O ituaiga o povi

O ituaiga aupito sili ona lelei o povi manu

O le povi o se punavai taua o le malosi mo se tagata, talu ai o lenei aano o manu e sili ona faamalieina uma manaoga o le tino mo elemene taua ma vitamini.

O povi ma povi o aano o aano o aano o manufasi, e pei o se tulafono, e tele tele, latou te tutupu vave, ma a latou meaʻai e maualuga i kalori.

O povi vavalalata e toetoe lava a le tuʻuina atu le susu, ma i le mamafa o mea e maua nai lo fafine o le susu po o aano o manu ma lafumanu.

Mo se taimi umi o le galueaina, o le tele o ituaiga na maua, o le auala pito sili ona lelei e atagia ai le sini mo le manaʻoga o nei meaola ua fafaga ma tausia.

Faʻamatalaga o nei ituaiga e mafai ona e mauaina i lenei mea.

Hereford fanau mai povi

O le ituaiga o Hereford o se tasi o ituaiga lauiloa ma lauiloa o aano o manu i le lalolagi.

Le lanu o nei meaola e mūmū sesega, ae o le ulu, mago, manava, dewlap, pulumu siʻu ma le afa pito i lalo o vae ua vali papaʻe. O le isu o nei povi o le lanu piniki lea.

O le faavae o sui o lenei ituaiga e masani lava o aano o manufasi. O le manu e oʻo i le maualuga o le 125 cm, ma le umi o le 150-155 cm. O le tino e foliga foliga o se paʻu, e sili atu i le sikuea, loloto ma lautele.

Fench malosi, o le mea lea e mafai ona manino manino mai le itu O le sternum e lautele ma e loloto. O tua ma mamao e lautele ae puupuu. O nifo e mamafa tele, ae laiti. O le paʻu e ufiufi i lauulu lauulu malulu, matua manifinifi, e mafai ona fua i le fausaga.

E mafai ona maua mai i le mamafa mai le 850 i le 1000 kilokalama, ma faʻaalia - mai le 550 i le 650 kilokalama.

E matua faigofie lava i manu pepeti o lenei ituaiga, latou te matua fiafia lava e ala i le savavali i la latou fagaga. O aano o nei povi ma povi e matua maualuga lava le maualuga, o le tulaga masani o manu "maamora". I le fasia e tusa ma le 58-62% o le mamafa o le manu o le a avea ma aano o manu, saunia mo le faʻaaogaina ma le taumafa.

O nei lapoʻa e le o faigata ona tausia, e mafai ona latou vavalalata mamao, e le o aafia i nisi faʻamaʻi, ma e mafai foʻi ona faʻavavevave vave le faʻalauiloa.

E tele a latou toʻafilemulatou ola umi lava - 15-18 tausaga.

I le gasologa o tausaga o le olaga, o meaola e le tele le mamafa o le mamafa, ma o le galala e tumau pea ile maualuga.

E i ai le tele o suʻega na faia i nei povi. O se taunuuga, na faaiuina e faapea, o manu o lenei ituaiga i luga o le togavao e toetoe lava o ituaiga uma o vao, e tusa lava po o le a lona gaogao. O nei povi e ai lava vao.

Pau lava le le lelei o lenei ituaiga o pepe e fananau mai laiti, na o le 25 kilokalama o mamafa mamafa. Ae o o latou tino e malosi tele e le mafai ona maʻi.

Mo le faʻaopoopoga o puipuiga o meaola laiti i luga o le fola o le fale e te manaʻomia e tuʻuina ai le tele o le palapala vevela. Ona le fefefe lea o tamai povi i soo se malulu. E le o taua nei povi o Hereford, talu ai ona o lo latou gaogao e maualalo. E teu le kuka i le gaʻo, ae mo le taimi atoa o le lactation e mafai ona maua mai le povi tasi 1000-1200 kilokalama o le susu, o lona gaʻo e tusa ma le 4%.

