Laʻau

Salpiglossis: ituaiga ma le tausiga o le laau

Salpiglossis (Salpiglossis) o se genus o laau i le aiga o le nightshade. O le isi igoa mo le gagana paipa e sau mai le foliga o se coralla fugalaau, lea e foliga mai o se laulau gaugau. Homeland o Amerika i Saute: Peru, Atenitina, o se numera tele e tupu i Chile.

Faamatalaga o le fugalaau Salpiglossis

O se faʻalapotopotoga taʻitasi lea o loʻo iai se faʻalaʻau lelei. O le maualuga e ese mai le 50 i le 100 cm, o le faʻalauga e le taua. O ufi e ufiufi ufiufi lauulu, e foliga mai e pipii i le paʻi.

Faiga faʻavae o le faʻafefiloi ituaiga: faʻatasi ma le autū autu ma atiinaʻe aʻa.

O laulaau e lanu meamata lanu meamata, i le pito i lalo o le pa laau toto i luga o petioles, o le foliga e maualuga. I le ogatotonu pito i lalo e faʻapuupuu, faʻapipii, i luga o le pito i luga, vaapiapi, pasi-lobed. E tupu e pei o se paʻu laugatasi o le laulau, ma nifo.

O le fugalaau e tele, 4-6 cm le lautele, e tupu i luga o se mea naʻo. E foliga mai o se taotoga o le saʻo saʻo. E 5 petals - paʻu. Le eseesega lanu, lanu: lanu viole, lanu samasama, lanu mumu, lanu moana. O se mea uiga ese o laina manino ia i luga o petals: auro, paʻu po o mūmū mumu. O mamanu taʻitasi o le maamora e tulaga ese ma e le toe faʻaaoga. O foliga o le fugalaau e pei o se logo, ma o le lanu e pei o se orchid. O fugalaau e amata mai i le ogatotonu o le taumafanafana ia Setema, i se mafanafana o le tau seia oo ia Novema.

O fatu e mama, e fausia i pusa ovale. E umi se vaitaimi o le germination o le 4-5 tausaga.

Ituaiga ma ituaiga o salpiglossis

O le ituaiga e 20 ituaiga, ae na o le tasi e faʻaaogaina mo le galueaina o le togalaau - salchiglossis e logo. E tele ituaiga na toesea mai i le filifiliga:

  • Laʻau tele. Le pito i luga - 90 cm, faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le tele o pulumu.
  • Superbissima. O se mea iloga o le pito i luga o petals, faʻauluina i veins faʻalauiloa. O le togavao e tutusa le lautele ma le 60 cm.
  • Laititi Umi: e oo atu i le 40 cm, lush ma le tele o fua. E talafeagai mo le ola i totonu o koneteina.

Fiafia ituaiga:

VasegaFaʻapitoaFugalaau

Maea (cm)

Kew BlueLaʻau i totonu o greenhouses pe faʻaaogaina mo faʻasalaga i le tautotogo.Lulu lanumoana ma le lanu uliuli i tumutumu auro.E oo i le 30
Casino MixE tatau ona nonoa i lagolago.Tele-lanu. Lanu mumu ma le samasama samasama.40-50
Taaloga ma FlamencoLe sili ona vaivai.E ese le lanu.E tusa ma le 30
BoleroO le tele o fugālaau, e malosi malosi. E gafatia le susulu o le la ma se paolo laititi.Pink ma sasa.E oʻo i le 60
Ali BabaE manaʻomia le lagolago e faʻamalosi umi.

Fugalaau e fetaui ma le tipi.

Laʻau, violē, samasama. Ua tumu le lanu.70-80
Velvet DollyFaʻamau, o le lanu o le tumutumu ua tumu.O le fuga o le fugalaau e tele.40
TinoLelei mo teu oloa po o le faʻasologa o laufanua.Bright lilac.50-65
MagicFugalaau tetele e oʻo i le 6 cm.O le tele o lanu mumu, papaʻe ma samasama samasama.40-60

Growing Salpiglossis

O le totōina ma le tausiga o le salpiglossis e faigofie lava, e tatau ona mulimuli i fautuaga. Faafetai i lenei mea, o fugalaau matagofie o le a fiafia i le fai togalaau mo se taimi umi ma lo latou susulu ma le lalelei uiga ese i luga o le fugalaau, ma nisi o ituaiga i le windowsill.

