Laʻau

Rosa Angela (Angela) - uiga o le ituaiga

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o roses floribunda, ua lauiloa Angela ma lauiloa mo le sili atu ma le 30 tausaga. O fualaau suamalie ma se manogi suamalie suamalie o uiga taua ia o le ituaiga.

Rosa Angela

O le ituaiga na muaʻi faailoaina atu i tagata lautele i Siamani i le 1984. I le taimi lava e tasi, na tuuina atu ai se auiliiliga auiliili o lenei ituaiga.

Rose Angel srub (o lona uiga, semi-flat) na maua mai e ala i filifiliga lavelave mai ituaiga meaʻai i falemai tausimai i Siamani O ananafi ma Peter Frankenfeld, o le na fefaasoaaʻi le tusitala o le tasi ma le isi.

Rose Angela

O le tipu tipu ua tulaʻi mai e masani ona lauiloa ona o lona gafatia e faigofie ona fetuunai i tulaga o le fesuiaiga i le lotoifale ma ia faʻaalia pea le fugafula ma le lanu felanulanuaʻi, tusa lava po o le a le tau.

O le fugalaau e lua-lua fulufulu o fatu e 25 o le ipu-foliga, ae lei faaalia atoatoa. Petals mai pastel lanu pinisi i le fugalaau laititi ma tafatafa. O le vao e malosi. O aʻa e oʻo atu i le 1-1.5 m. O le tele o fugalaau e faʻavae i luga o paʻu (mai le 5 i le 21). O le umi o le corolla e 6-10 cm. O le laulaau e lanumeamata, e oʻo i le 17 cm le umi ma e oʻo i le 12 cm le lautele o le 5 laupepa.

I le fuga mai, o le fugalaau e tumau pea le fou seia oo i le 2 vaiaso, ma le le mafai - e oo atu i le 23 aso. I le aotelega, e susulu le togavao mo le tusa ma le 30 aso, a maeʻa ona vave faʻaali mai ata nei. O fugalaau e muta i le oʻo mai o le malulu.

Mo se faʻamatalaga: E le fefe Angela i matagi poʻo timuga. E le paʻu le pupu i le la.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faatasi ai ma le aufaʻatasi, fai mai le au fai togalaau:

  • Fugaloa uumi - mai ia Iuni ia Oketopa.
  • O le tumutumu mo se taimi uumi (e oʻo atu i le 2 vaiaso) faʻaauau pea le gaoioi, e aofia ai le tipi.
  • Faʻafitauli faʻamaʻi.
  • E tele vao tuitui, ae laiti.
  • E talafeagai mo le teuteuina o moega fugalaau ma ola i totonu o koneteina.
  • Tauave se vaega o le paolo.
  • Taumafaiga o taumalulu i le -30 ° С.

O mea le lelei:

  • Manaomia mo le faʻaleleia o le palapala ma le fausiaina.
  • I le afiafi, e tatau ona faia le suauu.
  • E manaʻomia le teuteu o le tautoulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rose Louise Bugnet - uiga o le ituaiga

O le togavao na faia e lala faʻalautele. E mafai ona oʻo atu i le 1-1.5 mita le maualuga poʻo le oʻo i le 2 m i se tau lelei ma le tele o fafaga. E mafai ona faʻapipiʻi i luga o laupepa eseese, e fai ai ni fausaga matagofie ma ni pergolas.

Rose floribunda angela i le togalaau

O lapisi e ola lelei ma o le a faʻamalosi lelei i le vavaeina e mafai ona vave faʻalauteleina mai i le 1 laau e maua ai ni fugalaau fugalaau ma tuaoi. O le matagofie o le ituaiga, o le vao e foliga matagofie lava na o ia, e pei foi o se vaega o totoina ma rosa o isi ituaiga ma lanu.

Fugalaau ola

Afai mai lava i le amataga o le fatuina o se laau talavou uma tulaga e tatau ai mo lona tuputupu aʻe ola, o lea tausaga ma lea tausaga o le a fiafia i fugalaau fugalaau ma e le mafua ai ni faafitauli matuia.

Rosa William Morris - Faʻaleaganuʻu aganuʻu

O fatu o Rose e le fautuaina ina ia faʻalauteleina, talu ai e manaʻomia mo se taimi umi (3-6 masina) le vaitaimi o le faʻamalosi, mulimuli ane o le aʻafia ma le ola pea o le laʻau e tele mea e manaʻomia. Mo le laʻau tihi, e le toe faʻaaogaina lenei auala faʻalauteleina.

O seleni o auala aupito sili ia. O lona uiga manaia, o fualaau na maua i le tautotogo e fuga mai ma le maualuga i le tausaga e tasi.

