Lafumanu

Winter hirol i luga o alatele

O se tasi o vaega aupito sili ona lelei o meaʻai manu o le totoina o lapiti. O le mea moni, o le maualuga ma le vave gaosia o fanau, o le manaʻoga mo aano o manu ma laʻau o ni finauga matuia e lagolagoina ai lenei filifiliga. Faʻatasi ma le saʻo ma le talafeagai auala, e mafai ona e maua mai i le 4 i le 6 pilloka i le tausaga. I totonu o lenei tusiga o le a tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona fuafua le iniseti ma saʻo lelei ina ia mafai ai ona atiaʻe se pisinisi, tausia le ola maloloina o manu ma puipuia le gaosiga o gaosiga i le taimi o le taumalulu.

Faʻatauga ma faʻasoa o le malulu o le taumalulu

E lapisi le lapiti i le lapiti. O le fua o tamaiti mo le 1 okrol e mai i le 5 i le 10 ulu, o le mea lea, faatasi ai ma sauniuniga tatau i le tau malulu, e mafai ona tausia le fua faatatau o le atinae o le lafu manu. Pe a fuafua mo le vaitau taumalulu, o le a tatou mafaufau i mea tatou te manumalo ai ma le mea e tatau ona tatou mautinoa.

E te iloa? Mai ituaiga uma o lapopoa o lapiti, e masani lava i le lalolagi atoa, e le sili atu ma le 20 e fafagaina.
E mafai ona mafaufauina tulaga lelei manino:
  • manu laiti e fananau mai i le taumalulu e sili atu le soifua maloloina;
  • lūlūina le faʻatuputeleina ma faʻalauteleina;
  • fafine na fanau i le taumalulu e sili atu ona lelei;
  • o le taumalulu e sili atu le lelei o lona uiga;
  • i le malulu, o lafumanu o loʻo maua lelei le mamafa;
  • i le taumalulu, e leai ni toto totoʻa e faʻateleina faʻamaʻi pipisi i lapisi e mama tele;
  • o le ammonia e le faʻavave, o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o tagata osofaʻi umi. E malamalama lelei pe afai e le lava le leleina o le fale o le ammonia mai manu felelei, faʻavavevave, e ulu atu i totonu o latou tino i le tulaga o le toxins mataʻutia.

O mea e tatau ona e saunia mo le tau malulu e pasi e aunoa ma ni faafitauli:

  • e tatau ona faʻasaga i le potu mafanafana, talu ai o le feusuaʻiga e paʻu malie i le malulu;
  • ia vaʻaia le ava ava: faamaufaʻailogaina vaʻa, faʻafefe o puipui, faʻafefe mafanafana i le fola o le fale;
  • faamamaina masani ma le faʻaleleia o le fale;
  • le faʻaauau pea o le vai mafanafana ma meaai mafanafana;
  • faʻateleina faʻatele i le ao.

E te iloa? O le lapiti o loʻo i ai se mea e tuʻuina i totonu, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu ni laʻau se lua i le taimi e tasi, ma e mafai ona tuʻuina mai i tane eseese ma mafaufau i taimi eseese. O se tasi lea o meafaigaluega o le natura e faʻasaoina ai ituaiga - o le faʻamafanafanaina, aua o le natura, lapiti e ola i le sili atu i le tausaga, vave pe mulimuli ane avea ma se tasi o vete.

O nei mea, o le mea moni, masani masani, na o le taumalulu, latou te galue na o le tuufaatasiga.

O a ituaiga o lapiti e sili ona fetaui lelei mo le fausiaina i le taumalulu

Pe a filifilia se ituaiga o faʻatoʻaga, e tatau ona e malamalama i lau laina pisinisi. O ituaiga uma o lapiti ua vaevaeina i:

  • aano o manu;
  • fulufulu;
  • laupepa;
  • teuteu.

E tatau ona totogi le tausiga ile tau o lau eria. Le faia o se faʻatauga patino e sili ona lelei ile vasega pepe. E mafai foi ona e maua fautuaga mai tagata tomai faapitoa i le tetee atu i le malulu o se ituaiga faapitoa.

