Aseta

E uiga uma i le moa fua mo le taʻavale

Tractors, mini-tractors ma tillers fesoasoani e faafaigofie ai le olaga mo tagata faifaatoaga uma: mai i faatoaga laiti i malo malolosi o faatoaga. O le faʻaaogaina autu o le avetaʻavale o le mafai lea ona faʻaaogaina mea faʻapipiʻi ma faapipiʻi mo galuega eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le moa poʻo le saunia o le fanua mo le lulu e faʻaaoga ituaiga moa eseese.

Faamoemoe o le masini

Moa - O mea ia e tele ai galuega i mea taufaatoaga ma mea faigaluega lautele: seleseleina o meaʻai, seleselega, saunia o fanua mo eleele vaʻaia, moaina o le paka ma le vao fale, selesele vao ile auala. Ona o le maualuga o le faatinoga, faigofie ma le faʻamaoni o le mamanu, o le mea e sili ona laugatasia o ituaiga masini faʻavavevave.

E te iloa? O le uluai masini mo le moaina o le fatuga na faia e le tagata Peretania brigadry o le fale gaosi oloa Edwin Beard Bading. Na ia tusia lenei manatu i le masini mo le teuteuina o le tau mai le ie.
O le masini o lenei iunite e matua faigofie lava: e tele ni masini e faʻapipiʻiina i luga o se faʻalaʻamea (cant), e tele ni naifi e faʻapipiʻiina i luga o masini faʻapipiʻi (e masani lava mai i le 2 i le 8), e liua ma tipi le mutia pe a fesuiaʻi mata. O kusi e faia i le uamea maʻa. Talu ai o le fausaga e faigofie tele, o le moa o lenei ituaiga e faigofie ona faʻamausali ma, pe a tatau ai, e mafai ona toe faaleleia saʻo.

Ituaiga ituaiga mowers

E i ai ni faʻavasegaga faʻavasega. E fuafua i le auala o le mowing, ua vaevaeina i:

  • seleseleina o le mutia i totonu o se mauga (tauagavale i luga o le vaega o le fanua);
  • mulipulu (olo);
  • gaugau o le mutia vao i totonu o taʻavale.
E tusa ai ma le metotia o le faʻaopoopoga i le taʻavale, e lua ituaiga o masini e faʻaalia:
  • faʻatauina;
  • feoaʻi.
Masalo o se tulaga ese o le poloka o le tino e tusa ai ma le avetaavale poʻo le motoblock: luma, itu poʻo tua. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina ni laupepa eseese pe a faʻafesoʻotaʻi i se pu e alu ese ai le malosi (belt): uʻamea, uʻamea, cardan, conical.

Faʻavae o le mamanu ma le taʻiala o le faʻaogaina o le mowers

O mea faʻapipiʻi mo taʻavale e leai ni a latou lava gasegase, e mafai ona i ai se uila se tasi pe sili atu foi, ae na o sina vaega itiiti o le mamafa o le a fesi atu ia i latou. O le mea lea, o nei mea e masani lava o masini e maualalo le mamafa ma le faʻatinoga. E mafai ona faigofie ona fesoʻotaʻi le uʻamea a le Rotary i le taʻavale e faʻaaogaina ai le PTO ma faigofie ona faʻaoga ma tausia. O nei iunite e faʻaaogaina mo le gaosia o vaega laiti, e ui lava e mafai ona faʻaaogaina i le fanua. Faamafanafana pe a galue i luga o fanua le mautonu. O le ituaiga o mowers pito i sili ona lauiloa i tagata e faʻaaogaina ai pikiapu ma taʻavale.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le taavale taʻavale

O le moa faʻataʻavalevale e aofia ai le faʻavaa, faʻavae i luga o uili afi. O faʻamaʻi elemene (puʻu ma naifi o loʻo tuʻuina atu ia i latou) o loʻo faʻapipiʻiina i le faʻavaa faʻapipiʻi ma faʻafesoʻotaʻi ma faʻasolosolo masini. I luga foi o le faavaa o le taofiga o le faʻaaogaina o masini. O le lona tolu o le lagolago o le uʻamea o le taʻavale.

