Laʻau

Thuja - totoina ma tausi ile lauʻeleʻele i le tautotogo

O le faaliliuga mai Eleni anamua thuja o lona uiga "laau o le ola." Aiseā ua ia tosina mai ai le gaioiga o tagata suʻesuʻe o meaola, fomaʻi, tagata faʻatau, fai mea manogi ma tagata fai togafiti masani? Muamua lava, o le fetuunaiga i le siosiomaga. E mafai e Thuja ona ola i vaʻa, i vanu, i luga o auvai o vaitafe mauga, faʻalelei lelei i eleele o loʻo mauoa i le maʻa ma le paʻu vaivai. Ma le isi, o lenei laau e ola mo se taimi umi, o ona tausaga e sili atu i le tolu selau tausaga. O Thuja sa lauiloa i Europa talu mai le senituri lona 16, ma i Rusia sa muamua taunuu i le amataga o le 19 seneturi. i Crimea, i le Nikitsky Botanical Garden. Na talisapaia e le au faamemelo muamua le na o lona matagofie matagofie, lea e teuina i le tausaga atoa. O aʻafiaga taua o loʻo i totonu o nila, lea ua leva ona faʻaaogaina i fomaʻi ma mea manogi.

Tausaga ma ituaiga

Thuja o le gymnosperm conifers mai le aiga Juniper. O lenei ituaiga e aofia ai le pafi, sequoia, taxium. Laʻau o lenei ituaiga, i le averesi, ola e tusa ma le 150 tausaga, ae o nisi taimi e sili atu.

Le matagofie o le vao i le tausaga atoa

O Thuja e fai ma sui o laau ma laau toto. O laau talavou e vaivai, pulupulu o nila o lanu lanumeamata vaivai, ma o tagata matutua ua pala, lanu lanumeamata. O fua o ni manogi laiti ma ni fatu papa. Laʻau i le tausaga muamua.

Mo faʻamatalaga! 120 ituaiga e iloa e ese i le lanu ma le fausaga o nila, lapopoa ma le ituaiga o palealii.

Western - o le masani masani

O ituaiga uma e vaevaeina i ituaiga e lima:

  • Western thuja o le mea e sili ona taatele i le kesi. Le mautonu ma le taumalulu-malosi, talafeagai mo le totoina. E tele ituaiga ma ituaiga;
  • gaugau thuja. Na te onosaia le leaga o le taumalulu, o le a malolo ai lauulu talavou i le tau malulu, ae o le faasolosolo lava o le toe faʻaleleia o nila;
  • Eastern thuja e talafeagai mo le itu i saute. I le vaeluagalemu e tatau ona ufiufi;
  • Iapani thuja. E sili i vaomatua vaeluaina poʻo mauga. O le malulu, le mautonu, e tumau ai i taimi uumi;
  • Korea thuja - o se laau afu ma se pale salalau ma lala tetele ma nila vaivai, e le faʻaogaina. O le igoa lona lua o loʻo fetolofi. Faʻamasinoga i le itu i saute.

Thuja Iapani, faʻasao ma le le lelei

E faʻapefea ona tupu se togafiti: toe gaosia

O le faʻalauiloaina o Thuja e faʻaleagaina i auala masani o le vegetative ma fatu. E le faigata ona tupu, ae e le tatau ona e amanaia tulafono o le totoina. O laau o Varietal e masani lava ona faʻasalalau na o le vegetative metotia, lea e aofia ai i totonu o le biologists le vaevaeina o vao ma vavae.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Irises - totoina ma tausi ile fanua

Ua saunia ni lapisi ia Iuni mai le faʻapipiʻiina o taʻi 2-3-tausaga. Semi-lignified stems o le tausaga oi ai nei e talafeagai foi. E tatau ona vavae ese ma le faaeteete ia taʻavale ma se mulivae, pe a togafitia i se vaifofo o le heteroauxin. E tatau ona totoina le seleselega i le loloto o le 15-25 cm. O le tuufaatasiga o le mea e manaʻomia: o le peat, turf land and sand in the ratio of 1: 1: 1. Ua faʻamaligiina mea uma i se vaifofo o le pati. O le faʻaaogaina o le micro-greenhouse ua faia mo le au e ala i le ufiufiina i se ata palasitika. Felaʻuaʻi ma faʻamalosi pe a maeʻa ona faʻamautu.

Faʻalogo lelei! Mo le taumalulu, o laau e ufiufi i le paʻuisi poo le lala o laau. A mafai ona ufiufi le malulu i se ata tifaga.

Fanauina o fatu

O se faagasologa umi, lea e manaʻomia ile 3-5 tausaga. Na o fatu fou faatoa seleseleina ua faʻamaina ua totoina. O fatu e fagogo i le tautoulu, lea e teuina seia oʻo i le tautotogo. Lafoaia i le avanoa avanoa i se loloto o le 0.5 cm i totonu o se nofoaga malulu. O se laumei manifinifi o sawdust ua sasaa i luga, sili atu nai lo conifers.

E tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai le palapala, susu ma puipuia mai le la susulu. Pe a oo mai pupu, e tatau ona mulimulu le moega i le peat ma faʻamaligi i le mineral fertilizer tasi i le 2 vaiaso. O le tuputupu ae o le talavou, ua ola ae mo le taumalulu, ua toe ufitia foi i lala laau ma le afifi. I le tautotogo, toe amataina le tausiga totogo.

Taua! Na o le tolu tausaga, pe a oʻo i le maualuga o le thtaja e oʻo i le afa mita, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau.

Thuja: totoina ma tausi ile eleele

Pulu teuteu - totō ma tausi ile fanua

O le totoina o le Thuja e mafai ona faia uma i le tautotogo ma le autumn. Ae o le tautotogo e sili ona lelei (mai le aso 20 o Aperila e oo i le 15-20), talu ai o le taumafanafana o le a malosi atili ai le aʻa o se laau iti ma o le a latou le fefe.

Togalaau ua saunia mo le totoina

Taua! E faʻapefea ona toto le thuja ma le auala e filifili ai le nofoaga sao i luga o le 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia ona e tausia muamua. E ui lava i le le mautonu, e fiafia le laau i le malamalama, ae le mafai ona tatalia ni ave susulu susulu. O le susulu o le lā i le aoauli e faʻafefe ai le laau, lea e sili atu ona leaga mo le taumalulu. E le fiafia o ia i tala ma tusi.

E faʻapefea ona toto le thuja i le laufanua i le tautotogo

A maeʻa ona filifilia se nofoaga, eli se lua pe tusa ma le 1 mina. E tatau ona aʻafia le aʻa o le seedling i le lua ina ia tumau ai le 15-20 cm i le pito i lalo. Soddy eleele faatasi ai ma le faaopoopoina o le oneone ma le peat e talafeagai foi.

Faʻalogo lelei! Afai o lenei mea o se laau talavou, ma e leʻi faia se eleʻele o le eleele, ona faatoa totoina lea, e tatau ona e tuu i lalo le aʻa i se paluga o le omea ma le vai (kulimi suamalie malie).

O loʻo totoina le fatu i le ogatotonu o le lua, ua faʻamaʻo le aʻa o le thja, ua faʻamumu le lua i le faʻapalapalaina o eleele.

Afai e tele le laʻau, ona alu lea o le aʻa mai le ulo ma se paluga eleele ma goto ifo i totonu o le lua. O le aʻa o le thja e tatau ona sili atu i le maualuga o le eleele. Ona tatau lea ona e faʻanenefu lemu le eleele i le fatuina, sasaa le tele o vai, faaopoopo i ai aʻa. A maeʻa ona faʻapipiʻiina le suavai i luga o le palapala, e tatau ona e sasaaina se apa o le mulch (compost, peat) mo puipuiga faaopoopo o aʻa i aso faigata. O le totoina o le Thuja i le tautotogo e sili atu ona lelei mo lona tuputupu aʻe ma lona fausiaina.

Taua! Mulch e le tatau ona paʻu i luga o lala laititi ma ufiufi le ogalaau, a leai o le a pala le laau.

Auala e filifili ai ni fatu sauniuni, poʻo pe aisea e sili atu ai ona faʻafesoʻotaʻi pepe

E tatau ona e faʻatau se tasi ma se aʻa pakete i totonu o le fagu. E mafai ona avea ma se mea e afifi i le mea e afifi ai. E le tatau i le laau ona afaina ai le paʻu, afaina ai aʻa ma faailo o faamaʻi. O le totoina ma le totoina o se fatuga o le a sili atu ona faigofie pe afai e te faʻatauina i fale tausimai faapitoa, pe a fai e tausi e tagata tomai faapitoa. E mafai foi ona e maua ni laasaga i lea site-site-site i luga o le tau.

E sili ona lelei le tupu aʻe mai se tamai laau, ona e sili atu lona aʻa. Faʻalagolago i le eseese ma le tau, o le thuja o le kolone e mafai ona tupu i le 1-1.5 mita i le 5-6 tausaga. O le a tupu lemu lemu. O se tulaga taua o le faʻafefe lelei lea.

Golden Brabant, nila auro

O ituaiga taumafa e televave i manaoga faapitoa:

  • Brabant. O le thuja o le kolini, lea e tupu i tausaga taʻitasi e 25-35 cm le maualuga ma 7-15 cm le lautele. O loʻo ia te ia ni nila maʻa lapoa o le malachite hue. O le malulu, e vave ona ola, masani ona faʻaaogaina i mamanu;
  • Golden Brabant. E ia te ia le lanu auro;
  • Kolumna. O se pale pupuʻu vaiti, taʻitasi luga i luga e faaopoopo i le 30-40 cm ma le lautele pe a ma le 5 cm. O le ituaiga o le taumalulu-faigata;
  • Fastigiata. Pusa ma foliga vave. Crohn e vaapiapi ma faasolosolo. O le tuputupu ae e tusa ma le 30 cm le maualuga ma le 5 cm le lautele. O laulaau e lanu meamata lanu, lanu ma le manogi manogi. Tetee i le malulu;
  • thuja fusi, pe lapoa. Faaopoopoga i le 25 cm i le tausaga. O ni nila e lanu meamata lanu meamata, susulu, lanu paepae o loʻo vaaia i lalo. E i ai se manogi manogi. Winter-hardy, ae le taliaina le vevela;
  • O Smaragd o se ituaiga o siva sisifo. E i ai sona foliga vaapiapi, o se pale pupula tele. O le eseese o le malulu ma le malulu-faapalepale.

