Faʻatoʻa totoina laau toto

Totoina o Tui ma tausi lelei ia te ia

O le aiga o Turo o le aiga o le perosi.

O lenei fugalaau (poʻo le vao), faʻatasi ai ma se pale paleni, o le a teuteu ai soʻo se faatoʻaga a le aiga, o le taulaga, lotoa o le aai, ma isi.

I le faʻaopoopoga i le lanu enaena lanumeamata, o le a fiafia ia te oe i lona manogi, ona o lona fafie e aofia ai suauu taua.

I lenei tusiga o le a tatou malamalama i nisi auiliiliga pe o le a le laau thuja ma le auala e tausia lelei ai.

Ituaiga ma ituaiga o Tui

I le lalolagi e 5 ituaiga o tui: sisifo, chinese, korean, japanese ma gaugau.

E te iloa? O le ola o se Tui e 90-200 tausaga.

Ituaiga o Tui:

  • Thuja Japanese - laau e oo i le 18 mita ma nila mama. Homeland - Iapani. E maualalo le vevela i le taumalulu. E le manaomia le tele o le susu, ae le taliaina le eleelea eleelea, o le mafuaaga lea e le tupu i siosiomaga i le taulaga.
  • Thuja korean - o se laau o loʻo i ai le lautele o pale o le gaugau lala. Sola suamalie o laulaau masani e le masani ai (e oo atu i le 2 cm) o le tolu tafatafa tafatafa-ovoid foliga. O nila i le pito i tua o le siliva siliva, ma o le pito i luma e pouliuli lanumeamata. Homeland - o le Penisula Korea. I Rusia e na o totonu i Saute e tupu ai.
  • Thuja lapoa pe gaugau - o se laau e pei o le pyramid e foliga mai o le uila. O ituaiga meaola e sili ona vave ola o Tui (e oo i le 30 cm i le tausaga). E mafai ona oʻo i le maualuga o le mita 15, o le lautele o le 3 - 5 mita. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, o loʻo i ai ni lanu paepae i lalo. Crohn e susulu mai ma se manogi malosi. Vaʻavaʻai le malulu, matagi. O le vevela malosi e faʻafefe ai le leaga, aua tuputupu aʻe lelei i vai malulu.
  • Thuja i sasaʻe - o se laau toto e tusa ma le 18 mita le maualuga, lea e masani ona iai pulupulu o le 1-3 cm le umi. O paranesi e faʻasalalau, mafolafola. O lenei meaola e faʻafefe ai le lamala, vevela, ma e le o se mea e fiafia i le tuufaatasiga o le eleele. O le taumalulu ma le maualalo o le vevela o le a le ola.
  • Thuja sisifo - pyramidal laau ma le maualuga pe a ma le 15 - 20 mita ma le lautele o le 3 - 5 mita. E i ai ni fugalaau lanu lanumeamata-samasama ma lanu mumu-lanu moana. I le tau mafanafana, e iai lanu lanumoana (lanu i lalo) laula, ma i le taumalulu latou te uu i luga o le lanu enaena (e toe lanu meamata i le tautotogo). O le aʻa e fai ma filo ma faʻalaloa. O le thukja i Sisifo e tupu lelei i le malulu, o le a sili atu ona leaga i le vevela o le la (ae le gafatia le vevela tele ma le vevela). Afai e totoina lenei ituaiga i totonu o se paolo malulu, o lala o le thtaja e minoi, ma o lenei mea e afaina ai lona foliga mai. Thuja sisifo i luga o soʻo se eleele, e puipuia le matagi, ae i totonu o tatou vaitau, e sili ona taatele ona o le lelei o le malulu (e sili atu i le 30 ituaiga).

E te iloa? I Rusia, na sau le thuja i le XViii seneturi.

Faʻafefea ona faʻaleleia thuja

Thuja - fualaau le lelei. E ola i le paolo ma le la. E ola lelei i luga o eleele eseese: peaty, sand, sand, marshy, ae o le susu i le eleele e tatau ona lava.

