Fuga Faʻaopoopoga

Lafoaʻiina ma fufuluina o fuamoa aʻo leʻi faʻasusu i le fale

Aʻo leʻi tuʻuina fua o fuamoa i totonu o se mea faʻavevela, e tele le au faifaatoaga o manu felelei e feagai ma le fesili pe tatau ona fufuluina. E tatau ona malamalama o le mea e faʻaaogaina ai - o, mea pito i luga, o se mea ola, lea e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete pe a mafai. O le faʻaleagaina i lenei tulaga o le a laveaiina ai fanau mai faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i siama ma siama e faʻapupula malosi ile atigi. E faʻapefea ona fufuluina le mea e faʻaaogaina ma mea e faʻaaoga mo lenei mea, seʻi o tatou vaʻai.

Auala e filifili ai fuamoa talafeagai

E pei ona e iloa, e le o fuamoa uma e talafeagai mo le faʻavelaina. O mea autu o mea e faʻaaogaina o lona faʻafouina ma le faʻamalosia. E le gata i lea, ia amanaʻia lona tele: o le avefaʻi tutusa o le moa - 60 g, duck - 90 g, kusi - 140 g.

O le a aoga mo oe le aʻoga e uiga i foliga o le faʻavevelaina o moa, tilo, kusi ma fuamoa o le kuluki, faʻapea foʻi ma fuamoa o le kefule, moa manu, ma le malulu.

E le talafeagai le tuʻuina o fuamoa laiti i totonu o le incubator, talu ai e ono le mafai ona latou gaosia le fatu. Mo le faʻavaeina o le faʻavaeina lava ia, e tatau ona e filifili se meafaitino tutusa lava, aua e sili atu ona faigofie mo ia le filifilia o tulaga sili ona lelei. E mafai ona fuafua le fetaui o le fuamoa o fuamoa i nisi o vaega: faailoga i fafo ma e ala i se mea faapitoa, o le ovoscope.

Saili po o le a le mea e tatau ona avea ma se ovoscope ma pe faʻafefea ona alu le ovoscoping.

Faailoga mai fafo o mea taua:

  • o le fuamoa o loʻo i ai se laumolemole lamolemole, lelei ma lelei, e aunoa ma se vaʻavaʻa, faʻavevesi, faʻaleagaina masini;
  • o le mata o le eleele ua talanoa e uiga i le fou o le oloa, ma o le susulu, i se isi itu, ua faailoa mai ai ua matua;
  • o le oloa o loʻo i ai se foliga faʻalelei: e pei ona faaalia i le faatinoga, moa vaivai moa e afifi mai fuamoa o le faʻalanu poʻo le lapotopoto.

E te iloa? E mafai ona e siakiina le fou o le meafaitino i vai masani. Mo le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tuʻu le fuamoa i totonu o se ipu vai: o tamaiti fou e liliu i tafatafa o le laina i le pito i lalo, faʻavaiaso - faʻafeiloaʻi i luga ma le misa, e lua-tolu-vaiaso e tulaʻi mai - maualuga uma. Mo le faʻavevesiina, e tatau ona e filifili na o le fua fou, 2-3 aso.

A maeʻa se asiasiga vaaia, e tatau ona siaki le suʻega filifilia i se ovoscope. E mafai ona faʻatauina lenei masini i faleoloa faʻapitoa pe faia foi oe lava mai se moli masani.

Aʻo vaʻavaʻai i se vaʻalele, e tatau ona totogi le mafaufau i ia faʻailoga:

  • i se mea lelei, o le efuefu ei ai se foliga vevela ma e tu latalata ane i le ogatotonu, ae le gata i lea, pe a fesuiaʻi le fuamoa, e alu ese lava: i le mea tuai, e vave ona alu le yolk, o loʻo manino manino, o loʻo tu latalata ane i le atigi;
  • i le pito susulu o le fuamoa e tatau ona vaaia se nofoaga pogisa - o se potu i luga o le potu e 2 mm; pe a liua le oloa, e tumau pea le falemaʻi, i taimi faʻapitoa ua faʻatupulaia le telefoni;
  • o le i ai o ni paolo o le paolo malulu i luga o le atigi faʻailoga o le solia o le oviduct o le moa;
  • mea o se malu malulu i luga o le atigi e iloa ai le le lava o le calcium;
  • o lanu uliuli i le ogatotonu o faailoga ia o mea e pala, o mea faapena i totonu o le incubator o le a na o le pau lava.

