Fualaau aina

Red Scarlett's Potatoes Potatoes: Vaʻaia Sili, Umi Umi

Red Scarlett o se ituaiga o pati vave o le pateta o Dutch. Ua i ai le faʻaloloa, faʻalanu faʻapena masani ma se fugalaau-piniki e foliga manaia ma teuina mo se taimi umi.

Ona o le matagofie o le faʻaaliga ma le mafai gafatia o femalagaiga, pateta o lenei ituaiga e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ma le au faifaatoaga.

I la matou tusiga o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o le ituaiga, ia faamasani i mea taua o le totoina ma uiga, saili po o a faamai e ono aafia i pateta.

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaRed Scarlet
Tulaga lauteleuluaʻi fua o le laulau vailaʻau filifilia a Dutch ma fua lelei
Gestation period70-80 aso
Manatua Pule10-15%
Masima o fai pisinisi90-150 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oo i le 15
Tuuina atue oo atu i le 400 kilokalama / ha
Quality Consumertofo masani, toso faʻasaʻo
Faanatinati98%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanupapaʻe
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral, South
Faʻafitauli faʻamaʻilatalata i le tuai o le paʻu o laʻau, mataʻu, Alternaria
Vaega o le tuputupu aelaina avanoa o le 70-80 cm, pe a uma ona aliali mai uluaʻi fugālaau e fai ai ni suti 20-25 cm maualuga ma le 75 cm lautele
Faʻatonu"HZPC HOLLAND B.V." (Netherlands)

O le paʻu e foliga mai e manifinifi, ulaula-lanumumu, lamolemole pe fai si laʻitiiti. Mata mata mata ma e le mataʻina, 1-1.5 mm loloto, pogisa pe samasama i lanu. E tupu mai le malamalama o le lanu violē poʻo le mūmū i le faʻavae.

Le lanu o le pulupulu o tubers faila: mai le paepae i le lanu samasama. Aʻo le tipi e le faʻapogisaina i le ea. A o kuka, e le suia foi le lanu. O le fomu e faʻaloloa, oval, i le tele o tulaga e saʻo.

E tusa ai ma le tele o punaoa, e tusa ma le 10-15% po o le 16-17% o le maso. O le fanua o le pateta Red Scarlett ua faʻaputuina i lalo ma lenei mea.

O le mamafa o le tasi tuber e masani lava i le va o le 50-80 i le 100-120 g. E tele atu fatu e maua, e aofia ai le mamafa o le 150 g, ae e seasea ona maua. O foliga o fatu tetele e tele lava ina le masani ai. Le numera o fatu i luga o le vaomatua mai le 12-15 i le 20. Ua faia i le taimi lava e tasi, ma o le eseesega i le lapoa ma le mamafa e le o se mea sili ona mataina.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai faʻamatalaga e uiga i le fuainumera o tubers ma lo latou mamafa i isi ituaiga pateta:

Igoa tulagaLe numera o fatu i totonu o vao (pc)Toto mamafa (g)
Bryansk delicacy12-1575-120
Ariel10-1580-170
Tiana11-15110-120
Borovichok9-14120-200
Le lapoa8-13100-120
Tuscany7-1190-125
Yanka6-1180-100
Lilac fog7-1090-160

Ua lelei ona teu palu. E tusa o le a le taimi e teu ai, faʻapea foi ma le auala e teuina ai aʻa i le taumalulu, i pusa, i totonu o le pusaaisa ma faʻamaʻapeʻa, faitau i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Laʻau faʻasolosolo maualalo ma laʻau vavao vavalalata. Ua vave ona fausia le laau. O le siakiina o le fugalaau e mafai ona pogisa, lanu mumu-lanu violē, poo le lanu piniki-mama. O laulaau e lanu meamata lanu meamata, laititi laʻau, o le pito o le lau laititi e felelei.

Ata

Uiga

O le tau e sili ona talafeagai mo le Red Scarlett ituaiga eseese i totonu o Central ma Southern o Rusia, o iinei o lona faʻatoʻaga e maua ai iuga sili ona lelei. Ua manuia lona ola i isi nofoaga o Rusia, ma i atunuu o le USSR muamua.

O pipi o lenei ituaiga e sili ona lelei le susu, ae le o le vevela o le tau. I nofoaga e mafai ai ona maua le maualuga o le palapala poʻo le malulu, ia fausia ni lapisi lapisi ma suavai i taimi uma. I le taimi o le totoina o le faʻaopoopoga o le konetaini. Aua le faʻalavelave i le faʻaaogaina o mulch palapala.

O le gaosiga e faʻatatau i le itulagi. O le taua o le tusa ma le 45 tone i le hectare e masani ona faʻaalia. O le maualuga maualuga e oʻo atu i le 60 tone i le hectare. O le seleseleina o pateta pateta e mafai ona oʻo atu i le 230-250 pasene i le hectare. A maeʻa sina taimi, ia Aokuso, i le eria lava e tasi, e tusa ma le faalua le tele o mea e aoina.

