Fua o le gaosiga

Fertilizer "Agricola": uiga, faʻamoemoega, faʻaaogaina o laʻei pito i luga

O fualaau faasaina "Agricola" o faifaatoaga ma le au faifaatoaga e faaaoga mo pito i luga luga o laʻau e tusa ai ma faatonuga. O le a matou iloiloina pe o lelei le faʻaaogaina o le fulufulu e pei ona saogalemu ma faʻafefe i le siosiomaga, pe tatau ona faʻaaoga i fualaau ola maloloina.

Sei o tatou talanoa e uiga i le talosaga mo fualaau aina, laau toto ma totonu o laau.

Pepa o le faʻamalolo ma faʻamatalaga

Seʻi o tatou amata i le faʻasologa o le faʻaaogaina o le fugalaau "Agricola" ma lona fatuga.

O le tuufaatasiga o le fesuiaiga ua tuuina atu mea e tolu e sili ona taua lea e manaomia e laau toto mo le tuputupu aʻe, atinaʻe ma fualaau aina:

  • nitrogen (15%);
  • phosphorus (21%);
  • potassium (25%);
Faʻalagolago i le faʻamoemoega, o le vailaau faʻasaina e mafai ona iai ni elemene faaopoopo: paʻu, manganese, zinc, iron, boron ma isi.

Liʻo le suavai

O se oloa faʻapitoa e faʻatau atu i se fagu fua. E talafeagai le totoina o le faʻamaʻi i le vai i le ratio 1: 100 poʻo le 1: 200.

Meaʻai vevela

O le mea malogo o loʻo faʻatusalia e granules, lea e mafai ona tuʻuina i le eleele, pe faʻafefe i le vai ma faʻafeinu. O lenei filifiliga e manaia aua o loo i ai se teuina o le 1-1.5 kilokalama taitasi, ma le 50-100 g taitasi. O lona uiga, afai e te manaʻomia ona faʻafefiloi ni moega, ona lava lea o se sachetoa, ma e le tatau ona e faʻaaluina tupe faaopoopo.

Laʻau faʻatau

Faʻapipiʻiina o laʻau e talafeagai mo le fafagaina vave o se numera tele o laau totō. I le 1 fasi pepa 20 laau, lea e lava mo 20 laau. E te manaʻomia na o le taina o se fasilaau lata ane i le aganuu, ma o le faʻatupulaʻia malie o le palapala, o le a faia ai lana galuega. O le gaioiga o lenei fomaʻi e sili atu ona faaumiumi, ae e talafeagai mo laau laiti.

E taua! O le tau o laau e tusa ma le 0.5 kilokalama o le masini malo.

Faʻavae ma fautuaga mo le faʻaaogaina o le "Agricola"

"Faʻatoʻaga" pei o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina mo le toetoe lava o fualaau uma, ae o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le tuʻuina atu, e tutusa ma ona lava faʻatonuga. O le mea lea, nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa mo le togalaau.

E mafai ona faʻaaoga fualaʻau fualaau e pei o le fafie, moa ma le fagalaʻau mo fualaau faiva.

Mo tamato, pepa, isalaʻelu

Mo le solanaceae uma lava, o le vaega lona tolu o le faʻamalauina o granul ua faʻaaogaina: Agricola-3. O le fualaʻau fualaʻau e suitulaga ai mea ole mea ole mea ole tino (compost / humus) e faʻafetaui ai mea uma e manaʻomia ile tipu.

O le tuufaatasiga e ese si ese mai le "tulaga" i le pasene vaega autū:

  • nitrogen - 13%;
  • potassium - 20%;
  • phosphorus - 20%.
E i ai foi se vaega tele o le magnesium, lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o le pasela i fua o meaʻai.

Faaaoga e pei ona taua i lalo: 2.5 g o le vailaau o le a faʻaitiitia i le 1 lita o le vai ma vai mama. Faaaoga le "Agricola" e le tatau ona sili atu nai lo le 15 aso talu ona piki fatu i luga o eleele.

E taua! Fertilizer e tatau ona faapitoa ile aʻa.

