Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻamatalaga ma metotia o roses control control

O faʻamaʻi o rosa ma le faʻaalia o iniseti i luga o laau e aʻafia ai le tele o mea teuteu o fugalaau, ma i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le oti atoatoa o le laau.

O le mea lea, e taua le iloa e uiga i auala e mafai ona puipuia ai roses mai faʻamaʻi.

Auala e taulima ai caterpillars

E masani ona osofaia e anufe osofaʻi vao e ola i le paolo. Latou te o ifo i luga ia i latou mai laau tipi (e masani lava i le amataga o le tautotogo) ma agai atu i pulupulu, ulu i totonu o le fugalaau.

E sili atu le faigofie i le anufe ona maua mai pamu mai le fatu, o loʻo 'ai latou latou te faʻaititia fugalaau. Afai e aliali mai se tasi anufe, e le o toe mamao ona maua ai lea o le fiaselau o meaola faalafua o le roses, lea o loʻo feagai i soo se mea i totonu o le atunuu.

E faigata tele ona tau ma caterpillars, aua e tatau ona e aoina ma le lima. Ae peitai, o lenei metotia o le a le mafai ona tau atu i le manuia, aua o tagata fou o le a vave ona ave le nofoaga o tagata ua aoina. O a la nisi auala e faʻafefe ai nei faʻamaʻi?

Afai e te le liliu atu i le fesoasoani o ituaiga uma o vailaʻau o loʻo i ai i le tele o numera i maketi i aso nei, e mafai foi ona fesoasoani i le faʻaumatia o anufe otaota masani, e ui lava o nei togafitiga o le a le afaina ai na o na mea, ae o le togavao foi o le vao.

E te iloa? E manaʻomia e Rosesasaapefu faʻamaloloi le fua faatatau o le 100 g o le sinapi i le 10 lita o le vai.
E tatau ona tumu le vaʻaiga i le vai mafanafana, lea o le a fesoasoani i le vaifofo ina ia sili atu ona lelei. Vaʻaia togavao e faʻatagaina mo le lua i le tolu itula, e sili atu le tuʻuina o le paluga e fai mo le aso.

E na o le fufuluina o le sinapi i se togavao - e tatau ona faʻafefe ese ai anufe o loʻo aʻe i luga o 'au mai le eleele.

Metotia o le taulimaina o aphusi lanumeamata

Iniseti i luga o roses e suʻeina le sua mai vine ma laulaau o le laau, ona o le leaga ma ua pala. E le gata i lea, e latou te le faʻavaivai ma faʻafefe.

Greenhid aphid - tele ituaiga meaola faalafua, aemaise pe a faatusatusa i isi. O nei iniseti ei ai lanu lanu meamata (i nisi o lanu enaena) ma antennae namu umi.

I le taimi o le tautotogo, mai fuamoa ua gaogao, ua aliali mai ai ni vaega, lea e iu lava ina avea ma fafine e leai ni mea. O isi augatupulaga o loʻo i ai nei tagata eseese, e mafai ona felelei atu i vaovao lata ane ma fausia ni 'aʻai fou iina.

E te iloa? E silia ma le sefulu augatupulaga o lauolaola lanumeamata e mafai ona atiina ae i luga o le tausaga.

O le aofai o lenei ituaiga o meaola mama i le malae vaalele e masani ona faateleina ia Iuni, ma mulimuli ane latou faia a latou "palapala eleelea" seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. I le tele o tulaga, o le aphid o loʻo nofo i pito o tumutumu talavou ma tumutumu, ae o laulaau e le tele tele. E le mafai ona toe tatalaina ni pama ua faaleagaina, ma ua pulapula laʻau o laau.

E tatau ona amata le togafitia o togavao mai nei faʻalavelave faʻamaʻi ma foliga mai o uluaʻi fua, toe fai le togafitiga pe a manaʻomia: 2-3 vaiaso aʻo leʻi maeʻa atoa le aphids.