Siaki i ituaiga o lapeti olaola.
Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se ituaiga lauiloa lauiloa o Flandre, o le a le mafai ona malulu le vevela. Mo la latou tausiga, o vevela ma vevela vevela e masani lava ona manaomia, o le mea lea, o le White ma Gray Giants e masani ona faʻaaogaina mo le tau malulu.

Ae o lea e tatau ai ona faʻamautinoa o lenei mea e faatatau i le aano o manu. E foliga tutusa i le tele i Flandram, ae e sili atu ona puipuia i le maualalo o le vevela, le lelei i meaʻai ma mea e aofia ai. Ma o mamanu e ofoofogia mo la latou feeseeseaiga - mai le 10 i le 12 lapiti i totonu o le tasi. Ae tusa lava mo i latou, o le maualalo o le maualuga o le lapiti e masani ona fai i mea e le talafeagai, aua, e pei ona faaalia i le faatinoga, o ituaiga minks e sili ona lelei e lapisi lapiti.

E taua! E na o tala faʻailoga e fiafia ai lapiti e sosolo i le la. O le mea moni, latou te matua afaina lava mo tagata osooso - o vailaʻau faʻamaʻi lautele ma le lafu oti e amata. O le nofoaga o le tausiaina o lapiti e tatau ona i ai i lalo o le paolo o laau poʻo le itiiti ifo foi i lalo ifo o se pulou.

Faʻamafanafanaina o sela i luga o le auala

O le faia o tulaga lelei, e le mafai ona e taofia le faʻamalosia i le taumalulu. Faʻalagolago i le vasa o le tau, e mafai ona teuina ituaiga eseese o lapiti i:

  • fale puipui;
  • aviary;
  • lua.
Lafoaia lapiti i totonu o le lua

O mataupu tau tausiga o meaola e faʻalagolago i uiga o se vaega faapitoa, ae o le autu autu o:

  • potu mafanafana;
  • leai o le susu ma le tala;
  • filifilia faapitoa meaai faʻamalosi, meaai susu - mash.
E taua! E taua le sauni muamua mo le taumalulu o lapiti, aua e tatau ona aloese mai suiga faafuaseʻi i le vevela ma tulaga o meaola, e mamafa tele mo a latou meaola, lea e aʻafia ai faʻafitauli uma, e aofia ai le gaioiga.

O a mea e sili ona lelei mo le faʻamalosi

E aoga tele pe a faia itu o sela i luga o le mataupu o le sanuisi, i le va o talipupuni e faataatia i luga o se vaega o soʻo se meaola po o se puafiti, aua e laveaʻi uma mai le malulu ma le vevela.

Afai o le fale e faia i le moa, e sili atu le taatitia i fafo ma le laupapa, plywood, izospan poo le puafiti. O le faitotoa foi e vaeluaina i le faʻamalama.

O va i le va oi latou e tumu i fulu. O mea e totoe i luga e tatau ona aveeseina ina ia le faʻamaʻaina e manu ma ia le oona. O le fola o le fale e ufiufi i le plywood poʻo isi mea masani masani ma ufiufi i vaovao, lea e faigofie ma e faigofie ona suia e le aunoa.

Mai i luga, o faʻamafanafanaga e faʻamafanafanaina i auala uma e mafai ona faʻaleleia, mai i vaomago, reed, palanikeke tuai, se peleue, ma e manaia le toe tusi i se mea e leai se vai. O le fale mo le tasi o le lapiti e leai se mafanafana i se auala faapitoa, aua e itiiti ifo nai lo le aso ao le i fanau mai, o se fafine galue e toso ifo i totonu o lona manava ma tuʻu se pu mo le lumanaʻi.

O fata mo meaai ma vai e faʻapipiʻi foi i le polyethylene mea. Ae e taua, faʻamafanafanaina fale faʻapitoa mo manu, e faʻatulaga ai le faʻaleleia ina ia latou le lava ai iina.

E taua! Aua e te mafanafana i puipui o le tino ma solo e pei o le taualuga o le fale poʻo le polyethylene, e le gata ina latou faʻasalaina le vevela i soo se auala, ae fesoasoani foi i le faʻaalia o faʻataʻitaʻiga e ono lamatia ai manu.

