Fua o le gaosiga

E mafai ona tupu le Brugmans i le fale, totoina ma tausia se laau

Brugmansia - laau laʻau po o se tamai laau ma fugalaau tetele-logo ua faapipii i lalo. O le mea lea ua taua ai le pu o agelu. O le laau e fesoʻotaʻi ma le papa. O aso nei, ua tupu aʻe Brugmans i le malae, i togalaau ma greenhouses.

E mafai ona totoina Brugmansia i tulaga o potu?

E mafai ona tuputupu aʻe Brugmansiya i le fale, e tatau lava ona e maua nei tulaga tutusa. Ua tupu tele le laau, ma e manaʻomia tele le avanoa. E mafai e Brugmansia ona teuteu se faletalimalo, patio, terrace ma le faʻamanatuga. Tagata faʻatoʻa faʻaaogaina ituaiga eseese e talafeagai mo tulaga nofomau: "Cordata red" ma le "Culebra". Ae o nei laau toto e manaʻomia foi avanoa ma se tele gafatia mo se aʻa tele. Afai ei ai lou lava fale ma se togalaau malulu, e mafai ona nonofo faatasi Brugmancia ma nei laau: Neoregilia, Tillandsia, Frizee, Bougainvillea ma Abutilone.

Auala e filifili ai se nofoaga mo le totoina o le Brugmans

I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona iloa Brugmancia mo le ea fou: o le faletalimalo, o se loggia, ma se matala matala. O le vai e sili ona lelei mo le ulo o le a avea ma se mea e maua ai le mea umi, e sili atu nai lo le maa. E tatau ona e tuu le laau i se nofoaga malamalama. Tusia o fugalaau e matua le manaomia lava.

O le a le ituaiga o faʻamalamalamaga e sili ona fetaui mo pagota

Pe o tuputupu ae Brugmancia i totonu o se potu po o luga o se fasi fanua i totonu o le togalaau, e manaomia le malamalama lelei. A aunoa ma se malamalama, o le a malolo Brugmansia. E i ai se tasi o faʻamaumauga: o le maualuga o le vevela i totonu o le potu, o le tele o le malamalama e manaʻomia, i le taumalulu, tuʻuina atu le laau i le malamalama faʻasaga.

Fetuunaiga mo le totoina o se fugalaau, o le a le vevela ma le susu

O le togafitiga a Brugmancia ma le faʻatoaga e manaʻomia ai le ea fou. Afai o loʻo i totonu o le potu le fale, tuʻu le vaalele. O le vevela o le laau e tusa ma +20 ° C. E tatau lava ona maualuga le maualuga o le suavai, pe a pisi.

Tausaga o le totoina o Brugmansia i le fale

E tatau ona iai se pu vai i le puni Brown. E manaʻomia le tuʻuina o alavai, faʻalautele le gaʻo poʻo pepa o le vaitafe i lalo.

E taua! O Brugmansia o se laau oona, e oo lava i maliu, lea na avea o se faasaina o le totoina o laau i nisi o itulagi. I le tulaga o le 'ona o le' ona o le 'ona oona, faʻaogaina o le tino, ulu o le tino, tachycardia ma le maʻi pipili.

Auala e filifili ai se fagu mo le totoina

A filifilia se ipu mo se laau toto, ia e fiafia i le maʻa: e sili atu ona mautu, o aʻa e le pipii i ai, e pei o se faʻataʻitaʻiga, i le terracotta. O le ipu e tatau ona filifilia vateatea, o le aʻa o le Brugmansia e tupu vave. Afai na amata ona faʻamago lau laau i le Brugmansia, ona manaʻomia ai lea o se mea faʻapipiʻi. Mo le totoina, filifili se ipu e lima inisi le lautele ma lautele atu ma loloto atu nai lo le muamua.

Fua mo le totoina o le fugalaau a le tagata Brugmans

O Brugmancia mo le totoina o fale e manaomia ai se eleele suamalie ma lelei. Saunia le paʻu, loam ma humus i le maualuga 2: 1: 1. A o leʻi sasaa le palapala i totonu o le ulo, ia faʻaaogaina ma le paluga faʻasalalau. Afai e te le maua le avanoa e saunia ai sea palapala, faʻaalu le eleele na faʻatau ma le faapalaga.

Auala e toto ai Brugmans i le fale

O le toe gaosia ma le gaosia o le brugmancia i le fale e mafai ona tutupu i laau ma mai fatu.

E te iloa? O ituaiga o loʻo nofo i le atunuu o Brugmancia e faʻaaoga laupepa o le laau e togafitia ai le rūmāmatika, o le gasegase ma, e matua le talafeagai lava, le aveesea o parasite i le tino. O fomaʻi faʻapitoa e fefe e faʻaaoga Brugmancia ona o le i ai o alkaloids i lona tuufaatasiga e lamatia ai tagata.

Faaiuga a Brugmancia

I le tau mafanafana, tipi ese pito i luga e oʻo i le 30 cm le umi. Tuu i totonu o se atigipusa vai ma gaʻo ua gaosia i totonu. A o faagasolo le masina, o le a totogo aʻa, e mafai ona tuu le sulu i totonu o se ulo. Saunia se palapala mo le tipi ma faaopoopo le vermiculite i ai. Tausi o se tagata matua.

Faʻaleleia e ala i le taoto

I le tautotogo i luga o le paranesi i le tausaga na teʻa nei, ia faia se vaʻaiga loloto, fafasi i se mea e faʻaleleia ai le faia o ni aʻa, afifi i le mutia susu. O lenei nofoaga e tatau ona susu i taimi uma. A maeʻa le 45 aso, aveese le afifi, vavae ese laufanua mai le vaomatua, aveese laulaʻau ma mea e le maua. Mo mea e manaʻomia e manaʻomia ai le moli, eleele vaʻavaʻa, se nofoaga e le lelei le malamalama ma fafaga i vai mafanafana.

