Lafumanu

Umi manogi suamalie: faʻamatalaga, aoga ma faigata ona maua

Umi suamalie suamalie E manatu o se ituaiga aoga tele mo tagata matutua ma tamaiti. O lenei vailaʻau e tele lona aofaʻiga o mea aoga ma e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau masani ma le cosmetology. Ma i totonu o lenei tusiga o le a tatou aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona iloagofie le meli paʻepaʻe moni mai le faʻamaʻi mai le pepelo, pe faʻapefea ona aoga ma pe o le a le mea e teteʻe ai.

Tatau ma foliga vaaia

Donald "amber" sili ona manaia ma faʻamalosi e manogi ai i se paʻi o vanilla. O le tofo atoa e faalagolago i mea fugalaau e aoina mai fatu mai le. O le meli, lea na aoina mai fugalaau paʻepaʻe, ei ai sona tofo malamalama ma mauoa, ae o ona faʻamalologa o loʻo vaivai. I le aoina mai le clover lanu samasama, o le tofo e le o se mea e matua susulu, e le o le vevela, ae o le nectar mai fuga lanu samasama e sili atu lona aoga. O le suamalieina o le meli e masani ona sinasina pe o le moli amber i lanu. O le faʻamaonia, e maua ai se lanu paʻepaʻe.

O oloa o le tausiga o le beekeeping o se tasi lea o mea e sili ona taua e tagata soifua maloloina ma mea faʻasolosolo i le lalolagi, e aofia ai e le gata o le meli, ae o solo, pollen, propolis, zabrus, perga, jelly ma le venom.

E faʻafefea ona faʻatupeina le tagata faʻalagolago

E pei ona taʻua, o le meli suamalie suamalie e maua mai le samasama ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei mea totino, lea e lauiloa foi o le teu falaoamata, e patino i le aiga legume, o se tasi lea o fualaau manava aupito sili ona lelei. E fuga mai i le taimi o le taumafanafana, o le mea lea e aoina mai pi i le vaitau atoa. E mafai ona maua, e pei o vao, i le tele o vaomatua ma vaitafe. Ma o nisi o tagata tausi laʻau na totōina lenei laau ma le faʻamoemoe, e lata i latou apiaries.

E te iloa? O fugalaau fugalaau ma laulaau fulufulu samasama ua faaopoopo i le kofe faatasi ai ma le kanamoni.

Vailaau faʻamaʻi

Donald "amber" e aofia ai:

  • fructose - mai le 40 i le 50%;
  • glucose - mai le 45 i le 55%;
  • maltose, mai le 3.5 i le 4.2%;
  • suauu - e tusa ma le 0.5%.
100 g o le oloa e aofia ai 74.7 g o carbohydrates, 0.8 g o protein, ma o lona aoga taua o le 315 kcal. I le tuufaatasiga foi o lenei palu togafitiga e aofia ai vitamini B, PP, K, E ma C.
Faamasani oe lava i ituaiga eseese o le meli e pei o le kateni, buckwheat, acacia, acacia, paukini, tilo, phacelia, linden, rapeseed, honey honey and honey from sprouts.

Mea aoga

Melilot, ona o se laau e tele lona aofaʻi o mea aoga ma, e tusa ai ma lea, o le meli mai ai e aoga tele, o loʻo i ai le tele o meaʻai ma faʻamalolo. E aoga tele i le togafitiga o le atherosclerosis, fesoasoani e faʻaumatia ai le manava, maua ai le antispasmodic, anti-inflammatory, antibacterial, immunostimulating, diuretic, analgesic ma le aʻafiaga. E fautuaina le Donnik mo tamaitai i le taimi o le maitaga ma le lactation, aua e mauʻoa i vitamini.

E taua! I le vaitau o le susu e tatau ona faʻalogo i le tali a le tamaititi, faʻatasi ai ma le faʻaalia o allergies, e tatau ona taofi le tatau ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Laina meli

Nectar mai clover e faʻaalia lona aoga i toetoe lava o soʻo se ituaiga, pe o se sipuni o le meli mama po o se ituaiga o paluga. Ae ui i lea, o le sili ona aoga aoga e maua mai i togafitiga talafeagai ma le puipuia e faʻaaoga ai faʻamaumauga ua uma ona tofotofoina i le gasologa o tausaga.