Fafaga meaʻai seʻia oʻo i le faʻasusu

O le faʻaaoga lelei o fuamoa o fuamoa aʻo leʻi faʻauluina, e mafai ai ona matua faateleina le gaogao o moa.

E tatau ona ou fufuluina

O le fesili o le fufuluina o fuamoa aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le incubator e matua finauvale. O nisi o faifaatoaga moa e ioe o le fufuluina o le atigi puipuiga i luga o le atigi, ma mafua ai le inuina o maʻi e afaina tele ai chicks i le lumanai.

O le mea moni o le moa lava ia e le mafai ona fufulu fuamoa aʻo leʻi faʻauluina.

I le isi itu, i totonu o faatoaga moa ma faatoaga tetele, o le togafitiga o mea e gaosia ai le tino ae lei faia le faataoto ua faia mo le tele o tausaga.

Fufuluina pe le fufuluina fuamoa ao leʻi tuʻuina i totonu o le incubator: vitio

Ae peitai, e le o le uiga masani o le fufuluina o le vai, ae o le faʻaaogaina lelei o le oloa, lea e puipuia ai mai siama ma siama, ma puipuia foi le atinaʻeina o le tele o faamai i manu laiti.

Faʻafefea ona faʻamaʻi

Mo le faʻaaogaina o faʻaoga faʻaoga faʻaoga faʻapitoa faʻapisinisi, mo se faʻataʻitaʻiga, "Monclavit-1", "Brofesept" poʻo se vaivaiga vaivai o formalin, potassium pati poʻo 1-1.5% hydrogen peroxyide. O tagata fai togafiti "o nisi taimi e faia ai le gaosiga o le atigi i le vineta.

Mo le faʻapalapalaina o fuamoa aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Brovadez-plus".

E leai ni faʻalavelave i lenei metotia, o lea afai e leai nisi fomaʻi, e mafai ona e suʻeina.

Faia le faagasologa o taualumaga e tatau ona matua faʻaeteete:

  1. O le vevela o le vaifofo o le paluga oona e le tatau ona i lalo ifo o le + 30 ° C, formalin - + 22-27 ° C, hydrogen peroxyide - + 35-37 ° C.
  2. O lapisi e tatau ona faatofu i totonu o se atigi apa, ma faaeteete i lalo i le vaifofo ma liliu seia mama mai palapala. E le sili atu i le 5 minute le umi o le taimi, o le filifiliga sili e 2-3 minute.
  3. A uma ona fufulu ese le oloa ma tuʻu i fafo i luga o se mama mama, aua le solo.
  4. O ata faataitai na tuʻuina i totonu o fata mama.

E taua! E matua faasaina le fufuluina o mea i lalo ole tafe vai pe fufulu le palapala i se pulumu po o se naifi. E mafai ona faʻaleaga le fuamoa i totonu ma fafo.

Faʻafefea ma le mea e teu ai

Muamua lava, e tatau ona e manatuaina e teu le oloa ao lei faia le sili atu ma le 6 aso, e le mafai. E faasaina foi ona teuina i totonu o le pusaaisa. O le auala aupito sili ona lelei mo le teuina o le tuʻuina lea o mea i se pepa o le plywood i le laina tutusa. E fautuaina le tipiina o pu ile laupepa, lea e tatau ona gaugau ai fuamoa i se pito maoaʻe.

O le fua o le vevela i le potu e tatau ona fesuiaʻi i totonu o le 6-12 ° C, ma le maualuga o le ea - 65-70%. E tatau ona faʻapipiʻi lelei le ea. E le mafai ona faʻasaoina mea i le tele, faʻapipiʻi pepa paʻu i luga o le tasi ma le isi, ona o lenei mea e faʻaitiitia ai le gaogao o moa.

Lelei mo le soifuaga ola o le oloa ma le gaogao o moa ua afaina i le faasolosolo taimi. E mafai foi ona e afifi kopi taitasi i totonu o se pusa paʻu po o se afifi palasitika e taofi le tafe o le okesene.

