Faatoaga faatoaga

Eseesega ma foliga o moa paʻu moa

Chickens - o se tasi o meaola sili ona lelei. Latou te maua le gafatia e fetuunai ai i le tele o ituaiga o soifuaga, fiafia i mata ma lanu matagofie o fulufulumanu ma tuʻuina atu ai i latou o loʻo umia oloa lelei ma maloloina - fuamoa, aano o manu ma lalo. Ma e ui lava i le asō, e toʻatele ua amata ona lafoai le tausiga o fale, o loʻo moa pea moa ma sili ona faamaoni o soa a le tagata.

I le taimi lava e tasi, i le tele o ituaiga o ituaiga ma manu eseese o nei manulele, e faigata tele ona filifili le mea sao. Afai o loʻo e suʻeina se ituaiga o gaioiga lautele o le gaosia ma maua se foliga matagofie, o moa paʻu moa, e lauiloa foi o Galans poʻo moa vao vao, e mafai ona avea ma se filifiliga sili ona lelei.

O le a le faʻaaliga o le paʻu po o le faʻamatalaga o faailoga o faʻatoʻaga o moa paʻu moa?

O lenei ituaiga o moa ua valaʻauina eseese. Ona o le mea moni na fafagaina i Rusia, lea e tufatufaina atu i le taimi nei, ou te valaauina foiT le lanu uliuli Rusia o le gaosia o moa. OiAe ui i lea, o igoa o Galana ma Glukhari e le o se mea masani (e talitonuina o le ituaiga o faʻamatalaina e iai ni foliga tutusa i fafo atu ma nei manulele). Ae ui i lea, o le a tatou taʻua i latou o ni paʻu paʻu paʻu, lea e atagia atoa ai a latou faailoga pito i fafo e sili ona taua ma o le a le fenumiai ai soo se tasi.

E ui lava o le nofoaga na fanau mai ai nei moa ma e iloa, ae e le mafai ona maua e le faifaatoʻaga le manatu e tasi e uiga i le amataga o le ituaiga. O nisi ua talitonu na maua mai ona o le sopoia o sui o Viandot ma Krevker, ma e tusa ai ma isi, o le taunuuga lenei o le filifilia o Viandotov ma le ouliuli Oryol hens. Ae o lenei fesili e le taua tele, aua o le ituaiga ua matua lauiloa mo le seneturi talu ai, e le gata ona o ona uiga lelei, ae ona o lona lanu matagofie.

I le amataga o lo latou talaaga, na teteʻa faʻatasi i latou i totonu o lotoa o tagata mauʻoa, o le mafuaʻaga na mafua ai ona taʻua i latou o le Barsky breed. Ma i le taimi nei, o nei laʻau moa a Black e masani ona fafagaina e pei o teuteu.

Matou te faamasani i le lelei o le pepe: o a mea e ofo ai ma tosina ai moa?

O le mea pito sili ona taua e tosina i nei moa o latou uiga le masani ai, ma e masani ona taʻua ai moa paʻu o se ituaiga teuteu. Muamua, oa latou laumei ei ai se lanu uliuli lanu uliuli ma se lanu enaena lanumoana o se lanu tamalii mamalu. Lona lua, o tagata taʻitoʻatasi o le itupa e toʻalua o loʻo i ai se ava matagofie, lea na tuʻuina atu ai le igoa i le ituaiga.

Ona o lenei 'ava, o foliga o manulele e foliga mai e tele taimi e sili atu ona mafiafia ma sili atu ona malosi nai lo le mea moni lava. O lenei vaega o Black Bearded Chickens o loo tosina mai pea le gauai a le au aoina, aemaise lava talu mai le faaopoopo atu latou te mafai ona faamalieina lelei le gaosiga.

