Laʻau

Anthurium - totoina i le fale

O le Anthurium o se mea manaia matagofie matagofie, lea e taua foi o le fiafia tama. E matua maualuga lava, e mafai ona oʻo i le 50 cm. E ui lava i le faigata o mea o loʻo i ai ma le faʻavauvau, ae o le laau e fiafia i le vaʻaia lelei o tagata totō vine. E le o se mea e ofo ai, ona e fuga mai i le lanumumu lanumumu, paʻepaʻe, fugalaau piniki, o foliga vaaia e foliga mai o ni mea faʻamalosi. Ina ia mafai e le sui o le fugalaau ona faamalie le mata i se foliga manaia, e manaomia le tausiga lelei. E faigata mo se fugalaau fugau anthurium i le fale.

O le faigata o le leai o se toleniga o le laau.

Anthurium - o se laau manaia ma fugalaau lanumumu

Afai e le o mulimulitaia ia fautuaga, o le a avea le sui o le fuga ma maʻi pe feoti.

Mafuaaga o le Anthurium Transplant

A e totoina se fugalaau, e tatau ona e malamalama pe a manaʻomia se suiga o le fanua. Mo le anthurium, o le gaioiga e faia i mataupu nei:

  • I le maeʻa ai o le faʻatau. I totonu o le tolu aso, e tatau ona sui le palapala ma le gafatia;
  • Maualuga tele i le aʻa o le laau. Siaki i tausaga taʻitasi. Afai e toetoe lava a le mafai ona vaaia le paluga eleele ona o aʻa, ua suia;
  • Seia oʻo i le 5 tausaga, e tatau ona totō le laau i se fagu fou i tausaga uma;
  • O le fugalaau e foliga mai e vaivai ma le faʻafefe. E taua tele e le gata ina suia le eleele, ae ia vaʻaia foi aʻa mo meaola faalafua. Afai oi ai, e aoga le faia uma o auala talafeagai e teu ai le laau;
  • Faʻataʻitaʻiga masani o le faʻavaʻa. I le tulaga o se faʻafitauli faapena, e manaʻomia lou suʻeina o le fugalaau ma togafitia aʻa faʻatasi ai ma fomaʻi tutusa;
  • Moli. E mafai ona i totonu ma fafo atu o le eleele;
  • Le amataina o le palapala. E mafai ona fuafua lenei mea e le paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e aliali mai ona o sima na teuina ma minerale;
  • Na amata ona tilotilo aʻa i fafo o le lua.

Taua! I le faagasologa o le suia o le eleele ma le fagu, e tatau ona e tago totoʻa lelei aʻa. E le tatau ona latou vavaeeseina.

O aʻa e tatau ona togafitia ma le faaeteete

Pe a faʻapipiʻi le anthurium

Spathiphyllum ma Anthurium fugalaau - fiafia faatasi le tane ma le fafine

O le taimi sili mo se tulaueleele lelei mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le amataga o le vevela o le tau. Afai o timuga timuga, ma le vevela o le ea e le sili atu ma le 25 tikeri, fai le faʻatinoga i le taumafanafana. A maeʻa le 30 tikeri, e le fautuaina e sui le fugalaau, talu ai i lalo o ia tulaga o le a le aʻafia lelei ai le susu. O se taunuuga, e mafai ona mate aʻa.

E mafai ona gaosia i le taimi o le fugalaau

I le tulaga o le fuga, o le anthurium e mafai ona totoina, talu ai ona o fugalaau tumau. Ae a aunoa ma le manaomia le paʻi i ai e le aoga lava. Afai o le mea na faʻatau i totonu o loʻo i totonu o se atigi pusa, ma aʻa e tilotilo mai fafo o le alavai, ona e manaʻomia lea ona faʻapipiʻi.

O le a le tele o taimi e faʻaaogaina ai gaioiga?

Anthurium - faʻaleleia i le fale

Mo se tamaʻi laʻititi, e faia le faʻatinoga i tausaga taʻitasi. A maeʻa le lima o le sui o le flora ile 5 tausaga le matua, e faia e pei ona tatau ai.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

Tillandsia - tausiga i le fale ina ua uma ona faatauina, fuga ma totoina

A maeʻa ona faʻatau se laau i se faleoloa, e le o fautuaina e sui vave le fanua. Mo ni nai aso, e tatau ona i ai le anthurium i se potu fou (ese mai isi fugalaau i totonu). A o faagasolo lea vaitau, iloilo le tulaga o le laau, o lona gasegase i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le taimi o lea faʻamaʻiloga e mafai ona oʻo i le 2-3 vaiaso. A maeʻa le taimi atofaina, piki le palapala mo le anthurium ma faʻafeiloaʻi.

