Laʻau

Faʻafefea ona toe faʻafouina se viole i le fale i lea laasaga ma lea laasaga

O le violet totonu o le mea e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau. I le taimi o le fugalaau, o lenei laau matagofie o le a le tuua ai se tasi e leai se mea. Ae o le viole o se laau sili ona taua. E manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete.

Aisea e te manaʻomia ai e toe faʻafouina le viole

I le aluga o taimi, o le violet (le isi igoa mo Saintpaulia) e leiloa foliga foliga teuteu, aua o laau totō, e pei o isi mea ola uma, e masani ona matutua. E taua le iloa pe faapefea ona faʻafou le violē. O le mea moni, o le tele o fuālaau o Saintpaulia o le a fiafia i na o le 2-3 tausaga muamua.

O tafao ulaula e teuteuina o tatou olaga

O laulaau o le pito i lalo i laau laiti e ola na o le tasi le tausaga. Ona latou feosofi, oti. I lenei tulaga, e mafai ona le mautonu le afifi. Inflorescences e laiti ma e le mafaamatalaina, o le a le toe i ai le fiafia muamua.

O nei mea uma e taʻu mai ai o le viole e mamao mai le talavou, ua oʻo i le taimi e faʻafouina ai. E mafai e se tina matua ona tatalaina se matagi lona lua. Ma afai e te toe faʻafouina, ona toe faʻafeiloaʻi lea e Saintpaulia ia oe i le tele o fugalaau.

Na o talavou violet e fiafia i fugalaau tetele

E i ai se fesili a le au faifaatoʻaga: faʻapefea ona tipiina se viole ina ia fuga malosi? Laʻau e selesele ma seleulu pe faʻamamaina faʻatasi ma ou lima, e aunoa ma le faʻatali mo latou faʻagogo. Afai o le viole ua matua tupu tele i totonu o le fagu, avea ma mea palasi, o le teuteuga e aoga tele: e fesoasoani tele i le fugalaau tele i le lumanaʻi.

O le isi fesili lelei: pe tatau ea ona tipi laina pito i lalo o violets? Faʻatasi ma laʻau manogi ma laʻau, e leai se afaina. Ae afai o le laau e vaivai, ma o laula ua leva, ona le talafeagai ai lea o tuutuuga. Lavea o laulaau po o le ese foi le teuteuina o le a le fesoasoani. Manaʻomia se faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le ave o se laʻau maloloina mo le toe gaosia.

Faʻalogo! O le matua o le violiti, o le tele foi lena e avea ma pama, o loo i ai se totoa e leai se pulu ma se pulu pupula.

Toe faʻafeiloaʻiga i le fale: faʻamatalaga auiliili

E faʻafefea ona vaʻaia se viole i le fale

Faʻafefea ona toe faʻaleagaina le viole i auala eseese:

  • Liligiina o le eleele i laau laiti (e ala i le eli).
  • Laʻau toe maua.
  • Laʻau (o se laʻau ola maloloina e filifilia o se tipi).

O nisi taimi e tatau ona teuteuina le viole i le aʻa

Suauu toto

O le auala pito sili ona faigofie o le fufuluina lea o le eleele fou, e tatau ona e faia lenei mea ae o le senpolia o loʻo talavou.

O Saintpaulia ei ai se mea totino se tasi: afai e tanumia i le eleele, o le aʻa o le a maua aʻa.

E faʻafefea ona vaʻaia se viole ma se uumi umi, pe afai o loʻo faʻaaoga pea:

  1. Tipi pe teuteuina laulaau maualalo.
  2. Fafasi se 'au e leai se paluga ma se kulimi mama o palapala.
  3. Faʻaleleia ma le faʻaeteete le eleele sasaa.

Taua! O Vaioleti e le fiafia i se faʻatusatusaga faʻamalosi, o lea e le mafai ai ona e togiina le tele o fanua fou.

E mafai ona faʻaaoga lenei metotia pe afai o le laau e tupu mai le eleele e le sili atu i le 1-3 cm. Ae o nisi taimi e na o tagata e fugalaau fugalaau e mafai ona iloa lenei vaega. E toatele tagata latou te matauina se viole matutua pe a oso i luga mai le palapala ma e oo atu i le 5-6 cm. I lenei tulaga, o le aoga o le faaopoopoina o eleele e le maualuga i taimi uma.

