - fatu. E le o se galuega faigofie, ae mafai ona faia taʻitoʻatasi.

O le mea autu o le tausisi i tulafono nei:

  1. Fatuina sauniuniga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suʻeina se fualaau aina suamalie ma taʻe ese le pupuuliuli lanumoana. E tatau ona e faʻaeteete i lenei mea, aua e mafai ona i ai lanumeamata lanumeamata i luga o le vao - fatu fatu.
  2. Sook cones in water and rub. Talu ai o le atigi pusa o le kiona e matua leaga, e tatau ona faʻaumatia. Ina ia faia lenei mea, solo le fatu i le va o ni fasipepa se lua. Matou te fufulu fatu na aumai.
  3. I le tautoulu matou te totō fatu i totonu o se pusa ma palapala. O le loloto o le fossa e tatau ona laitiiti, e tusa ma le 2-3 cm.
  4. Matou te ave le pusa i totonu o le fanua ma tuʻu ai seia oʻo i le taumalulu.
  5. O le totoina o fatu i luga o le togalaau o loʻo faia ia Me. I vaiaso muamua matou te puipuia ma le fesoasoani o le mulching ma ua aveese vao.
  6. Totoina laau toto i se nofoaga tumau i le mavae ai o le 3 tausaga.

Laʻau

O le tipiina o se auala lautele o le fausiaina o ituaiga uma o vine. E sili le faia o lenei mea i le tautotogo.

O laasaga nei e tatau ona faia:

  1. Otioti le tipi i Aokuso ina ua uma ona totoina le taameni.
  2. Sauniuniga o mea e seleseleina e faia i totonu o le timuga, e pei o ave o le la e mafai ona mafua ai se aʻafiaga i le totoina o mea ma le matua matua.
  3. Mo le faapipiiina o tumutumu o laʻau lignified. E faʻalagolago lava i le eseesega: i ituaiga laʻau ma le pyramidal, o aʻaʻo o loʻo faʻasaga i luga e vavae; ituaiga fetolofi e mafai ona aoina ai soʻo se tipu; i ni mea faʻapitoa poʻo ni paʻu, soʻo se tipu e mafai ona tipi.
  4. 'Otiʻoti le tipi e tatau ai se naifi malosi. Ona latou tuusaunoa mai lala ma nila.

E taua! Tipi le tipu e le mafai ona teuina.

Afai e le mafai ona totō vave, ona tuʻuina lea mo le 1-3 itula i totonu o se fagu vai. Toto le mea toto i le meaʻai ma liligi le fatugaʻo i le sodium humate poʻo le heteroauxin. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le fausia o aʻa. Totoga o togalaau i pusa laupapa ma aua nei galo e uiga i le alavai. Faatofu le tipi i le eleele i le loloto o le 3 cm i le maualuga o le 60 °.

A uma ona totō, tuu pusa i totonu o se lauʻeleʻele malogo ma vaʻaia lelei le maualuga: maualuga maualuga, vavao o le ea e le o lalo ifo o le 16 ° C ma e le sili atu i le 19 ° C. I le maeʻa - 26 ° C. Ma e tatau foi ona puipuia le vavae ese mai ave o le la.

O seleni e faigata tele mo le fausiaina. E tatau ona fufulu le laau i le itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso. Suavai le palapala aʻo faʻapala. O aʻa i luga o tipi o le a aliali pe a mavae le 50-90 aso. Ae aua neʻi faanatinati i le suʻeina. Faatali se tausaga ina ia malosi aʻa ma ola. Afai e le mafai, ona faʻapipiʻi lea ma le faʻaeteete ia tipi.

Tapa

O nisi o fai togalaau e totoina vine i tafatafa. Ae e aoga le faia o meaola e aofia ai le fetolofi. E tatau ona e aʻafia na o le talavou, ma maua ai le malosi o fualaau.

O le metotia e aofia ai mea nei:

  1. Faʻamama le palapala ile vao;
  2. Faailoa atu le pi ma le oneone, ona suavai ai lea;
  3. Fufulu lala o loʻo faʻamoemoe e aʻafia, toe solomuli mai le faavae 100-200 mm;
  4. Fufulu le paranesi faʻamamaina i le eleele ma faʻamautinoa i nai pine;
  5. Vaitaimi vai ma spud.
O le taofiofi e aʻafia i le gasologa o le tausaga. E te faʻaaluina ma faʻafeiloaʻi i le mea saʻo.

Mea aoga ma faʻamalolo o le vine

E faʻaaogaina Juniper mo togafitiga faafomaʻi. Ma i lenei vaega o le a tatou talanoa e uiga ia i latou.