E mafai ona e faatusatusa fua o fualaau aina ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Blue Danube350-400 c / ha
Lelei170-200 c / ha
Faʻaaliae oo atu i le 700 kilokalama / ha
Vega170-280 kg / ha
Svitanok Kieve oo atu i le 460 c / ha
Romano700-800 centers / ha
Lapot400-500 c / ha
Tiras210-460 c / ha
Colombo220-420 c / ha
Lugovskoye oo atu i le 510 c / ha

O meaʻai e maua mai le lelei tele i le matua faamalieina. O loʻo iai le maualuga o meaʻai o le amers, minerale ma vitamini.

Red potato Scarlett o le pateta - o se vasega amata muamua. A uma ona totō, fatu fatu fatu pe a ma le 65-70 aso, ma e mafai ona e selesele se seleselega fou. I luga o le vao o loʻo i ai i le 14-15 fualaʻau.

Pusa o laulau. Talia ma falai, ma kuka. Otioti fasi fasi pepa ina ia lelei ai le lelei o le tino, o lea e masani ai ona faʻaaogaina le Red Scarlett e fai ai fusi tao ma kesi.

O le faapaleʻaina o le lāmala e maualuga pe laʻititi nai lo le averesi. I luga o le fua o le vevela, o le vasega na atofaina se aoga o le 6.5 points. E tusa ai ma lenei faiga, e 3 points e tutusa lelei ma le lamala, 9 points - lelei lelei.

Tuputupu ae

O le agrotechnology mo lenei pateta e pei ona taua i lalo: o le eleele e tatau lava ona lava le avanoa, na o le aʻa ma le tubers o le a lelei ona maua i le susu ma le ea.

Mo ituaiga e amata mai i Holani i taimi uma Manaomia le faatumauina o le lelei o le eleele. O le mea lea, e faia i le 10-20 cm le maualuga nai lo isi ituaiga, ma latou te lagolagoina le vavae laina mai le 70 i le 80 cm.

Talu mai le autumn, ua faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele meaola-faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, humus pe peat. E tusa pe faapefea ma le taimi e fafaga ai, pe faʻapefea ona fai pe a totoina, faitau tusiga o la matou 'upega tafaʻilagi.

O se matafaioi faapitoa i le saunia o le eleele mo pateta ua tuʻuina atu e totoina ai le sui. Afai e tupu leki i luga o le saite i le vaitau talu ai, ua saunia le eleele i le auala sili ona lelei. Legumes ma pateta e sili ona lelei i soo se tausaga.

E le faʻapogisa vavalalata i mea leaga faʻaleagaina ma ave le felauaiga lelei.

E tele auala matagofie e toto ai pateta. Matou te ofoina atu e faamasani i tekinolosi a Dutch, faitau e uiga i le ola i lalo o vaomago, i totonu o paʻu ma taga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei vailaʻau ua faʻamaonia e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi nei:

  • patate pateta;
  • kanesa;
  • siaki A;
  • virus I (poʻo le PVYn).

Vaivaʻa le tumau - i le paʻu masani ma le tuai ona paʻu. O le Red Scarlett o loʻo i ai le malosi tele e tetee ai i le paʻu o fatu.

Faitau foi e uiga i faʻamaʻi masani a le pateni masani e pei o Alternaria, Fusarium ma Verticillis.

E pei lava o soʻo se pateta, e mafai e Red Scarlett ona manaʻomia le puipuia mai le Colorado potato beetle ma ona aʻa.

Faʻafefea ona faʻaaoga i le taua faasagatau i fomaʻi togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau, faitau faʻamatalaga i la matou 'upega tafaʻilagi.

Toto ma tausi

Mo le tausiga lelei o Red Scarlett potatoes, e tatau i se tasi ona manatuaina i le fale, i Holani, ua tupu aʻe e tusa ai ma se faiga faʻalelei.

I le gagana Rusia, e le mafai ona le amanaʻiaina fautuaga faʻapitoa, faʻamaonia. O lea e tatau ona matua matauina le mamao i le va o laau taʻitasi ma e le taliaina le "lavea avanoa": o lenei mea o le a taʻitaʻia ai aʻafiaga.

O fautuaga mo le sauniuni o le Red Scarlett ituaiga mo le teuina, o le sili ona aoga ma faigofie ona faʻaaogaina o le aveese lea o pito i luga. 10 (taʻi fitu 7) aso ao le i faʻataʻotoina fatu, o le a vavaeina pito ma vavae ese mai le fanua.

O aso e totoe ao leʻi seleseleina, e manaʻomia e le pateta e faʻamautu ai le uʻamea. E sili atu le paʻu o le a sili atu le puipuia o fatu mai mea leaga i le taimi o le eliina ma le felauaiga. Afai e te totoina le pateta Red Scarlett i le lua tausaga o Me, a masani ona lelei le tau, o le a mafai ona e selesele i le afa lona lua o Aokuso.

E ui lava i le maualuga o le tetee o lenei ituaiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e manaʻomia togafitiga masani faʻatasi ai ma iniseti, herbicides ma fungicides faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o vailaʻau.

O se vaega tāua o le ituaiga Red Scarlett o lona uiga o le a leiloa lona aoga i le taimi o le teuina.. O le kuka o le kuka i le masina o Fepuari po o Mati e le eseese i le tofo ma meatotino mai na faatoa seleseleina.

I totonu o ituaiga mūmū mūmū mūmū, Red Scarlett o se tasi o mea e sili ona lauiloa ma sailia.

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso