Fualaau aina

Vaovao faʻatasi ma se manogi tulaga ese ma le manogi - taʻavale: faʻaaoga i vailaʻau, mo le mamafa o le mamafa ma le kuka

O le Estragon o se laau vevela. Talu mai taimi anamua, e iloa lelei ona o togafitiga ma mea totino, ae o le olaga i aso faisoo, e le masani ona feiloai ia faletalimalo Rusia ia te ia.

Ma o lenei mea e le fetaui, ona o le lisi o aoga aoga o lenei laau e ave ai se itulau atoa. O le tele o mea uma tatou te iloa o ia i le igoa o le vai o le igoa tutusa - Estragon.

Mafaufau i le mea e mafai ona e faʻaaoga ai le tarragon i vailaʻau, pe aisea e faʻaaoga ai mo le paʻu o le mamafa, poʻo fea e faʻaopoopo ai le mutia i foliga fou pe malogo i le kuka, lea e faʻaopoopoina ai.

Tuna ma manogi o taʻavale

O le Estragon e mafua mai i le ituaiga o Wormwood, lea e matua aʻafia lava i le oona. Ae ui i lea, o le tarragon e tu i fafo mai lenei ituaiga o tofo, o lea e maua ai le tele o laau totō. O le tofo o le tarragon e suamalie, ma sina oona, faatasi ai ma le manino ma le fou. E mafai ona faʻatusatusa i le tofo o le anise, faila ma le fennel, ae i le taimi lava e tasi o se manogi tulaga ese ma le manogi. A fai le kuka, e tatau ona faaopoopo sina tafega, aua e mafai ona faʻafefe uma isi tofo.

O le tofo ma le manogi o taranoa e mafai ona eseese e faalagolago i le eseese.. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga "Goodwin" e faʻailoaina e le tele o le tofo oona. "Aztek" ma le "Tupu o laau afu" ei ai ni o latou mata, ma o le ituaiga "Zhulebinsky Semko" e suamalie. O le tofo vevela o le faʻaaogaina o le Monarch e faʻaaogaina i mea inu ma pulu, lea e masani ona faʻaaogaina.

Eseesega ese o fualaau fou ma mamago. Ina ia faʻaleleia lona tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina sina suamalie.

Pe a vevela, e matua vevela lava le tarrago, o lea e kuka ai e aunoa ma le kuka pe faaopoopo i le mea ua maeʻa.

Ata

Siaki i ata o le tarragon e iloa ai po o le a le ituaiga o laau, o se mea taua tele o le tele o fualaau kuka, ma e masani foi ona faaaoga i vailaau faafomai.



O le a le mea e faʻaaoga i vailaau faʻasaina

Mafaufau pe o fea e faʻaaoga ai le tarragon i vailaʻau, pe faapefea ona 'ai i faʻamaʻi eseese.

Mo faamoemoega puipuia

O le Tarragon e iai le malosi e faʻaitiitia ai toxins mai le tino.. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia ai le manava ma le galuega o le faʻapalapalaina, lea e afaina ai le tulaga lautele o le ola maloloina o le tagata. E tausia e Estragon le tino o le totoga o le tagata, aveesea o toxins ma fualaʻau saoloto e fesoasoani i le faia o paʻu i totonu o le toto. O le mea lea, e avea o se puipuiga o le fatu ma oso.

O otaota vela e aofia ai le tele o vitamini (aemaise vitamin C) ma minerale. E fesoasoani i le faʻamalosiina o le tino puipuia. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faaopoopo ai i mea inu po o meaʻai i taimi o vaitau o le avorsaminosis.

Meaʻai: E tasi le sipuniti o le tarragon ua mama e sasaa ai se ipu vai inu, faʻasolo ma inu i luga o se manava gaogao mo le tasi vae tolu o se tioata.

Faʻafefea ona faʻaaoga i le bronchitis?

O mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma antibacterial fesoasoani e fesoasoani i le taʻavale e tau ai le bronchitis. Le mea e sili ona lelei e faʻafeiloaʻi ai i lenei fusi, deco deco, teas. Mo la latou tapenapenaga, e mafai ona e faʻaaoga laulaʻau mamago.

Se fua mo le bronchitis: Faʻafefiloi lauʻau (5-6 lala) faʻatasi ma le sipuniti o suka ma alu seia oʻo i le sua. Sasaa se masini o le 0.5 lita o vodka.

Sook mo aso e tolu, lulu i nisi taimi. Inu le tincture ao leʻi oʻo i le taumafataga o le 20-25, faʻapalapala i le vai. I le aso o le sili atu ma le 75 matū.

Faʻaletonu

E ala i le faʻamalosia o vaʻa toto, o le tarragon e faʻateleina ai le tafe o le toto i le eria. ma, o se taunuuga, e faaosofia ai le malosi i alii. E faʻapefea ona 'ai le tarragon i le vaivai? Mo le faia o lenei mea, faʻaopopo i ai le laumei lanumeamata i meaʻai e pei o se faʻavela.

Toothache

Na iloa e tagata o Eleni anamua o le lanu meamata o le tafela e faamalu le toothache, ma galo lenei laau. Mulimuli ane, sa maua e saienitisi e faapea o le aafiaga o le aisaia e maua mai e le ugenol o loo i totonu o le sua tarragon, ma o antioxidants e puipuia ai le salalau o siama i le vavau o le tautala. E le gata i lea, o laumei lanumeamata-e faʻaleleia lelei ai lou manava.

O le suāuʻu ma le tarragon e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le ooto tautala. Mo lana tapenapenaga, ave le 20 kalama o vao mamago, eleele i le paʻu, faʻafefiloi ma le 100 kalama o le pata. Cook i luga o le vevela, vevela pea. A maeʻa maeʻa le suāuʻu, faʻaputu faʻamaʻi. Teuina i se nofoaga malulu.

Ootia

O mea faʻapitoa o le tarragon e fesoasoani e faʻafetaia ai se maʻi tiga. E mafai ona faʻaaoga uma i tulaga taʻitasi ma i taimi masani o femalagaiga. O le suauu taua po o le toga o le vao e faia mai laau afu fou po o vaovao mamago e talafeagai mo lenei mea.

Taumafa o le ulu o le ulu:

  1. Mea taumafa - suavai, vao vao, meli.
  2. O se sipuni sipuni o laulaau e tuʻuina atu ai le lita o vai inu (e mafai ona sasaa faʻatasi ma lau vao poʻo le lanu meamata).
  3. Luasefulu minute mulimuli ane, vevela ma inu. E mafai ona e faʻaaogaina i le tele o taimi i le aso.

Faʻasalaga o le faasolosolo malie

O le Tarragon e faʻamaopoopoina le faasolosolo malie i tamaitaima faʻasaʻo foʻi le tiga ma le le toʻa i le taimi o le faʻasologa. E mafai ona faʻaaogaina e avea o ni mea teuteu poʻo ni mea faʻapitoa.

Mo le togafitiga o le faiga o meaʻai e talafeagai lelei i luga o vodka. Mo lana tapenapenaga o le ae manaomia le 100 kalama o lanu meamata ma lua ipu vodka.

Tarragon sasaa vodka ma faʻaauau le vaiaso. A maeʻa lena, faʻamago le vai ma ave le sipuni 1 le 2-4 i le aso mo 5-6 aso. O lenei fua e fesoasoani foi i le cystitis.

Faʻasalaga

Faʻaaogā taʻalo e toe faʻafouina ai le malosi i auala eseese. E aoga i se foliga o se suauu taua, lea e mafai ona tafe i totonu o le moli manogi, faaopoopo i le taele poʻo se massage malolo. O se teuteu po o se lauti o le a fesoasoani foi.

O se teuteuga o taranesa fesoasoani i le vaivai i foliga o se pusa:

  1. sipuni tele o le vaimama lanumeamata mago mo le tasi ipu vai;
  2. fofola mo le lima minute;
  3. o le susu e tumau mo se itula ma se faigata;
  4. faʻamamaina se solo ma se teuteu ma afifi lou ulu mo le sefulu minute aʻo leʻi alu i le moega.

Pomaonia

Fautuaga mo togafitiga o le niumonia e talitutusa ma na mo le bronchitis.. Faʻaaogā infusions, decoctions, teas, ae e mafai foi ona e faʻaaogaina le suauu taua mo le faʻaaogaina:

  1. fofola 1 lita o le vai;
  2. faaopoopo i ai 6-8 gutu ole suauu taua;
  3. manava i luga o ulugalii, ufiufi i se solo.

Maalili masani

O faʻasolosolo i luga o le Tarragon ma teas e talafeagai lelei mo le malulu. O lenei mea e mafua mai ile antiviral ma antibacterial o le laau. I le malulu, e mafai ona e faia se lago faamalologa.:

  1. faʻafefiloi 1 sipuniti o tarragon ua maeʻa, afa o le sipuniti o laʻau faʻapipiʻi, faaopoopo se fasi keke o lemoni;
  2. mea taumafa e sasaa ai se ipu malamalama vai ma alu mo le afa itula;
  3. vai inu pe a uma meaai.

O le la e le gata e fesoasoani ai e taulimaina se malulu, ae faʻamaonia ai foi le gaogao.

Worms

I totonu o tagata faʻamuamua, ua leva ona faʻaaogaina le taragonoa e faʻafefe ai meaʻai. E pei o le anthelmintic na faʻaaogaina le teuteu o laʻau matutu:

  1. O se sipuni sipuni o tarragon ua mama e sasaa ai le 250-300 ml o le vai.
  2. Aumai i se vevela ma faʻapipiʻi e le silia le 5 minute.
  3. Ave le afa ipu i luga o se manava gaogao. O le togafitiga e le silia ma le tasi le masina.

Tigā toto maualuga

O le faʻaaogaina o teu i meaai i ituaiga eseese e faʻaitiitia ai le toto. Mo gasegase maualuga, o lenei laau toto e aoga foi ina ia mafai ona avea ma sui o le masima, lea e le o fautuaina mo i latou e maualuga le toto.

Lulu o lauulu

Tarragon e masani ona faʻaaoga i le cosmetology.. Ua lauiloa faapitoa o ia mo lona malosi e faʻamalosi ai lauulu ma puipuia ai le leiloa o lauulu. O loʻo i ai faʻamalo o loʻo i luga o tarragon, ae e mafai ona e faʻapipiʻi le suauʻu taua i lau masamu masani (10-15 togi i le 0.5 kalama o le shampoo). Faʻapipiʻi masikulu mo lauulu ma le taʻavale:

  1. se lima lima o laumei lanumeamata (vevela pe fou) sasaa suavai ma le kuka mo le 4-5 minute;
  2. maua le decoction sasaa se taga o le henna le lanu;
  3. malulu i se vevela e mafai e le lima ona faapalepale;
  4. faaopoopo i ai mataʻu e tolu o le kulimi o le suauʻu taua;
  5. fusi lauulu, ufiufi i se afifi;
  6. Taofi le ufimata mo se itula ma le afa, ona fufulu ai lea.

Talosaga mo le gau o le mamafa

O le kāloti tarragon ua na o le 25 kcal i le 100 kalama o le oloa, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina ma le saogalemu i taimi uma o taumafa. E le gata i lea, o le tofo o le laau lenei e teuteuina meaai ma fesoasoani e faia e aunoa ma le masima pe faatapulaaina lona aofaiga. E sili le lelei e faʻaopopo i ai fou.