Ae o laʻau matagofie ma le lalelei e tautuaina nei manulele e le gata o se mea teuteu, ae e mafanafana foi i le taumalulu. O se itu taua tele lea o le faʻatoʻaga, talu ai e le manaʻomia le fausia o fale moa faʻapitoa ma vavao i latou mo le taumalulu. O le tele o faifaatoaga moa e tuu pea le moa a le Black i tulaga e leai se totogi, ma tuu atu ia i latou na o fale puipui e malulu ai mai le leaga o le tau.. O lenei anotusi e faʻapisinisi foʻi ona, mai le tautotogo e oo i le autumn, o se vaega taua o la latou mea taumafa o nei moa e maua fua mai.

E faigofie ona taofi le Paselo Paʻu Masela mo se isi mafuaaga: e sili atu le taua i le natura. E oʻo lava i le faʻaaluina o le 24 itula i luga o le auala, latou te le tuua lava le teritori o lou lava fanua, o lea latou te le manaʻomia ai se mea faapitoa.

I le lafu e tasi, e mafai ona faʻatasi i le taimi e tasi le tele o roosters - o le a latou le faʻaalia le tauvaga mataʻutia, e pei o le mataupu i sui o isi ituaiga. Latou te le tauva ma e le tau ma isi manulele. O le paʻu paʻu e mafai ona ola e aunoa ma ni faʻafitauli i le fale e tasi ma isi moa ma savavali faataamilo i le fanua ma isi meaola.

Faʻafitauli o le faʻatoʻaga: o a ni uiga o le fausiaina o moa Paʻu paʻu e tatau ona nofouta i faifaatoaga moa?

I le isi itu, o moa paʻu paʻu o manulele ia e matua mausali ma tetee i le maualalo o le vevela. Ae peitai, afai e te le amanaiaina na ituaiga o lenei ituaiga o moa, ona o le telegese o le tuputupu ae o laau, ona mafai ai lea ona e maua se maualuga maualuga o le olaga nei i le tupulaga talavou.

Ina ia maua le moa i totonu o moa e mafai ona suia e se ufiufi atoa o le ufiufi, e tatau ona toto le moa i luga o fuamoa i le amataga o le tautotogo. O nai vaiaso muamua talu ona maeʻa le fanau mai o moa ua fautuaina e taofi i totonu o se fale tapuni, ina ia latou le tolotolo ma atiae atili vave.

O talavou o le faʻamatalaga ua faʻamatalaina e faigofie tele ona aʻafia i tulaga eseese o fafo, o le mea lea e manaʻomia ai le tele o le gauai ma le tausiga mai lē e ona. Faʻafetai i lenei togafiti, mo le vaitau o le tautotogo, vevela ma le vaega o le autumn ae leʻi amataina le kiona, o le a latou maua se taimi e maua ai se faʻalagolago e puipuia ai moa i le taumalulu ma puipuia ai i latou mai le maalili.

Faʻamatalaga o faʻamaufaʻailoga o le pito i fafo o moa paʻu mūmū paʻu

Ona o le mea moni o nei moa ua i ai se tele naua o mea lelei mo le faʻaleleia ma fale i totonu o aiga, e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai isi ituaiga. Atonu e tele mea e tutusa ma le Black Bearded, ae ui i lea, ia mafaufau ia i latou o ni sui mamā o le ituaiga.

O ia ituaiga o tagata e tele lava ina maua i maketi, aua o le valaau o le manulele Black Bearded e sili atu le taugata e faʻatau. Ae o le fuafuaina o ia tagata faatau faʻatauvalea e mafai ona faigofie, pe afai e te suʻe auiliili mea uma Totoga masani o nei moa matagofie:

