Faʻatoʻa totoina laau toto

Cryptomeria: pe faʻapefea ona tupu le "arasi Iapani" i totonu o le togalaau

I Iapani, o lenei laumei e taua o se aganuu a le atunuu, ma i Ukraine o loo taua o se teuteuga matagofie matagofie o so o se paka po o togalaau. Na faia e le au faʻatoʻa galuega tele, liliu le lapisi o le cryptomeria i totonu o se fale matagofie matagofie. O fea ituaiga e sili atu ona fetaui mo le galueaina o togalaau aina, o mea e manaʻomia mo le atinaʻe ma pe faapefea ona tausia i latou - matou te fiafia i tagata atamamai.

E te iloa? I Europa, o le i ai o cryptomeria na faatoa maua i le 1842. Talu mai lena taimi, e matua talisapaiaina laupapa i le mamanu o le laufanua.

Cryptomeria: faʻamatalaga ma ituaiga o conifers

Cryptomeria, lea na oʻo mai ia i matou mai Saina ma Iapani, o loʻo taua pea lava o le arasi Iapani. O lenei igoa e matua faʻamalosiina e toalaiti tagata e faʻafesoʻotaʻi ma se vaʻalele. O le mea moni, o lenei mea taua e leai sona aoga i arasi ma e patino i le aiga o Cypress.

I lona natura natura, o loʻo ola i tulaga faʻapitoa o Sasae ma oʻo ai i le maualuga o le 60 mita. I se tau manaia malie, o le ogalaau o se tagata matua e sili atu i le malosi o le fusi o le tagata e toatasi. I le lautele, e mafai ona oʻo i se faamaumauga 2 mita. E masani ona tilotilo solo tagata tafafao i luga o nei tagata taʻavale faʻatasi ma le paʻu mumu lanu mumu-lanu enaena, faʻasalaga tetele lapopoa, ma le pale pupula o le malamalama ma le pogisa o lanu meamata. E tusa ai ma le faʻamatalaga o le cryptomeria o le vao, e faigata ona mafaufau i lenei malo i fafo ile fuafuaga o togalaau aina poʻo le potu i totonu. Ae faʻafetai i taumafaiga a tagata fai togalaau, o le tele o foliga teuteu ua atiaeina e le sili atu ma le lua mita le maualuga ma e sili ona matagofie i le tasi ma le fatuga laau. E le gata i lea, o le nila o nisi o meaola i le taumalulu e maua ai lanu samasama ma le lanu violē. Ole nila e le o aʻafia i le paʻi, o le mea e foliga mai e le o umi. O fua e laiti, lapotopoto, lanu enaena. O latou vaitaimi matua e le sili atu ma le tasi le tausaga.

Saienitisi e saienitisi le cryptomeria i se tulaga uiga ese ma atiae ituaiga eseese o laau teuteu o lenei laau. E masani lava ona lauiloa o Vilmoriniana, Bandai-sugi, Araucarioides ma spherical Еlegans compacta, Сompressa, Dacrydioides, Globosa. O nisi o vailaʻau e iai lanu lanumoana auro po o fulufulu manogi.

E taua! Aʻo tuputupu aʻe cryptomeria i tulaga o potu, e fautuaina e fai togalaau le taofia o le atinaʻeina o le laau i se vaapiapi vaapiapi, e le afaina ma faatapulaa ai meaai.

Filifilia se nofoaga mo le tuputupu aʻe cryptomeria

Cryptomeria i le tausiga e sili atu le faigata nai lo isi aiga faʻasoa. O le mea lea, ina ia ola tutoatasi se laau i lau togalaau, e tatau ona faʻamalieina le falesa i sasaʻe ma se filifiliga o nofoaga ma faʻamalama.

E faʻapefea ona filifili le faʻamalama mo le cryptomeria

O le laau e mafanafana i le mafanafana, puipuia mai matagi malolosi ma vaʻai tusi. O le cryptomeria Iapani e fiafia i nofoaga lelei, ae fefefe i le susulu o le la. E faigofie lava ona faʻafetaui i le ata lafoia, lea e matua le faʻaalia i lona teuteuga. Aganuʻu e le fiafia i mea maualalo, i le taumafanafana e mafanafana i le 22-25 º C, ma i le tau malulu i + 12 º. O le mea lea, o le laau e masani lava ona tupu i totonu o ipu, lea i le vevela o le taimi, tuu i luga o le togalaau i luga o le vao malulu ma alu mo le taumalulu seia oo ina malulu. Afai e le ufiufi le laau mai le malulu, o le a mou atu.

Laʻau tuputupu aʻe

O le cryptomeria o le togalaau ua amata lelei i luga o mea fou, loloto ma le gaogao. E le gata i lea, e tatau ona lelei le suavai, aua e le taliaina e le laau le susu. E le gata i lea e le mafai ona fuafua se tauʻavega i nofoaga e latalata ane i le vaituloto o le eleele ma i luga o le maʻa. Vaʻaia lelei o le "herringbone" eleele malulu.

E taua! O le fatuina o se talo e filifili ai ni fatu laau ma se fagu faamalama ma ni nila mafiafia.

Tulafono mo le totoina o cryptomeria i le togalaau

Ona o le vaivai o le taumalulu i le malae vaʻaia, crycomeria e mafai ona ola na o Crimea, le Caucasus ma le talafatai o le Black Sea. I nei nofoaga mafanafana mo le totōina o le lau laau e maua ai se nofoaga lelei ma le mea saʻo.