Pele Pele Blue

O le povi lanumoana a Belgian e talafeagai lelei lava le mafaufau i le tamaoaiga sili ona lelei i le lalolagi. Na tolopoina i se taimi ua leva, i le 19 seneturi i le avanoa o Peleseuma. Talu mai lena taimi, o manu o lenei ituaiga o gaioiga o loʻo gaosia lelei le gaosia o meaʻai maualuga.

O manu o lenei ituaiga e tele, o laupega e lapotopoto, o muso o loʻo manino lava le faamatalaina. O maso o le tino e iloagofie lava i vaega o le ua, tauau, pelvis, puʻu ma lalo ifo.

O le pito i tua o nei povi e saʻo, o le pulou e lapotopoto, o le siʻu ua manino le makaina, o le paʻu e sili ona ola ma foliga maloloina. O nei povi e matua vaevaeina lelei, o le mea lea e faigofie ai ona latou gaoioi, manumalo i mea mamao.

O le valivali e mafai ona matua ese, ae i totonu o le lanu lanu, ona o le igoa o le ituaiga e maua ai lona igoa.

O le paʻu e mafai ona sinasina, paʻu-pegovoy, uliuli poʻo ni ata o lanu uma muamua. O nisi taimi o nei povi lanumoana atonu ei ai ni lanu mumu, ae o lenei lanu e faʻasalalau e se isi genotype. O nei meaola e sili ona toʻa ona o latou natura.

O paʻu o le malosi o le malosi e mafai ona mamafa i le 1100-1250 kilokalama, ae o nisi taimi o le mamafa e sili atu i le 1300 kg. o se povi matua e mafai ona eseese mai le 145 i le 150 cm O povi e maua le mamafa o le 850-900 kilokalama, ma ausia le maualuga o le 140 cm.

O se uiga iloga o lenei ituaiga o povi o maualuga maualuga o le atinaʻe maso.

Ua iloa e le au suʻesuʻega o le DNA o manu o lenei ituaiga o loʻo i ai se gaʻo e taofia ai le gaosiga o le protein o le myostatin, lea e gaosia e le tino e taofia ai le tupuga o muscle pe a maeʻa ona oʻo i se vaega.

E mafua ona o le i ai o lenei gene o maso o lenei ituaiga o povi e toetoe lava a le toe tupu. O le DNA o povi Belge mama e aofia ai kopi e lua o lenei gene, faafetai i le, pe a faʻasolosolo, o le a faʻaauau pea ona tupu le maso maso.

E leai ni musika na tupu aʻe mai le fanau mai, ma amata ona maua le maso masima 4 i le 6 vaiaso talu ona fanau mai.

Ona o lona uiga iloga, o povi Belgium e sili atu le tele o meaʻai mai gaʻo - e tusa ma le 80%. E le gata i lea, o lenei lafumanu o le a toetoe lava o mea taumafa ona o le faaitiitia o le gaʻo lea e maua i le tino o lenei povi.

Auliekol ituaiga o povi

Auliekol ituaiga o povi sa fafagaina lata mai nei, i le faaiuga o le 20 seneturi, i le teritori o Kazakhstan. Ina ia mafai ona maua lenei ituaiga, na sopoia ai e le au faifaatoʻaga ituaiga eseese, e pei o Charolais, Aberdeen-Angus ma le kazakh o le lanu paʻepaʻe.

Mo le 30 tausaga, na mafai ai e tagata tomai faapitoa i lafumanu ona aumai aano o nei povi i le maualuga o tulaga maualuga, e faʻafetai i ai i aso nei o susu o povi ua fafagaina i luga o faatoaga tetele.

O le tele o sui o lenei ituaiga (pe tusa ma le 70%) e komolymi, o lona uiga, latou te leai ni nifo.

O le paʻu o nei povi e lanu enaena, o le faavae e malosi, o le paʻu e pei o le paʻu. I le taumalulu, e i ai se faaputuga mafiafia i luga o le paʻu, lea e puipuia ai le tino o le povi mai le maalili. Ona o le i ai o lenei lauulu, o povi auliekolskie e toʻafilemu le maligi o gutu e aunoa ma se paʻu mamafa.