O se laau na faatoa totoina e tatau ona maua le 10 lita o le vai i le vaiaso, ma 15-20 lita o le vai i le taimi o le lāmala (e sili ona inu ile faalua i le vaiaso). E tatau ona e iloa le taimi e totō ai le thuja i le atunuʻu, ma pe o le a le matua o le fatuga ua saunia mo se fale fou totoga.

E taua! E talafeagai le totoina o se meaʻai i se vaega tele o le eleele (mai se atigipusa pe mai se nofoaga o loʻo tuputupu ae muamua). E fautuaina le sasaa o se lua i le eleele faʻasoa (1/5 o nila ile aofaiga atoa o le lalolagi).

Faʻataʻitaʻiina o le seleselega

E tatau i le fai togalaau ona iloa le ala e tupu ai le thuja i le atunuu. E mafai e Thuja ona fausiaina e ala i fatuga po o le tipi.

A faʻapipiʻiina, faʻaaogaina e le tagata le faʻapipiʻiina (faʻapipiʻi vine e 2-3-tausaga le matutua i le 25-40 cm le umi) poʻo le faʻaaogaina o le suamalie 10-20 cm le umi (e tatau ona tipi i le amataga o le tautotogo poʻo Iuni).

Faʻasaga le 'au e togafitia i se fofo o le heteroauxin. O le tipiina, e leai se fua mai lalo (pe tusa ma le 5 cm) ma toto i le palapala: laʻau o le vaitafe, peʻa ma eleele palapala (1: 1: 1).

Nofoaga ua saunia faʻamaʻi vaivai le pati. O le loloto o le totoina o le 1.5 - 2 cm, ma o laau toto e ufiufi i luga (latou te faia se fale kati).

E taua! E tatau ona vavae ese le tipi ina ia i luga o le faavae o le vao tuai o loʻo totoe - "mulivae". O lenei mea e saofagā i le sili atu ona lelei.

O seleni i totonu o le greenhouse e moomia i taimi taʻitasi i le ea (faʻaleleia taimi faʻaleleia taimi taitasi) ma faʻamamaina le eleele (sili atu le manaia o le palapala). Lafoaʻiina o taʻavale (faagasologa 2-3 masina) faʻamaʻaʻa.

Ia Novema o latou mafanafana laulaau, lala paranesi poʻo le vao. A oʻo ina faʻaitiitia le vevela i -5 ° C, e te manaʻomia e aofia ai afifi pepe.

Tuputupu ae mai fatu

E mafai ona e faʻapipiʻiina ituaiga eseese o togavao ma fatu faatoa seleseleina. Fua e te ulu i le 3-5 tausaga.

Faatasi ai ma lenei metotia, e manaomia ai fatu alu i le paʻu i lalo o le kiona (o lenei mea o se natura masani).

I le tautotogo, e afaina fatu mai i tamai pusa ma lūlūina i fata i le 0.5 cm i le lolotoufiufi i le coniferous sawdust. Fatuina fata i seti nofoaga malulu.

Lapoʻa e ufiufi talipupuni mai le la vevela. O le eleele e tatau ona taʻe ma susu. O taimi taʻitasi, e mafai ona faʻatinoina fafaga faatasi ai ma se vaivaiga vaifofo o le moe (1:20).

Fautuaga mo le totoina i luga o le eleele

Thuja: totoina ma tausia i le malae vaalele - o se faamatalaga taua tele mo faifaatoaga taʻitasi. Laʻau totoa e tatau ona i ai i le nofoaga lea o le a le susulu mai ai le la i le aso atoa.

E taua! I lalo o le vevela o le la, o le a galala le thja ma i le taumalulu mai le malulu o le a maʻi.

E taua foi le iloa poo le a le ituaiga fanua e manaʻomia mo Tui. O le filifiliga silisili o le eleele vevela lea e faaopoopo ai le oneone oneone ma le peat.

