Laʻau

O le taumalulu taumalulu na tulaʻi - vaʻa masani e tutusa ma rosa

O ituaiga o potu i aso nei e sili atu i le 500 ituaiga. O la latou fuainumera, faafetai i galuega mamafa a le au faifaatoʻaga, o loʻo faʻateleina pea. O Vaioleti Winter Rose o se mea fou i totonu o maketi i totonu o le atunuu, ma e matagofie lona lauolaola o se pulu lanumoana lanumoana ma se tuaoi lilac.

O le a le foliga o le viole o le Winter Winter, o le a lona aiga

Fugalaau o lenei ituaiga e ese mai masani, e sili atu pei o rosa laiti. O le tele o petals, e pei o se afiafi o le ao lanumoana, e faasolosolo lava e pei o se puaa piniki, e sili atu le pogisa i le pito i luma ma sili atu ona susulu i totonu. Peduncles - sulu, tele. O se taunuuga, o le pale paleni e foliga matagofie tele. O laʻau o lenei cultivar e laʻititi nai lo masani o le ottambara senpolia, ia i ai se lanu matamata lanumeamata i luga o le mata faʻamau, ma mai totonu e sili atu le malamalama i vela vevela.

Vaitafe o Winterlet Winter

Violets e tutusa ma rosa: ituaiga

Falemaʻi Humako Inches

O le lauiloa o ituaiga violets, o latou fugalaau e sili atu ona matagofie nai lo mea masani ma le tele o petry petals, ua na o le tuputupu ae. O fugalaau fugalaau fugalaau eseese e eseese ma le lapisi o le lapisi e sili atu i le 7 cm. I totonu o tala sili ona mataʻina ua mafai ona faʻatau atu, e taua le matauina:

Magic o le Alofa - vaʻavaʻa masani i laʻau faʻafefeteina o se mea lanu ulaula ma se lanu paʻepaʻe latalata i le pito o le petals. O le laulaʻa o le lanu meamata tele. Peduncles e lua mai le pulupulu.

Alofa faʻafefe

Marshmallow - ituaiga meaʻai na faia e le faʻatoʻaga Morev K.L. Fugalaau lapopoa e pei o le Ipu ma pusa faalua. O se kulimi mālū lanumoana o le kulutino sili ona mamafa i ni lanu piniki mumu i le ogatotonu aʻo amata ona tatala le pusi, ua sili atu ona tumu. O le lau o le lanumeamata lanumeamata, e masani lava ona lanu, e pipiʻi i tafatafa o le mata, e pei o lapisi.

Marshmallows

Ming Dynasty - o se ituaiga o meaʻai na saunia e le faʻatoʻaga I. Fredette. O ona fugalaau lanu piniki na maua ai le pito sili ona faʻauluina o le gaʻo. Toeitiiti lava sinasina i le ogatotonu i le pito e maua ai se lanu piniki piniki. O le laupepa foi o loo faauluina ma tuufaatasia ai le tele o lanu o lanu meamata i foliga o specks ma spots.

Ming Dynasty

Ioeenia (Le Esenia) - o se ituaiga meaʻai na saunia e Vinnytsia faʻatoʻaga Elena Lebetskaya. O paʻu lanu violē lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe papaʻe paʻepaʻe e tusa ma le 5 cm e mafai ona fuga i le taimi e tasi i se aofaiga e oʻo atu i le 40 fasi fasi.

Manatua! O le vaitau vavalalata mai Setema ia Mati.

Ioeenia

TZ-Sunset - violet K. Moreva. Pink-mūmū mūmū tetele fugalaau faʻatasi ma se pito sili ona pogisa. I luga o peduncles 1-2 papa. Laʻau lapoa lanu ma se pito faʻamalosi.