E te iloa? O le masini o le moa mita na fausia i Ausetalia i le amataga o le seneturi lona 20.
Ole vaega ole auala e faʻatusatusa i le faʻapipiʻiina, pei o se tulafono, e sili atu le malosi o galuega, manaʻomia le sili atu le malosi ma, mulimuli ane, sili atu ona lelei. E faʻaaogaina i latou i fanua o se nofoaga tele.

Auala e faʻapipiʻi ai le moa i luga o le taʻavale

Aʻo leʻi faʻapipiʻi le masini i luga o le avetaʻavale, siaki uma fesoʻotaʻiga ma faʻamalosi uma faʻamau. Ma, i le tulaga o le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi, faʻafesoʻotaʻi le faʻavaeina o le faʻapipiʻi taʻavale ma le faʻafesoʻotaʻi o le faʻavaa o meafaigaluega faʻapipiʻiina. Aʻo faʻapipiʻi se moa faʻamaʻavale, faʻaaoga, faʻaaogaina se masini sosolo. Ona faʻafesoʻotaʻi lea o le avega ('ave taavale, uila, fusi poʻo le uila, vaʻalele eletise) i le avetaʻavale PTO. I le i ai o masini eletise e maua ai le faʻaogaina o le vaomatua ma le taamilosaga o le moa, e fesoʻotaʻi atu i galuega faatino o le masini faʻapitoa o le vaega faʻavae.

E taua! Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo faʻapipiʻi faʻamalosi puipui ma siaki le taotoga i le leai o se aoga.

Fautuaga mo le filifilia o se faʻataʻitaʻiga

Pe a filifilia se moa uʻamea mo se taʻavale poʻo se moto, o mea nei e tatau ona amanaʻia:

  • ituaiga o vao: mo le seleseleina o laau totő ma se vaomatua mafiafia, o se tuufaatasiga malosi atu e manaomia;
  • tele ma le toomaga o le fanua e tatau ona faʻaauau: mo fanua o loʻo i ai se eria tetele ma ni laufanua vaʻaia, o faʻataʻitaʻiga e sili ona lelei;
  • faʻaogaina o le mowing: e sili atu le lelei o le faia o se mea faataitai i le faagasologa o togafitiga muamua, ma pe a fai e teu le vao meaʻai - faaputu vao i luga o le faasologa o otaota;
  • tau: O meafaigaluega a le Europa, Amerika poʻo Iapani e gaosia le maualuga, ae taugata; E mafai ona faʻatauina le taugofieina o Saina, ae e le faʻamaonia le tulaga lelei; oloa tau fale o loʻo nofo i se tulaga vavalalata ma i le taimi lava lea o avanoa avanoa o vaega faʻapitoa.
E taua! Faʻalogo lelei i le i ai o se tamaʻi mea e puipuia ai le mea e selesele ai mai le faʻaleagaina i le mea e tupu i se faʻafeiloaʻiga ma se maa poʻo se lala mafiafia.

Mo pitonuʻu tumaoti ma laiti, i le mea latou te galulue ai faʻatasi ma tillers ma mini-tractors, o le Centaur-type LX2060 moa o se filifiliga lelei. O lenei masini e fesoʻotaʻi i le faʻaaogaina o se avetaavale eletise i le PTO, o lona lautele e 80 cm ma le maualuga o le 5 cm, e fetaui ma laʻau. Mo faʻatoʻaga tele e manaʻomia ni mea e sili atu ona lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le palakalafa o le Polish production "Wirax", e talafeagai mo le fesoʻotaʻiga i meafaigaluega MTZ, "Xingtai", "Jinma" ma isi.

Mo taʻavale MTZ-80 ma MTZ-82 moli puʻupuʻu komipiuta e talafeagai. O le tipiina o le mutia latou te feaveaʻi pulou, o ni naifi. O Drives e alu i se isi itu ma o le mutia e tipi ese.

O moa e sili ona lelei mo le gaosia o fanua tetele o ni suiga eseese, e pei o le Krone EasyCut 3210 CRi. E lautele le 3.14 m, ua faʻapipiʻiina i le 5 rotors, o le mutia o le vao ua tuʻuina i roll roll ma maua le gafatia mai le 3.5 i le 4.0 ha / h. O tekinolosi i ona po nei e mafai ona faigofie ai le ola o le faifaatoʻaga, ma, ioe, e le tatau ona faʻagaloina le faiga o galuega. O le mea autu o le faia o le filifiliga saʻo, e faʻavae i manaoga vave ma avanoa tau tupe oi ai nei.