Laʻau

Pear Duchess: The Duriss Unrivaled

Afai e te fesili i se tagata o loʻo nofo i se atunuʻu ma se tau le lelei e taʻu ai fualaau aina, ona tali mai lea, atonu e te lagona le "apu" poʻo le "pear". Ma e le o se mea e ofo ai, aua o nei fua e o faatasi ma tagata mai le muai olaga. Ae o pears, na foliga mai, na amata ona galueaiina e Eleni anamua le 10 seneturi ao lumanaʻi lo tatou vaitaimi. O senituri-o galuega filifilia filifilia ua maua ai e tagata le tele o nei fua. O le tele lava o mea e ofo ai, o le tulaʻi mai lea o se ituaiga o loʻo amanaʻia i le lalolagi atoa ma e masani lava ona manatu e sili ona lelei. O le Duchess lauiloa lenei.

Talafaasolopito ma le faʻamatalaga o le Duchess Pear Variety

O le seneturi lona tolu e fiafia i le ituaiga Duchess o faifaatoaga ma le au pele. Na fafagaina o ia i le 1796 e Wheeler - o se faʻatoʻaga mai UK (Berkshire). E mafai ona faaliliuina le igoa o le "Duchess". I le taimi nei i togalaau ma faatoaga i le salafa o le lalolagi e mafai ona e maua ni laau o ituaiga eseese o lenei ituaiga, ae o mea uma e tasi o loo tuufaatasia e uiga taua o le fualaau aina - o se mea tulaga ese, o le manogi manaia ma le suamalie sili ona matagofie.

E faigofie ona tupu Duchess. Afai na te lava le susulu o le la ma le vevela, e puipuia mai matagi matagi, o le a ia tauia le tagata fai togalaau ma se seleselega lelei.

Lechess pear igoa ua faaliliuina o le "Duchess"

Na pau le faaaliga e taofia ai: o le pi e tatau ona tupu i luga o le laau. Aʻo leʻi oʻo i le taimi, o le a toesea lona tofo ma toesea lona manogi manogi, ma o le a le mafai ona faʻasaoina mo se taimi umi.

Eseese o Duchess

Duchess, na saunia e Wheeler, e matua i le faaiuga o Aokuso, e taua o le taumafanafana. Mulimuli ane i Peleseuma, o se ituaiga na ola ae i le amataga o Oketopa sa paʻu. Ua taʻua o le taumalulu Duchess. E iai foʻi isi ituaiga o ituaiga.

E mafai ona e filifilia le mea sili ona lelei i le na o le amanaʻiaina o tuʻutuʻuga patino o loʻo i ai le 'upega tafaʻilagi i le faʻaaogaina o le faʻatoʻaga:

  • tau i le lotoifale ma tulaga masani o le tau;
  • le maua avanoa avanoa i luga ole nofoaga;
  • o le i ai o ituaiga eletise e palota;
  • susulu o le la i luga o le nofoaga o le totoina o togalaau ua totoina;
  • o le mafai e Duchess ona ufiufi isi laau i le togalaau ma isi.

Duchess taumafanafana

O le laau o lenei ituaiga vine e oʻo i le 4 mita le maualuga. E matua leai lava se taua i le eleele, e iai le palealii lapotopoto i foliga o se lapoʻa tele, e le afaina i le paʻu, ae mafai ona osofaia e vao ma aphids. E le lelei, e mafai e le laau ona faʻafefe le lamala ma le kiona. A maeʻa ona totoina se fatu laau i se nofoaga tumau, Duchesse na te tuuina atu fua muamua mo le lima po o le ono tausaga.

O le Duchess summer e amata ona fua mai ile 5-6 tausaga talu ona totoina

Ua fuga mai laau i le leva o le tau. O le inflorescences e 6-7 alalaupapa, lea o le a manuia ai le tele o fesuiaiga o le vevela, ae e le o ni mea e aafia ai le tagata lava ia. Pelo o ituaiga eseese e pei o:

  • Kappa e sili ona fiafia i ai;
  • Le matagofie o vaomatua;
  • Williams Bon-Chretien;
  • Bere Bosk.