Taua! E tatau ona filifili se laau e fuafua mo le itulagi o le a totoina ai.

Thuja: auala e totō ma tausi ai

Marigolds - totōina ma tausi ile eleele

O le a le vave vave ona tupu le gala e faalagolago i le tausiga. O le masani ona inu, o laei pito i luga ma teuteu e taua tele mo laau laiti. E tatau ona tatala ma veleina laau toto. Talu ai ona o le aʻa i luga o le fogaeleele, o le veleina e tatau ona faia ma le totoa ile laau e le sili atu i le 8-10 cm.

E faʻafefea ona fafaga le thuja i le tautotogo

I le tautotogo, e tatau ona fafagaina le laau i fugalaʻau. I le taimi nei i luga o le faʻatauga o loʻo i ai ni paleni paleni faʻapitoa e fuafua mo nisi ituaiga o laau e faʻafefe i vai. O le sili ona taʻutaʻua oi latou o aʻa ma agrecol.

E faʻapefea ona teuteuina thuja ma faʻapipiʻi lona pale

O le teuteuina o loʻo faia i le tausaga lona lua talu ona totōina faʻatasi ma se faʻaupulosi mamana. E sili ona lelei le tipiina i le taumafanafana, pe a oʻo ina amata ona totoina lala ma alalaʻau, ma amata ona fuga. O le isi teuteuga e faia i le faaiuga o Aokuso.

Thuja hair hair, shrub decoration

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le thja? E faigofie tele tekinolosi: masani lava e amata le faʻavae pe a oʻo le maualuga o le laau. E leai se sili atu i le 1/3 o le tipi e vavae ese.

Mo faʻamatalaga! E faia le teuteuga ao tuputupu ae le thja i soo se taimi o le tausaga, ae sili ona lelei mai le tautotogo i le autumn.

O faʻamaʻi pipisi ma togafitiga

O le tele o taimi, o laau e mafatia i maʻi nei:

  • tuai. Faailoga: o le ogalaau e maua le vaivai mai le pito i lalo, o le laau e mou atu, nila o lanu uliuli. Mafuaʻaga: susu i le palapala ma e le faʻafefe. Le aʻa aʻa. O le faʻamaʻi e mafai ona puipuia e ala i le fafagaina o le filogides. E le noatia i togafitiga;
  • lanu enaena. Faailoga: foliga lanu samasama o nisi o fua i luga o le fana. A maeʻa ona lanu enaena ma feoti. Togafitiga: tipi ese faʻamaʻi maʻi, o le a fafagaina le laau i le limasone ma fomaʻi faapitoa. I le tau mafanafana, sulu i luga o le taʻavale;
  • lapisi ma sulu. Faailoga: faʻapouliuligia ma le pala o le nila. Togafitiga: togafiti i se puluʻi faʻamaʻi pipisi (HOM poʻo Bordeaux fluid). Mo le puipuia, tipi lala leaga uma ma susunuina.

Thuja i le mamanu

<

Iniseti parasites e osofaia foi le laau. O le tele lava o taimi, o le gaʻo ua afaina e liliu samasama, o le a le toatele e le iloa le mea e fai i lenei tulaga. O le mafuaʻaga mo lenei mea e mafai ona faʻaaogaina i luga o le puipui poʻo le puipui puipui, lea e vevesi le vaega o loʻo pito i luga. I le faʻavae o le puleaina o manu, e tatau ona e sulu i karbofos, o se actelik. E fautuaina le togafitiga aʻo leʻi amataina le mata. Mai iniseti lea e aʻafia ai aʻa o le laau, o le eliina o le autumn e fesoasoani ai ina ia leai se tulaga o vai.

O le sili ona lauiloa o le thuja o le teuteuina o poloka o mea totino, sikuea ma faleoloa. O se tasi lenei o laau sili ona lauiloa i le fausaga o le laufanua. I tafatafa o le fale e foliga eseese uma ma e sosoo ma le vao. O se pale matagofie e fausia ai se puipui ola e le mafai ona toe ola. I lima tauagafau, o ata matagofie na faia mai le lauusiusi. Aua neʻi galo e fufulu le ea i luga o le ea, ma faʻafefeteina i se mea e le lelei. Ma o le mea sili ona taua, e maua ai le matagofie.