Hydroponics

O le a le hydroponics, pe faʻapefea ona toto le strawberries e aunoa ma le palapala

O le metotia o le totoina o laau e ala ile hydroponics - ua leva ona lauiloa. O faʻataʻitaʻiga muamua o le hydroponics e mafua mai i le "Taʻotoga Faʻatoʻaina" o Papelonia ma togalaau faʻamafanafana, na faia i le vaitaimi o le Aztec Moor.

O le a le hydroponics?

O lea la, o le a le hydroponics. O le Hydroponics o se auala e ola ai lautini, fualaau faisua ma fua e aunoa ma le palapala. O elemene elemene o aʻa o le aʻa e le maua mai le eleele, ae mai se ala malosi malosi. E mafai ona mausali (faʻaaogaina le ea poʻo le pisapisao) poʻo vai. O sea siosiomaga e tatau ona saofagā i le manava o aʻa.

O le faʻaaogaina o le hydroponic auala e mafai ai ona seleseleina i le oganuu o loʻo i lalo. Peitai e le taofia e lenei mea mai le avea ma tagata sili atu ona lauiloa i atunuu CIS, aua o hydroponics e mafai ai ona totoina fua i luga o se tulaga tau alamanuia, ao nofo ai i nofoaga laiti.

Hydroponic auala

O auala Hydroponic e faʻavae i le suʻesuʻeina o aʻa o se laau. O le tele o tausaga na faʻaalu e saienitisi i le malamalama pe o le a tonu le aʻa mai le palapala. O le filifiliga o le auala e fatuina ai tulaga lelei e faalagolago lea i tekinolosi faʻaaogaina o le togavao. Mo se fualaau lelei, lelei maualuga o fualaau 'aina, fualaau faisua ma isi laau toto, e tatau ona e filifilia le auala talafeagai:

Aggregoponika

I lenei tulaga, o laau toto ua na o luga lava o ituaiga o meaʻai, ua maualalo le malie o le susu. O le aʻa o loʻo i totonu o le oneone, faʻalautele le gaʻo poʻo isi eleele foliga tutusa. Laʻau e faʻaaogaina uma elemene talafeagai mai le vai o loʻo fai.

Hemoponica

Chemoponica poʻo le hemoculture. O lenei metotia e latalata i le auala e galue ai i le faʻafefiloi palapala. I lenei tulaga, o le laau o loʻo faʻapipiʻi i totonu o se mea faʻapipiʻi. Chemoponics e le manaʻomia ni masini faʻapitoa, e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga uma o greenhouse.

Ionitonik

Ionoponics o se metotia fou, e tutusa ma aggregopatonics, e faʻavae i luga o mea e faʻaaoga ai fesoʻotaʻiga. O mea nei e aofia ai: fesuiaiga o le ion, polyurethane foam granule ma mea fibrous. O le eseesega mai le aggregopathic o le iinei o meaʻai e i ai i le mea lava ia. O lenei mea e mafai ai ona faʻafefeteina laau toto i le vai mama.

E te iloa? O le Ionitonum o se mea muamua.

Aeroponica

I lenei faʻatusa, e leai ni mea faʻapitoa. O le laau e faʻapipiʻi i luga o le tapuni o le vaa ma le vaifofo vai. O le aʻa o laau totō e faʻapipiʻiina i minute uma 15.

E taua! E tatau ona faʻamautinoa le maualuga o le faʻamamafanaina, ina ia le mamago aʻa.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi strawberries mai le palapala

Faʻatautaia faʻatoaga faʻatasi ai ma taimi ma le fesili "E faʻapefea ona totoina le strawberries i vai?" suʻesuʻe umi. Mo le totoina o le strawberries mai le palapala, e na o talavou, soifua maloloina ma lelei le ola e mafai ona faʻaaogaina. O loʻo mulimuli mai:

  1. Ia sasaa suavai vai i le aso ao le i toe totoina.
  2. Tatala aʻa o le laau mai le eleele.
  3. Fufuluina aʻa o le vai i le vai mafanafana.
  4. Aveese le pala, faaleagaina pe uumi.
  5. Tuu le laau i totonu o se pusa hydroponic.
  6. Liligi le vai mafanafana i totonu o le ipu i fafo e aunoa ma le faʻaopoopoina o le faʻala.
  7. Ufiufi le laau mo le lua vaiaso ma se ata tifaga, lea o le a taofia ai le faʻamaeʻaina o le susu.
  8. A toetoe lava a vaʻaia le vai - e mafai ona e amata fafaga.