Used mainly mature black berries, young shoots. Laititi - o aʻa. Mo togafitiga, faia se teuteuga faapitoa o vine po o nila. E mafai ona faʻaaoga i fafo ma totonu. O aʻa e faʻaaogaina mo le bronchitis, tuberculosis, maʻi o le manava, maʻi paʻu. O se teuteuga o lala e fesoasoani i diathesis.

O fua o le Juniper e seleseleina ia Setema - Oketopa. O pine pine e mafai ona saunia i taimi eseese. E tatau ona faʻamago fatugogo i totonu o se mea faʻagogo i se vevela e le maualuga atu nai lo le 30 ° C poʻo totonu ole fale. O nilala ua mamago i le paolo. O le ola ola o vine mamago po o nila - e oo atu i le 3 tausaga.

I taimi muamua, o afi mumū na susunuina fale ma gaosia ai vine i ni faʻamaʻi matautia o le pipisi ma le cholera. O lenei mea totino e faʻaleleia ai le gaioiga ma faʻaumatia ai le urinary tract.

E taua! E le tatau ona e faʻaaogaina le juniper po o sauniuniga na faia mai ai, faatasi ai ma le mumu po o le masani ona mumusu o fatugaʻo.

E le gata i lea, o decoction ma tincture e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o sooga, o le tino, rūmuma: o le oloina ma le neuralgia ma le maʻi pipili.

O le gaʻo Juniper o se vailaʻau taua tele. E faʻaleagaina ma faʻavaveina ai le faʻamaloloina o manua, faʻaitiitia le atuatuvale, faʻasaʻo le mamafa. Faʻatasi ma le faʻamaʻi po o le gasegase o le manava, o le suāuʻu suauʻu e lafoina i totonu o le fatafata ma le ua.

O le ava malosi o loʻo faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻamoemoe. Mo paʻu o le paʻu, faʻafefete, shingles, scabies, manuʻa, maʻi o le tino, gaʻo, faʻaaoga ai le launiu juniper. Afai ei ai lou tiga i taliga, faʻaaoga le tinomi - tanumia i ou taliga ma faʻapipiʻi solo.

Juniper pests ma faamaʻi, o latou togafitiga

Juniper, pei o isi laau i lau togalaau, e masani ona afaina i meaola faalafua ma faamaʻi. I lenei vaega, o le a tatou faʻamatalaina pe aisea e maliu ai le vaelua, ma le auala e mafai ai ona puipuia; pe faʻapefea ona taulimaina faʻamaʻi pipisi e mafai ona vevesi foliga o lau laau.

Juniper Fusarium

O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le fungus Fusarium. E mafua ai le pala o aʻa. O le anufe e ulu i totonu o le vascular system, ma o aʻa o le juniper e amata ona lanu enaena, aua o meaʻai e le ulu i totonu o le palealii. Mai lenei mea, o le pine e liua samasama, ona susulu ai lea o nila ma pauu. O le laau lava ia e amata ona oti. O le tele lava o taimi, e faʻafeiloaʻi ai musika i laau laiti. I luga o aʻa e foliga mai e lanu paʻepaʻe ma le maualuga maualuga.

O fuataga e faigofie tele. E sili le vave faʻaumatia laau mamago i aʻa. Mo togafitiga, e totoina ai laau talavou i se vaifofo o Baktofit poo Vitaros aʻo lei totoina. I faailoga muamua o le feilafi, o le eleele i lalo o laau e fafagaina i se vaifofo o Fitosporin-M poo Gamair.

Juniper Rust

O le pathogen autu o le Gymnosporangium mushroom. O gaʻo o nei fatugi e totoina i luga o fugālaʻau, ola ma cones. I luga o nofoaga ua afaina e foliga mai o timuga, o se foliga e tutusa ma le afu, ma amata ai le oti o lala.

O paʻu e fai i luga o ogalaau, ona palaʻu ai lea o le manu, ma o manuʻa laiti e aliali mai. Latou te faia se lanu auro-enaena, le mea e taʻua o le ele. Faʻavave vave ona sosolo i matagi malolosi ma faʻafeiloaʻi tu ma aga masani. I le aluga o le taimi, e mamae le timu, ma o le a faʻapalapala le nila. Меры борьбы такие же, как и при усыхании ветвей. Также следует размещать можжевельник подальше от розоцветных растений.

Усыхание ветвей

Возбудителями являются несколько видов грибов: Cytospora pini, Diplodia juniperi, Hendersonia notha, Phoma juniperi, Phomopsis juniperovora, Rhabdospora sabinae.

