Viticulture

Vai vine vine "Gala"

I le taimi nei, o le totoina o se vine e le faigata.

Po o le a lava le ituaiga, ma le tausiga lelei o le a fua mai ma faamalie ai mata o le fai togalaau.

O vine vine e le na o ni fale matagofie i totonu o la latou fausaga, ae aoga foi i tulaga o le seleselega.

E mafai foi ona e faatumu lau faaputuga o vine i fualaau vine "Gala".

Faʻamatalaga o le vine vine "Gala"

O le ituaiga "Gala" o se sui mamalu o vine vine, lea na maua e ala i le laasia o ituaiga "Meaalofa i Zaporozhye" ma le "Kodryanka" na V.V. Zagorulko.

Ripens vavemo le 110 - 125 aso. Busi e malosi, o laulaʻa lapoa, o vine e lelei tele. Fugalaau fugalaau. O fuifui tetele, o le mamafa e oʻo atu i le 1 kilokalama, o nisi taimi o le 2 kilokalama, o foliga faʻaogaina poʻo foliga faʻalanikisi. O vine e lapopoa, o foliga o manu, lanumoana, e oʻo atu ile 12 g. O le aano o le meaʻai, meaʻai, ma se manogi suamalie.

"Gala" e faʻateleina, fua faʻatoʻao le mea lea, e tatau ona e mataʻituina le avega i luga o vine. A leai, o le tofo ma le tele o vine o le a suia, lea e le lelei. O le malosi o le malulu o le avefeʻau, e mafai ona tatalia le maualalo o le vevela--21 ° C.

O loʻo i ai se teteʻe lelei i le milipolo ma le oidium. A oʻo i luga o le tele, e mafai e otaota ona faʻaleagaina le fua o le seleselega, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina fuifui i le taimi. Afai ei ai le tele o le susu i totonu o le palapala, e mafai e le fua o le "Gala" ona tafe.

Mama:

  • maua ai le mautu
  • lelei le tofo
  • tetee atu i faʻamaʻi pipisi

Faʻafitauli:

  • maualuluga o le saisaitia
  • o le a sua mai vine i le tele o vai

E uiga i foliga o le totoina o ituaiga

Talu ai o le ituaiga "Gala" e tele le malosi o le malulu, e sili atu le totoina o nei vine i le tautotogo, pe a le toe vaaia muamua ni pulu.

A e faʻatau, e manaʻomia lou suʻeina ma le totoa o le fuʻu ina ia leai ni mea faʻaleagaina ma ni aʻafiaga mai maʻi.

A o lei totoina, o le aʻa o le fatu e manaʻomia ona saunia, o lona uiga, vavae ese aʻa. O le mea lea, o aʻa e faafouina. E le gata i lea, e tatau ona e faʻapuupuu ma sola ese, ma afai e lua pe sili atu, ona vavae ese lea o le vaivai. I luga o le fana e tatau ona tumau i le 2 - 3 uʻamea.

Mo le totoina o vine vine pupu 80x80x80 cm i se mamao e 2 - 3 mita mai le tasi. I le pito i lalo o le lua, o se vaega o le eleele 30,40 cm le mafuʻe eleele ua tumu i fugalaʻau (2-3 pakete i le lua) ma superphosphate.

Ua tuu se laau i luga o lenei vaega ma se "mulivae", lea e tatau ona liligi i luga o le 5-10 cm ma le tuufaatasiga tutusa o eleele. E le gata i lea, o le lua ua tumu i le eleele masani e aunoa ma ni faʻamalosi faaopoopo, ae ua le atoatoa.

E tatau ona tuʻu le 5 - 10 cm o le avanoa avanoa mo le suāvai i le lumanai. O se tamai fosa e i ai le 30 cm le lautele e faia i luga o le fana lea, a uma ona totoina, e tatau ona sasaa vai ma faatumu le mulch.

Fautuaga mo le tausia o ituaiga eseese o le "Gala"

  • Faʻasa

Gala vine e mafai ona mafatia mai le tele o le susu, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete pe a faʻava. O vine e manaʻomia le susu i le vaitau tuputupu aʻe, o lona uiga, mai ia Aperila e oo i Oketopa.

O le suāsusu muamua e faia i le amataga o le tautotogo, pe a le muaʻi iloa le kiona.

Ina ua uma ona faia le teuteuga manuia (o le tipi e leʻi amata ona "tagi"), e tatau ona e fagogo i le taimi lona lua.

Ma le isi, e manaʻomia e le vao "Gala" vai pe a tatau aiina ia leai se mea e sili atu le susu.

E le mafai ona e suaina vine i le taimi o fugālaau, a leai o le fugalaau fugalaau.