E faʻapefea ona tupu togafitiga e faʻaaoga ai hydroponics

Le totoina o le strawberries i le fale i le faʻaaogaina o le hydroponic metotia, e tatau ona e filifilia metotia talafeagai mo le numera ma le nofoaga o mea totō. Aemaise lava, mo le tuputupu aʻe o le strawberries e faʻaaoga:

  • Le auala o lologa lolomi. Faaaogaina se faʻatulagaga masani e manaʻomia ai le faʻatulagaina lelei. O lenei metotia e talafeagai mo le faʻaaogaina i totonu o se potu ma se tele o laau.
  • Deepwater hydroponics. O lenei metotia ua manatu e le faamanuiaina, aua o le sisiva e le o se laau toto e fiafia.

E taua! I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona faʻaalia le aʻa i siama e faʻaitiitia ai le tuputupu ae ma fua o le laau.
  • Faʻatoʻaga mea. Tuuina atu mo le faʻapipiʻiina o pusa palasitika, lea e tafe mai ai le vai i taimi uma. O loʻo aʻafia le aʻa i totonu o lenei vai, lea e maua mai ai mea uma talafeagai.
  • Faʻasusu vai. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e tatau ona e totoina laau o laau toto i se mea faapitoa. O le aʻa e maua ai le suavai faapitoa i le faʻaaogaina o pata, lea e faʻaaogaina i pamu vai.

E te iloa? O le tuufaatasiga o le meaʻai e mafai ona aofia ai: paluga o peat, popo, poʻo le fulufulu mamoe.
Mo le totoina o strawberries i le fale, o le tele lava o taimi, latou te faʻaaogaina le auala aupito lata mai o le hydroponic, faatasi ai ma le fesoasoani e mafai ai ona maua fua i totonu o se laufanua, se potu mafanafana poʻo se potu faapitoa.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o hydroponics

Technology hydroponics e matua faafaigofie ai le faagasologa o le totoina o laau. Na mafai lenei mea ona o le faʻaogaina o laʻasaga uma o togalaau: faʻamalamalamaga ma le vevela o tulafono, supplements mines.

O le fale hydroponics ua mafai ai ona fausia ni vaega talafeagai o le tuufaatasiga o mea i totonu o fualaau aina. E faia lenei mea e ala i le faʻapipiʻiina o le mineral nutrition composition ia lava. O ia laau toto e ola vave, ola vave ma fua mai. O le faʻasalalau o vitamini, suka ma meaola faʻasaina, i totonu oi latou, e sili atu le maualuga nai lo mea masani. E mafai e se tagata ona faʻatonutonu le maualuga o meaʻai i laau toto. Vaʻalele, pe a faʻatuputeleina le toto, e sili atu ona tele naua nai lo le ola o le laau i le palapala.

Le mautonu i auala hydroponic

O le le lelei o auala hydroponic e itiiti, ae aofia ai:

  • Le tau maualuga o le faiga. I le taimi muamua e tilotilo ai atonu e ono foliga mai o le faatauina o se oloa ua saunia e sili atu ona taugofie.
  • Le umi ma le faigata o le faagasologa.
Afai e te filifili lelei e faʻasalalau lenei lomiga, ona sauniuni lea muamua mea uma e te manaʻomia mo hydroponics. O le mea moni, o meafaigaluega e tau tele le tele o tupe, ae e vave televave le ola o laau ma e manaʻomia ai sina tausiga, o le a totogi ai.