Laʻau o manu fasi lapisi

Vailaʻau masi: o le ituaiga sili ona lelei

O le molimau muamua o lapiti e pei o fagafao na faia i se taimi ua leva, i tua i aso anamua. Na iloa lenei mea i Roma anamua e tusa ma le 2,000 tausaga talu ai.

O le gaosia o nei meaola i luga o se mea tau alamanuia na amataina i le na o le lua seneturi talu ai.

I aso nei, o le saienisi e tusa ma le 700 ituaiga o lapiti, ae o tausaga uma e faateleina ai lenei numera ona o suiga eseese faalenatura poʻo le felafoaʻi o manu.

O le faʻavasegaga o lapiti e faʻavae i luga o le mamafa o le manu, o le umi o lona fulufulu, ma i luga foi o le gaosiga. E le faigata le mateina o na mea e fafaga mo aano o manu fasi ua taʻua o aano o manu. E uiga ia i latou o le a talanoaina.

Soviet chinchilla

O lenei ituaiga na faia e lima o tagata tomai faapitoa i lafumanu mai Novosibirsk ma Saratov i luga o le faavae o le inisitituti suʻesuʻega o le fuga o le fagaina ma le fafagaina o lapiti.

N.S. Zusman I le faia o se ituaiga fou, sa fafagaina ai tagata papaʻe papaʻe ma se fusi chinchilla e faʻaaogaina ai le faʻaipoipo.

Sa mananao saienitisi e aumai se manu ma se mamafa tele o le tino, o le suavai sili ona matagofie, lea e vave mafai ona fetuunai i se suiga o le tau.

O le tino Soviet chinchilla i lapiti e faigofie ma lautele, o le ulu e laʻitiiti, pe a faatusatusa i le tino, o taliga e faʻavae, o le uumi o le uumi. O le peleue e mama, susulu, o lanu lanu. O le manava, neck, siʻu ma pito i lalo ole pulou e papaʻe.

Ona o uiga sili ona lelei o paʻu ma o latou lanu matagofie, e masani ona faʻaaogaina e aunoa ma ni fetuunaiga.

E tusa ma le 5 kilokalama le lapoa o le lapiti, o le tino e oʻo i le 57-62 cm, ma o le fusi o le fatafata e 37-38 cm. O le fomai e lelei, o le lapiti e maua ai le itiiti ifo ma le 8 lapiti i le tasi. O le tuputupu ae o le tuputupu aʻe ola malosi, 120 aso talu ona fanau mai, ua mafai ona latou maua le 3.5-4 kilokalama o mamafa mamafa. O le fua o le ai e 56-63%.

Paʻepaʻe papaʻe

O nei meaʻai ei ai aʻa Siamani-Perelani. O lenei ituaiga na foliga mai i le senituri 19 senituri.

O manu e umi ma filifilia ma le faaeteete, ma o se taunuuga na latou mauaina ni tagata papaʻe papaʻe mama.

O nei meaola e tele, o lo latou tino e malosi, faʻaloloa. O latou papatua e saʻo ma umi, ua lelei ona atiaʻe le thorax. E laʻitiiti le ulu, faʻalogo taliga ma faʻavae.

O le faavae o nei meaola e malosi, e masani lava o le masusu, ae o lapiti ma se tino vavalalata - o le ituaiga leptosome lenei. O le fulufulu e matua mafiafia, papaʻe paʻepaʻe, e pei o nei manu o albinos.

O le mamafa o le mamafa, o uiga o tagata papaʻe papaʻe, ua faatulaga i le 5-5.5 kilokalama, ae o nisi taimi e maua ai e manu le 8 kilokalama. O le tino e umi, 60-65 cm, fusi i totonu o le fatafata - 37-38 cm.

Mo le tasi okol tamaitai e fananau mai, i le averesi, 7-8 lapiti. O manu laiti e maua le mamafa i le fua faatatau masani. I le aso o le lapiti e maua ai le 170-220 g o le susu. Tina tina.

Mo tagata papaʻe papaʻe faamatalaina e le le mautonu. E vave ona latou faʻaogaina i le tau o le nofoaga.

O le tagata lanu papaʻe e masani ona faʻaaogaina e fatuina ai ituaiga fou o lapiti ona o ona uiga lelei lelei.

Silver lapiti

Mo le fausiaina o se ituaiga fou, lapiti lapiti o le Champagne ituaiga na faia i lalo o le filifiliga filifiliga. I le 1952, na mafai ai e tagata tomai faapitoa o lafumanu mai itulagi o Tula ma Poltava ona faʻaigoaina se pepe fou. O le numera o "lapisi" lapiti e sili atu nai lo o latou muamua. E le gata i lea, na iloga i latou i le lelei tele.