Lueina

O le a aoga le aʻoaʻoina seisi auala e faʻaleleia ai se viole ma se uumi umi. O loʻo i ai se taotoga faʻamalosi, e pei o le "talepeina o le ulu o se viole." E sili atu le faʻapitoa, o lenei gaioiga ua taʻua o le toe faʻaleleia o le alalafaga.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le toe faʻafouina o se laau e umi tele:

  1. Tiaʻi le aʻa i luga o le eleele.
  2. Faʻasaʻo le aʻa mai laupepa pito i lalo ma le maʻi (aua le sili atu ma le 6-8 laumua ogatotonu pito i luga), aʻo faʻamautinoa foliga tutusa.
  3. Aveʻesea le tuputupu aʻe o le paʻu enaena mai le 'au ma tuʻu ai na o mea ola maloloina lanumeamata.
  4. Afai ei ai ni pu, e tatau ona aveese.
  5. Tuu le pito i luga o le ea ia matutu. O le a tupu lenei mea i le 30-40 minute.
  6. Uʻu le fasi pepa i le gaʻo ua gaosia.
  7. Faʻapala le palapala, e aofia ai le turf, perlite ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 1, i totonu o se ulo.
  8. Kili se pu i le ogatotonu, o lona lapoa e tutusa ma le lautele o le ogaumu, ma tuu le laau iina.
  9. Faʻapipiʻi le viole i le pito i lalo.
  10. Suavai faʻamama e taofia vai mai le ulu atu i lau.
  11. Fausia se tamai falemalama mai polyethylene pe afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu

Faʻalogo! Mo violets lafoaʻi, latou te faia se fua faʻatusatusa - latou te faia faʻamalosi.

Laʻau

E masani lava, e totoina e fugalaau fugalaau fasi violets e ala i le totoina o se laau ma se laulaau. O lenei auala ua salalau.

E faʻafefea ona toe sui le viole i le fale i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. E maua se naifi maʻai ma vavae ese le ogaumu ma le laulaau.
  2. O le mea e maua mai ai le meaʻai e tuʻuina i le vai (e le tatau ona paʻi i le laupepa laupepa).
  3. Ua faaopoopo le carbon carbon activated.
  4. A maeʻa foliga o aʻa (e tatau ona tupu i le 2-3 vaiaso), e totoina le fatu i le eleele malamalama.

Vaʻaia e Vaiole le faasologa o gafa

E mafai ona e filifilia se isi filifiliga: e aunoa ma le uuina o le pepa ile vai. I lenei tulaga, o le suiga o le a foliga faapenei:

  • O se vaega o le au e faʻamamaina i se aʻafiaga o le tuputupu ae o aʻa.
  • Fanua i totonu o se paluga o le kulimi.
  • Ufiufi ma se ipu palasitika po o se taga o le polyethylene e fatu ai se aʻafiaga ile aulama.
  • A maeʻa aso e 3, ona tatalaina lea o le greenhouse mo le faʻaleleia o le ea.

Lenei e tatau ona e iloa le auala e tipi saʻo ai le viole: o le laulaʻau e tipiina e le tasi vae tolu, pe afai e tele.

Faʻalogo! I lenei auala, e 100% le faʻatoʻaga o violet fou ua faʻamaonia, ae mafai ona maua se laau fugalaau e le sili atu i le 2 tausaga talu ona amata le faʻavaeina.

Taimi o Suiga

E faʻapefea ona totoina se viole mai se laulaau i le fale

O le taimi e sili ona talafeagai mo taotoga o le toe faʻafouina o le vaitau lea o loʻo ola malosi ai le viole. O le tautotogo ma le taumafanafana, ae le o le pito i luga o le vevela. Afai o le ea vevela i lalo ifo o le +15 tikeri ma sili atu i luga +27 tikeri, ona faasolosolo lemu lea.

Mo le tuputupu ae vave o le ola, ua fautuaina ia laau ina ia faasūsūina i fualaau faasaina lea e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa. Faaaoga fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga. E le manaʻomia le toe faʻaleleia o laau i le taimi o fugālaʻau ma le faʻavaeina o pulupulu.

I le faʻatau atu e mafai ona e mauaina Kornevin

E fautuaina e faia se faʻafouga o le senpolia i taimi taʻitasi i le 2-3 tausaga. I le taimi lava e tasi e faʻafoʻatoa ai le palapala. E tatau ona e filifilia ni ipu e iai se foliga laugatasi. I totonu ia i latou, o laau e sili atu ona maua mai le susu mai le fata. Aua neʻi galo e uiga i le mea e faʻaoga i le pito i lalo o le ulo. A e faʻatau se atigipusa, e tatau ona e iloa po o le a le maualuga o le fale o le laau. E tatau ona fetaui ma isi.