O le a le taimi e tau ai

O le taimi sili mo le totoina i le lauʻeleʻele avanoa poʻo fugalaau o May. O le taimi lava e mafai ai ona toe foʻi atu ile lauulu, e mafai ona e totoina. E le manaomia le fale puipui, ae ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le faaleagaina o le fatu, e tatau ona seleseleina se fagu e 5-lita (e tatau ona aveese le tapuni), lea o le a faia ai se microclimate sili ona lelei i le rosa.

Filifiliga nofoaga

O le palealii o lenei ituaiga e malosi, o le mea lea, e le manaʻomia le teuina o vao mai le matagi, i se isi itu, e sili atu ona lelei le filifilia o se mea e pagatia ai.

E manaʻomia le lā mo le itiiti ifo ma le afa aso. O le mea lea, latou te toto ai Angela i se laufanua malulu, po o latalata i pa ma puipui e maua ai le paolo i le taeao po o le afiafi.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

E le manaomia e le seedling sauniuniga amata. Afai e tapunia le aʻa, ona faia lea o se faʻaaogaina faigofie i le totoina o le lua, ma o laau totō e iai aʻa e mafai ona faʻafefeteina mo le puipuia (4-6 itula) i se vaifofo o le paseka faʻasalalau po o le "Kornevin."

E manaʻomia e le eleele le malūlū, lafoaʻi, ma le malulu lelei. O le faia o lenei mea, oneone, humus, sina paʻu o le malala, faʻafeiloaʻi mai i totonu o le palapala.

O le faatagaina o le eletise palapala o le pH = 5.6-7.3. E tele mea e tafe ai i le pito i lalo o le lua, o le faʻafefiloi o piliki na sasaina, pepa lelei e siakiina ai, faalautele ai le oneone, ma le oneone.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

O le taimi lava e uma ai le fatu, e vave ona totoina, mulimuli i tulafono:

  1. Totoina o le maualuga - e le silia le 2 laau i le 1 m2.
  2. E tatau ona faapuupuuina uma lala i le 20 cm.
  3. Latou teliina se lua totoga ma se lautele lautele ma le loloto ina ia mafai ai ona faatumuina le alavai faʻavaivai ma le mafiafia o le 15-20 cm.
  4. I le pito i lalo latou te pipiiina se lagolago mo le laʻau o le vao.
  5. E tanumia le fatu ma o le ua o le 5 cm le loloto nai lo le palapala.

Taua! I le taimi lava e uma ai ona totō, faʻafeinu, ae le tele naua le tuua o le ea i aʻa.

Tausiga o togalaau

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

Laʻau ola maloloina e vave ona amata ona tupu, lea e vave ona iloa - o le televave o le faateleina o le voluma vave.

  • Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O suasusu e faʻamalūlūina pe a magoto le pito i lalo. Meaʻai - 8-10 lita o vai mo laau taʻitasi. I le afiafi, e fautuaina e sulu le pale i le vai mafanafana.

  • Laʻei pito sili

O taimi uma o vao galue 1 taimi i 2-3 vaiaso, o le totoina e fafagaina i le potassium, nitrogen ma fuakalama i le fua faatatau o le 1: 1: 2. O nei laʻei pito i luga e ese mai i meaʻai, faʻateleina manu felelei i le vai ma faʻamalosi mo le tele o aso.

  • Teuina ma le totoina

O le taimi sili mo le faʻafeiloaʻiga o le tautotogo (Aperila).

O le teuteuga e faia i le taimi lava e tuʻuina ai laulaʻau i le tautoulu, aveʻesea mamago matutua ma maʻi, ma faʻamaʻi maloloina e faʻapuupuu i le 20-25 cm.

  • Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

I le tau malulu i luga -20 ° C e mafai ona e faia e aunoa ma ni fale. I taimi o le malulu o le taumalulu i le va o -20 ° C i le -30 ° С, e tatau ona faia fale, e ufiufi ai vao ma agelu-tapoleni poo se fale. Afai e sili atu mafiafia matagi, e tatau ona siitia le rosa i le fale.

Fugalaau rosa

O le tatalaina o pusa o le sini autu lea o le au faifaatoaga. Mo lenei mea, e faʻaaogaina le laei pito i luga ma faʻafeinu ai vao i le vevela.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le vao e ola maualuga ma le oʻo mai o le vevela. A mafai ona toe foʻi mai le kiona, ua amata ona tatalaina le rosa (i le amataga o Aperila - amataga o Me). Talu mai lena taimi, ua i ai le malosi o le tosoina o aʻa laiti, laulaau, pulupulu. O le rose na fuga mai i le amataga o Me, ma faʻaulu ai le fugalaau i le oʻo mai o le sogi i le amataga o Oketopa.