Mo lenei mafuaʻaga, i totonu o faatoaga tetele o moa, aʻo leʻi faʻauluina, o loʻo teuina mea i totonu o potu faʻapitoa e faatumulia i le eletise poʻo le carbon dioxide.

E faʻapefea ona saunia se fuamoa mo le susunuina

O le sauniuniga o le mea e faʻaaogaina aʻo leʻi faʻatauina o ia e taua tele mo le faateleina o le pasene o le pipiʻi o moa ma lo latou ola.

Aʻo leʻi tuʻuina atu fuamoa i le incubator, e tatau ona e:

  1. Iloilo ma le faʻaeteete taʻitasi mo le i ai o vaʻa, meataalo, faʻaleagaina. Aveese le talafeagai.
  2. 8-10 itula aʻo leʻi faʻauluina, ave i le potu e faʻaalia mai ai le thermometer mai +21 i le +27 ° C. I le maualalo o le vevela, o le a faʻagesegese le atinaʻeina o le atigipusa, aʻo i ai i se maualuga maualuga, o le a amata le atinaʻeina o le tamaititi.
  3. Fai le faʻapalapalaina. Afai na faia muamua aʻo le i teuina, ona solo lea o kopi taitasi i se ie vaivai o loʻo faʻaleleia i se vaifofo antisepic. Fufulu lelei ile solo mama.

E taua! E faʻatagaina le tuʻuina o masini susu, susu poʻo le malulu i totonu o le incubator, aua e ono faʻafefe ai le maualuga o le eleʻele i le masini, lea o le a aʻafia ai le aʻafiaga.

Saunia o le incubator mo le faʻatauina o fuamoa

O le sauniuni ma le faʻaeteete e manaʻomia ai foʻi le faʻapipiʻi. Aʻo le i tuʻuina atu mea e manaʻomia e togafitia ai le mea faʻapipiʻi ma le faʻamalosi ma se vailaau faʻamaʻi pipisi. Mo ni nai aso e fautuaina ai e siaki le iunite mo le faʻaaogaina, saʻo lelei le faʻatinoga o le vevela ma le faʻafefe o le faʻalelei, faʻaogaina o auala.

O le a aoga ia te oe le iloa po o fea o mea faʻaonaponei faʻaonaponei e sili ona lelei, pe faapefea ona filifili saʻo se fale o le fale, auala e faia ai se afi mai se pusaaisa tuai, faʻapea foʻi ma uiga o le faʻaaogaina o mea e pei o le "Laying", "Blitz", "Cinderella", "Ideal hen" .

Afai e leai se masini faʻapitoa poʻo se masini e sui ai le incubator, ona i luga o fuamoa taʻitasi i itu uma e te manaʻomia e fai ai faailoga ia o le a fesoasoani i le saʻo lelei o suiga.

A maeʻa ona tuʻuina atu le mea i le incubator, e tatau ona tusia se kalena tusi tusi, lea e tatau ona faʻaalia ai le taimi, aso, taimi ole faʻaaogaina ma le aso o le isi ovoscoping.

E te iloa? I luga o le atigi o loo i ai le 17,000 poresisite microscopic lea e mafai ona ulu atu i ai meaola faʻapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina e tuʻuina i latou i le faʻapipiʻiina o le faʻamaufaʻailoga, ma ia teuina i latou e latalata i mea manogi malosi.

Vaega o le faiga sauniuni i moa

O le fausiaina o fanau i ituaiga uma o moa, e ui ina faia i se auala talitutusa, o loo i ai pea ni nuances e tutusa ma le tele o fuamoa.

Fuamoa fuʻa

O fuamoa fuamoa e iloga i la latou lapopoa, mamafa, ma le i ai i totonu o la latou tuufaatasiga o le tele o gaʻo. I lenei tulaga, e tatau ona e mafai lelei ona taulimaina. I le taimi lava e uma ai le faʻapipiʻi, o le fuamoa o le fuamoa e tusa ma le 40-41 ° C.