  • o le ulu o sui moni o lenei ituaiga e tele tele ma lelei foliga masani, lea e tele lava ina faalagolago i le afaina o le paʻu ma le ava;
  • beak e laitiiti, e puupuu lava, e ui lava e mafiafia. O le pito i luga o le ki e pisi laitiiti i lalo. O le lanu o le gutu e matua ogatusa ma lanu o fulufulu ma le igoa o le ituaiga:
  • o le tele o taimi e iai manufelelei e matuā paʻuuli pe pogisa uliuli;
  • o le ulu tele e fetaui ma mata tetele ma tumu, lea e foliga mai e fai si laʻititi. O le lanu o mata o le Black Bearded ituaiga e lanu enaena pe enaena;
  • o le paʻu i luga o nei foliga o le mumu;
  • o le selu ei ai lona lanu piniki ma se lanu mumu. E oʻo lava i le pito i tua o le taua e vaeluaina, o se uiga taua o sui o le ituaiga. Latou te leai ni totoa i le tumutumu;
  • iloa le ituaiga o uʻamea ma le uumi o le siva i le taimi o soʻo se gaoioiga a le manulele ma o loʻo faʻaalia e se foliga e le masani ai;
  • earlobs o moa ua lanu mumu, ona o le mea latou te tutu malosi atu ai i tua o le lanu uliuli, e ui lava e laʻititi i latou;
  • o le ava e iloagofie ai le ituaiga o mea uma e matua mamafa ma atoatoa. O loʻo i ai se vaega tele o foliga ma le ua o nei moa, e faʻapupula malosi atu i tua o mata, mauaina le foliga o se arc;
  • o le ua e le uumi ma e manifinifi, e ui lava e foliga mai e le mafiafia ma lautele i tua o le manua lush, o le ua ua malosi lona punou, i luga o tauau o le a faasolosolo malie lava;
  • i luga o le ulu ma le ua o loʻo i ai sina feʻau faʻafefe;
  • o le pito i tua e saʻo ma lautele, e laʻitiiti vavalalata agai i le siʻusiʻu;
  • o le siʻusiʻu o sui o le faʻaupuga e matua matagofie, o loʻo i ai se laʻititi, laugatasi saʻo. O tamaʻi fatupi e umi lava, e faʻamalosi i la latou lalelei ma le lalelei;
  • o le fatafata ma maso o le tino ua atoatoa, eseese i se foliga faataamilo;
  • i le tulaga lautele, e le tele tele le tino, e ui lava e manaia ona o le laulau;
  • le mamao e tumu ma palasi;
  • o apaau o manulele o laumei laititi, talafeagai lelei i le tino ma vavalalata;
  • O moa paʻu paʻu e maua ai le malosi malosi ma le tino, eseese i le uumi o le uumi;
  • Tarsus manulele malosi, mautu, e ui lava laʻititi. O le lanu o le faaopoopo ma tamatamailima o loʻo ogatasi lelei ma lanu uma o nei moa - pouliuli uliuli, toetoe lava uliuli.

E leai lava se eseesega i le va o taʻavale ma moa o le ituaiga o faʻamatalaga. Pau lava le manatu o le moa o loʻo i ai se foliga o le "fafine". E i ai la latou selu laitiiti ma o tautaliga e faʻapuupuuina faʻapitoa, o lea latou te le tautau ese ai pe a savavali. Ae o le feteenaʻi o loʻo i luga o le ua, e sili atu ona lauiloa nai lo o le tagata. O le pito i tua e tutusa lava. O le siʻusiʻu o se mea itiiti e tuʻu i lalo ma e le tu sao, e pei o roosters. Ae o le mea pito sili ona taua e mafai ona iloa ai moa mai roosters o le leai lea o se uluaʻi fulufulu fulufulu i luga o fulu.

Faailoilo o le gaosiga: o le a le aoga ma aoga i le gaosia o moa paʻu moa?

O sui o faʻamatalaga faʻamatalaina e le gata ina faamemelo iai.