Faʻafouina o le salpiglossis

Faʻapenaina faʻapitoa i le fesoasoani a fatu, lea e totoina mo laau i totonu o pusa ia Mati, faʻapipiʻi i luga o le palapala ma le faʻafefeteina ile eleele. O le ipu e tatau ona sili atu ma le 5 fasi vaega. Mo germination, ufiufi se ato ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana. Laʻau aupito sili ona lelei +20 ° C.

Ina ia faatelevave le tupu mai o fualaau ma puipuia mai le la, ia tuu pepa papaʻe i luga.

O fualaau e tatau ona aʻafia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le aʻa. O le taimi sili mo lenei faiga o le faʻaalia lea o le tasi poʻo le lua lau. Pe a faʻapipiʻi i se moega fugalaau, e tatau ona faʻasaoina se vaega o le apa i luga o aʻa, o le a fesoasoani i le aʻafia i se nofoaga tumau.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le faʻavalevalea auala o le tuputupu ae. I le mamao o le 25 cm mai le tasi ma le isi, o le lua o le 2.5 cm le loloto e faia, o fatu e mama le sasiaina i le eleele ma faʻamamaina.

Lafoaia i fanua tatala i Aperila - amataga o Me, ona totogo ai lea o le laau ia Iulai. I nofoaga e iai le mafanafana o le tau, e mafai ona e lūlū i le maeʻa o le autumn, ona oʻo mai ai lea o tumutumu muamua.

Filifiliga eleele ma sauniuniga

A o le lūlū pe totoina i luga o se moega fugalaau, e tatau ona e saunia le palapala. Mo le 7-10 aso, kili se vaega filifilia, faaopoopo le pefu ma oneone. Lelei o le i ai o le humus i le eleele. O le laau e fiafia ile siosiomaga e le faaituau pe eleʻele: pH 5.4-7.0. O le mea lea, o le peat e faaopoopo i ni mea laiti.

E manaomia le suavai ma faigofie ona pasia le vai. O le suavai o le toto ua solia, o le eleele e tatau ona susu.

Afai e vaivai le palapala, aʻo le i totoina, toe faʻalauiloaina se isi paluga ma toe faʻaleina le moega fugalaau. O le laau e gaoioi malosi i le le lava o meaʻai: faʻaputuina le faʻatoʻaga ma le faʻasolo.

Nofoaga

O le nofoaga sili mo le tulaueleele o se malamalama ma puipuia mai le vaʻaia malosi o le nofoaga. I le paolo, e mafai ona tuputupu ae, ae o le a vaivai le fugalaau.

Maʻi Mataʻutia ma Pests

E aʻafia le laau i faʻamaʻi e pei ole:

  • Mua po o le mea e pala, ona o le tele o le suavai poʻo le masani ona susu.
  • Fungal mala: paʻu paʻu ma le tuai.

O le tele o fugalaau ua afaina. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e siakiina e le aunoa ia vao ma togafiti ma sauniuniga malie.

Salpiglossis e puipuia mai le tele o meaola faalafua, o le fili autu o:

PestFaailogaFaaleaogaina
AphidsO le laau ei ai ona foliga tigā. O le lauʻeleʻele ua liu uli ma ua mamae. O le a suia foliga ma pauu.Pelesi o lemoni po o le moli: 0.5 ipu vai 100 gr e faʻamalosi 3 aso.

Suauu-fasimoli solution: i le 1 lita o le vai vevela, 1 tbsp. l soda ma ¼ paʻu o le fasimoli.

ThripsLanu samasama po o le lanu lanu ma fasi i luga o laulaau laʻau ma petals. O le tafe mai ma le paʻu o lauusiusi, o le a alu ese mai ai.

