Fualaau aina

O le ituaiga o gaioiga faapena ma le meaʻai - aiseā ua latou fenumiai ai, ma pe faʻapefea ona ese le tasi laau mai le isi?

O fualaau ma le galala ua manatu i totonu o le tele o vaitamini o fualaau faisua. O nei mea taua i luga o laulau o le anapogi o tagata ma tagata o le vaomatua.

I fafo, e matua tutusa lelei lava, o le taimi o le taumafa e tutusa, e mafai ona fesuiaʻi i nisi o ipu. Ae ui i lea, o le eseesega i le va o nei ituaiga o laau toto o loʻo i ai pea iina.

O le tusiga o le a faʻamatalaina auiliili auiliili le auala e eseese ai le lua vitamini o sui o fualaau fualaau aoga.

Aisea e le mautonu ai nei laau?

O le le mautonu e tulai mai i le amataga o le laulauina o laʻau: i le vaaia o lau muamua i luga o le togalaau, e le iloa e le au faifaatoaga ni eseesega i le mea ua tupu ae - o le fila po o le sipuni. Ae a maeʻa ona iloilo ma le faaeteete, o foliga vaaia e uiga i le uaua po o le sipuni e amata ona faaali.

E faapefea ona iloa?

E ui lava i le le mautonu i le filifiliga o nei laau afu, o le fesili "E tasi ma tutusa, ioe pe leai foi?" E mafai ona taliina ma le mautinoa: e leai, ona e ese foi a latou eseesega:

  • laʻau lanu o le vaeluaga o ata, malamalama lanu meamata;
  • fualaau aina suamalie, lanu uliuli;
  • mea e 'ai: o le taulasea e manaia le manogi, afisi - oona.

Ae peitai pe a uma mea uma o loʻo i ai mea tutusa i nei vaitau aoga:

  • e mafai ona 'aina faʻatasi;
  • o nei laau aoga e talafeagai mo le kuka, vevela ma le faʻamago;
  • ma o le mea e sili ona taua, e maualalo le kalori, lea e taua tele mo tagata e faigofie ona mamafa.

Ata

I le ata o loʻo i lalo, e mafai ona tatou vaʻai i laau uma e sili atu ona malamalama i le mea o loʻo i ai ma le auala e ese ai.

O lenei mea o le faʻapiopio:



O le meaʻai lenei:

Faʻaaoga ma vailaʻau

Talu ai nei lava, na faia ai e le au fai meaʻai ma tagata suʻesuʻe o meaola ninii suʻesuʻega i aoga o laau uma e lua. O mea na maua e maua mai ai ma le vavalalata ma le meaʻai e sili ona aoga i le tino o le tagata. O loʻo aofia uma ai elemene talafeagai, amino acids, vitamini e lagolago ai le taua.

Mo faʻamatalaga. O le i ai o fibre i nei laau afaina ei ai sona aafiaga lelei i luga o le gastrointestinal tract, aveesea ai le tino mai toxins.

O le a le aoga i nei oloa? Seʻio tatou suʻeina la latou vailaʻau.

O le mafanafana o lo o aofia ai (i le 100g o oloa):

  • o le suauu o le igoa lava e tasi - o le sorrel (0.3%), faapea foi le pyrogallic ma le ascorbic;
  • o suauu taua, o latou meatotino autu o le faʻaaogaina o vailaau faʻaonaponei (taofi le salalau o microbes matautia);
  • vitamini (51 mg);
  • protein (1.5 g);
  • carbohydrate (2.9 g);
  • minerale, ma elemene e pei o carotene ma biotin (2.5 mg).

I le tuufaatasiga, o lenei tuufaatasiga e fesoasoani i le tino e aveesea ai toxins, siaki, faamamaina le tiga o le gastritis, toe foi mai ma faafitauli ogaoga, faapea foi ma le vevela o mea e tutupu ma mea e afaina ai. E mafai ona fesoasoani le toʻotoʻo i faʻafitauli ma le moa, leai se pepe ma e oʻo lava i le toto o le vavave.