O se aafiaga lelei i le paʻu o le mamafa ua maua mai foi i le mea moni e faapea, o le tarragon e faaosofia ai totoga o meaola ma avea ai le faagasologa o le fausiaina o mea taumafa i le lelei. E aofia ai le taʻai i le meaai e tatau ona nofouta i le fua. Lelei mo lenei faʻamoemoe e talafeagai lau laʻau fou, faʻaopopo i meaʻai, ae o le kulimi maroke o le a aoga.

Faʻatau Faʻatau

O le a se mea e mafai ona sauniuni ma le faʻaopoopoga o taranaka, o ipu e lelei e fai i ai, lea e faʻaopopoina i foliga fou ma le malogo, ma o a mea e masani ona latou 'ai? O le manogi manogi o le tarragon ua maua lona tulaga i totonu o umukuka o le tele o atunuu o le lalolagi. I atunuu Arapi, Farani ma le Caucasus, ua faaopoopoina le tarrago i aano o manu. Laʻau fou pe mamago na faʻapipiina soupasi, itu ipu, meaʻai, salati. I le faʻasaoina o laʻau o tarragon tuʻuina ai le manogi lelei ma le manogi i piko ma piko. E mafai ona faaopoopo i le pusa tuʻu tarragonia e tuʻuina atu ia te ia se tovine. Tarragon - o le faavae mo ituaiga eseese o sauʻai. Ma le mea mulimuli, e faavae i luga, o mea inu ua saunia - lauti, lemonade, le masani "tarragon".

Ua tuʻuina atu e le Tarragon ia fuālaʻau se meaʻai fou ma se meaʻai vevela ma le vevela. Pe a vevela, e amata ona vevela tele le tarragon, o le mea lea e tatau ona faaopoopo i mea taumafa sauni, pe 2-3 minute aʻo leʻi uma le kuka.

O fuga fou e faaopoopo i le salati.. E maua ai foi sauga ma ofu. Ua faaopoopoina le tarragon uamea i ipu vevela. O laʻau fou o le tarragon ua fautuaina mo le faʻaaoga i le teuina ma le saunia o ava.

E lelei le tauragona ma isi mea manogi e pei ole thyme, rosemary, marjoram, oregano, lavender. O le a ia fatuina se mea lelei sili ona lelei i le kamupani o le pasili, pi, falesa, pepa, togafiti ma aniani. O le sua suamalie e faʻaleleia lona tofo, o lea e masani ona faʻaogaina faatasi.

Contraindications

E tatau ona i ai le tele o le tarragon.

  • O le faʻateleina o le taumafa e mafai ona mafua ai le taoto ma le vevela. I le aso e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le 50 kalama o laau afu fou, tarrago mago - e le silia le 5 kalama, ma le lauti - e oo i le 500 ml. O le masani a tamaiti e 2 taimi le maualalo.
  • Afai o loʻo e faʻamaʻi i le siama, faʻafeiloaʻi pe faʻafefeteina, e mafai ona e maua se mea faʻafefe i le tarragon. Aua e te ai i le meaʻai poʻo mea inu mo tagata o loʻo mafatia i maʻi gallstone, maʻi o le maʻi poʻo isi faʻamaʻi o le manava.
  • E le gata i lea, o meaʻai ma tarragons e faʻaleagaina i le taimi o le maʻitaga, aua e mafai ona faʻaosoina ai se faʻanoanoa, ma pe a fai susu, e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete ia kulimi ma tarragon.
  • Ole fesoasoani a le Tarragon e faʻapipiʻi ai le toto ma faʻaitiitia ai lona taofiofi, o lea ao leʻi faia le taotoga e tatau ona e taofia le faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 15 aso ina ia aloese ai mai faʻafitauli.
  • Aua e te fautuaina le tuʻuina atu o taʻavale i tamaiti i lalo o le lima tausaga.

Tarragona - e tulaga ese mo ona aoga aogaE maofa o ia i le lautele o le faʻaaoga i le fale. O le teuteuina o meaai i aso taitasi ma se tofo fou ma matagofie, o le a faamaloloina ai le tino o le tagata, tausia lelei lona matagofie ma le umi.