I foliga vaaia, o nei meaola e faʻatusatusa, o le tino e lautele, faʻalautele latalata atu i sulu. E laʻititi le ulu, faʻalogo taliga, o le pusa e volumalie, o le tua e oʻo lava, o le croup e lautele, e laʻititi laʻititi.

O vae e malosi, o maso i luga ia i latou ua lelei ona atiaʻe, faʻatulaga sao. Mata mata. O le faavae o le ituaiga feʻau, o le tino i le umi e oʻo i le 57 cm, ma le fusi o le sternum e tusa ma le 36 cm le mamafa o le mamafa o le 4.5 kilokalama, o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le 6 kilokalama.

E le lelei le tele, 8 lapiti i le taimi. O manu laiti o loʻo maua le mamafa i le saoasaoa o le saoasaoa, faafetai i le mea na latou liliu i luga mo le fasia o manu. O le aano o manu e sau i fafo ma le manaia, mago. O tamaʻi lapiti e lelei ona fafagaina. Mai rabbiti e 120 aso, e mafai ona e maua le 57-61% o aano o manu i le mamafa.

O le peleue o le mafiafia, siliva-lanu enaena. O lauulu lamolemole e papaʻe, o le pito i lalo o le lanumoana, ma o le lauulu taiala e uliuli.

I le amataga, o lapiti e fanau mai i le uliuli, pe a maeʻa le masina e amata ona maua e le fulufulu se paolo siliva. 4 masina talu ona fanau mai, o le lanu o le fulufulu e tutusa lava ma tagata matutua.

E sili atu le tausia o manu o lenei ituaiga i lalo o se pusa i sela moli, e pei ona i ai i tulaga o se avanoa tapunia o latou gaioiga o loʻo faʻaitiitia, latou te amata faʻaalia le osofaʻiga, ma o le tuputupu ae o le talavou e le mafai ona aoga.

O le matua o le lapiti e tupu, o le sili atu foi le manino o le lanu o le fulufulu o le a suia. O lauulu o le a susulu pe liu enaena. A maeʻa le gaosiga, o le lanu o le paʻu e tulaga ese, e le gata i lea, e matua le mafiafia.

Velenese blue rabbit

O nei manu na fafagaina i Ausetalia mai Moravian lapiti ma Flandres. E le tele naua, ae o le tele o laʻau. O le taʻitaʻiga a le fasipepa o manu, ae ona o se mamafa lelei, e masani ona fafagaina i latou mo le fasia o manu.

O le tino e fafaga, e matuitui, o ponaivi e malolosi, ma o vae e lelei lava. Le faavae o le ituaiga feʻau.

O le mamafa o le mamafa e 4.6 kilokalama, o le mamafa pito i maualuga e teuina i le 5 kilokalama. O le tino e 57-58 cm le umi, ma o le fusi o le sternum e 36 cm. O le lapiti e fanau mai i le taimi, e masani lava 8-9 lapiti, e tusa ma le 72 g le mamafa.

O le naunau o fafine e lelei, o latou o ni tina alolofa. I le 2 masina o le olaga, o manu laiti e maua le mamafa i le 1.7 kilokalama, i le 3 masina - 2.6 kilokalama, i le 4 - 3 kg. O lapiti lanu moana viennese e tumau i suiga malolosi o le tau, i le taumalulu latou te mafai ona laveaʻi ai talavou.

O 'ie mai nei meaola e matagofie tele, matagofie lanu. O le pile e matua vaivai ona o le tele o le fluff. O lenei mea e masani ona faaaogaina i le natura ma le faiga o le gaosiga.

Rex Rabbit Breed

O nei meaola ei ai aʻa aʻa. Na aveesea i le 20 senituri, ae o le teritori o le CIS o loʻo iai nei mai Siamani.

O se meaola matua e lapoa - pe tusa ma le 3-4.5 kilokalama, ma se tino lautele 40-54 cm le umi. O le tino e le o tuʻituʻi i lalo, o le lalelei o le fausaga, o ponaivi e mama ma manifinifi. O le ura e loloto, ae vaapiapi, o loʻo i ai se tamai saula.

O le tua e oʻo lava i le kesi vaiti. Laiti e manifinifi. O manu laiti e maua le mamafa i le fua faatatau masani. Mo le masina muamua o le olaga, latou te maua 700 g, mo le lua - 1.7 kilokalama, mo le tolu - 2.2 kilokalama.

I le taimi latou te oʻo ai i le fa tausaga, o manu e pulea le mauaina o le 2.4 kilokalama o le mamafa. O lapisi e le o se mea e sili ona lelei, o le fanau nofofua e masani lava ona i ai le 5 - 6 lapiti. O meaʻai e liliu atu i meaʻai, sili ona lelei, agavaivai.