O nei povi e tupu ma faʻapupula vave. O se povi matua e mafai ona mamafa le 950-1050 kilokalama, ma o le povi e mafai ona maua se mamafa pe a ma le 540 - 560 kg.

E tupu lena mea e mafai e le povi ona '' ai '1500 kilokalama o le mamafa o le tino.

Meat o nei povi e maualuga, "maamora", e le tele ni gaʻo. Pe a fasi manu manu e 60-63%. O aano o nei povi e fiafia i manaoga faapitoa i maketi o Kazakhstan.

Auliekol povi e matua fetuutuunai vave i soʻo se, e matua sui lava, tulaga o le tau. O se mea manaia e faapea, o le paʻu o nei povi e mafai ona faʻamalosi i le 4-5 laulau, pe a iai isi ituaiga e iai le numera maualuga o laulau e mafai ona ausia na o le 3.

O nei povi e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo fale, ma toetoe lava o ituaiga uma o vao e mafai ona 'ai i luga o le vao.

E manaia foi le faitau e uiga i foliga o le luluina o se povi.

Kian povi

Sa suaina povi a Kyan i le vanu Val di Chiana i Italia. O lenei ituaiga ua iloa o le tele i le lalolagi.

I le CIS, o nei manu na foliga mai talu ai nei, i le faaiuga o le seneturi mulimuli. Talu mai lena taimi, o le fanau a Kian e mafai ona vaaia i le tele o faatoaga, ma e le gata o fale gaosi oloa.

Mamoe o lenei ituaiga vali paʻepaʻe, ae o nisi taimi e mafai ona e vaʻai i manu o loʻo i ai se lanu sinasina, ma i totonu o povi e masani lava ona lanu le pusa.

O ponaivi o nei meaola e manifinifi, o le ulu e tutusa lona lapopoa, e saʻo le faʻailoga, e itiiti ni pu. O le mumu ua maualuga, o le sternum e lautele, o muso o loo i ai, ua lelei le atinaʻe, o le tino ua faaloloa, o le mamao ma tua e lautele, o musika ua lelei ona atiaʻe, o le pulou e lamolemole ma umi, o vae e umi ma saʻo.

O le paʻu o nei povi e vaivai ma faʻanenefu.

E ui i le lanu o tagata matutua, o tamaʻi fanau pe a fanau mai e lanu mumu. O le mea lea, latou te tumau ai seia oo i le taimi e 3 masina le matutua.

E mafai ona oʻo i le maualuga o le 158 cm, ma o le heifers - 172 cm I le uumi, o povi e ola e oʻo i le 170 cm, ma povi - e oo atu i le 195 cm O povi e mafai ona maua le 720 - 1000 kg o mamafa mamafa, ma povi - 1300-1800 kg.

O le gaosiga o susu o lenei ituaiga o povi e matua maualalo. O le mamafa o se tamaʻi pepe fou e 42-48 kilokalama.

I le ono masina talu ona fanau mai, faʻatasi ai ma le atinaʻe masani, tausia lelei ma le lelei, e mafai e le tamaʻi povi ona maua i le 220 kilokalama o le mamafa o le tino. I le aso, o se povi povi poʻa povi foi e maua mai le 1 - 1.4 kilokalama. I le fasi, o le pasene o gaʻo o aano o manufasi e tusa ma le 60-65%.

O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga o povi e tele a latou toso. Mo se faataitaiga, manu o lenei ituaiga i ai se uiga sauā, o le mea lea, e mafai ona taina se tagata, e pei foi o le gase ma taia i se pu. O latou foi e le sologa lelei, o lea e mafai ai ona latou oso i luga o le pa, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 2 m.