Humidification o le ea. Iloiloga masani o laau.

Togafitiga i fualaau faasaina: Intavir, Karate, Actelik ma isi. Uʻu le tincture o kekisi, i totonu o se ipu vai inu vai 2-3 cloves.

Spider mite

Togafitiga i vai o le fasimoli: 300 g mo le 10 l le faʻafefete o le sipisi paʻu 100 g mo le 5 l.

Le faʻaaogaina o acaricides: Neoron, Skelt, Fitoverm.

Tausia o Salpiglossis i le Faatoaga

Salpiglossis o se laau e le lelei. Ae peitai, o le tausiga e tatau ona faavae i fautuaga nei:

  • Ole tele o ituaiga e faʻapipiʻiina i lagolago, e taofia ai le tataina o 'ie mafiafia ma tausia ai se foliga lelei.
  • O le laau e masani ona faʻafeinu. Le lelei o le suavai leaga e afaina ai le tupu ma le tuputupu ae. Ina ia aloese mai le televave, e tatau ona faatali sei maeʻa le eleele. I le vevela o le tau, faʻamaluluina le fugalaau i aso uma. I le autumn, e faaitiitia le taimi ole 2-3 i le vaiaso.
  • Mo le fausiaina o laʻau vavao, o pito i luga e manaʻomia ai le pine. I le vaitau o le totoina o fatu, ua faia lea 3-4 taimi.
  • O le a faateleina le aofaʻi o tumutumu pe a aveese fugalaau fugalaau.
  • Salpiglossis e fiafia i le faamamaina, e masani ona toto i taimi o afiafi.
  • E masani ona faʻaofuofu i luga luga o faʻaulu ma mineral fertilizers. E fetaui mo le fuga o mea faigata, e tatau ona e faia i vaiaso uma. E mafai foi ona e faʻaaoga le efuefu.
  • Toto ma vele le palapala.

Salpiglossis taumalulu

I totonu o itulagi ma se malulu, o le a ola le laau mo le tasi le tausaga i luga o le eleele. Taua tele e talafeagai mo le itu i saute. E mafai ona e taumafai e faʻavasega le salpiglossis i le paʻu i totonu o se ulo, ae peitai, e le o aʻafiaga uma e aʻafia. Mo lenei mea, o pusa lapoa ma se apa o alavai i le pito i lalo e talafeagai. Mo le faʻamalamalamaina o le eleele faʻaopopo vaega o malala.

E manaomia e le laau le malamalama, e susulu lelei le la, ae mo sina taimi puupuu. I totonu o le potu, o pito i sisifo ma le itu i sautesisifo o sifi e sili ona lelei. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, e le fuga ma e maualuga.

O le fuga i saute e le fiafia i le malulu, o le vevela e le tatau ona maualalo ifo i le + 16 ... +18 ° C. Afai e sili atu le mafanafana o le potu nai lo le +25 ° C, e manaʻomia le lele.

Fai mai le Susuga a Dachnik: salpiglossis i le mamanu

O Salpiglossis, ona o lona teuteuina, e masani ona faaaogaina i le mamanu. I faʻavae kulupu i luga o moega fugalaau poʻo faʻaititia, ma e latalata i:

  • petunias, aemaise lava papaʻe, e pei o se leo lelei;
  • salvia;
  • vineraria;
  • mumu (e mafai ona e faʻapipiʻi lelei se vaʻaiga poʻo se fugalaau);
  • tipi teuteu;
  • matricaria;
  • Chrysanthemum
  • laau faʻasoa.

Fugalaau o le a foliga muamua i totonu o laupepa. A uma ona tipi, latou te taofiofi foliga matagofie mo se taimi umi. O le mea aupito sili ona lelei o le totoina o se laau i luga o auala poʻo le muaʻi fugalaau fugalaau. Malosiaga malosi e le mafai ai ona faamemelo i lanu.

Salpiglossis o se sui o le itu i saute o le a teuteu fugalaau i le togalaau. Ona o le tele o lanu, o le a filifili e tagata taʻitasi le filifiliga talafeagai.