Mo nei faʻamoemoega, o ia auala e masani ona faʻaaogaina e pei o le Confidor, Iskra-M, Faʻaalia le Faaluaina, le Bison, ma le Tanrek. O le lelei o nei tupe o lo latou maualuga maualuga o le lelei (tusa lava pe vevela le tau), o le faiga o le gaioiga o le gaioiga ma le vave faʻavaveina o mea totino. O vailaʻau e le faʻamaligiina e timuga.

E mafai ona e faʻaaogaina le laʻau lanumeamata lanumeamata ma le masini, faʻapuʻupuʻu lala ua leaga pe soloia meaʻai faʻatasi ma se ie susu. O tamaʻi aphid iti e faʻaumatia. faʻaoga faʻaaoga fasimoli (fua o le fasimoli masani na faʻamamaina i le 10 lita o vai inu). O le taimi lava e maeʻa ai le fofo, e vave ona faʻaaogaina i le togavao ua faaleagaina.

Sawfly ma le tipi lau

Sawfly - hymenoptera o se iniseti laʻititi lea e mafai ona 'ai atoatoa lau o le laau, faʻamalamalamaina i nisi nofoaga.

E faʻapipiʻi foʻi le aʻa mai totonu, o le mea lea e le iloa ai pea seia oʻo ina e faʻapogisaina le pogisa ma vaivai o le fugalaau..

I le taua faasaga i lenei meaola, o le aveeseina o laʻau ua faaleagaina ma a latou togafitiga ma vailaau iniseti faapitoa, faapea foi ma le totoina o le eleele i lalo o se togavao, e fesoasoani lelei.

E taua! O pest larvae e mafai ona tumau i le eleele seia oʻo i le isi tausaga, O le mea lea, e taua tele le togafitia o le eleele i ni auala faapitoa.

Pepa o le laulaau o le po - o se iniseti lea e taamilo i autafa o laulaau o roses ni nai afa.

O nei gaioiga e le mafua ai se faʻafitauli faʻapitoa, ae o le tufatufa atu o meaʻai e ala i le vao, e faʻaitiitia, o foliga masani o fugalaau e faʻaleagaina.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona e vele vao vao, vao ma isi vao vevela i totonu o le togalaau, i totonu o fatu laau o loʻo fai ai e le au laʻau la latou fale. Aveesea o iniseti o le a fesoasoani ia te oe fasimoli solution. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona puipuia au Roses mai le aʻafiaga o le siaki lau laau e ala i le lafoina o se upega puipui i luga o vao.

E te iloa? O le microflora pathogenic o roses e oʻo atu i le 270 ituaiga.

Ituaiga ituaiga anufe i luga o rosa, ma pe faapefea ona aveese

O ituaiga meaola sili ona lamatia, lea e masani ona maua i luga o laau vao, o le ata ma bronzovka.

Weevil (laulaʻau lau) - O se laʻau tele lava (e oʻo i le 1 cm), lea e gaogao ai pito o lau o roses. E lanu uliuli ma lanu uliuli ma e le mafai ona lele.

O le olaga sili ona malosi e taitaia i le po, ma i le ao na te natia ai i lalo o paluga palapala. Faʻafetai i lenei faiga, e mafai foʻi ona e le amanaʻia nei fasi anufe, e na o fua laʻau fugalaau e faaleagaina.

E le gata o tagata matutua o le alofilima e matautia mo rosa, ae o ona aʻa foi, ia e iloga i la latou lalelei tele ma le lanu beige. Latou te ola na o le eleele ma fafagaina aʻa.

Afai e amata se tele o meaola ninii i luga o lau togafiti, atonu e mate le rosa, ona o le ogaoga o le faaleagaina o laulaau, ua faaitiitia ai lo latou aoga aoga, ma amata ona mamae le laau.

E taua! I le tele o tulaga, vaai i nei mea E mafai ona i luga o lena fugalaau rosee tupu aʻe i lalo o le paolo o se laau poʻo ni vaomatua tetele, lea e le maua ai le masani o le ea. E le gata i lea, vao o le a o loʻo i ai rosa i luga laau toto, vaivai i le taimi ma le leaga o mea tau inisinia.