White Aquitanian ituaiga

O le papa Aquitaine o povi na faʻauʻuina i Aquitaine, Farani. Na maua mai e ala i le laasia o fanau a Goransky, White Pyrenean ma le povi Querci.

O laumei White Aquitaine ua manatu o se tasi o mea pito i sili ona taua, talu ai mo le vaitaimi atoa o lona galueaina, ua mautinoa e tagata tomai faapitoa i lafumanu o aano o nei povi ua ausia le tulaga sili ona taua mo filifiliga lelei.

O le paʻu paʻu o se povi e mafai ona eseese mai le mumu i le paʻepaʻe. O le mea pito sili ona masani ai o ata auro ma saito, aʻo liʻo faataamilo i mata, o totonu o le ogavae, o le manava ma le susulu atonu e papaʻe.

O le foliga o le ulu o nei povi ua faaloloa, o le paʻu ma le muaulu e lautele, o foliga e tolu tafatafa foliga. E mafai pe leai foi ni pu. O i latou lava e matua mafiafia, i le faavae - malamalama, ma i le faʻailoga - pouliuli.

O paʻu paʻepaʻe paepae Aquitanian e mafai ona mamafa mai le 720 i le 1200 kilokalama, ae o nisi taimi o le mamafa e mafai ona oʻo atu i le 1400 kilokalama. O povi e mafai ona maua le 630-820 kg.

O manu o lenei ituaiga e matua faigata lava, e mafai ona tatalia uma gutu sili ona leaga, ma vevela vevela.

Muscle i totonu o povi ma moa atiae malosi teleaemaise lava i luma ma tuavae.

O nei povi e sili ona toʻa i le natura, o la latou tausiga e le manaʻomia ai ni faafitauli i le lomiga o le "aʻoga".

O aano o nei povi e mumu ma maualalo i le gaʻo. Faatasi ai ma le tino e tasi e mafai ona e maua mai i le 65 i le 70% o meaʻai moni.

Charolais

Sa fanaina tama fafine a Charolais i Farani. O nei meaola e faigofie ile fausaga umi ole muscle, lea e mafai ai ona tele ni aano o manu fasi i le fasiga.

O lapisi o laʻau e lapoa tele, ola vave, maua malosi le maso maso, e mafai ona faʻavavevave le faʻamalosagaina. O le lanu o nei povi e mafai ona ufiufi mai le papae i le samasama.

O le maaleale i luga o le paʻu e matua vaivai lava. O le ulu o manu e puupuu, o le muaulu e lautele.

O le ua e tino, puupuu. Ua tumu le pusa i le loloto, o le toeitiiti toetoe lava a le sag.

I le pito i tua o le tino ua matua atiae lelei maso. O vae e saʻo, o le umi, o le maualuga o le tasi povi e 135 cm, i le povi - 143 cm.

O le tele o taimi, o nei povi na vaeluaina le limula, o le tua e faia se foliga le lelei, ma o le pito i tua o le tino e faigofie ona maua i le toto. O le mea lea, e matua faigata lava mo povi o le sharolez e fananau ai tamai povi.

E ui i nei faaletonu, o nei povi e ola umi. I le olaga atoa, e mafai e povi ona fananau tamaʻi povi. E tusa ma le 15 tausaga le umi o le paʻu, i totonu o le 13 - 14-tausaga.

I le taimi o le fattening, o povi e atiina ae ai ni musika sili atu, ae le o mea gaʻo, lea e mafua ai ona maualalo le gaʻo i le gaʻo.

E mafai ona maua e le kulumu 1 - 1.2 tone o le mamafa, ma o ia - 0.6 - 0.7 tone. O le Charolais e aʻafia i ituaiga o manu, ae o nei povi foi ei ai gaosiga maualuga o susu, ma e le gata i le taimi o le lactation.

E le gata i lea, o le filifiliga e a oe. Lagona le saoloto e faʻatau le povi e fetaui ma oe i le faʻamatalaga. A maeʻa sina taimi e maua ai le tele o laʻau meli paʻu.