Afai o loʻo faʻaauau pea le fuga o le laau, oti ese uma vae. O lenei metotia o le a faafaigofieina ai le fetuunaiga o le laau ma faasaoina ai le susulu mai o le tino.

Afai o le fiafia o le tane (o le isi igoa mo le fugalaau) ei ai ona aʻa maloloina, e na o le suia lava e ala i le faaaogaina o le "togafiti". E le o lona uiga o le fufuluina o aʻa ma suia le palapala. O le eleele, faatasi ai ma aʻa, ua totoina i totonu o se isi pusa ma ua faaopoopo le eleele.

O le tuʻuina atu o eleele mo anthurium e naʻo le tulaga o faʻafitauli e faʻaaogaina ma le fugalaau poʻo le mea e sui ai.

Afai e talafeagai, aua le paʻi atu i le laau i le taimi o le fuga

O le fea laulau e manaʻomia

Aʻo leʻi sailia se tali i le fesili pe faʻafefea ona gaosia le anthurium, e tatau ona malamalama i le gafatia. E filifilia e faʻatatau i le mafuaʻaga mo suiga o fanua:

  • Afai o le aʻa e le lava le avanoa, o le fagu fou e tatau ona 20-30 mm le sili atu nai lo le muamua;
  • Mo le fugalaau matagofie, o le ulo e faateleina i le na o le 20 mm;
  • Ina ia maua ni tipu fou, o le ipu e tusa ma le 2 taimi e sili atu. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le ola o lala o le fugalaau e faʻafetaui. E tatau ona manatu o le a le fuga le laau seʻia oʻo ina ia maua se eleele fou.

O le mea e fai ai le koneteina e le afaina. O le mea autu o lua faʻavaivai, lea e tatau ona iai i totonu o soʻo se koneteina. E tatau ona e iloa se faʻamaumauga e tasi - pe a faʻaaoga ipu omea, o loʻo i ai se avanoa e aʻafia ai i puipui. Suiga i lenei tulaga o le a sili atu ona faigata.

Taua! A o lei totoina le fugalaau, e fufulu le ulo i le fasimoli tagamea ma sasaa i vai inu mo le faʻapalapalaina.

Ua fufulu le ulo i le fasimoli tagamea

O le a le palapala e manaʻomia

O fugalaau e masani lava ona fiafia i le fesili: o le fea eleele ua saunia mo anthurium, o le fea e talafeagai? E mafai ona e filifilia soʻo se mea e faʻatau i totonu o se faleoloa fugalaau. O le mea autu e tatau ona i ai i le kulimi eleele le gaioiga malie.

E mafai ona e saunia le mea e te sui ai. E tatau ona e faʻatautaia lenei pisinisi ma mulimuli i faatonuga:

  • O vaega nei e fai ma fefiloi i tutusa tutusa: peat, laupepa palapala, oneone lapoʻa ma eleele felafoaʻi;
  • O vaega tetele e aveesea faʻatasi ma le faʻaosoosoina;
  • O le laasaga muamua o le tuʻuina lea o le faʻafefiloi i le kisaisa mo le 24 itula. E tatau lea mo le faʻapalapalaina o le sui.

O le iloaina o le fanua e manaʻomia mo le anthurium, e faigofie ona faia i le fale. O le tuufaatasiga o le eleele e taua tele mo le laau, talu ai i totonu o le eleele na aveesea mai le togalaau, o le a oti.

Faʻapena teuteu na faʻatau atu i le faleoloa

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

E faʻafefea ona faʻapipiʻi anthurium i le fale i lea laasaga ma lea laasaga, e tatau ona lauiloa e tagata uma. E le gata o le tuufaatasiga o le eleele e taua, ae faapea foi le palapala, lea e aafia ai le tulaga o le laau.

Faʻafefea ona suia le anthurium:

  1. Latou te faataatia se nusipepa / ataata i luga o le fola ma tuu se pakete, se pesini ma se ipu tele. I le pito i lalo o le pito i tua o loʻo tuʻuina ai le alavai ma se palapala palapala. O le eleele mo le anthurium e tatau ona faʻamamaina ina ia sili atu ona faʻatulaga le laulau.
  2. Faatasi ma le lima e tasi, ave i luga o ogalaau mai aʻa, ma le isi - taofi le pito i lalo o le pusa o loʻo i ai le fugalaau, ma faʻalautele. Afai e le mafai ona alu ese le laau, o le eleele e susu susu pe faia ni pu i le pito o le atigipusa ma soo se mea umi ma le manifinifi (nonoa le nila, laau).
  3. Ua faʻamamāina lelei ma le faʻaeteete le pito i luga. A maeʻa lena, tuu le laau i le ogatotonu o le potoa fou ina ia maualalo le aʻa o le ea i le mea tuai (pe a ma le 40 mm i lalo o le pito o le fagu).
  4. Faʻasaʻu sasaa palapala i totonu o le ulo. O le eleele e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ina ia le tupu ai vaalele. O le eleele e tatau ona tusa ma le 20 mm luga o le ua o le aʻa. I le pito i luga o le tane faʻamama e 20 mm (avanoa mo sphagnum).
  5. Suavai le laau, ae le tele. O le eleele e tatau ona tumu i le susu ina ia mafai ai ona toe faapipiiina aʻa i le ala saʻo.
  6. O le fugalaau e tuʻuina i totonu o se fale paolo mo le tusa o le vaiaso.