A maeʻa ona e aveeseina fuifui mai lala, e tatau ona e faʻatumu le sapalai o le susu mo le taumalulu.

O le suavai mulimuli e taua o le suavai ma faʻafeiloaʻi e pei o le 50 - 70 lita o le vai i le 1 mita sikuea. I isi taimi uma, o le maualuga o le fafaga e tatau ona 40 - 60 lita i le 1 sq. M.

Ina ia lelei le suavaiina o vine, e mafai ona e faʻapipiʻi se alavai faʻapala pe eli ni nai pu 30-40 cm le loloto o le vao. O nei lua e tatau ona tusa ma le 50 cm mai le ogalaau.

  • Faʻasalaga

O le mulimulitaʻi e tafe tele le aoga i le faatumauina o le paleni vai o le palapala. A uma le tau, ia mautinoa mulch le fatuina faataamilo i fatugaina ia leai ni aʻa o aʻa laiti.

O le fanua e tatau ona faʻaauau pea i le vaitau tuputupu aʻe. Aʻo leʻi ufiufi laʻau poʻo vao, e manaʻomia foʻi ona mulimulitaʻi le palapala. Peʻa, humus, vaovao, lau, ma mea faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea talafeagai.

O le mafiafia o le eleele mulch e tatau ona tusa ma le 5 - 10 cm.

  • Sueina

Ina ia puipuia le vao mai le malulu ma le malulu malulu, e tatau ona ufiufi mo le taumalulu.

Aʻo leʻi manaʻomia le fale suavai faʻaleleia!

Ina ia ufiufi le vao, e manaʻomia ona nonoa, tuʻu i luga o mea na faʻataʻatia i luga o le eleele aʻo le i oʻo i luma ma malupuipuia. A maeʻa lena, ona faʻapipiʻiina lea o fao uʻamea faapitoa i luga aʻe o vao, lea e tatau ona faʻapalapala lelei i totonu o le eleele. I luga o nei arches polyethylene poʻo isi mea puipui e faʻaloloa, i luga o le itu e tatau ona faʻamau i le eleele.

O pito e tatau ona tuʻu muamua aʻo lei amata le malulu, ona tatala loa lea i le taimi o le malulu. I le faaopoopo atu i lenei metotia, o loʻo i ai se isi mea masani. O le taua o lenei metotia o le pefuina o laau afifi ma le tele o eleele, ma mulimuli ane - i le kiona. Afai e te faia mea uma lelei, o le a le fefe lau vine i le malulu.

  • Teuteu

O le teuteuina o vine e taua tele i le mamanuina o le seleselega i le lumanai ma lona tele. A uma, pe afai o le uta i luga o le vao e telē tele, ona leai ai lea o le latou tofo ma le faʻaitiitia o fua o le "Gala". O le mea lea, i le tautoulu, e leʻi pine ae leʻi oʻo i le malutaga, e tatau ona e tipiina vine, ma tuu ai le 6 - 8 mata.

O le aofaʻiga o numera i luga o le tasi vao e tatau ona sili atu ma le 45.

  • Fertilizer

O fualaau o le "Gala" o le a tali lelei i le fefaʻatauaiga, o le mea lea, e le tatau ona galo le masani ai ma le tatau lelei. Tamaiti laiti leai se mea e manaʻomia. Ae i tausaga mulimuli ane ua fautuaina e fafagaina a itiiti ifo ma le tolu taimi i le vaitau.

E tatau ona e faia faʻamalosi faʻasalalau ma mineral. O le humus, compost ma isi lavalava pito i luga tutusa e faʻaaoga i le 2 - 3 tausaga ma le fuaina o le 10 kilokalama i le 1 sq. E faʻaaogaina fagalaʻau mineral i tausaga taʻitasi.

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e faia le eletise, mo se faataitaiga, le ammonium nitrate. Ma muamua ma pe a uma le fugalaau e tatau ona e faia le superphosphate ma le masima. O se taunuuga, e te maua se seleselega tele.

  • Puipuiga

E ui lava i le tetee o vao o vao i le paʻu ma le oidium, o le a le faalavelaveina ai le puipuiga. A maeʻa, pe afai ei ai se fusi mai fafo o loʻo i luga o laulaau, ona e manaʻomia lea ona e faʻaogaina vave.

O le mea e ono tupu i luga o laulaau o le "Gala" e laiti, ae e mafai ona e togafitia le vao ae leʻi oʻo i le fuluʻi poʻo le 1% Bordeaux. O lenei mea o le a puipuia lelei ai lau vao mai aʻafiaga o faʻamaʻi faʻaleagaina.