O paʻu taua o nei manu. Valivali e mafai ona ese tele - uliuli, enaena, paepae, lanumoana. O le tele o paʻu e mafai foi ona ese. Ona o le umi o le lauulu e foliga mai i le va o le teuteu. I le lanu o nei paʻu e le manaʻomia.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasi "Papalii"

O lenei ituaiga o Belarusian na faia e ala i le sopoia o lapisi pepe pepe Igilisi ma tagata o le lotoifale.

Na sopoia le fanau fafagaina ma Flandres, ma o la latou fanau na fafagaina ma o se pepelu Belarusian. Ona o le mea e maua ai, o le lapiti o lenei ituaiga e mafai ona gaosia ai fatu tetele (e oo i le 8 lapiti) ma le tele o susu.

O le tino o nei manu e oʻo atu i le umi o le 54 cm, ma o le fusi o le fatafata e 36 cm.

O le tino o le Eyrisomnogo ituaiga. O le mamafa o le mamafa o le 4.3 kg, le maualuga - 4.9 kilokalama. O le fausaga o le tino e malosi, o le ulu e tutusa lona lapopoa, o taliga e umi le umi. Laʻau o le pu, o nisi taimi o loʻo i ai le faʻalavelave. O le pito i tua e lautele, mamao. O le croup e lautele, lapotopoto.

Lima malolosi, saʻo, muscular. Tulu le lanu. O le tino e paʻepaʻe, uliuli, lanumoana, sikuea chinchilla. E le fesuisuiai le foliga o le laʻau: o foliga o le pepe i luga o alafau ma le isu, o loʻo i ai se fusi faʻasaga i le tua, o loʻo i ai foi se taga i mata, pito i luga o le siʻu ma taliga o lanu uliuli.

O lapisi o lenei ituaiga e mafai ona vave faaaoga i le tau o le eria, e mafai ona fafagaina i latou i fafagaina i le lotoifale.

California rabbit

Mai le igoa e mafai e se tasi ona malamalama o Amerika o le nofoaga na fanau ai nei manu. I le teritori o Europa na faʻalauiloaina i le 1970s. O lapeti Kaleponi e mafai ona vave faʻaaoga i tulaga le lelei o le soifuaga, ma e faigofie foi ona gaosia i luga o le telefoni.

Tamaitai o lenei ituaiga matua taualoa ma o ni tina sili ona lelei, o lea la o loʻo manuia lelei tamaiti. O le tino o nei meaola e laiti, ae mamafa - 5.5-6 kilokalama. O tamaitai e amata ona fanauina i le 5 masina, 9-10 lapiti e mafai ona fananau i le taimi.

O aano o lapisi o lenei ituaiga e matua suamalie ma lelei. E mafai vave ona maua le mamafa, talafeagai mo le fasia.

O maso i totonu o le tino o nei lapiti ua lelei ona atiina ae, e ui lava e manifinifi ma pupuu ni ponaivi. O le ua e toetoe lava a le mafai ona vaaia, e puupuu lava. O le ufiufi o fagu e matua mafiafia, vevesi, e aunoa ma lalo. O le lauulu e paʻepaʻe, susulu, o lala vaivai, taliga, siʻu ma pito o le isu e sili ona pogisa. E laiti lago, tu saʻo.

Mata lanu mumu ma le piniki. O manu e toʻafilemu, ae malosi.

Pe a ma le 2 masina, lapiti lapiti e mafai ona mamafa le 1.8 kilokalama, ma manu sili ona gaʻo - uma 2-2.3 kilokalama. I le tolu masina, o le mamafa o le mamafa e mafai ona 2.6-2.7 kilokalama. O le fua o le ai e 60%.

E uiga i bunnies "Flandr"

O nei manu Belgian na faʻaalia i le 19 senituri. O latou tino o ni ponaivi uumi ma malolosi.

O le ulu e telē, lapotopoto. O taliga e umi ma lautele, e fesuiaʻi agai i le iuga.

O le sternum ua lelei ona atiaʻe, o le fusi i tua o le tauau e sili atu ma le 37 cm. O le pito i tua e lautele, e oo lava, o nisi taimi o loʻo i ai se tamai fagu. O le kopa e lautele. O le umi o le tino e 67 cm pe sili atu.

O le mamafa o le mamafa o le tane matua e 5.5 cm, ma le maualuga e 8-8.5 kilokalama. O le fomai e maualuga, 6-7 lapiti e mafai ona fanau i le taimi. O le pepe faatoa fananau i le 60-65 g 4 masina talu ona fanau mai, o le mamafa o le 2.1-3.3 kilokalama.