Taua! O le a aoga le laau mai le tuputupu aʻe e faʻaleleia, lea e sosolo pe a uma ona toto.

Tulafono ma fautuaga

E tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le faagasologa o le gaosiga ma le toe gaosia, a faʻapea o le a mate le fale. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e gauai atu i fautuaga a le au fai togalaau:

  • Faʻafeʻaveʻaʻi aʻa ma aʻa o le anthurium, ona e matua leaga lava. E le gata i lea, o le fugalaau e mafai ona afaina ai le paʻu. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaoga ai totigilima e puipuia lima;
  • Faaaoga na o le eleele talafeagai;
  • Mo se maʻi poʻo se sui vaivai o le lauolaola faia se tamai fale lauʻeleʻele. Ina ia faia lenei mea, ia ufiufi i se taga manino po o se ata. I lenei tulaga, e manaʻomia e le fale le faʻaleleia i aso uma. Pe a ma se vaiaso, o le a mafai ai e le susu ona toe faaola.

Afai e mate le laau, ua totoina

<

Aua nei galo e uiga i le alavai, lea e le tatau ona matua manifinifi.

E toatele e fiafia i le auala e toto ai le anthurium. Afai e te fuafua e toto se fugalaau, e tatau ona vaeluaina ma "toto" le "fanau" i se pusa e 200 g. Tausia mo i latou o le a tutusa ma fugalaau matutua. Mo se togavao tele, e talafeagai le ipu tuai.

Tausiga o Suiga

Mo le anthurium, tausi lelei le gaosiga e tatau ona sili ona maeʻa. Eseese faʻailoga e taua:

  • moli;
  • vevela
  • faʻafiafiaina
  • laʻei pito i luga;
  • fafaga.

Malamalama

E tatau i le sui o le laʻau ona tu i se nofoaga o le moli malu ma faʻasalalauina. Na te le taliaina le ata ma le la susulu. O se tasi o nofoaga sili ona lelei o le itu i sisifo poʻo le itu i sasae o le fale. I le tulaga o le leai o se malamalama faalenatura, e faamamafa le fugalaau. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se luminescent poo se phytolamp.

Lulu

O le vevela mafanafana mo mea faʻapitoa e 25 tikeri. I le taumalulu, atonu o sina mea maualalo. O suiga leaga e mafua ai le maliu o anthurium.

Totogi

Mo vaomatua ma vaʻaialalo (o le natura masani o le laau), o le maualuga o le maualuga o le ea o uiga lelei ia. O le a fesoa- soani e fetuunai vave pe a uma ona suia. O le fofoina o le faʻafitauli o le malulu i totonu o le potu o le a fesoasoani i se tagata masani e faʻamaualalo fale. Afai e le oi ai, ma e le mafai ona faʻatau, latou te tuʻuina se lautele fata ma se fagu vai i totonu o le potu. O le faʻaauau pea o le faʻaleleia o le a fesoasoani e tausia le susu. Suavai mo lenei faamoemoe e tatau ona mafanafana ma faamautu.

Laʻei pito sili

I le 30 aso muamua ina ua maea le totoina, e le manaomia ona fafagaina laau. E mafai ona faʻateteleina le tulaga o aʻa ua aʻafia (pe a fai ei ai se mea na tupu). E le gata i lea, o le mea fou fou o loʻo i ai se vaega totoe o vaega o meaʻai. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaaogaina fugalaʻau e talafeagai mo laʻau.

Faʻasa

Ina ia susu, o laau e na o le vai mafanafana, faʻamalieina (pe faʻamaʻa). E tatau ona sili atu le tele o le tau nai lo le mea masani, ae e le tatau ona pala le susu, o le mea lea e aveese ai le suavai sili mai le apa. Faʻasagaina o le laau e tatau ona na o le maeʻa ona faʻamamago le pito i luga.

A maeʻa le gafa, e sili atu le faʻaeteete o le tane i le fiafia nai lo le masani

<

E tele le alofa ma faʻatoʻa anthurium. O le tausiga ma le tausia lelei o tulaga lelei mo le laau e le faigata e pei ona foliga mai. Ina ia maua se fugalaau manaia, e tatau ona e faʻalogo i fautuaga a le au fai togalaau.

Vitio