Fualaau

Vaega o le tuputupu ae o strawberries "Clery" i lo latou fale taumafanafana

O aso nei e mafai ona e maua se tele o ituaiga eseese o strawberries, ma e le faigofie ona filifili le mea o le a tupu i tulaga fesuiaiga e te manaʻomia.

O se tasi o sili ona lauiloa o le tele o strawberries "Clery", matou te mafaufau i auiliiliga auiliiliga, tulaga lelei ma mea le lelei, faapea foi ma foliga vaaia o le tausia oi latou.

Faʻavae vasega

Mo le "Clery" o loʻo faʻaalia i le vave ona lelei, ma ua totoina vine mo le 15 aso, lea e talafeagai mo le aoina o tagata. O taʻavale o lenei fualaʻau e malosi tele, umi le umi, ma lau lanumeamata lanumeamata e susulu i le la. O le vaʻaiga o gaʻau, i le tele o numera o loʻo faia i luga o vao.

E tasi le tagata matua e mafai ona fatuina e oo i le 30 outlets i le tasi vaitau.

O le mauaina o se mea fou e totoina ai e mafai ona faia i se tulaga tutoʻatasi. O le aoga sili o le ituaiga o vine matagofie e mafai ona gaosia.

Siaki isi ituaiga vine, pei o Albion, Queen Elizabeth, Eliana, Maxim, Marshal, Alii, Asia, Elsanta, Masha, Rusia , "Malvina", "Elisapeta 2", "Festival", "The Queen".
O fua e tasi le itu, o le mamafa o le mamafa o le tasi o loʻo tumu i le 35 g. O le tofo e suamalie ma sina sina. Valivali e afua mai i le pito i lalo i le siaki. Berry pulp e oʻo lava i le tele o le pala. Faatasi ai ma nei mea uma, o maualuga maualuga e maua ai le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga.

E te iloa? Na maua le ituaiga i le sopoia o Sweet Charlie x Onebor. Na faia i le 1996 e tagata Italia.

Tekonolosi totoina togalaau "Clery"

O le iloaina o foliga o le "Clery" - o se tasi o ituaiga o fualaau 'aina na sailia i le faʻamatalaga, e tatau ona e malamalama pe o le fea o mea totino e sili ona talafeagai mo lenei ituaiga. O lenei mea o le a fesoasoani e maua ai le mea e manaʻo ai.

Auala e filifili ai ni fatu

Ina ia maua se seleselega lelei, e le gata o le tausiga saʻo, ae o le filifiliga foi o laau toto e taua tele. Mafaufau pe o le a se mea e te sailia pe a faʻatau mai:

  • O laulaau e le tatau ona avea ma manatu e mafai ona taʻu mai ai se malie.
  • Lea laʻau e le tatau ona paleni, aua o le taunuuga lea o le agi o le necrosis.
  • O lau laititi e le mafai ona faʻanoanoa. O ia faafitauli e tutupu pe a uma le fasi vine.
  • I fualaau e iai aʻa, e tatau ona sili atu le lapoa i le 7 cm.
  • I totonu o laupepa ma se aʻa aʻa, o aʻa e tatau ona faʻatumu uma fagu.
O fualaau 'aina o fualaau' aina "Clery" e tatau ona ausia uma mea e manaʻomia.

O le a le taimi ma le mea e totō ai le fatu

E fautuaina e le au fai togalaau togafiti le totoina o laau i le vave e mafai ai. E mafai ona teuina mo le 2 aso, naʻo totonu o le setete lata ane, ma le tausiga faifai pea o le susu o le eleele.

A o lei totoina, o fualaau o loʻo viliina, aveese uma vaivai ma maʻi. O laʻau uumi e tipiina i le umi o le 10 cm. Mo le totoina lelei e filifili ai totoga ma le itiiti ifo ma le 5 laulaʻau ma le aʻafia o aʻa 4 cm le umi.

Lotu e fautuaina e tuu i luga o nofoaga susu. O le eleele e tatau ona mama, e leai se mea maualuga carbonate content. E togafitia le palapala aʻo lei faia le moega. Ona latou eliina uma ai lea, sasaa ma ufiufi i le gaogao. A maeʻa ona e amata faʻaleleia.

O lenei ituaiga e masani ona totoina i le amataga o le tautotogo, o nisi taimi saʻo pe a uma ona liusua le kiona. E mafai foi ona e faia lenei mea i le faaiuga o le taumafanafana, mai le ogatotonu o Aokuso seia oo i le faaiuga o Setema. A o leʻi totoina, e tineia fua o vine i le tele o aso i le vevela o le 10 tikeri, ona aʻafia ai lea o aʻa i le tagata fai meaʻai (latou te ave le palapala ma sasaa vai i le centimita le maualuga), lea o le a le mafai ai ona magoto aʻa.

Laʻau totogo i eleele malulu. O le tau e sili atu ona lelei le filifilia o le timu, a le o lea ua fautuaina le fanua e mulch i le taimi lava e uma ai le sua.