Faʻapipiʻiina o le eletise eletise i totonu

E pei ona masani ai, o le faʻavevelaina o le fale e le gata ina faʻaleleia ai meaola laiti i le taumalulu, ae faʻavavevaveina o latou matua pe a ma le 2 masina, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai. E faʻaaogaina e le aufaifaatoaʻaga auala eseese, mo se faataitaiga:

  • fola mafanafana;
  • infrared lamps and films;
  • faʻailoa fale poʻo le faʻatau faʻamafanafana eletise.
E tofu i latou uma ma ona manuia ma mea leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faia se fola mafanafana i totonu o se fale, e faigofie, aua o le vevela o loʻo manaʻomia i le tausaga atoa, ae o le taugata e mafai ona mafaufauina e pei o ni moa, o le manaʻomia mo le faʻapipiʻiina i le taimi o le faʻaleleia ma le faʻaleleia pea o le manava ma le fou o le ea, lea e taua tele mo lapiti.
Aoao pe faʻapefea ona faia se fale puipui mo lapiti, lapiti, cages mo lapiti e tusa ai ma le metotia a Solotukhin, tina ava malosi.
Faʻapipiʻiina se eletise eletise, e manaʻomia ona e faʻaogaina ni sima uʻamea, lea e muaʻi faʻasaina, ma puipui le uaea i se faʻaoga. O le le lelei o lenei mamanu o:
  • tulaga lamatia o le pupuu-circuiting, talu ai o loʻo iai pea le maualuga o le maualuga o le suamalie ile potu;
  • vevela vevela ona o le suamalie;
  • le manaʻoga mo le tuʻuesea ese o le upega mai manu feʻai;
  • tau o le sima.

Matua vevela: vitio

E faʻapefea ona faia se mea inu ava malosi e aunoa ma le faʻamafanafanaina i ou lava lima

O le faia o se masiofo ma ou lava lima e moni. E le o se faʻalavelave faigata, lea e tuʻuina i totonu o le paga masani, pe afai e mafai ona faʻatagaina. Krolchikhe e le gata ina vevela, ae e saogalemu foi. E sili ona lelei le faia mai le plywood - o le galue ma lenei mea e le taugata ma faigofie.

E taua! O le ava malosi e sili atu ona lelei tele, e amata mai le tele o lau lafu. O le a sili atu le mafanafana o lapisi pe afai e faamanatu atu e lenei pusa ia i latou se mink. O lo latou natura masani lea.
Mo le gaosia o le masiofo matou te manaʻomia:

  • plywood i pepa;
  • laupapa laupapa
  • mea faʻamalosi (vaovao, sintepon, sawdust, tirsa fou e le fautuaina, o se manogi manogi e mafai ona fenumiai le tina faatoa fanau mai).
Mai meafaigaluega o le a e manaʻomia:

  • se faaputuga fao;
  • togi;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • hama;
  • vaai;
  • fua fua;
  • penisina po o penitala.

  1. O le faia o se masiofo mafanafana, e tatau ona e faia se ata o le ofaga i le lumanaʻi. Muamua, tipi ese le plywood mai le plywood mo puipui i le lumanai, fola ma le taualuga. O le maualuga o le taliaina o le puipui e 35x40 cm. Ina ia faʻamauina, o le a tatou manaʻomia ni ala o le umi talafeagai. E fa o le 25 cm le umi ma e fa kupita 35 cm le umi O le puipui pito i luma e 50x30 cm O le ae manaomia foi se laupapa 30x25x2.5 cm ma le lua futu 25 cm i le tasi. Mo le puipui pito i tua e 2 paʻu laupapa 50x30 cm i le lapopoa ma lua slats 50 le umi ma le 25 cm I le pito i lalo matou te faʻaaogaina foi ni fasi pepa se lua 50x30 cm, faʻapipiʻiina i paʻu o le 50 ma le 25 cm. I luga o le taualuga matou te faʻaaogaina ai fasi plywood e lua mai le 55x35 cm ma fasi 55 ma le 30 cm.
  2. Ua avanoa avanoa. O le taimi nei e tatau ona latou tuʻu faʻatasi. I luga o le plywood tatou te faatumuina ai le paʻu ma le fesoasoani o fao, faʻamau le lua pepa, ma faʻatumu le avanoa i le va o latou faʻamalama. Matou te taumafai e leai ni va i le sooga. O le ulufale atu i le ava ava malosi e tipi ese i se moa pe vaai, o le tele e le tele tele, o le mea autu e mafai e le tagata matua ona pasia saoloto.
  3. O puipui ua maeʻa ua faamau i sikilima. Tatou amata i le mea moni tatou te faʻapipiʻi puipui puipui i le pito i lalo, ona faʻapipiʻi lea o le pito i tua. O le pito i luga e tatau ona fusi ina ia mafai ona aveesea. E tatau lea mea ina ia faigofie ai ona fufulu le fale, ma i le vevela o le faʻaleleia atili o le ea.