Mo kāloti, beets, radishes

Mo nei aʻa, o Agricola-4 ua faʻaaogaina, lea e mafai ona faʻaaoga mai le taimi o le luluina. O le gaosiga o Karrot e faʻatinoina i ni vaega se tolu:

  1. 3 vaiaso pe a uma ona faʻaalia mai uluaʻi fuālaau. Tatou te faʻamaluina le 12.5 g o fualaʻau i le 10 lita o le vai ma faʻaleleia le suavai poʻo le faʻaleleia. O lenei aofaiga e lava mo le 10-17 mita sikuea. m o laau toto.
  2. E manaʻomia le 2-3 vaiaso pe a maeʻa le muamua. Tatou te fanauina 50 g i le 10 l o le vai ma faʻagasolo se nofoaga e 10-20 sikuea sikuea. m
  3. 2 vaiaso pe a uma le togafitiga lona lua. O foliga ma nofoaga e foliga tutusa (50 g / 1 l; 10-20 sq. M).
E taua! Mo le susunuina, e tatau ona e faʻaaogaina se faʻalautele tele o le faʻasaina (diluted).

Fertilizer beet and radish e aofia ai na o le 2 vaega:

  1. I le taimi lava na maeʻa ai lau folauga. 25 g o le mea galue malosi ua solo i le 10 lita o le vai ma le faagasologa 10-20 mita sikuea. m
  2. A mavae le 2 vaiaso tatou te faia se mea e tutusa lelei lavalava (25 g / 1 l; 10-20 sq. M).

Mo le kāpeti

Mo le kāpeti na faʻaaogaina le fualaʻau laʻau "Agricola-1." Fafagaina o fua e faʻaalu i le 10-15 aso i le maeʻa. 25 g o le suka mamago solo i le 10 lita o vai. O lenei aofaiga e lava mo le 10-12.5 sikuea mita. m. E tatau ona malamalama, afai e te faʻaaoga le faʻamalo mo le totoina, ona faʻaitiitia lea o le togafitiga, pe a faʻaleleia mo aʻafiaga o aʻa.

O isi togafitiga e faia seia oo i le ogatotonu o Aukuso, faʻateleina le fua (faʻatusatusa i le filifiliga o fatu) 4 taimi.

Mo aniani, garlic

Faʻaaogaina "Agricola-2" i le tulaga o granules. O eleni ma le garlic e manaʻomia ona fafagaina i le taimi o le faʻavaeina o le sipuni poʻo le cloves. O le vailaʻau e pei ona taua i lalo: 25 g faʻamamaina i le 15 lita o le vai ma faʻagasolo se nofoaga e 15-25 sikuea sikuea. m (faʻalagolago i le auala o le faʻaofiina). I le taimi o le galueaiina, e manaʻomia lou faʻaalu e le sili atu ma le 3 laʻei ma se vaeluaga o le 1 vaiaso.

Mo kukama, squash, zucini ma melons

O le "Agricola-5" e taua tele mo le fafagaina o fatu uu pikiapu. I le faaopoopo atu i vaega autu e tolu, o le fugalaʻau e aofia ai le oxatesium, lea e talafeagai mo nei laau toto. Mo vavalaʻau faʻamaʻi latalata i totonu o le vaiaso pe a uma le faʻavasegaga i le lauʻeleʻele avanoa. 25 g o fualaʻau ua faamamaina i le 10 lita o vai. I le 10-25 sikuea sikuea. E faʻaaogaina le 10 lita o le faʻafefiloi. I le gasologa o le vaitau latou te faʻaaluina 4-5 fertilizing ma se vaitaimi o le 10 aso.

E taua! Kukumba, zucchini, squash ma zucchini e mafai ona fafagaina e ala i le pulupuluina ma le fusi i lalo o le aʻa.
Mo le meloni, laei foliar e faia i le 15 aso talu ona tuʻuina atu fualaau i le eleele avanoa. A o leʻi fuaina oe e manaʻomia ona e faia ni faʻaopoopoga 2-3.

Mo fualaau faisua

I le eseesega, na faia ai Agricola-6 mo fualaau faisua ma fugalaau. O le faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina o le fugalaau e talafeagai lelei mo laau laiti uma.