Sowing Brugmans

O fatu brugmancia fatu e totoina i le faaiuga o Ianuari. Ua suamalie fatu i le sauniuniga "Heteroauxin", tausia fatu i le fofo mo le sili atu ma le 36 itula. O le eleele mo laau toto e tatau ona malamalama. O le luluina o loʻo faia i le papaʻu - i le 1 cm. A uma ona lūlū, sasaa ma ufiufi i le ata, tuʻu i totonu o se potu mafanafana ma le vevela o le 20-25 ° C, faʻamalamalama lelei, faʻasalalau. Fafasi le fufulu faʻasa i le aso ma le vai mafanafana. A maeʻa ona oʻo mai le lima o laulaʻau ua totoina i totonu o ipu eseese.

Faʻafefea ona tausia le brugmancia i totonu o le potu

Mo Brugmancia ile tausiga faʻaletonu i le fale. E tele nuances e tulaʻi mai i le taumalulu ma le taimi o le fugalaau. A fesuisuiai Brugmansia, e tatau ona e tuʻuina i lalo o paʻu ina ia latou le paʻu i lalo o le mamafa o mea leaga.

Tului Mo se taimi umi, na faʻaaoga ai e le au faʻaaogaina le Brugmans ia latou sauniga: o loʻo i ai mea vailaʻau i totonu o le laau lea e ono mafua ai ona fausiaina. O le au taofiofi, inu o le la mai Brugmansia ao faagasolo a latou sauniga, na paʻu'ū ma talanoa i agaga oo latou tuaa ua maliliu.

Faʻatau ma fafagaina Brugmans

Faʻasagaina o loʻo faʻapipiʻiina le fale pe a mu le palapala, e faʻamalosi vai i aso taʻitasi i se vevela vevela. I le afiafi, faʻamalolo le laau, e manaʻomia ai le ea malulu, ae taumafai e aua neʻi oʻo i lau. E sili atu mo Brugmansia le faʻaaogaina o mea faʻalaʻau ma mea faʻamalaʻau. O le mea sili ona lelei mo le totoina o fualaau o le phosphorus-potassium. Fafaga e tatau ona faalua i le tasi vaitau.

Faʻalogo! Filifili ma le faʻaeteete mea e faʻaaogaina mo le faʻafefe o le ulo, o le faʻaleagaina o le susu o le a tupu ai le aʻa.

Tetele Brugmansia i le fale

Aʻo le i amataina le tuputupu ae malosi, seia oʻo ia Mati, i Brugmansia, e tatau ona vavae uma puʻu vaivai ma maʻi. Lisi i le tulaga o se mea e le manaomia, e masani lava ona latou faia ni gafa, e tutusa lava ma itu o le itu saʻo.

E faʻafefea ona puipui fugalaau i totonu ole maʻi ma faʻamaʻi

O le puipuiga mai le vavave o le apogaleveleve e faigofie tele - e masani ona ave le laau i le faapaologa po o le faimalaga. O le Spider mite ua fafagaina i le malulu ma le malulu. Afai, peitaʻi, pe a faʻaalia le parasaite, faʻaaoga vailaau iniseti po o metotia faʻaleaganuʻu - faʻaaogaina o tapaa po o se fasimoli. Faatasi ai ma faaaliga tiga i foliga o se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli, e tatau ona togafitia le laau i se maliega ("Kvadris", "Maxim", "Topaz", "Vectra"). O le numera o taualumaga o le a faʻalagolago i le afaina o lea. O maʻi o Brugmansia e tatau ona aveese, e tatau ona aveese le laau mai isi laau mo le umi o togafitiga. Faʻamatalaga puipuia mai faʻamaʻi: i le maualalo o le vevela, faʻaitiitia le tele o le vai, vai le fale i le vai i le vevela o le vevela poʻo le mafanafana, aua nei paʻu i luga o laʻau pe a faʻaleleia, faʻaleleia le ea pe'ā tele nago, ma masani ona ave i le ea fou.

Faʻafefea ona tausia Brugmancia i le taumalulu

Wintering Brugmansia i le fale e tele ni faʻaaliga. E tatau ona faʻamalamalamaina le moli, e tatau ona faʻamalamalama le laau pe a ma le lua itula i le aso. O le vevela o mea o loʻo i ai - 13-15 tikeri, ona mafai lea ona e alu i se potu e le o faʻasaina. Mo le tausiga o Brugmans, o se magaala, o se ala savali, o se fale mafanafana e talafeagai. I le taumalulu, faʻafeinu pe afai e tatau ai, aua nei faʻaopopo ni laei.

E leai se manaʻoga e faʻaosofia ai le tuputupu ae o laʻau: latou te faʻaosooso tele. Brugmansia i le taumalulu e tatau ona i ai i se tulaga malulu i le fale, o le a faaauau pea ona atiaʻe ma fuga i le mafanafana, e aunoa ma se taimi e malolo ai o le a faʻaalu tele le malosi. O se taunuuga, o le a tupu le vaivai o le laau ma e le mafai ona aoga, e le mafai ona totoina paranesi. I le faaiuga o le tusiga ou te fia tuuina atu sina fautuaga: aua nei tuu le laau i totonu o potu moe. O manogi sili e mafai ona mafua ai le le mautonu ma le tiga. O le toe gaosia ma le teuteuina o togafitiga e sili ona faia i totigilima;