Ina ia taulimaina nei meaola faalafua e ala i le pulupuluina o laau sisisi i le goto o le la, filifili se tasi o iniseti e sili ona lauiloa i aso nei. E mafai foi ona e taumafai e faapipii ma le lima lima pipi, ae mo lenei mea e te manaʻomia se moliuila (latou te o mai i fafo i le po).

O le filifiliga mulimuli e sili atu ona mamafa ma o le a manaʻomia ai le tomai lelei mai ia te oe, ae afai e te le manaʻo e filifili, o le sili atu foi ona faʻaloloina o rosa mai faʻamaʻi (e le afaina i le tautotogo po o le autumn), ona avea lea o se tali le tumau.

Luga i rosa

I le tau vevela ma le vevela e mafai ona e vaʻai i tua o laulaau o roses o se patina lanu enaena e lafoaia se paolo siliva. O lona uiga ua amata lau laau faʻasolosolo. O lālā na faʻamaʻiina ei latou e vave ona liu enaena ma paʻu'ū, ma o le fulafula o fulafula ma faʻafefiloi ma ni mea.

E le gata i lea, o lanu uliuli lanu uliuli o nei meaola faalafua ua tuua i tua o se siosiomaga sili mo le atinaʻeina o fugalaau uliuli. Pe a feutagaʻi ma i latou, o togavao ua faaleagaina ua togafitia i iniseti, e matua le afaina mo iniseti aoga.

Laʻau ma toso

Nutcracker - se isi iniseti matautia i rosa, ausia se umi 2-3 mm. O loʻo i ai se tino uliuli, e tosoina mai itu e lua, ma le manava afaina. Afai e te tilotilo i totonu o se tasi o paʻu (o a latou suauu e gaosia), ona e mautinoa ai lea o se iniseti vavave iina.

O ia fugalaau e mafai ona tuu i luga o pupu, fugalaau ma lau, e masani ona oʻo i le 5 cm. I nisi tulaga, e mafua ai le oti o le laau.

E mafai ona e faʻasaoina lau Roses mai se faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le fesoasoani a vailaau lava e tasi o loʻo faʻaaogaina i le tau faasaga i isi meaola faalafua, faʻalua fafasi le laau.

O fua lelei lelei e maua mai e ala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Lulu" (2 ml o le oloa e faʻamamaina i le 10 lita o le vai).

E taua! I le tutusa ai ma le gaosiga o vailaʻau, e sili atu ona lelei le faʻaauau ma le faʻatautaia o masini, o lona uiga, ia tipi ma susunuina le tuputupu ae o loʻo aliali mai.
Scoops - anufe e ola i le eleele ma e na o le po lava e fafaga ai. O le mea lea, o le tele lava o taimi e mafai ai ona e vaʻavaʻai na o uiga o lona gaioiga.

Afai ei ai le tele o mea leaga, ona sili atu lea ona vave faʻaaogā sauniuniga o meaola (o meaola ninii e tasi o le a faia e pei o aphids). Faʻalagolago i le malosi o le faʻaleagaina, e mafai e le pua ona tuʻuina atu se fugalaau leaga, o lona uiga e sili atu le aua neʻi tuʻuina i luga o le laau.

Laʻau moli vao i lau

I totonu o iniseti o meaola faalafua o roses, e tatau ona faamamafaina apogaleveleve mite. Mai meaola uma o iniseti o loʻo iai, o le apogaleveleve e sili ona taatele ma avea ma mafuaʻaga o le vaivai o laau. O le aʻafiaga o rose bushes e vave ona lafoaia a latou laulaau ma sili atu ona faʻafitauli i faʻamaʻi eseese.

O lenei meaola o le o se iniseti laitiiti (e le sili atu ma le 2 mm), o le mea lea e matua faigata ai ona iloa. O le Spider mite o loʻo aofia uma ai kolone, o lona fuainumera atonu e silia ma le 100 tagata.