Afai e te fuafua e totō ni laau o le thja, ona e vavao lea i le va o latou: 1 m (pe afai e te totoina se tasi laina puipui), 2 m (pe afai o le puipui e 2-laina), 5m (pe afai e fuafua e faia se alalaupapa o le tui). O loʻo faʻatofuina le seedling i le eleele i le 60-80 cm.

E toatele e fiafia i le auala e tatau ai ona totoina le thuja ina ia le oti ai. E mafai ona e toe faʻaaogaina le thia mai le tautotogo (mai ia Mati) seia oʻo i le autumn (seia oʻo ia Novema). Na te faʻafeiloaʻi lelei le gaosiga, ioe, na o mea sao lava a le fai togalaau.

E taua! Afai o le palapala i luga o le saite e mamafa ma faʻafefe, ona tatau ai lea ona fai se alavai faʻavaivai o le 15-20 cm. Afai o le nofoaga e tafe, ona tuʻuina lea o paipa alavai i totonu o vaʻa.

Thuja Care Outdoor

I luga o le eleele, e manaʻomia e thuja le gauai faʻapitoa, lea e aofia ai le faʻasusu masani, fafagaina, tatalaina o le lio ma le teuteuina (faʻatoʻaina o pale).

Faʻasa

Thuja ua i ai pulupulu lush, ona o le tele o le susu e aveese. O le mea lea, e tatau i le tagata fai togalaau ona faʻamautinoa e le mago le eleele (e oʻo lava i le autumn).

O se fatuga fou faatoa totoina e fafagaina i le tasi i le vaiaso, i le taeao po o le afiafi (10-50 lita o le vai i le 1 laau - e fuafua i le tele o le laau ua totoina).

Krona, i le masina muamua, e manaʻomia foi ona faʻafefe. E fesoasoani le fufuluina o le pefu mai le nila ma faʻaleleia le avanoa o le okesene i le fausaga o le laau.

E taua! O le eleele latalata i le thja e tatau ona susu. O le suaina o le eleele e leaga ai le fafie. Le le lava o le susu e fuafuaina e le samasama luga o le thuja.

Aʻo timu timuga timuga e tatau ona faʻaaogaina.

Laʻei pito sili

Ituaiga o laei:

  • O le laeiina o le Peraimeri e manaʻomia mo se laau faatoa uma ona totōina: Epin, o se faʻalauteleina o le tuputupu ae o le natura. O luga o laei o le a fesoasoani i le laau e maua aʻa ma sili atu ona feagai ma faʻamaʻi eseese.
  • O le faʻaleleia o le tautotogo e aofia ai mea faʻapipiʻi-fulufulu. E mafai ona e faʻaaoga faʻamaʻi faʻamaʻi "Kemira-universal" (50-60 karaka i sikuea mita). Fertilization faʻatasi ma le tele o faʻamafa. O luga o laei e faalua faalua, faatasi ai ma se malologa o le 2 vaiaso.
  • E taua! Afai o le totoina o le mineral fertilizers na faʻaaogaina, ona tatau lea ona faʻamafanafanaina pe a uma le 2 tausaga.
  • Fertilizing thuja i le tautoulu e le faia.

Teuteu

Ina ia teuteuina se togavao o le a e manaʻomia se selesaito ma se tusi lesona poʻo se eletise eletise.

O le laau laititi e le paʻi atu i le 2 tausaga (e tatau ona aʻa i totonu o se nofoaga fou), ona mafai ai lea ona e lueina ma tuʻu foliga i le pale. E ala i le teuteuina ona malamalama:

  • Aveesea lala mago ma vaivai (e masani ona mago ma maua ai lanu uliuli).
  • Faanatinatiina o le Crown. Ae aua nei galo o le tele o le thinning o le a faaitiitia ai uiga teuteu o le thuja.
  • Aiga teuteuina. Ua faia le taualumaga ia Aperila. I le taumafanafana, o le fomu ua faatoa faasaʻo. O le tele o taimi e te teuteu ai, o le mafiafia o le pale o le a. Pe a teuteuina e tatau ona mautinoa e vavaeina lala i le sili atu i le 1/3 o le uumi.