O le asu o se lanu eseese. Afai o le manu o le lanu lea o agouti, ae o loʻo i ai se tino mumu-sinasina, o le vaega pito i lalo o le siʻusiʻu ma le manava e papaʻe, o le gutu i taliga ma le pito i luga o le siʻusiʻu e uliuli. Afai e sinasina le paʻu o le manu, o le tagata e puipui i totonu o le tino e lanu uliuli ma sinasina, o le lalo ifo o le lanu uliuli, o le manava e mama.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga e sili ona lelei o 'oti.

Lapatitis thuringian

O nei meaola e maua i paʻu o manu, ae ona o le mamafa o le mamafa o le 3-5 kilokalama ua faʻatuina faapitoa mo le fasia.

O le aano o manu e matua manaia, maloloina, ma o le paʻu e manaia ma manaia. O le lauʻeleʻele o meaola o German Thuringia, ma na latou faʻaalia i le amataga o le 20 seneturi.

Ina ia fanauina se pepe fou, o lapeti lime Rusia, silver ma flandry sa sopoia.

Tulusulu le tino, fufusi, faapuupuu le ua, vae ma le tele o musele, umi i le uumi. O le peleue e mama le lanu, ma o loo i ai se veli uliuli i le isu, sulu, taliga, ma itu.

O le fulufulu e susulu, lamolemole le paʻi. Lanu e ono fesuisuiai i le tausaga atoa.

Vaʻaiga "Black-brown"

O le fulufulu mamoe o nei meaola ua lanu enaena i le lanu, lea na afua mai ai le igoa o le ituaiga. I le tulaga lautele, o le lanu o le ofutino e matua pagatia lava. I luga o itu o le peleue e uliuli-enaena, i luga o le ulu ma tua o le uliuli.

O le pito i lalo o le lanumoana lanumoana, o le tagata leoleo o le lauulu uliuli. Ina ia fausiaina lenei ituaiga i le ogatotonu o le 20 seneturi, na sopoʻia ai Flandre, le lalaga Paʻepaʻe ma le lupe Vienna.

O manu e faʻailoaina maualuga le gaosiga, malosi le mauaina o le mamafa, ogatotonu o vaitau. Tulu ma aano o manu e maualuga lona lelei.

O le mamafa o le mamafa e 5 kilokalama, ae masani lava e mafai ona 'ai le 7 kilokalama. O le tino ua paʻu, malosi, o le ulu e tele, o le sternum o se mea manogi, o laʻau e tele, o le tino.

Laiti laiti e tusa ma le 80 g, ma i le tolu masina le matua - ua i ai le 3 kilokalama. O le fafine ile taimi e tuʻuina mai ai le 7-8 lapiti. O le fulufulu e vaivai ona o le tele o le fluff.

Niu Sila White Rabbits

O le tele o nei meaola o loʻo i ai le ala, o le fulufulu mamoe e paʻepaʻe mama.

O nei albinos na filifilia mai lanu mumu Niu Sila i Amerika i le afa muamua o le 20 seneturi. O filifiliga na mulimuli ane na faʻatatau i le filifilia o le tuputupu ae malosi, mauaina o meaʻai sili atu ona maualuga.

Ina ia mafai ona maua se gaosiga tele o aano o manu, o tagata filifilia na sopoia ma Flandres.

Latou te faʻalauiloa lelei. O le mamafa o se tagata matua e tafe eseese i le va o le 4 ma le 5 kilokalama. O le tino o le faavae e malosi, o le tino e tutusa, puupuu, o le musculature ua lelei ona atiaʻe, o le pito i tua e lautele, ma o vae e malosi.

O tamaiti laiti e vave ona 'ai le masini, o le mea lea e faʻamatalaina ai lenei ituaiga. Mo le 2 masina, lapiti, lea e fananau i le mamafa o le 45 g, oʻo atu i le 2 kilokalama, ma le 3 masina talu ona fanau mai, latou te mamafa ile 2.7-3 kg.

O le aano o le suka e maualalo-kalori ona o musika e tupu aʻe. O le fulufulu e tutusa lelei lava ma le aano. O le peleue e mafiafia, paepae. O fafine e fananau mai i le 7 i le 12 lapiti i le taimi. E masani lava o le lapiti o lenei ituaiga e faʻaleleia e pei o manu feʻai.

E sili atu ona lelei le totoina o lapiti ia maua ni aano lelei nai lo le faʻatau i le faleoloa. O lea o le ae iloa ai i le mea e gaosia ai manu e leai ni vailaau faʻamaʻi ma isi vailaʻau e mafai ona afaina ai.