O se paleni tuʻufaʻatasiga e fuafua i le aveeseina o le palapala mai fualaau, e fesoasoani i le faʻaputuina o mea e manaʻomia. O laʻei pito i luga mo laau e mafai ai e oe ona maua se mea faʻaleleia le siosiomaga, aveese uma metala mamafa mai laau i le amataga.

Fafagaina e faia ile 5 taimi. Fua - 25 g i le 10 lita o vai. Meaʻai - 1 le lita i le sikuea. Tausaga o le faʻamalositino - 7-10 aso. O le tele o taimi e fafagaina ai o le a taitai atu ai i se tulaga maualuga o NPK-vaega i aganuu. O vaega o le NPK e taua tele i le totoina o laau, talu ai ona o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e puipuia ai le eleele, o le phosphorus e avea ma punavai masani o le malosi ma e faʻaaogaina e le laau e fai ai le rhizomes, ma e manaʻomia le potassium mo le faʻasalalau ma le felauaiga o mea faʻalenolo.

E te iloa? I Europa, o pateta e na o le XYI senituri lava na tupu. I le taimi muamua sa ola i togalaau e avea o se mea teuteu ma le siama na faia mai ona fua, ma na tele lava ina taumafaina.

Mo fua o fatu

O loʻo i ai foi se faʻapitoa faʻapitoa mo fualaau aina, lea e faʻapupulaina ai le gaosi i le 30-40%.

O lenei tuufaatasiga e mafai ona fua mai i le aʻafia o le strawberries, strawberries, currants, gooseberries ma isi togalaau.

O le fua o loʻo i ai le maualuga o le potassium, lea e faʻaleleia ai le fua o fualaau aina ma faʻaleleia ai le tele o le oloa maeʻa e aunoa ma le faaputuputuina o kulimi ma metala mamafa.

Talosaga mo currants ma gooseberries e pei o nei: 25 g o granula ua faʻamalo i le 10 lita o le vai ma le aganuʻu vai. O le va o togafitiga e 2 vaiaso. Faʻaaoga le pusa - 2 lita i le vao, aʻo fafaga - 2-8 lita i le vao (faʻalagolago i le tele o le laau).

E taua! E mafai ona faʻaaoga vave pe a uma le totoina, pe a uma ona faʻatali 15 aso.
Mo strawberries, strawberries e faʻaaoga le filifiliga o le fafagaina mulimuli: o le fofo e tumau pea e le suia (25 g / 10 l), e pei o le taimi ole fausiaina (tasi i le 2 vaiaso), ae 1 sikuea sikuea. m le sili atu nai lo le 3 lita o fofo mo aʻafiaga o aʻa ma pe tusa ma le 3 lita i le 100 sikuea pe a fufulu.

Telefoni faʻatasi

Talu mai le "Agricola" o fesuiaiga lautele ona mafai lea ona faʻaaoga mo fugalaau fugalaau, togalaau "mea taua" poʻo totonu o laau.

Fafie mo le totoina o laau toto. Faʻaaoga e faateleina ai le numera o peduncles ma o latou lapopoa. O luga o laei e faaumiumi le faagasologa o le fuga, saunia fugalaau ma mea uma e tatau ai. Tosiga: 2.5 g o le faʻamalo ua faʻafefeteina i le 1 lita o le vai ma le faʻavaivai i lalo o le aʻa. Manatua o le fofo e pei ona masani ai, o le va o le vaitaimi i le va o le faʻavaivai - 1 vaiaso.

E taua! E fetaui mo le toetoe o faʻalauga ile fale e le o faʻasalaina i le NPK.
Filifili se vaʻaiga filifili "Agricola" faʻapitoa mo totonu o laau. O le faʻaaogaina o vai ma le fofo e foliga tutusa lava i le Faʻatoʻaina o laau toto. E tatau ona maitau o le fafaga mai ia Novema ia Fepuari e le tatau ona sili atu i le tasi i le masina.

Tuʻuina faʻasolosolo fatuga o fomaʻi mo rosa ma fusi.

