Fua o le gaosiga

Faʻafefea ona faʻaaogaina Baikal EM-1 i luga o lau 'upega tafaʻilagi

Faʻataunuʻu EM-tekinolosi faʻapitoa i le talafaasolopito o le faʻatoʻaga e pei o fugalaau ola. O le talafaasolopito o le foafoaina o ia fugalaau e mafai ona teuina mai le taimi o le au Aikupito. Ae o taunuʻuga moni, lea na maua i le lalolagi atoa, na faʻaalia i le 1988. Saienitisi Iapani o Teruo Khiga na ia fatuina se fualaau faasaina o siama faasaina e fafagaina ai le palapala eleele lelei ma faaigoaina EM - o meaola ninii lelei.

I le tausaga lava lea, o le Soviet scientist P.A. Shablin, suʻesuʻeina o le eleele lafulemu o le faʻafanua o le Baikal, e faʻavae i ona microorganisms, na faia ai le fualaau faasaina "Baikal M-1". Na sili atu lona manumalo i sasaʻe i le tele o itu.

E te iloa?O se tasi o muamuaSa saunia sauniuniga i le 1896. O lona faavae o le nodule bacteria, lea e masani ona faʻaleleia ai le nitrogen.

Le talaʻaga o tekonolosi a EM

I totonu o le Soviet Union, talu mai le 20 o le seneturi talu ai, o suʻesuʻega faifaipea sa faia i luga o nei meaola ninii ma lo latou aoga lelei i vaega eseese o le olaga, e le gata i le faʻatoʻaga. O le gaosiga o gaosiga sa amata na o le faaiuga o le 90s. I totonu o le Soviet Union, o se faiga ma se fuafuaga mo le mauaina o fua lelei lelei na atiae, ae o le faaleagaina o le eleele i le malosi tele o se faafitauli.

Mulimuli ane na amata ona gaosia fualaau oona, ae o eseesega faaleaganuu eseese. E mafua lenei mea ona o vaʻaia eseese o feoaiga, faʻasaina o eleele ma le tikeri o le faʻaitiitia. Ae Baikal EM-1 o loʻo avea pea ma taʻitaʻi ile maketi.

E faʻapefea ona faʻaaoga le faʻaaogaina "Baikal EM -1", tatou te mafaufau i ai i le isi.

Faʻamanuiaga o tekinolosi a le EM

O le sauniuniga "Baikal EM -1" ua avea ma "suavai ola" mo le tele o vaega o agronomy. E faʻaaogaina e faʻafefete ma toe faʻaleleia le eleele, faʻaleleia le fua o laau toto, e faʻatamaoaigaina otaota o meaola.

I le gaosiga o fua

O se uiga iloga o tekinolosi e faapea e leai se afaina mai lona faʻaaoga mo le siosiomaga. O le sauniuniga "Baikal EM-1" e taugofie i le tau.

O se vaega o le telefoni feaveaʻi a EM pe a faʻaaogaina i fua o fualaau aina, o latou, ona o le toe faʻaleleia o meaʻai, toe faʻaleleia lelei le fua o le eleele ma mafai ai ona tupu le fua mo le tele o vaitau i le nofoaga e tasi. Faaaogaina o meaola ninii o loʻo avea ma vaega o fualaau faasaina, fatuina se eleele lafoaʻi lea e matua faʻavaveina ai le fugalaʻau, fuā ma le fuatele o le laau.

O le faʻaaogaina o nei fualaau faʻatele e faʻaleleia ai le tele o meaʻai ma o latou aʻafiaga i le laau, taofia ai le tuputupu aʻe o meaola leaga ma puipuia ai laau mai maʻi eseese.

O le faʻaaogaina o EM-sauniuniga e le afaina ai le lelei ma le aoga o mea taufaatoaga, lea e le maumau ai ona uiga i le taimi o le taumalulu mo le teuina. O le taimi fautuaina mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina EM e amata mai i le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.

I meaola manu

EM o fualaau faasaina na maua ai taunuuga sili ona lelei i le faatoagaina o manu ma manu felelei, faateleina le maua o le mamafa, susu o le susu. O le lelei ma le tele o meaʻai i aano o manufasi ma fuamoa e faʻapupulaina ai le faʻaaoga masani o lenei ituaiga tekonolosi. Faʻatalanoaina o le meaola i totonu o meaola, faʻamalolo le vailaʻau faʻamalolo ma puipuia le amataina o soʻo se faʻamaʻi e ala i le faateleina o le puipuiga o le manu.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina i le meaʻai manu mo le:

  • faateleina le gaosiga o le susu, fua o fuamoa ma le maualuga o le fua;
  • faaitiitia le soifuaga o manu ma manufelelei;
  • faateleina le malosi gaosia o manu ma manulele;
  • puipuiga o faʻamaʻi;
  • mauaina o tulaga maualuga ma lelei le siosiomaga.
  • faʻaleleia le gaogao fafaga.
O nei fualaau oona e aoga i le tetee atu i manogi manogi i faatoaga, e mafai ona faʻaaogaina mo le puipuia o le silasila.