I le avea ai ma sui o le faʻatinoina o manu-manu o le gaosiga o oloa, latou te mafai ona faʻafeiloaia ma faʻamaonia lelei:

O le mamafa o le mamafa o faʻamaʻi pepe e mafai ona aofia ai le 3.5 i le 4 kilokalama;

le faʻaaogaina o laumei e masani ona laʻititi laitiiti ifo - mai le 2.7 i le 3 kilokalama, ae o nisi taimi latou te maua atili;

O fualaau oona e maua ai le maualuga o fua o le fuamoa o fuamoa, lea e na o sui o le taʻitaʻiga o fua o le gaosiga o oloa e masani ona mitamita, ma o lenei fuainumera e tusa ma le 200 fuamoa i le tausaga;

O fuamoa e le gata ina lelei ma maloloina, ae e tele foi - i le averesi, o lo latou mamafa e tusa ma le 65 kalama, ae mo moa masani o lenei fuainumera e 58 kalama. O le lanu o le atigi e lanu enaena. Mo le faʻatoagaina o augatupulaga Fou o le Black Bearded breeds, ua fautuaina e faʻaaoga na o fuamoa aupito tele, lea e mautinoa ai le toeitiiti atoa le 100% foliga o moa.

E tatau ona e gauai atu i le mea moni e faapea, o le mamafa ma le fuamoa o nei moa e matua aʻafia lava i tulaga o fale ma meaai. O le leaga tele o latou, o le leaga o le gaosia. E sili ona taua le tuʻuina atu o le gauai i tamaiti, ina ia mafai ai ona ia maua le malosi i le amataga o le talavou.

Faʻatoʻaina, tausia ma le tausia o poulaina o le Black Bearded: o mealilo o faifaatoaga poto masani

Tatou te faʻatau mai moa gafa ma fai a tatou lava fanau.

I le faia ai o le faaiuga e fai le siakiina o le paʻu o le Black i luga o le nofoaga talafeagai e tatau ai muamua ona iloa tonu le mea e mafai ona faʻatau ai. E mafai ona faʻatau uma moa ma fuamoa ma tagata matutua. I mataupu muamua e lua, o le mea moni, o le a avea oe ma se mea lelei i le manuia o le totoina o poulele lelei mai le faʻaogaina o meaola. Ae peitai, o le taunuuga o le tausiga ma le mautinoa i le tuua o le a le avea oe ma mea le fiafia.

Pe a fafagaina moa mai lau lava moa, e tatau ona e iloa e uiga i nisi o tulafono ma uiga o le gaosia o fuamoa i lenei ituaiga o manulele:

  • O lenei ituaiga ua fautuaina ina ia totoina i fuamoa i le vave e mafai ai i le tautotogo, e ui lava i le tulaga lautele o le a aveesea le moa i le faaiuga o lenei taimi o le tausaga ina ia latalata mai moa i le vevela;
  • taimi faʻasili i moa e 20-21 aso. A o faagasolo lenei vaitaimi atoa, o manufelelei e toetoe lava e le tulaʻi mai i le faamoega, o lea e tatau ai ona fafagaina ma faʻafeinu i le vai, a leai o le a matua vevela ma o le a le talafeagai mo le fasia;
  • e oʻo i le 15 fuamoa e mafai ona tuʻuina i lalo o le moa e tasi, e ui o le numera sili ona lelei e 13. O le a leai se aoga, ae o le tele o le hen o le a le mafai ona faʻamafanafanaina;
  • afai e le o moa le moa i le taimi e tasi, ona latou manaomia lea e piki mai luga o le moa, ina ia mafai ona nofo filemu i lalo o isi moa;
  • o moa ua leva ona fafagaina fualaʻau ma meaʻai susu, o mea ia e sili ona lelei mo i latou. E le tatau ona galo ia i tatou vai mama. A maua e le autalavou le taimi e ola aʻe ai, e mafai ona suia sina meaʻai i le fesoasoani o meaʻai lanu meamata;
  • afai o le tau e mafanafana i fafo, ona amata loa lea ona faʻamalolo mai le tamaititi i luga o le papa mai aso muamua lava. Afai e le lelei le tau mo le savali, ona lelei lea e le aʻafia.