O le ovaries o le Duchess taumafanafana e fesoʻotaʻi i fusi o 2-3 fasi. A oʻo i le pula, e oʻo atu ile 180 g. I le laasaga o le tulaga faʻapitoa, o lanu ei ai se lanu enaena lanu enaena, lea e faasolosolo malie le lanu samasama, o loʻo i ai i luga o togitogi lanu enaena. O le suamalie suamalie ma le suamalie e aunoa ma ni paʻu o loʻo i ai se lanu manogi ma se manogi manogi. Faatasi ai ma paisa suamalie, o fualaau o le taumafanafana o le taumafanafana ua manatu o se tasi o mea sili e tofo ai.

O le tolu tausaga le matua e mafai ona oʻo atu i le 260 kilokalama, o se faailoga maualuga. O se tasi o tulaga sili ona taua o Duchess taumafanafana taumafa mo tagata fai togalaau o le fua lea o fua i luga o lala seia oʻo ina maeʻa. Selesele i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Aokuso.

E mafai ona teuina pears mai se laau i le potu vevela mo le 2 vaiaso, ma i le + 1 ... + 5ºС o fua o le a le maua ai le matagofie o le tofo ma le manogi tulaga ese e oʻo lava i le masina ma le afa. Duchesse summer pears e mafai ona gaosia i totonu o vai, faʻasao, lapisi, ma le kuka. Latou te le fefefe i femalagaaiga mamao mamao.

Laulau: Pros ma cons of the Duchess summer variety

LeleiFaʻafitauli
  • maualuga le gaosiga;
  • tofo lelei;
  • foliga matagofie;
  • teuina umi o fualaau aina e aunoa ma le leai o se lelei;
  • puipuiga i le maʻi pipisi;
  • feaveaiga;
  • toe faʻaaogaina
  • leai se tetee i le malulu ma le lamala;
  • le mafai ona faʻaleagaina e aphids ma paʻu paʻu;
  • leai o le faʻaleaogaina o le tagata lava ia, le manaʻoga mo ituaiga eletise

Duchess taumalulu

O laau tetele o le Duchess ituaiga i le taumalulu e pei o se pusa faatautau. Latou te le tuʻuina atu ni manaoga faʻapitoa i luga o le palapala, ae o le susulu o le la ma le vevela e tatau ona avanoa mo i latou i le tele e mafai ai. O le a na o le ofoina atu o fua matagofie i le fitu po o le valu tausaga mai le taimi o le latou nofoaga i totonu o le togalaau. Ae o se tagata matutua e mafai ona avatu i le tagata e ona se meaalofa e oo atu i le 100 kilokalama.

O le taumalulu Duchess o se laau e sili ona aoga

O fugalaau o lenei paʻu e le faʻapalapalaina e latou lava ituaiga ma o le a tumau pea e leai se mea sei vagana ua totoina ituaiga o meaola e latalata ane:

  • Le matagofie o vaomatua;
  • Williams
  • Olivier de Serre;
  • Bere Ardanpon.

Duchesse pears o se taumalulu tele, pe tusa ma le 350-400 g, ma afai e tumu le laau i fua, e mafai ona latou maua le 600 g. O fualaau aina suamalie e ave i luga o se lanu samasama samasama ma lanu piniki mananaia.

I le tulaga, o paʻu paʻepaʻe e paepae, o le pulupulu o se mea malie. O le tofo o le meli ma le maaleale mataʻutia o loʻo o mai faatasi ma se manogi manogi. O le mana atoa o le tofo ma le sogisogi ua faaalia mai na o fua e mama i luga o se laau. Afai e te aoina i latou mai le paranesi i le taimi sese, o le a leiloloa le matagofie o le ituaiga. Ua aveeseina Duches Winter mai le laau e masani lava i le faaiuga o Oketopa, pe a paʻu laulaau. O le faafitauli o le pears e le pipii mausali i lala ma mafai ona malepe i matagi ma timuga.

O le seleseleina i le taimi o le teuina, e le maumau ai ona lelei seia oo i le faaiuga o le tausaga. Afai e te tuʻuina i totonu o se mea malulu malu poʻo se potu, ona mafai lea ona e fiafia i luga o peʻa seia oʻo i le masina o Me i le isi tausaga.