I le olaga i aso faisoo

EM-sauniuniga e le taua i totonu o le togalaau ma luga o le faatoaga, ae faapena foi ile fale masani. Mo potu mafanafana ma alatele, faʻaaoga se solution 1: 1000 e faʻaitiitia ai le manogi le manogi mai tapuni. A e alu ese mai le fale, faʻamalo le vaifofo o le EM i luga o le ea, o le a faʻaumatia le pefu, le manogi o le asu sikaleti ma le manogi le lelei o meaola.

Afai e amata ona e sogisogi ma le le fiafia ma faʻapipiʻi mea e lalaga i le paʻu, faʻaaogaina i se vaifofo EM, ma o le manogi o le a mou atu ma o le a faʻaitiitia le siama. O faʻaiuga ma lavalava e mafai ona faʻavasegaina i lea taimi ma lenei fofo, ma o le a galo ia te oe le sosogi le lelei, o le iniseti ma iniseti o lo o iai i nisi taimi.

O lau pusa tioata o le a tumau i le mama ma fou mo se taimi umi, e tatau ona e faʻaopoopo 1 tbsp. sipuni i le lita o le vai, ma o le a tumau le mama mo le umi.

O le umukuka o se nofoaga e mafai ona ola ai pea siama ma meaola ninii. Lafo le EM 1: 100 fofo i luga o se laupapa vavae, fan, pusaaisa, sisi, sulu, ma e mafai ona e mautinoa o lau meaʻai e mama ma maloloina.

I totonu o le faletaele ma lenei fofo e mafai ona e taitaia mea uma. E mafai foi ona sasaa le 10 ml o le EM i totonu o le fagu vai i aso uma - o le a fesoasoani lea e faʻaumatia ai manogi, palapala, ma le paipa paipa o le a faʻaitiitia.

O le a le mea o aofia ai i le tuufaatasiga o le Baikal EM-1

O le sauniuniga "Baikal EM-1" ua aofia ai i le vaega o meaola ninii lelei. "Baikal EM-1" o se fualaau faasaina, e ofoina atu i le foliga o se vai, lea e aofia ai le tele o meaola ninii aoga: photosynthesizing bacteria, lea e tuufaatasia ai elemene aoga mai laau toto e ala i le faaaogaina o le vevela o le palapala ma le la; lactic acid siama e faatapulaa ai le salalau o meaola ninii, aʻo aafia ai le malepelepe o cellulose ma lignins; fefete - faʻaosofia le totoina o laau ma faʻaleleia le siosiomaga.

Auala e saunia ai fofo o galuega a Baikal EM-1

O le tali sili ona faigofie ma sili ona taatele mai le "Baikal EM -1" o se tali malosi, lea e taua foi o le solutions EM. O le faʻaogaina o lenei fofo e faalagolago i le faʻamoemoe o le faʻaoga.

Afai e te manaʻomia se fofo tali tutusa mo le faʻasūina o laau ma eleele, ia faʻaaoga se tasi vaega o le vailaʻau i le 1000 vaega o le vai. O nisi taimi o le faʻateleina o le faʻatupulaia, e faʻalagolago lava i le setete o le aganuʻu. Afai e te manaʻo e faʻaaoga se vaifofo mo le faʻamamaina o fale i totonu, poʻo le palapala eletise e gata, ua saunia se fofo o le 1: 100.

E te iloa? O le fualaau faasaina "Baikal EM-1" ua faatauina atu i totonu o koneteina o le 50 ml.

Ina ia saunia le vaifofo, o le a e manaʻomia se vaipuna punavai po o se vai inu. + 20 ... + 35 ° С. Afai e tatau ona e maua le 10 lita o le EM-solution, (1: 1000), ona e tuʻuina lea o le sipuni se tasi (10 ml) o le Baikal EM-1 ma le tasi sipuni o molases, poʻo le jam, meli. Ma mo se fofo o le 1: 100, e te manaʻomia le 10 sipuni tele o le mafaufau ma le suamalie. E tatau ona faʻafefiloi lelei le vai. O le faatonuga o loʻo faʻaalia ai e mafai ona vave faʻaaogaina pe a uma ona faʻafefiloi, ae sili atu le faʻatali o se aso e faʻateleina ai le faʻaogaina o siama aoga (ae le silia le 3 aso).