E le aoga le tuʻuina o se vaomago i luga o le fola, aʻo lumanaʻi le vevela o le fafine lava ia na te tuʻuina se vaomago ma filifili le fulu. Ina ia tumau le fola i se taimi umi, e mafai ona e ufiufiina i le mamafa. E lavea ai le plywood mai le lafoaia o le lapiti ma le fatu. Aua e te momoe i le tumutumu o le ata manogi - o le manogi manogi e faʻafefe ai le lapiti.

O mea e fafagaina ma inu meainu e sili atu ona faʻaoga i le taumalulu

O se tasi o mea taua mo le tausia o lapiti o le avanoa faifaipea i vai mama. E i ai le lapisi o le lapisi, ma e taua tele le vai mo i latou, aemaise lava pe a tele le meaʻai ma e tele lava vaomago. Ma i le taumalulu e taua tele e le mafai ona malolo, ma lelei le mafanafana. E mafai ona faia le inu i ou lava lima poʻo le faʻatau.

E taua! I le taumalulu, e matua taua tele le tuʻuina atu o fafaga lala. E fesoasoani i fagafao e togi i lalo o latou nifo, maua ai le tele o meaʻai ma se mea e puipuia ai le tino, faʻaleleia ai le faagasologa o le faʻaogaina o meaai.
Filifiliga mo tagata inu mea e mafai ona e ofoina atu ile faleoloa:
  1. Ipu - o se mea moni, o se pusa faʻapitoa mai palasitika, mea lanu poʻo isi mea. E faigofie ona faʻapipiʻi i totonu o le pa, e seasea ona palu, faigofie ona mama. O mea e faʻaogaina ai lenei filifiliga, e mafai ona matauina e masani ona faʻailoa e manu manu le ipu, ma e tatau ona mataituina lenei mea, ma o le mea lona lua e faʻalogo i ai o le vai i totonu o le pesini e mama seʻia oʻo muamua lava i manu.
  2. Meainu Ava (mo le fagu) - Se ipu faapitoa ma le fagu palasitika. E faʻapipiʻiina i se auala pe afai e gaogao le ipu i se tulaga patino, e aliali mai se masini moli, ma fou, e sasaa mai le vai mama mai le fagu. O aoga - o le faʻaauau pea o vai mamā, i totonu o se fagu manino e mafai ona e iloa pe a manaʻomia ona faʻaopopo vai, o sina ipu ipu e puipuia ai manu mai le lafoina o otaota i totonu, ma le tau e maualalo. E toetoe lava a leai ni taʻaloga, pe afai e na o le fagu ua faapipiiina sao ma e le pau ma e le fefefe ai le tagata ola i le oti.
  3. Laititi - O lenei mamanu o se mea sili atu ona faigata. E tafe le vai pe a paʻi le lapiti i se polo faapitoa. O le tui mo le vai e faia i le uamea le mama, lea e fesoasoani i le mea moni e le tele le siama i totonu o le vai, ma o le a le mafai ona maua mai le mai. Faatasi ai ma lenei tagatainu e mafai foi ona e fafagaina ma vitamini ma meaai mamago. O mea e faʻaaogaina ai lenei filifiliga - e talafeagai mo se tamai lafu, i le taumalulu e vave ona fesuisuiai le vai ma paʻu ai le faʻavaa. E le gata i lea, o lapeti inuinu e mafai ona 'ai le aisa ma le kiona e pei o latou tausoga vavao, ae o le a matua afaina lava i faamai. E mafai i le tau malulu e aumai ai se uila vevela i totonu o se tagata inu.
Afai e leai se avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai se mea vevela - e tatau ona e lafoaʻi tagata e inu ava ma inu analog, e na o se pesini e faia. Ua sasaa atu le vai vevela i totonu, faʻaopoopo faʻaopoopo, aua e leai, seia oʻo ina inu le lafu atoa.