E taua! Mo le ituaiga "malosi" o le thja, e tatau ai ona aveese lala o le siitia faaletausaga.

Afai e te fuafua e ola le laau i le lautele, ona tatau lea ona e tipi le pito i luga o le pale. Amataina o fai togalaau e mafai ona amata i le faʻavaeina o le pale o le thja i le foliga o se polo, faʻalavelave pe faʻaleagaina.

Afai e te fiafia i se lauulu fausaga tusiata, ona e fesili lea pe faapefea ona tipiina le smaragd: e mafai ona e tuʻuina atu i le laau ituaiga eseese o meaola, vevela, laasaga, ma isi.

Aʻo leʻi amataina se lauulu, mafaufau lelei i le foliga. I le gasologa o le galuega, ia alu ese i lea taimi ma vaai pe o fea e te manaʻo e faʻapipiʻi atili, ma le mea ua uma ona taʻe.

Eseese smaragd le tuputupu ae i le tausaga atoa, aua o le lauulu e sili atu ma le tasi.

E taua! O lauulu ma le seleseleina e faia i le tau vevela.

Sauniuniga mo le taumalulu

Afai e tupu aʻe thuja i lau 'upega tafaʻilagi, semanu e le sili atu le fia fesili po o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia e ia i le taumalulu. E tatau ona e saunia lelei le laau mo le taumalulu. Mo lenei mea e mafai ona e manaʻomia:

  • fafie;
  • aʻafiaga o aʻafiaga;
  • peat ma soʻo se mea e mulching (vaomago, nila, silasila);
  • fagu poʻo ni faʻavaa faʻapitoa mo le ufiufi o laau coniferous.
Sauniuniga mo le taumalulu e faia i le faasologa lenei:
  • Ina ia taofia le tuputupu ae malosi o lala, e tatau ona e taofi le fafagaina o fualaau oona (i le ogatotonu o Aukuso).
  • O maʻi, lanu samasama, lala paʻu ua tipiina i faga fanua.
  • O le laau e tatau ona faʻavaivai i lalo o le aʻa o le aʻa o aʻa, seia oʻo i le amataga o le tau malulu. O lenei faiga e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻa loloto mo le taumalulu.
  • Pristvolny liʻo e tatau ona mulimulitaʻi (o le a puipuia ai le maualuga o aʻa mai gutu malulu). O se laulau o le mulch 5-7 cm. I le tautotogo e mafai ona aveeseina ina ia faʻamafanafana le lalolagi.
  • I le tautoulu matutu, e manaʻomia ai e thuja le faʻamautu masani. Aemaise lava le ituaiga smaragd, lea e tupu i le tausaga atoa (ma e oʻo lava i le taumalulu), e manaʻomia le susu.
  • Ina ia puipuia le ogalaau mai matagi malolosi, e mafai ona e faʻapipiʻi se faitau malosi ma nonoa se laau.
  • Mo le puipuia o le ogalaau o le thja from le kiona, e mafai ona e faia ni pusi o vaovao po o vaomatua i luga o le laau.
  • O le puipuia mai le inu o le la (ua faia i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, pe a lūlū le la i le nila ma le susu mai le aʻa e le o sau), i le tau muamua o le taumalulu talu ona totoina, ua afifi le thuja i se ie e leai ni mea. Ae aua nei e faʻamalosi le poloka i le vavalalata, aua i le taimi o le vevela o le maluluina o le ogalaau e mafai ona tupu.

E taua!E i ai se vailaʻau faʻatau "Purshate", lea e puipuia ai le susunuina o le sunflower. E tatau ona sosolo i luga o nila - ma ua faia se ata puipui, lea o le a le mafai ai ona susu le susu. O lenei paluga puipuia e fufuluina i le vai i le taimi o timuga ma le afaina o laau.

I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona fausia se faʻavaa faʻapitoa-malutaga i totonu o le laau.

O sea ituaiga pisinisi e taugata tele, ae o le tali aupito sili ona talileleia i le fesili "E faʻapefea ona tausia togavao i le taumalulu i luga o le auala?".