Faʻafefea ona faʻaaoga le Baikal EM-1 fofo faʻafoe

Faʻasaoina togafitiga o fatu

Mo le sili atu lelei ma le maualuga o le germination, ua fautuaina e sosolo fatu i totonu"Baikal EM-1".

O le tele lava o fatu, sei vagana ai i latou o loʻo i ai se meaʻai paleni, ma le radis, e tatau ona faʻamaluluina mo le 6-12 itula. A maeʻa, ona tatau lea ona matua faʻamago i le la seia oʻo ina faʻasalalau solo. Ma i lenei tulaga ua totoina i latou ile eleele. Afai o le fatu o aniani (fualaau faisua, fugalaau), ona tatau lea ona fagogo mo le 12-14 itula, ona faʻagogo.

E taua! O le totōina o polotini e tatau ona faʻamago i le paolo!

Ae o fatu o pateta, dahlias ma isi e tatau ona faalua faalua. Muamua mo le 1-2 itula, ona e lele mo le tusa o le itula, ona toe togi lea mo le 1-2 ma le fanua.

Tuputupuina o laau

Mo fualaau, e manaʻomia ai se vaifofo EM 1: 2000. A maeʻa ona aliaʻe uluaʻi fuʻa, ia saunia le vaifofo ma faʻapipiʻi laau talavou i le aso lona tolu. I le amataga o lenei ituaiga togafitiga e tatau ona faia i 2-3 2-3 aso. Ona mafai lea ona e faateleina le va i le 5 aso.

Faaaogaina o fualaau faasaina"Baikal EM-1"mo laau toto e maua ai le avanoa e totoina ai ituaiga eseese o laau e tusa lava pe maualalo ifo i lalo o le malamalama. O lenei fualaau faasaina e maua ai le atinaʻe o laau totō se saoasaoa e oo atu i le 20%. E le gata i lea, e le fesuiaʻi fualaau, ma e mafai ona e totoina ma le saogalemu i se eleele fou, e aunoa ma le fefe i le oti o le laau.

E taua! A o lei totoina fatu i pusa fatu, e tatau ona togafitia puipui i se tali a Baikal EM-1 (1: 100).

Mo aʻafia o aʻa

Afai e te manaʻo e faʻaaoga le vaifofo EM mo le aʻafia o le aʻa, ona tatau lea ona e faia e pei ona taua i lalo: Sasaa se sipuni sipuni o le vaifofo i totonu o se pakete vai ina ia faia ai le 1: 1000 faʻalautele. A maeʻa ona saunia lenei mea faʻafefiloi, faʻafefe vai, e masani ona tasi i le vaiaso. Ae e mafai ona e fetuunai le taimi o le fafaga e fuafua i le tulaga o le palapala.

Mo le sauniuniga o le EM compost

Muamua e tatau ona e saunia le faavae mo lau faapaologa i le lumanai. DIna ia faia lenei mea, o le ae manaomia soʻo se ituaiga o mea faʻalenologia o loʻo i ai i luga o le lima: vao, pito, vaovao, falaoamata, peʻa, otaota, otaota fatu. O nei mea uma e tatau ona maeʻa maeʻa.

E taua! O le lelei o le faapalaga e faʻalagolago foi i le numera o vaega. O le tele - o le tele o le faapalaga o le ai ai.

Faʻafefiloi se vaifofo eletise i totonu o le tane - tasi ipu i le pakete vai. Faʻamamaga ma le faaeteete le faavae ua saunia muamua (laulaʻau, anufe, otaota) i lenei fofo, faʻafefiloi lelei ma ufiufi uma nei mea faʻafefiloi ma le kiriata mo le 3 vaiaso.

A maeʻa le tolu vaiaso e mafai ona e tuʻuina atu le faapalaga ile vaieli.

E taua! E le fautuaina le faapalaga i le pristolnuyu.

Toaga pe a uma le seleselega

E eseese fesuiaiga o le togafitiga ile eleele ile tapenaga ole EM i le tautoulu.

O le auala muamua o le faʻaaogaina lea o le vaifofo EM (ua faʻaitiitia i le vai e tusa ai ma fua o le "Baikal EM-1") e faʻafefe ai le palapala mai le suāsusu, se vai faʻafefe, se pulumu.

O le auala lona lua o le fafagaina lea o le palapala ile tapenaga o le EM i le ituaiga o togafitiga faʻapitoa e togafitia faʻatoʻaga.

"Baikal EM-1" e faateleina ai le tuputupu ae o siama o meaola, o fualaau aina ia i le tautotogo o le a maua mai ai se fua o le eleele tumu mo le lelei o le tuputupu ae o laau eseese.