I totonu o tagata faʻamaʻi

  • E i ai le lelei o Melilot i le galuega a le manava ma le gaogao, o lona uiga o vailaau faʻavae e faavae i luga e masani ona faʻaaogaina ina ia faʻamaonia ai le maualuga o le elemene i totonu o le manava. O le fua mo lenei vailaʻau e matua faigofie lava - 1 le sipuni o le paluga o le pisa i le 120 ml o le vai mafanafana. I le maualalo o le eletise, e tatau ona inu le vai i le 10-20 minute ao lei faia se taumafataga, ma i le maualuga maualuga, 50-60 minute.
  • Mo le faʻavaeina o galuega o fatugaʻo, ua fautuaina e faʻaititia le 3 sipuni tele o le nectar i le 250 ml o le sua o le birch. Faaaoga lenei vailaau e te manaʻomia faʻatolu i le aso. Ma o le faamamaina o fatuga o loʻo faʻapipiʻi pea le siliki sana.
  • Se fua mo le cystitis. E tatau ona faʻafefiloi se sipuni o le meli ma le lali o le tupu, ona inu ai lea i se teuteuga o le bearberry masani ma le offeail. Ia tago i lenei vailaau e faalua i le aso mo aso e lima.
  • Afai e mafatia se tasi mai le le lava, e mafai ona e inu se sipuni o le meli e faʻafefe i le vai vevela aʻo e te alu i le moega. E fesoasoani i le faʻafilemuina o le tino ma faʻaleleia le moe.
  • I le mativa mativa, e manaomia ai e tina talavou ona 'aina le tasi sipuniti o le vevela ao leʻi' ai.
  • Mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma pulmonary, o le sipuni sipuni o le meli e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le sua o le tasi laisa uliuli ma ave lenei vailaau i se sipuni mo le kuata o le itula ao le i faia taumafataga.

E taua! Pe a faaopoopo le meli i le lauti pe na o le vai, o le vevela o le vai e le tatau ona sili atu i le 60 ° C, a leai o le a le aoga uma ona aoga aoga.

I le cosmetology

O le Donald "amber" e faʻaaoga i le cosmetology mo le togafitiga o faʻamaʻi paʻu, faʻamamaina ma faʻaleleia le tulaga atoa o le paʻu. Mo le fufuluina o lea mea ua solo i totonu o le vai mafanafana. O faʻataʻitaʻiga ma lenei fofo e fesoasoani e aveese ai siama, paʻu, siaki, aveese le gaʻo gaʻo mai pores.

Mo le faafitauli o le paʻu, e aoga le faʻaaogaina o le mask i luga o le faavae o le clover ma le kukama fou. Ave le 0.2 kilokalama o kukama kuka ma 1 lepp. nectar ma faʻanoanoa. O lenei masikulu e fufuluina ma faʻaleagaina le paʻu.

E faapefea ona iloa se mea sese?

Filifilia o le galo o le galo, gauai atu i lona lanu ma le mafiafia. O le "amber" na faʻamalamalamaina o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe e pei o le pata ua liua po o le gaʻo. I le fausaga, e tutusa lelei ma tioata laiti, ma e le maalofia. E tatau foi ona e gauai faapitoa atu i le manogi, e tatau ona i ai se malamalama o le vanilla, afai ei ai se manogi susulu matagofie, ona e maua ai lea o le meli o le alfalfa faatasi ai ma le faaopoopoina o le vanilla.

E te iloa? I le gagana tuai a Rusia, o le upu "lalo" (o le igoa "clover" na mafua mai i lea mea) o lona uiga o le gout.

Contraindications

E pei ona uma ona tatou aʻoaʻoina, o le suamalie suamalie e sili ona taua, ae pei o isi ituaiga, O ia foi, ua i ai ni mea e tausuai ai. E le fautuaina e faʻaaogaina: mo tamaiti e oʻo i le tolu tausaga le matutua, pe a fai ei ai se tagata o loʻo i ai se allergy i bees ma a latou oloa; pe afai ei ai se allergy i le legumes, talu mai le clover e faatatau i laumei. I le faatagaga a le fomaʻi, o tagata e maua i le maʻisuka, mamafa ma le maualuga o le toto maualuga e tatau ona ave.

O le meli mai le clover e tele mea aoga e mafai ona fesoasoani i le togafitiga o le tele o faamai, ma afai ei ai ni faʻasalaga i lona faʻaogaina, e sili atu le tuʻuina atu.