O le a le mea e fafagaina ai sui o le Pasefiuli Faʻatauga?

Ae o le ituaiga o manufasi o manufasi, e tatau ona filifili e le lanu paʻu paʻu e le gata o meaai paleni, ae ia tuufaatasia lelei foi, ina ia lelei le paleni o taumafa o nei manulele. Ua uma ona matou taʻua o la latou gaioiga o le a faalagolago tonu i uiga o le fafaga, ma o le a faalagolago i ai aano o manu ma fuamoa. E tusa lava pe ua uma ona e faia se mea sese faapena, lea na mafua ai ona le toe maua ni mea na faia e moa, e le faigata ona toe faaleleia le tulaga. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • faaopoopo atu i le masani lautele o moa fuamoa moa ma taoina fuamoa paʻepaʻe. I le avea ma punaoa lelei o le protein ma le calcium, o le a latou maua se aafiaga lelei i le fatuina o le musika o manufelelei ma luga o la latou fua o fua o manu;
  • ia lava le pata, lea e tatau ona avea ma faavae o le moa. Faatasi ai ma i latou, o le nofoaga muamua e tatau ona nofoia e saito ma sana;
  • i ni mea laiti, o moa e mafai ona tuʻuina atu i ai le tele o fualaʻau aʻa, faatasi ai ma le kuka ma le ulu;
  • e ala i le tuʻuina atu o au uarota i le savaliga masani, o le ae tuʻuina atu foi ia i latou le avanoa e 'ai ai le tele o meaʻai lanumeamata ma puʻeina iniseti eseese, lea latou te manaʻomia foi mo se faʻaoga lelei ma atoatoa;
  • E tatau ona maua e poula le avanoa faifaipea i vai mamā ma vai fou.

Tuutuuga o le taofia ma tulafono talafeagai o tausiga

O le tausiga o nei manulele o se galuega sili ona faigofie. Afai e leai se lapoa lapoa, ma e te popole e mafai ona e faʻavevelaina nei moa, pe a oʻo i lau 'ea, ona mafai lea ona e saunia se fale moa mananaia mo i latou. Afai ei ai sau potu e teu ai moa, ona mafai lea ona faigofie ona faʻafeiloaʻi tagata ulaula i isi manulele, e aunoa ma le popole pe faʻafefea ona ola ma fetaui lelei le tasi i le isi.

Ae ui i lea, e tusa lava pe leai se potu faapitoa, o nei moa o le a mafai ona tupu atoatoa ma maua le mamafa, ao faia se fuamoa lelei o fuamoa. O le mea moni, i le tulaga o le leai o se mea e maua ai le avanoa e iloa ai le itu mulimuli o le gaosia, e tatau lava i le moa ona i ai se ituaiga nofoaga tumau e mafai ai ona latou faatulagaina i latou lava se faamoega lelei ma le saogalemu mo le faʻatauina o fuamoa.

Ina ia faʻafefiloi moa, e tuʻuina foi le moa i luga o le faamoega i totonu o le potu ina ia maua ai le mafanafana ma e leai se tasi e mafai ona faʻafefe i lenei gaioiga tatau. E tatau ona maitauina o sui o le ituaiga o faʻamatalaga e le lele, o lea o le a le mou atu ai mai le fanua.

Ae mo le tausiga o nei manulele, e faaopoopo atu i le fafagaina, e tatau ona latou tuuina atu ni isi aiaiga faʻapitoa:

  • tuʻu i totonu o le fanua poʻo totonu o le fale se lapisi tele i le oneone poʻo le efuefu, lea o le a avea ma moa e pei o se faletaele lea e mafai ona fufulu ai a latou fulu ma fufulu ese meaʻai;
  • ia fufulu le fale i taimi uma ma ufiufi i ni moega fou o vaovao, peʻa poʻo le vao.