Na tulai le agelu o le Blooming

I le malolo, mai ia Oketopa ia Aperila, o le faʻavaeina o aʻa aʻa ma tumutumu o le isi vaitau e tupu. Roses e ala i luga pe a maeʻa le palapala ma faʻamafanafana i luga + 10 ° С.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

I le taimi o le malosi o le faʻamalosiina o aʻa, e taua tele le vai, faʻapipiʻi masani ma tipiina mea e le faʻaaogaina.

O lenei mea e faʻaleleia ai le laau e faʻaauau pea le fugalaau.

Taua! A maeʻa ona faʻauʻuina mea mulimuli, o le mea pito i luga o le laei ma le faʻafeinu e taofi ina ia alu malie atu le vao i se tulaga moe.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

Afai e leai ni taʻavale, ona mafua mai lea o mafuaaga:

  • Pogisa tele. O le vao e tatau ona eliina ma faʻafefeteina i se mea malamalama.
  • Toʻititi meaʻai, e tatau ona faʻaopopoina se faʻalavelave faʻapitoa o minerale poʻo faʻalaʻau.

Fugalaau fugalaau

E faigofie lava ona maua mai soʻo se fatuga soʻo se numera o mea toto. Mo lenei mea, o le a vavae ese ai aʻa o nei tausaga i le aʻafia.

Mo se faʻamatalaga! O le taimi sili ona lelei o Iuni. I le taimi nei, ua matua malolosi lava ma lapoa, ae ua tele taimi e totoe mo le aʻafia ma le aʻafia i se nofoaga fou. Afai e fuafua le taina o laʻau i totonu o se kiona, ona mafai lea ona vavaeina tipi i Iulai-Aukuso.

O le faasoasoaina o faiga e tutusa lelei lava:

  1. E tipi ese tipi i le pito i luga o le fana. Lengisi 10-12 cm (leai se puupuu ma le toe).
  2. I luga o se manoa lelei o loʻo i ai le 2-3 paipa o pulu (i totonu o axils o laulaau), ma o le pale o pulupulu ua aveeseina.
  3. O pusa pepa e faʻapuupuu i seleulu i le afa.
  4. O le pito i lalo o le paʻu e faia i luga, ma le pito i luga e saʻo.
  5. Lavea i le vai pe tuusao i le eleele.
  6. Mo le aveeseina malosi o aʻa, i le taimi lava e maeʻa ai, ona tausia ai lea o saito mo le tele o itula i le "Kornevin".
  7. Afai e mauaa i le eleele, ona ufiufi lea o fasi taʻi taʻitasi i se fagu ua tipi, tatala lona tapuni ma faʻafela i ni nai aso i le aso mai le pamu moli, ia mautinoa o le eleele e masani lava ona susu.
  8. A aʻa i le vai, mataʻituina ma le faʻaeteete mea mama. O le gafatia e mulumulu i aso uma, ma ua suia le vai i le fou (mafanafana, faamamaina ma kuka).
  9. Afai e saʻo mea uma, ona oʻo lea i aʻa 3-4 vaiaso.
  10. E totōina se fatugaina i se nofoaga tumau pe a tulaʻi mai ni taʻai talavou mai tumutumu.

O le tipiina o rosa

Mo se faʻamatalaga! Naʻo le faʻamalosagaina e ala i le vaʻaia e faʻamaonia ai le faasaoina o uiga eseese. Mo lenei mafuaaga, o isi filifiliga e le o mafaufauina.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le vailaʻau e puipuia i le paʻu ma le faʻamaʻi.

O taʻavale e fautuaina e faʻagasolo i le auala tutusa e pei o isi lauti lauti:

  • Pe a tulai mai ni mea masalomia, felafolafoaʻi ma se vaifofo o le pusi soda (50 g i le 10 l o le vai).
  • Faʻasaga i faʻamaʻi, o laulaau e laulauina i le taimi e tasi ma se vaitaimi o le 10 aso ma se vaifofo o Kemira Lux (1 tsp) ma Epina (5 drops) i le 5 l o vai.
  • Pe a aliali mai le papa i luga o lau, e togafitia i latou i le Oxychom.
  • Aphids e togafitia i le Ala poʻo le Faʻatonu, o ni vailaau faʻamaʻi pipisi i le tele o faʻamaʻi pipisi.

O se rosa ma se uiga alofa Angela o se lalelei moni lava. E alofagia o ia i se manogi manogi manaia ma se vaitau umi e ola ai. Faʻamatalaga faigofie ma faʻamaonia iuga o ona malosiaga ia. Amataina e tatau i tagata fai togalaau ona taulai atu i lenei ituaiga.