O le "Faʻatoʻaga" mo Roses e iai le fua faatatau o elemene autu o le NPK-vaega i vaega nei: 16:18:24. O le laʻei pito i luga e le gata ina umi le va ma sili atu ona matagofie, ae saunia ai foi laau mo le taumalulu po o se taimi malolo.

Metotia o le talosaga: i le tautotogo, 20 g o pellets i sikuea mita ua tanumia i le eleele. m. A maeʻa ona fafagaina oe e te manaʻomia le taʻavale. Mo faʻataʻitaʻiga i totonu o le fale e talafeagai lelei le fofo (2.5 g i le 1 lita). Faʻamaʻi le sili atu ma le fa taimi i le masina. I le taimi o le malolo (mai ia Novema e oo i Fepuari), fai se fofo i le masina.

E te iloa? O Siamani o le rose sili ona matua o le lalolagi. Mo le silia ma le 1000 tausaga, e fuga mai i tausaga taʻitasi i le falesa o Hildesheim. O le togavao ua toetoe lava o le fale faatasi ma le taualuga o le fale.
O le filifiliga mo fomaʻi e aofia ai le tausisia lelei o le fua faatatau o le talosaga, aua o laau totoa e sili ona mataʻutia ma e mafai ona tali atu i le tele o elemene faavae. Faaaoga e pei ona taua i lalo: 5 g "Agricola" faʻaitiitia i le 2 lita o le suavai ma faʻafefete i le 1.5 vaiaso.

O loʻo i ai se faʻamatalaga lautele - "Agricola Vegeta", lea e faʻaaogaina mo fugalaau ma fualaau faisua, faʻapea foʻi ma laau faʻamaina ma laau toto. E faʻafefiloi le faʻafefiloi (faʻafefe i le fua o le 1:10).

O le fefete, o le mycorrhiza (aʻago root) ma le ufiufi laupapa e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se ofutino pito i luga mo laau.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o se "mea e sili ona fiafia ile vaomatua"

O le tele o tagata gaosiga o ituaiga fomaʻi e tusitusi e uiga i fua e le masani ai ma fua o le telē lea e tusi i lalo le Guinness Book of Records. Ae ui i lea, o le tele o ituaiga fugalaau e faia mai fualaau faisua maloloina po o fua. Mafaufau pe faʻafefea ona faʻafefelelei le faʻaleleia o le "Agricola".

  1. O le "Agricola" e le aofia ai i le tuufaatasiga o masima o metala mamafa ma chlorine, lea e masani ona faʻaaogaina i isi faʻamaʻi. O lo latou toesea e mafai ai ona maua ni oloa aoga.
  2. O luga o laei e le mafai ai ona faʻaleleia ni kulimi i fualaʻau ma fua, e mafua ai le faamamaina o laau mai mea leaga. O lona uiga, e tusa lava pe faʻaleagaina le saite i vailaʻau, o le faʻaaogaina o Agricola o le a fesoasoani i le laau e faʻaumatia ai vailaʻau.
  3. E le gata o gaioiga, ae faʻateleina foi le puipuiga o laau. O sea ituaiga o gaioiga e matua aoga lava pe a fafagaina meaʻai, pei o le tele o isi fomaʻi "toso ese uma le sua," ia maua ai se seleselega lelei.
  4. Faʻaleleia le faʻaaogāina o vitamini e aʻafia ai le tofo ma faʻalautele ai le lelei o oloa maeʻa.
  5. O le "Faʻatoʻaga" e taua tele i masima masima, eleele vevela ma malulu, aua e mafai ai e laau totō ona maua uma mea e tatau ai e ala i le vaega o luga ole eleele (pulumu).
  6. O le tau o le "Agricola" e mafai ai ona e faʻaaogaina i le aofaiga o loʻo manaʻomia, e aunoa ma le faia o aitalafu ma e aunoa ma le faateleina o le tau o le oloa maeʻa.
O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga fualaʻau e le gata i luga o na fualaau toto, o oloa o le a faʻatau atu, ae faʻapea foi mo le fafagaina o togalaau i tua o le togalaau e maua mai ai fualaau faisua manaia ma maloloina. Faʻaaoga fualaʻau ma le poto ma ausia le mea e manaʻomia.