TZ Sunset

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaalia o ituaiga fou

I Rusia, Iukureini, Belarus, Europa, le Iunaite Setete, e tele fomaʻi ua lauiloa, faapea foi ma tagata tutoatasi oe faapitoa o varietal purple. E tupu e tutusa le igoa o fefaʻatauaʻiga i laau totino e le tutusa i faʻamatalaga. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai, i lalo ifo o le igoa Winter Rose i faʻataʻitaʻiga eseese e mafai ona e vaʻavaʻai fugalaau eseese. Mo se faataitaiga, Elena Korshunova, o se tagata lauiloa iloga i Togliatti, ua ia faamauina lona ituaiga Winter Rose.

Winter Rose Elena Korshunova

O fuaifaʻi i le igoa o loʻo taʻu mai ai poʻo le fea vasega pepe poʻo le faʻatoʻaga e faʻato'ā maua lenei fugalaau mo le taimi muamua. O lea, RM - o se faʻamatalaga o le faʻatoʻaga Natalya Skornyakova, ND - Natalya Danilova-Suvorova, 23 - Yana Zubo, ma isi.

O le faagasologa o le faailoaina o mea fou e matua fiafia, e ui lava e le vave. E leai se faʻamaoniga o le manuia, ae o loʻo i ai pea se avanoa e tupu ai ituaiga eseese ma uiga uigaese.

Fiafia! Pe a pasia le lanu uliuli ma le violet violets, e mafai ona e maua se fugalaau fou ma ni peti o ni ata se lua i le taimi e tasi.

Mo le fausiaina, e lua laau matutua e manaʻomia i le fua o le fugalaau. O le pollen e amata i le aso 5 o le maeʻa ona paʻu le pua. E tuʻuina ma le faʻaeteete i le pestle o le fugalaau fuga. Afai o le palota na manuia, ona fai lea o se atigipusa ma fatu mai se corolla uamea. E laiti tele i latou pei o le pefu. Latou te ola i totonu o le ono masina. O le fugalaau fugalaau faʻamaʻi ma se atigipusa ua tipi, tatala ma le totoa ma faʻamago fatu mo le isi 3 vaiaso. Ona latou totoina lea. O le totoina o fatu e na o le 6 masina le umi. O le mea lea e le maua ai ni violets, e pei foi o ituaiga violetiti ma fugalaau tetele.

O le siakiina o siama o le senpolia masani o le a tuuina atu ai laau toto 100% tutusa ma le tina. Ae le o le ituaiga o chimera. Latou te le fausiaina i se auala lanu ma le puipuia o uiga o tina, o le a tulieseina ai e violets fou ni lanu e le mafaamatalaina.

Faʻavae o le Vaitafe ile Falemaʻi o Vaitala Rose Winter

O le mea lautele, o tulafono mo le tuʻuina atu e le faʻavae ese mai isi senpolis. O le mea lea e avea ai le variu ma se faʻafeiloaiga faʻaleleia mo soo se tagata faʻatoʻaga o loʻo aʻafia i le tuputupu ae o violet.

Lulu

Laʻau viole bullfight - fugalaau faʻamatalaga

O le faigamalo lelei o le vevela mo le tele o ituaiga o violet totonu i totonu ole 22-24 ° C. O le a latou mafatia i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia ma le faʻatupulaia e le lua tikeri. Ae o le malulu i lalo ifo o le +15 ° C, faapea foi ma le faateleina i le +30 ° C pe sili atu, e mafai ona oo atu ai i le oti o le fugalaau.

Malamalama

Malamalama e manaia ma faasalalauina. E mafai ona tuʻu le ulo i le faamalama i saute pe afai e te tuʻuina se laʻau maualuga e fatu ai se ata lafoai lata ane. O matapiʻe sasaʻe ma sisifo e sili atu ona talafeagai, o le malamalama malamalama i le taeao po o le aoauli.