O le faʻafiafiaina, o le mea lea, e ala i pusa o le atigi, amata ona faaputuputuina le tele o palapala ma meaola ninii mai le siosiomaga mai fafo. Microbes ma siama e vave ona oʻo loloto atu nai lo le mafai ona aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaoga.

O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona faʻamaʻi le gaosi oloa, pei o le isi, e 2 itula talu ona tuʻuina.

E taua! Afai ua fuafuaina le faʻaaogaina e le vave faia pe a uma ona aoina le mea, ona fautuaina lea e teu i totonu o le potu ma faʻamaoniga o le vevela o + 8-18 ° C ma le maualuga o le maualuga o le 75-80%.

O faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi o loʻo taatia i se tulaga faʻasaga, ma faasolosolo malie le siitia o le vevela i le + 37.5-38 ° C. O le vevela e tatau ona sui i 10-15 minute uma ma le malulu ma le faʻamamaina mai se fagu sulu. O ia manipulations e faia faalua i le aso.

Fuamoa Duck

I le fausiaina o pepe pepe o loʻo i ai foi ona lava nuances. Talu ai ona o le manulele o le vaifu, o ona fuamoa e tele le vai ma e itiiti le gaʻo. O lenei mea e mafua ai nisi faafitauli mo faifaatoaga moa, talu ai o mea o loʻo i totonu o le incubator e tatau ona faʻamafanafanaina i taimi uma.

I le faagasologa o le faʻavevesiina, e tatau ona tausisia le puleaina o le vevela o le +38 ° C ma faʻatino se faʻaleleia o le vevela (i le taeao ma le afiafi), faʻatasi ma le faʻamamaina.

O fuamoa a Duck, pe a faʻatusatusa i isi, o le eleelea, o lea e manaʻomia ai ona togafitia i se vaivaiga vaivai o le potassium popo poʻo le hydrogen peroxide. I le tulaga o le palapala mamafa, e mafai ona ufiufi le oloa i se sipuni susu.

Turiki fua

I le masani ai, o sauniuniga mo le faʻatauina o fuamoa o fuamoa e amata i lo latou faʻapalapalaina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa faʻatau po o vaifofo o le potassium faʻasalaga, hydrogen peroxyide. O le faʻaaogaina o le meafaitino e faia i le vevela o + 37.5-38 ° C ma le faʻamamafana o le 60-65%.

Liliu tulaga e fautuaina i le ono taimi i le aso. I le aso lona valu talu ona faʻatulagaina, e tatau ona e faia se suʻega e ala i se ovoscope ma aveese faʻataʻitaʻiga e aunoa ma ni faʻailoga o le atinaʻeina o le tino o le tino.

O le faagasologa o le filifilia, teuina, faʻanofoina ma le tuʻuina o fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi e tatau ona togafitia ma le gauai faʻapitoa ma le tiute, aua o le pasene o moa faʻataʻitaʻiga o le a faʻalagolago i le saʻo ma le tusitusi faitautusi o le galuega.

O le faʻamalosia manuia e faigofie ona ausia, o le mea autu o le mulimulitaʻia ma le faʻaeteete uma o faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina ma faʻaitiitia uma faʻamatalaga talafeagai.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E leai se mea e tatau ona e fufuluina ai fuamoa, aemaise lava aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le incubator. O le maualuga o le fuamoa, pe a uma ona susu, e mafai ona ufiufi i foliga, lea e ulu atu i totonu o le fuamoa.
Lyuda48
//www.lynix.biz/forum/gryaznye-yaitsa#comment-182628

Afai e afaina ni fuamoa e le sili atu i le afa o latou, e fufuluina muamua aʻo leʻi faʻapala. Fai ma le faʻaeteete lenei mea ina ia le faʻaleagaina ai le gaʻo, le atigi pito i luga. O le hydrogen peroxyide (1-1, 5%), poʻo se vaivaiga vaivaiga o le paseka e masani ona manatu o le sili lea e lelei le faamamaina. Muamua, o fuamoa o loʻo faʻamalieina ma le faʻaeteete i le vai mama ma le vevela ono tikeri maualuga nai lo le vevela o fuamoa latou lava.
Zira
//www.lynix.biz/forum/gryaznye-yaitsa#comment-277788