Faatasi ai ma le toilalo o lenei maʻi, ua paʻu le paʻu o le vine, ma ua aliali mai i luga o lanu uliuli po o uliuli. O le a faasolosolo malie le valivali o nila, ma ua mamago lala o vao.

O faʻatonutonuga e pei ona taua i lalo: Faʻaaogā mea totino e totoina ai, tipi le lala o loʻo aʻafia ma faʻamaʻi manuʻa i vaega uma ma le 1% copper sulfate solution. Aua neʻi galo e aoina ma susunuina uma lala ua afaina.

Alternaria Juniper

O le mea e mafua ai le sui o le mushroom Alternaria tenuis. O le lanu uliuli e aliali i luga o aʻaʻo ua aʻafia. E pa'ū, ma faʻamago lālā. Feteenaʻi ma le silo e mafai ona tutusa lava auala e pei o le mamae o lala.

Juniper Bark Nectriosis

O le mea e mafua ai le sui o le anufe Nectria cucurbitula, faatasi ai ma le atinaʻeina o paʻu mumu o le felafoaʻiga o loʻo faia i luga o le paʻu na afaina. I le aluga o taimi, o lālā e faʻamago. E le gata i lea, o le siva e mafua ai le faʻaumatia o paʻu o lala taʻitasi. O laulaau e lanu samasama, ma o lālā ua aʻafia ua mamago.

O fuataga e tutusa ma le taimi e faʻamago ai lālā o le juniper.

Juniper e afaina ai foi meaola faalafua. O meaʻai e mafua ai le leai o se teuteuga, mafua ai le afaina tele o le vao ma mafua ai lona oti.

Juniper aphid

I Setema-Oketopa, o le parasites o loo i ai ni fuamoa, lea e suamalie i totonu o lala ma fafaga i luga o le sap o ni pine o le pine. Ina ia faʻaitiitia faʻamaʻi, faʻaaoga fualaau faasaina Confidor ma Calypso.

Europa Juniper Shchitovka

E afaina ai ituaiga uma o vaipuni. Pests i luga o pusi laiti, vine ma nilala. E le tupu mai Juniper mai nei parasite, ma o le a faasolosolo malie lava ona liu enaena. E mafai foi ona e tauina i latou ma Confidor ma Calypso. E tatau ona faʻatinoina togafitiga i aso uma e 14 aso 2-3, suia le fualaau faasaina.

Juniper mealybug

Paʻu o le pusa paʻu i lalo o le paʻu oisa o laʻau mafiafia. O nila e liu enaena ma malepelepe, ma o laau e tumu i le sogi ma sui ai le lanu uliuli. I le ogatotonu o le taumafanafana, o le a tupu aʻe ai aʻa. O fafine latou te tuʻuina fua i luga o lala lanu.

E matua faigata lava ona aveeseina anufe. E manaʻomia le togafitia o le vaipuni i vailaʻau pe a ma le 3 taimi ma se va o le 10 aso. Le togafitiga sili mo le togafitiga o le vailaʻau o le Angio.

Juniper Moth

O le anufe o loʻo nofo i le ogatotonu o le pale. I le masina o Aperila, e faʻapipiʻi ai e le anufe lala i ni manoa tele.

I le amataga o Iuni, o laumei o loʻo faʻavaeina mo tupulaga fou i le mea lava e tasi. Ua faaleagaina e tamaʻi anufe 75-80% o nilala.

E tatau ona togafitia le vaipuni i vailaau faʻasaina mai le faaiuga o Iuni ia le itiiti ifo i le 2 taimi, faatasi ai ma le va o le 11 aso. Fualaau talafeagai ma Angio ma Calypso.

Galitsa masani

O lapisi o loʻo i luga o le paʻu i luga o tumutumu o le vine. A oʻo i le matua, o le pito i luga o le uila e tu i fafo.

E tatau ona togafitiga lala o le juniper e aafia i vailaau faʻasaina 2 taimi faʻatasi ma le vaeluaga o le 12 aso.

Mite flatrope Oregon

O nei faʻataʻitaʻiga o loʻo natia i totonu o laupepa o le cortex. A aunoa ma se microscope, e le o vaaia. O le maliu mai ia i latou e tele lava ina tuuaia e uiga i faʻamaʻi pipisi.

O togafitiga e faia faʻatasi ma Kaisara ma Actellic e le itiiti ifo ma le 3 taimi ma se va o le 10 aso. I totonu o lenei tusiga, na matou suʻesuʻeina ituaiga ma ituaiga ituaiga o vine, metotia o le galueaina ma auala e tausia ai. Na matou aʻoaʻoina pe faapefea ona saʻo le tipiina o le vaipuni e aunoa ma le faaleagaina o lona soifua maloloina, ma le auala e puipuia ai le laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.