Aoao pe faʻapefea ona fai ni fafaga, tausi meaʻai ma tagata inu mo lapiti.

E tatau ona e inu ia le itiiti ifo i le tasi i le 3-4 itula. Pe i ai foi ni eletise eletise, latou te uuina le vai i le uati, ae o lo latou le lelei tele o le tau o le eletise.

Le taua o le fafaga lelei i le taumalulu

O se eseesega ma paleni taumafa e taua tele mo tagata oso i luga o le ea i soo se taimi o le tausaga, ma aemaise lava i le taumalulu, ma le faatagaina tumau avanoa i vai mama. Talu ai ona e vaivai a latou faiga o meaʻai, e tatau lava ona latou fafagaina pea se mea, e pei o vao po o vao.

E taua! Beetroot mo lapiti e matua matautia lava, o pito i luga e aoga, ma o le aʻa o le meaʻai oona.
Mai le taumafa o lapiti e te manaʻomia e faʻamaʻaʻaʻese lauusiusi, kuki ma soʻo fualaau aina ma fualaau 'aina. E oʻo lava i kāpeti paepae masani e tatau ona fai i ai, ma e tatau ona faʻaofiina vave i le taumafataga. E mafua ai le vevela ma le paina. Ma mo lapeti teuteu, o le kapeti o se mea sili ona lamatia. Afai o lau fagafaʻai ua i ai se vevela ua le fiafia pe afaina, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia ni lala o le oak, aspen poo le dried yarrow.

A e selesele vaovao, e sili atu le aua le 'ai le mutia e te le o mautinoa, ae o lili o le vanu, faga o mata, anufe, patapupii, hellebore, spurge, o fua oona mo i latou o mea leaga lelei.

Aoao pe faapefea ona togafiti lapiti, o le a le umi e ola ai le lapisi o le lapiti, pe faapefea ona tausia lapiti faatoa fananau mai.
A maeʻa kāloti, o le isi fualaau sili ona lelei mo le matagofie o le vevela o loʻo kuka ai pateta, ae o laʻau faʻasalalau e talafeagai foi. E le o se manaia o fualaau oona e pei o le tumu o le malo. E matua taua lava mo a latou mea e ola ai.

Mafaufau i le taumafa o lapiti i le taumalulu. Meaʻai vaivai:

  • fualaau aina suamalie - superacterial ma fuamini faaopoopo;
  • Hay mai le wormwood, burdock, plantain, togatala, clover ma wheatgrass.
Suʻe pe mafai ona tuʻuina atu lapiti: lala o le peleni, suasusu, pi, zucini, beets, iʻa o iʻa, falala, anufe, vao, bran, cereals, falaoa, uka, sana.
Manuia fafaga:

  • kuka tipi ma pateta + pateta pateta;
  • kāloti;
  • vailaʻau forage;
  • tofe suka;
  • paka.
Fafaga faʻatasi:

  • lala;
  • keke;
  • Faʻalapotopotoga faʻaleleia;
  • meaʻai gaosi;
  • le taumafataga.