I eria e sili atu le ogaoga o taumalulu, e masani ona totoina le laau i totonu o ipu. Ma piki ni mea laititi o oloa gaosi ma se lanu uliuli poʻo le paʻepaʻe. I le pito i lalo o le tane e taatia ai se alavai, faʻafefeteina i le palapala mai vaega tutusa o le eleele vevela ma le eleele vela, peʻa, oneone ma faʻaititia le fatu, ona sasaa lea ma ufiufi rhizomes ma le eleele.

Mo le taumalulu, cryptomeria, tusa lava pe lua mita le maualuga, e ave i se taumalulu po o se isi nofoaga malulu.

Vaega o le tausiga cryptomeria

O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia le gauai totoa i le taimi o le alualu i luma tuputupu aʻe. Mo le atinaʻeina atoatoa o latou aʻa, e tatau ona mautinoa le lelei o le susu o le eleele ma le ea, faapea foi ma le teuteuga o le fua o le laau toto e aafia i le tele o fesuisuiai.

E faʻafefea ona faʻafefe le laau

I le tausiga o le cryptomeria, o le matafaioi autu o le a tuua i le pulega o le vai. Aemaise lava mai Mati ia Aukuso. I le taumalulu, o le tele o le suavai ua sasaaina i totonu o le eleele ua faaitiitia le faamoemoe, taofia le eleele mai le faamamaina. E taua foi le aua neʻi faʻafefeina i le suāvai ina ia le faʻavaivai le vai. Faʻalogo lelei i nila: laʻititi lanu samasama laʻau e leai se ola e faʻaalia ai le leai o le susu.

Cryptomeria e uiga i uiga o se aganuʻu agaalofa. I le faaopoopo i le faʻaleleia e le aunoa o le palapala, e taua tele le palu faʻalua o le pale i le aso.

Mo fua faʻatoʻaga i le taumafanafana e mafai ona e faʻapipiʻi le fufuluina. Afai e te totoina le laau i totonu o potu, e le tatau i lalo ifo o le 60-80% le maualuga o le maualuga o le maualuga. E le gata i lea, o le vavalalata o le potu.

E te iloa? I totonu o togalaau, o le cryptomeria e tupu tele, o le mafuaʻaga lea e sili ai fua o fua o fua o laau.

Faʻaofuina cryptomeria

Fafaga le cryptomeria pe a tupu i luga o le eleele, e sili i taimi uma o tautotogo vailaau oona po o mineral complex fertilizers. Afai o loʻo agavaʻa le aganuʻu, e mafai ona toe faia le faʻataʻitaʻiga i le tautoulu. I tulaga o le potu e fautuaina e faʻatapulaʻa ai soo se meaʻai, aemaise lava i fualaau oona. O laau talavou, e tusa lava po o le a le auala e totoina ai, e manaomia le totogo mai i le lua masina taimi. Manatua: o le Cryptomeria e le mafai ona faʻamalosia mo le lua masina talu ona totoina.

E uiga i le gafa ma le fausiaina o cryptomeria

O le toe gaosia o arasi Iapani e mafai e ala ile fatu, tuʻuina poʻo le faapipii.

I le fale, e toetoe lava a leai ni aʻa o le au fai togalaau fatuTalu ai o le faagasologa e matua faigata tele ma o le tulaga o le manuia o le taunuuga e maualalo. Afai o iai pea lou manaʻoga e taumafai oe e fai ma failaʻau, galue masani: faʻatumu le atigipusa ma se meaʻai o le peat ma le oneone oneone, faʻatumu i fatu ma sasaʻa, ufiufi i ata tifaga poʻo le tioata mai luga ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma lelei.

Faʻaleleia e ala i le taoto faaaoga i togalaau aina. O le mea lea, o fuʻu pito i lalo e faʻamamaina o laulaau, faʻapipiʻi i le eleele ma faʻasalaga i lalo ma faʻasusu i se tamai paʻu, faʻapipiʻi mai luga. E taua le faʻamautinoa o le eleele e le faʻamago. A maeʻa le faʻaalia o aʻa aua le vave faʻavaveina le totogo mai le matua. E faia lenei mea pe a faʻamalosia le aʻa.

E talitonu le Faatoaga o le auala aupito sili ona lelei e toe fanauina ai cryptomeria suluina. E sili atu le faʻaaoga i le faaiuga o le taumafanafana. Mo le faia o lenei mea, tipi pito i luga ole malosi malosi, aveese mai le pito i lalo o le nila ma alu mo se aso i le fofo o le stimulator solution. A maeʻa le togafiti, ona faʻalolotoina lea o le mafiafia i le oneone oneone ma ufitia i se ata tifaga e fatuina ai se gaosiga.

I le iloaina o le auala e tupu ai le cryptomeria, seʻi o tatou taofi i le totoina o laau. Mo laau i fafo, o lenei faiga e masani ona solia. Toe toto na o totonu ole fale ile 2-3 tausaga. I le taimi lava e tasi, o se atigi pusa lapoa e iai le lapoa o le senetimita o le centimeters o loʻo suʻeina, o le pito i lalo ua lelei ona faʻafefe ma ua faʻafeleina se ufiufi apa i se laau. Maualuga le moe i fanua fou palau-sodoma.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o laau ma a latou metotia o togafitiga

Talu ai ona o le tino o le phytoncides, o le laau e matua faʻasao i faʻamaʻi ma iniseti leaga, ae ui i lea, e le lelei le 'agrotechnology, o aʻafiaga o moli vaʻavaʻai ma fua o iniseti e mafai. Soo se iniseti o le a taulimaina. Ua faamaonia lelei "Aktara", "Bi-58". Mo le faʻamoemoe o le siama, ia siakiina e le aunoa ia nila ma lala o le laau.

O lenei ua e iloa le cryptomeria ma le auala e tausia ai. Afai e te alofa moni i le totoina, o le a matua tauia au taumafaiga.