E taua! Pe a totoina ni fatu, e tatau ona faʻamautinoa o le pito i luga o luga o le eleele. A leai, o le a mate le selu. O aʻa uma i le taimi e tulaʻi ai e fetaui lelei ma lolomi i le eleele.

Fuafuaga o le totōina o fatu i fanua tatala

Pe a tupu le "Clery" i voluma gaosiga, o le totoina e faia i laina, o le mamao i le va o vao e tatau ona 30 cm, ma i le va o laina 45 cm. O lenei mea o le a fesoasoani e maua ai tausiga masani mo laau taʻitasi, ma o le a le faalavelaveina e le vavao. O lenei metotia e sili ona lauiloa. E oo lava i strawberries e mafai ona totoina i se laina e tasi-laina ma laina lua. O le mamao i le va o laina e 30 cm. O moega e mai le itu i mātū i saute.

Auala e tausi ai le ituaiga

O le fua o le strawberries "Clery" o le a faateleina pe a fai o tulafono o tausiga. E aofia ai se lisi matagofie, ae o galuega uma e le tele se taimi e alu ai.

E taua! O aʻa o le laau e i ai se mea papaʻu, o lea latou te vave tali atu ai i le le lava ma le sili atu o le susu. E tatau ona faʻaputu le suavai i aʻa, aʻo taumafai e taofia le vai mai le pau i luga o fua.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

E leai se auala lautele e fafaga ai. E faʻalagolago lava i le tele o mea, e amata i le ituaiga o palapala ma faʻauʻu i le afa. O le mea taua o le tafe o le suavai o le faʻalelei. O fualaau e le taliaina toleniga. E mafai ona e faʻafeinu mai se mea faʻafeinu, se pulumu poʻo le fausiaina o vai inu.

I vaipanoa e mafai ai le lāmala, o le moega e tele naua faʻafeinu i le vaiaso. O le vevela o le vai e tatau ona le itiiti ifo i le 18 tikeri. O le mulimulitaʻi mulimuli ane o le a puipuia ai le faʻavaveina o le susu. E tatau ona aveese vao, pei o isi mea uma, pe a foliga mai, e sili atu le vave aveʻesea aʻa.

Faʻatauga

O togalaau faʻatoʻaga e tali lelei i luga o laʻei. O lenei mea o le a faʻapupulaina ai fua, e le gata i le tele ma le suamalie o fua. O le tele o taimi, "Clery", pei o isi laau totō, faʻamafanafana fa 4 taimi.

O le taimi muamua - vave pe a uma le kiona. Faʻateleina microfertilizers. E mafai ona e faʻaaogaina le fugalaau laupepa, lea e aofia ai le apocide, ammonium ma le potassium pati. O vaega taʻitasi e ave i le aofaiga o le 2 g. Faʻasalaina i le 10 lita o vai.

O le a aoga mo oe le aʻoga e uiga i le faʻaaogaina o faʻamalo mo le seleselega i le tautotogo ma le autumn.
Le lona lua - aʻo lei tupu. Saunia se fofo o le 20 g o le nitrophosphate ma le 2 g o le potassium sulfate. Fafaga i latou i le 10 lita o vai. Manatua o le vaifofo e maua ai le 0.5 lita i le vao. E mafai foi ona e pamu se vaifofo o le apocide. I luga o se pakete vai ia na o le 2 g o le vailaʻau.

Lona tolu - i le taimi o le fugalaau. E mafai ona faʻasaina le vao ma se paʻu o le povi ma le vai i se fua faatatau o le 1: 8. Le fa - e le sili atu nai lo le afa lona lua o Aukuso. Saunia se vaifofo o le 40 g o soʻo se faʻalavelave faʻalavelave, 200 g o le pefu, ma le 10 lita o vai. Manatua o le mea e tupu ai - 1 l i le vaomatua.

Strawberry mulching

O le taimi muamua na faia i le tautotogo, i le taimi e ufiufi ai laau vao i ovaries. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga: vaovao, vaovao, spunbond, sawdust, ata tifaga, paʻu laau, mea taualuga poʻo le humus.

E te iloa? Mai le lanu o vine e faalagolago i le i ai o meaʻai i totonu. O le susulu atu o le vaimoli, o le tele o vitamini o loʻo i ai.
E faia lenei mea e puipuia ai le fugalaau e faʻafesoʻotaʻi ma le eleele. O se taunuuga o le faʻaaogaina ole mulch mulch, ua faʻaleleia le fuaina o le eleele, ua faʻaititia le numera o le faʻafefe, vavalalata ma vao leaga, ma ua faʻapupulaina foʻi le gaosiga. E mafai ona e piki mulch i le faaiuga o le taumafanafana, pe a uma ona piki fatu.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le faʻasaga i aphids, o se faʻailoga o se osofaʻiga o le vevela o le laau poʻo le liliuina o laʻau, faʻaaoga fualaʻau laulaʻau: 100 g o kelaki ma aniani, 75 g o uʻamea ma 5 lita o vai. E mafai foi ona e faʻaaogaina le siʻosiʻu o le fasimoli ma le vai. Ina ia saunia, ave le 30 g o le fasimoli ma sina pakete vai.