Faʻavaeina o le meaʻai (i le 100g o oloa):

  • uʻamea (2.71 mg);
  • calcium (99 mg);
  • proteins (2.86 g);
  • gaʻo (0.39 g);
  • carbohydrates (3.63 g);
  • iodine (20.8 mcg);
  • O se fualaʻau lanumeamata lanu meamata e tumu i vitamini ma amino acids.

O lau o lenei vaovao e matua mauoa i le palatini, lea na maua ai se mea manaia lona lua - "meaʻai fualaʻau". Maualuga O le mea o le potassium i totonu o laulaʻau e mafai ona faʻaleleia ai le fatu.

O le faʻaaogaina o lenei vaovao e fesoasoani i le faʻaogaina o le tino, faʻamalosia ai le faia o faiʻai. O loʻo i ai se manatu e mafai ona fesoasoani le 'aiina o laulaʻau i le kanesa.

E taua! Ae e aoga le mafaufau i se tasi o vaega o le meaʻai - o se malamalama mama.

Eseesega ma eseesega

I le suesueina auiliiliga o le tuufaatasiga o kemikali o nei oloa, e faigofie lava ona faaiu e tele le lelei i laau uma e lua. O fualaau faisua uma e i ai se aafiaga lelei i luga o ia faiga e pei o:

  • cardiovascular;
  • mamanu;
  • endocrine.

O le eseesega ua na o le pasene o elemene sili ona taua: acids, vitamini, minerale e sili ona taua i le sorrel, protein, amino acids, iodine - i le meaʻai.

E tatau ona faʻalogo i lou tino ma filifili se fualaau faisua, e taulaʻi atu i ona mea aoga ma mea faʻapitoa. E taua le matauina o le tau o le maketi o le meaʻai e sili atu le maualuga nai lo le faʻaputu, lea e mafai foi ona faʻataʻavaleina e aunoa ma se totogi, ma tuʻu ai mo se togavao i fafo atu o le taulaga.

O le tofo, o le vao mutia e sili atu ona manaia nai lo le oona. O le taumafai e tofoina se tasi taimi, o le toatele o tagata e le toe mananao e ai ona o le tofo inosia.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Soʻo se oloa e iai le tele o faʻailoga mo le faʻaaogaina.

Auā o le faʻafefeteina:

  1. Gout
  2. Faamai o gaʻo, manava, vevela.
  3. Se manava o le manava.

Aua nei masani ona kuka ipu o laulaau, o le faʻaaogā faifai pea o le oloa e mafai ona faʻaleagaina ai le metabolism i le tino.

E le tatau ona faʻaaogaina le suka i le i ai o faʻamaʻi o le genitourinary system ma, e pei o le vafela, i le gout.

E le gata i lea, o lenei oloa e tumu i le palapala, lea e manaʻomia faapitoa lava le kuka i le kuka.

O lau o lenei laau e le maua ai le umi o le teuina., aua o aso uma latou te faateleina ai le masima, lea e matautia mo le tino.

E taua! O le Sorelu e maua ai ni microelements e sili atu ona aoga, e le pei o le suamalie, ae sili atu mea aoga, lea e mafua ai le lamatia o maʻi o le gastrointestinal tract.

E mafai e le isi ona sui se fualaau faisua?

O le sipuni o se mea fou, e mafua mai i nisi o taimi, i le sauniuniga o muamua vasega poʻo salata, ua suia atoa i le vavalalata, pe faaopoopo i sina mea e faaopoopo ai le vevela vevela.

E mafai ona faʻatasi?

O le tele o taimi, e mafai ona vaʻaia faʻamaʻi ma le vavalalata i salalaʻau eseese, o le tele o faamanuiaga o sea mea taumafa gaosiga e tele tele - o mea e maua ai elemene aoga, fiber, ma amino acids e masani ona faateleina. Ae e aoga le mafaufau i foliga o laʻau e lua, Afai e leai se faʻailoga, ia 'ai i le soifua maloloina.

Le mea e filifili ai: meaʻai po o le faʻapiopio, e te filifili. Faalagolago i lou tofo, faapea foi ma le taunuuga e te manao e maua, e faaaoga ai laulaau aoga.