Faamatalaga faaopoopo! Afai o le viole ua tupu tele i totonu o le ulo ma ua tuuina atu i le tele o tamaiti, e tatau ona toe totoina: o lala e faalagolago ma aveesea uma le malosi mai le fugalaau.

Mo le lelei o le ola, e manaʻomia e laau le manaʻomia o le photosynthesis. Ma i le leai o aʻa, e maua ai le malosi mai le laulaau. O le mea lea, i le taimi o le aʻafiaga, e manaʻomia le umi o le ao. E mafai ona faʻaleleia pe'ā faʻapipiʻiina faʻamalamalamaga faʻaopopo e ala i faʻaaliga faʻapitoa. Ae e mafai ona e faʻapipiʻiina se molī masani.

Tausiga o Suiga

A maeʻa pe a ma le 2-4 vaiaso, ona aliali mai ai lea o aʻa i luga o le mea na gaosia. A oʻo ina latou ola i le 2 cm, o le gaioiga e faʻapipiʻiina i totonu o se ipu palasitika. A faʻapipiʻi le taoto i le palapala, faʻaititia le taimi lenei.

E faʻafefea ona faʻavasegaina se siama i le fale i lea laasaga ma lea laasaga

E taua tele le tuʻuina atu o tulaga lelei mo le ola ma le alualu i luma. Violets o fualaau faʻatau. O le peti pito sili ona lelei o le a lagona i luga o le faamalama o loʻo feagai ma sasaʻe.

E le fautuaina e filifili i sisifo ma matu. I luga o faamalama i matu, e le mafai ona e faatali mo le olaola. Ae i le itu i saute, o le a manaʻomia e le laau le ufiufi, talu ai ona o laulaau e mafai ona susunuina ona o le malamalama tele.

Pots ma fugalaau e sili ona tuʻuina i luga o le windowsill ona o le alofa o violets mo le malamalama masani. Afai e le mafai ona faia ia tulaga, ona tatau lea ona faʻapipiʻi le nofoaga i moli mumulu.

Faʻalogo! E le fautuaina le susulu o le la. E i ai o latou aʻafiaga i le senpolia, faʻapea foi le ata ma le malulu.

Mo le fausia o toniga o le pusa, e tatau ona faasolo ina faasolosolo malie le pusa ia mafai ona liliu le laʻau i le punavai. Ae o le mea tonu i totonu o le potu e le manaomia e sui ai: o laau e matua tiga lava.

O le faʻamaʻiina o violetiti, faʻapea foʻi ma isi fugalaau i totonu, e tatau lava ona fuafua i luga o le a le suamalie i totonu o le potu. Afai e susu le fale, ona faʻaitiitia lea o le vai i le tasi i le vaiaso. I totonu o potu malulu, e faʻataʻitaʻiina le faʻi lua i le tolu taimi i le vaiaso. E faʻatatau i le vaitau, suiga o le manogi. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a fausiaina.

Ma le tausiga lelei, o puatini e matua matagofie lava

<

E le fiafia Vaioleti i le susu tele. O le mea lea, e fautuaina e sasaa vai i totonu o le apa. I lenei tulaga, o le a ave e le laau le aofaiga talafeagai o le vai na o ia lava.

E le tatau ona iai ni masima mamafa mo le faʻavaivai. E fautuaina e puipuia, ma o le vevela e tatau ona i ai le vevela vevela. O laulaau e fufuluina ile taimi i le vai tafe, ae e le mafai ona soloina e aloese ai mai le faaleagaina o lauulu. Laʻau faʻapouliuli. I le taimi lea, e le faʻatagaina avega o le lā - a faʻapea e ono tupu se mu. O le mea lea, o ia ituaiga vai e tatau ona faia i le afiafi po o le po. I le taeao, o laʻau o le ai ai le taimi e faʻamago atoa ai.

E pei ona mafai ona iloa mai le pito i luga, o le faʻataʻitaʻiina o violet i le fale o se mea e sili ona mamafa, e manaʻomia ai le onosaʻi. Ae afai o le laau e maua i tulaga lelei, o lona matagofie o le a fiafia tele i tagata uma.