Faʻasa

E sili atu ona sao i le vai i totonu o se pani. E masani ona manaʻomia e tamaʻi vao laiti, talu ai o le tele o le ulo e itiiti. E sili atu foi le faʻaititia o le koneteina i totonu o le vai 1/3 o le pito i lalo seia oʻo i luga o le palapala le susu i luga o le palapala, ona ave lea ma tuu i luga o se fata malogo.

Lafoaia

Laʻau ma faʻapaʻu vai i luga o petals ma laʻau e matua faʻasaina. Ae o le faamaualaloina o le ea e lelei. Ina ia faia lenei mea, tuu se ipu ma se paleti i luga o se ipu lapoa e tumu i tamaʻi tamaʻi laiti ua faatofuina i le vai.

Totogi

Violets e fiafia e susulu le ea, e vevela ma vevela ona faʻagogo lau laʻau ma fugalaau. Afai o le susu i totonu o le potu e lalo ifo o le 60%, e tatau ona e fatuina se microclimate faʻataʻamilomilo faataamilo i le fugalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le tuʻuina i totonu o se pusa tioata poʻo se kiona.

Soo

O le paluga eleele mo le totoina o meaʻai ua saunia mai le eleele palapala faatasi ai ma le faaopoopo o le oneone, humus, vaega o malala, popo niu, peʻa. Afai e te faaopoopo i luga ole fatu, o le a na o le faaleleia atili o le tuufaatasiga o le eleele, faapea foi le agroperlite po o le vermiculite mo le friability. Pene maualuga eletise pH = 5.5-6.5. I le pito i lalo tuʻu le faʻavaivai o le koale poʻo tamaʻi laumei.

Laʻei pito sili

Mo le fuga, o violets e manaʻomia le phosphorus ma le potassium. O le Nitrogen e faatoa faʻapenaina i le tulaga o le atinaʻeina o se tamaʻi laau seʻia oʻo ina tupu muamua. E masani ona aoga le suʻeina o le fugalaau i le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o nai mataua o iodine, poʻo se pulu lanu piniki o le potassium i aso taʻitasi.

Taua! I le taumalulu, e tasi i le masina latou te aumaia sina sua suamalie itiiti mo meaai.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Uzambara violet - tausi aiga
<

Afai e saʻo le tausiga o le laau, o le a faʻapupula pea tumutumu pei o le fugalaau fugalaau ua mamae. Afai e leai se sini e maua ni fatu, ona fufulu ese lea o fugalaau faʻatasi ai ma vae i le taimi lava e maeʻa ai.

Ituaiga fugalaau

I violetiti, e mafai ona vaeluaina corollas ma faʻasolosolo i ai, o ona pito e oʻo lava, faʻamalosi, pala. Valivali e faʻapitoa, tele-lanu, ma speck, faʻataʻituina le tuaoi.

Fugalaau fuga

O vaivali ma fugalaau e foliga tutusa ma rosebuds e sili ona lauiloa. E le gata i lea, o loʻo i ai isi faʻailoga:

  • logo (logo);
  • tafe (pesini);
  • "afu" - faatasi ai ma le sologa lelei o sooga (wasp);
  • "pansies" (pansy);
  • "fetu" (fetu);
  • faʻailoga;
  • terry ma semi-terry;
  • faigofie (5 peti fused).

Vaitaimi

I le averesi, e fetogi le senpolia ile 8 masina i le tausaga. O le vaitaimi e ono eseese, e fuafua i le eseesega, moli, tausaga o le laau. E masani ona ufiufi le vaitau mafanafana, ae leai se mea e puipuia ai le viole mai le fuga mai i le taumalulu, pe afai o tulaga talafeagai uma ua faia mo ia.

Pe a faatusatusa i le tele o isi laau totogo, o le taumalulu o le senpolia e matua le lelei. O le avanoa e faamemelo ai i ona lanu eseese ma lanu i le tausaga atoa e totogi ai taumafaiga a le tagata e aoina mai e saili ia te ia i faleoloa ia e masani ona maua ai lenei ituaiga matagofie.