A amata ona mago, ona amata ai lea ona tupu le ovary, o le tele o taimi o se osofaʻi o le ata. Muamua lava, tataʻesea uma laʻau ua faaleagaina. Ona amata lea ona fai togavao. Fai se vaifofo o le potassium i le taimi e tasi: o le afa o le pakete tele o le vai e alu ai le 2 g o le vailaʻau.

E osofaʻia e le Strawberry mite ia laulaau, latou te pisi ma faʻapogisa. I lenei tulaga, o le pulupuluina o le sulfur sulfur ua faatonuina; mo le sauniuniga o le fauina, 4 g o le sooupu mo le 10 l ua ave. I le amataga o le mataupu, e mafai ona faateleina le fualaau. O le strawberries "Clery" lelei le puipuiga o le tele o faamaʻi. Pau lava le faʻamaʻi e mafai ona maua e se vine o anthracnose. E faʻaalia i fasi laulaau i laulaau. Ina ia tau, ia faʻaalu 3 togafitiga ma se tuufaatasiga o le 100 g simaini kulimi, 130 g lemu i totonu o se pakete vai. A maeʻa le seleselega, faʻaaoga le fualaau faasaina "Suia".

Fugapaʻu ma lau

Tipi laulaau pe a talafeagai ma ao latou matutua. E taua le faʻatali seia maeʻa maeʻa. O le tele o taimi e faia lenei mea i le faaiuga o le taumafanafana, e taua le aua nei faatuai lenei taimi, ina ia mafai ai ona fuga lau laulaau fou. E sili atu le lelei o le faia o sea galuega ma le faʻaaogaina o masini faʻapitoa, seleulu poʻo seleulu; e le fautuaina e vavae ese laʻau i le lima. Otioti laulaau e masani ona 5 cm mai le pito i lalo o le vao.

E taua! Aʻo amata ona lanu samasama, e le mafai ona paʻi i ai, aua o le taimi nei o loʻo i ai mata e le o vaaia le tupu fou ma le faʻavaeina o piʻo. I le faalavelaveina o se togavao i lenei taimi, e le mafai ona faʻatali mo se seleselega i le tausaga a sau.
Faʻamusu le mimiti, pe afai e te le toe gaosia, e te manaʻomia i le taimi o le fugalaau ma le fuaina. A o latou aveesea mea, e taua mo le tuputupu aʻe o vine. E tatau foi ona aveese i latou i le fesoasoani o le tipiina o mea.

E faʻapefea ona saunia strawberries mo le taumalulu

Talu mai le taumalulu o se suʻega o le malosi o strawberries, e matua taua tele le faia o mea uma e fesoasoani i le ola ola. Sauniuniga e aofia ai galuega nei:

  • Vaomatua. E aofia ai le aveeseina o sikisa ma isi faʻamaʻi. E aofia ai ma maʻi, faʻamaʻi, pe tuai.
  • Lafoaʻi eleele. Faʻatino talu mai Aokuso, o lea na tumu ai le lalolagi i le ea ma le taua o elemene.
  • Nofoaga. O le mulching mulch o strawberries o loʻo faia i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e le muamua nai lo le sefulu tausaga o Oketopa. Fai lenei mea e taofia ai le faʻaleaina o laau. Mo sea ituaiga o faʻavaa, latou te faʻaaogaina laʻau paʻu, vaovao, nila poʻo vaovao. Ua aveeseina i le tautotogo, i le taimi lava e amata ai ona tupu le vao. Mo le mulching, o le tulafono autu o le ufiufi lea o le eleele i le va o laina, ae le o laau totő.

"Faamama": tulaga lelei ma le le lelei

Strawberry "Clery", e ui lava i se faʻamatalaga lelei o ata eseese ma matagofie, o loʻo faʻaopoopoina ma faʻaogaina, mafaufau i ai.

Faʻapitoa:

  • Laugatasia ma le tele o fua.
  • Maualuluga maualuga e mafai ai ona feaveai i mamao mamao.
  • O le taimi o le seleselega e le o toe umi, o le a fua le sua i le taimi e tasi.
  • Ona o le fausiaina o se fuainumera tele o sulu, e mafai ona e faʻapipiʻi faʻapitoa strawberries.
  • Ole timu e le aafia ai le tofo o vine.
O mea le lelei e aofia ai vaega nei:

  • O nisi tagata e manatu o le tofo o le "Clery" e faigofie.
  • O le le popole vave e aafia ai le suamalie o fua.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, e sili atu le lelei o taimi nai lo mea le lelei. O le mea lea, faatasi ai ma le fesoasoani o le tausiga lelei, e le gata ina e maua mai le fiafia mai fua lelei ma maloloina, ae o isi foi tupe maua.