Faatasi ai ma sina vaega itiiti o le apogaleveleve, e le tatau ona e popole, ae e tatau lava ona e amanaʻia le mea moni o lenei pest e faatelevave vave, lea e mafua ai taunuuga leaga mo laau.

Fafagaina o le sua suamalie, aemaise lava pe a oo le laau i le tulaga o le alualu i luma tuputupu ae, o le iniseti e fesoasoani e faavaivaia ai le rosa, ma e tatau ona totogi ai tupe gau ona o le aʻa. O tamaiti laiti e afaina tele i le vaivai.

E taua! E mafai ona iloa le meaola i le pito i totonu o laulaau o le rosa, lea e fausia ai se uepi mafiafia, i lalo ole laʻititi o pepe iniseti.
Afai e te manaʻo e faʻaumatia le miti mo se taimi umi, ona e manaʻomia lea ona e tau i taimi uma o le taamilosaga o le olaga.

O le taumafanafana uma e te manaʻomia e togafitia ai laau totō faʻatasi ma vailaʻau faʻapitoa faapitoa, ma i le tautoulu, pe a oʻo mai le malulu ma agai atu le iniseti i lau paʻu, e tatau ona e faia se fufulu maeʻaeʻa ma susunuina lau paʻu. O le mea lea, o le a le gata ina e aveesea oe lava mai meaola faalafua, ae faaumatia ai foi mea leaga o le tele o faamai.

Rose Cicada

Rosa Cicada - o se tasi o meaola laiti e maua mai iniseti (o le umi o le tino o se tagata matua e na o le 3-4 mm) e oʻo i ai. E lua ona apaʻau ma le uumi pito i tua. O le iniseti e afaina ai laulaau o laau totő, e 'ai le tino o ia mea ma tuʻuina i luga o laʻau o rosa. O lau o le fugalaau e vave ona lanu samasama ma pauu.

Filifilia, nai lo le pulupuluina o se rosa mai lenei meaola, e sili atu le tuuina atu o mea e fiafia iai i iniseti e masani ai (mo se faataitaiga, "Aktar"), e ui lava o le a sili atu ona saʻo le faia o taimi puipuia i le taimi o le tau o le tau.

O le a le mea e fesoasoani i le faʻaalia o meaola faalafua i luga o le rosa

I le faaopoopo atu i osofaiga a iniseti leaga, o pine e masani ona mafatia mai le leai o ni micronutrients i le eleele. O se aafiaga le lelei tele i le atinaʻe ma le ola o laau toto. O le mea lea, ina ia mafai ona ola maloloina le vao ma ia fiafia ia te oe, e tatau ona i ai i se eria lafulemu, lea o le ai ai pea le tulaga o le ea.

E taua! O le masani ai o meaʻai ma le faʻaleleia o le vai, e faʻaleleia atili ai le tulaga o le eleele ma maua ai se aafiaga lelei i le atinaʻeina o rosa. O le tele o meaʻai i le eleele e leaga foʻi.

A filifilia se nofoaga mo le totoina, e tatau ona aloese mai le paʻu ma le paolo (mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o laau tetele), e ui lava o se tasi o itu tāua o le lelei o le gaioiga o le nofoaga filifilia.

Rose mala latou te aliali i luga o aso vevela vevela, o se mea malie ma mafanafana le siosiomaga o tulaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi. E tatau ona malamalama o ia tulaga e faia e oo lava i le malosi o le vao, pe a le mafai ona malogo laulaau mo se taimi umi pe a uma ona timu pe inu. I ia tulaga, o le vevela e talafeagai i le taimi.

O le tau faasaga i faʻamaʻi e tatau ona amata i la latou faʻaaliga muamua, aua afai e te misia lenei taimi, o le a vaivai le vave o le laau ua vaivai, ma e ono le ola i le taumalulu.

Ioe, i le vaaia o anufe, anufe, anufe po o isi iniseti i luga o lau roses, ua e iloa nei le mea e fai: o le mea autu o le faʻapipiʻiina o le mea na faaleagaina i le taimi ma puipuia le faʻafitauli mai le salalau.