Vitini ma minerale faaopoopo:

  • vitamini talafeagai ma minerale, ia e faʻaopoopo i meaai mafanafana fefiloi;
  • ponaivi aano;
  • iʻa suauu;
  • fualaau mamago pe mamago o rose vao, mauga o le mauga;
  • nila;
  • upega vaovao ma fatu fatu.
E te iloa? O le mea e ofo ai, e mafai ona avea ma lapisi i totonu o le lotoifale e mafai ona le tumau i se taimi le tumau i le taimi mafanafana, ona toe foi mai lea o le toe gaioiga ma le faʻaitiitia o le vevela.
O le a le fafagaina o lapiti i le taumalulu: vitio

Faʻasese i taimi uma pe a faʻatulagaina paipu taumalulu

E taua tele mo le au faifaatoʻaga amata ia iloa tulafono faavae o lafumanu i le taumalulu, ina ia aloese ai mai mea sese masani:

  • e le mafai ona e tuua le lapiti mo se taimi umi i totonu o se paga ma se tane. Ae vave ona piki i luga pe a le oʻo mai le faʻaaliga - o se mea sese foi. E sili ona lelei le faʻamaina i le ao mo 3-4 aso;
  • e tele lava ina latou faʻaaogaina pea lava pea tama talavou ma tamaititi. Latou te le taulimaina le galuega, ma o le taimi faʻaleleia ua leiloloa;
  • A maeʻa se taʻaloga, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le faamoega ma siaki o loo lava le vai i totonu, a le o lea e mafai e le fafine ona 'ai lana meaʻai;
  • e le tatau ona e faʻaaogaina le meaʻai i le tele o le falala, aemaise lava pe afai o le meaʻai e le o aofia uma vaega taua;
  • O se mea sese tele le fafagaina o lapiti, aemaise lava o tamaitai i le faʻalauiloaina o fagafalaʻau saunia mo le lafu manu.
I le tau o lona fulufulu ma sauniuni lelei mo le taumalulu, e mafai e lapiti ona tu i le -17 ° C. E le gata i lea, o faʻatoʻaga faapitoa ma faʻamalosi ua faʻatagaina oe e aua nei faʻalavelaveina le faagasologa o le faʻafouina o le lafu. I totonu o le palapala na maua i le taumalulu, o loʻo i ai tulaga taua tele, ma ua fautuaina e alu mo le lafu mo le isi vaitau.

Winter hirol: vitio

Faʻamatalaga

Sa taʻu mai e se uo ia te au, o ia, faatasi ai ma fofo vavalo lelei, ma ua tumu i vaomago, i aso matautia, na faataatia ai fagu vai vai vai 1-2. Na fai mai o ia na ia faʻaitiitia le tele o faafitauli. O le mea moni o le faʻafitauli, ae o le tilotilo pea ia i latou i taimi e lua i le aso o lona uiga e leai se mea e alu fua.
olegzb
//fermer.ru/comment/554071#comment-554071

Good mordaha.Max, E itiiti au lapiti, e toso uma le fulu i le aso na fanau ai, ma faʻafefe ai le faamoega i le vaiaso ao lumanai le fanau mai, ae e tupu foi: faʻapipiʻi le faamoega, faʻapipiʻi vave le fulu ma fanau mai, mo le aso 1.I le faʻaaluina o le osofaʻiga, o le auala lea e faʻaalia ai se au, o aʻu lava ia, e le maeʻa i le taimi lava e maeʻa ai;) Ma o le ae fanau mai nei? O le mea e tasi, ou te faʻatino meaʻai o le taumalulu, (o le masina poʻo le lua lapiti lapiti, latou te 'ai laitiiti, ae o le a latou gaosia le mutia mo le 2 masina, o le a faʻatau atu i le faaiuga o Me.), Ae na toetoe a leai se fafine Ua ou inu fluff, ae e malulu, ia faamaoni, le mautonu, o le a le mea e tatau ona ou faia? O le mea lea, e leai se mea e leiloloa, ou te tago i ai ma fulufulu lauulu i totonu o le faamoega, na ou tosoina i ni vaega laiti, ae le o se laulau, i luga o le taavale solofanua, ou te fefe e le mafai e tamaiti laiti ona o atu. , O loʻo i ai loʻu lima agalelei i lalo o fusi o fafine ua nonoa, ma i totonu o le ato i le tulaga. :)

Nova
//krolikovod.com.ua/forum/viewtopic.php?f=25&t=436#p2382