Laulau: mea lelei ma le lelei o le ituaiga o le taumalulu Duchess

LeleiFaʻafitauli
  • peʻa tetele;
  • o le fua o le fatu e lelei ona teuina;
  • o le ituaiga e itiiti ifo le fefe i le kiona nai lo le tau o le taumafanafana;
  • talafeagai mo le gaosia i le jam, marmalade, sua, jam ma isi
  • umi taimi ao lei fuaina;
  • le manaʻoga mo pollinators;
  • e le maluelue i le malulu, e tafe le pears ma leai se tofo;
  • tulaga le mautonu i le kiona;
  • faamaligiina o fua i le matagi ma timuga;
  • le mafai ona aoina paʻu seia maeʻa

Pears o se vaega pule

Faatoaga e nonofo i matu o le Metitirani, e le itiiti ifo nai lo saute o loo fiafia ia Duchess. I le taimi nei, e tele atu le tau malulu ma le vevela e gaosia mo le totoina i vaega e sili atu ona matagofie:

  • Duchess Moscow vao;
  • Duchess Moscow Garden;
  • Duchess Angouleme.

Duchess Moscow vao

O laau o lenei ituaiga e lagona tele i le Caucasus ma Belarus, i Central Central Asia ma Iukureini, i le vaega Europa o Rusia. Latou te ola ae i se maualuga o lalo ifo o le 20 m ma ola e oo i le 8 tausaga. E le o tausaga uma, ae a uma le tautotogo e tasi, o le ufiufi e ufiufi i fugalaau fugalaau lanumumu-sinasina. O nei, o fualaau eseese e tupu i luga o le taumafanafana - mai le 0.15 i le 0.4 kilokalama, ae o fua e maua mai se tagata matua e tolusefulu tausaga le matua e mafai ona oʻo i le 2.5 c. I lenei ituaiga, o se mea e ofo ai, o pears e tupu mai i fatu o loʻo i ai uma meatotino o loʻo i totonu o le tina.

O Duchess Moscow o le vao e le lelei, o le tausia o lea mea e le ese mai le tausia o pears o isi ituaiga.

I luga o le taumafanafana, fualaau eseese-e tupu mai - mai le 0.15 i le 0.4 kilokalama

Duchess Moscow Garden

O le Duchess pear Moscow e tupu le sefulu mita le maualuga atu nai lo o latou vao vao. Vaai faalemafaufau i lenei laau tele, tafia i le tautotogo ma fugalaau paʻepaʻe. Ma o fua o loo ola ai e ola tele i taimi e tele - e mafai ona oʻo atu i le 0.8 kilokalama ma e oo lava i le 1 kilokalama. O le totōina o lenei laau ma le tausia o lea mea e le sili atu ona faigata nai lo le tulaga o soʻo se isi lava pi. O fua o le Duchess Moscow Garden e matua lelei lava le gaosia mo siamu, jam ma isi mea lelei.

Duchess Angouleme autumn

O le mea lea, e le fiafia i le vevela o le tau, o lona faigata o le taumalulu e matua laitiiti lava, o lea ua tupu ai i luga o le talafatai o le Black Sea. E talitutusa lava i le maualuga o le uila, Duches Angouleme laau ma o latou fua muamua o le a fiafia i le faatoʻaga i le na o le 5-6 tausaga talu ona faʻaalia le laau i luga o le laupepa.

O peʻa matutua e maua ai fua o fua, e mafai ona oʻo mai i le 70 kilokalama i le 1.5 c i le laau. Ae o mamafa taʻitasi e mamafa - e le o se mea e le masani ai mo le Angkaleme pear e mamafa le 1 kg. I le taimi lava e tasi, o fua e maua i le tofo ma le manogi i Duchesse. Latou te pipiimau pea seia aulia Novema. Peʻa na ave mai se laau ua mapu mo 2-3 vaiaso. I le maualalo o le vevela, o le pulou poʻo le fogafale lalo ifo e mafai ona oʻo i le 3 ma le 4 masina.

E le o masani ai le peau Angouleme e 1 kg le mamafa

Totoina o le Duchess Pear

Mo le lelei uma o Duchess, pe afai e te filifili e totoina i luga o se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e mulimuli i se faasologa o gaioiga ina ia aʻafia ai le laau, e mafai ona tuputupu ae ma atiina ae lelei.

O aʻafiaga e manuia aʻa i le taimi o le totoina o le tautotogo, ae sili atu ona lelei le saunia o se toto toto i le tautoulu, o le eleele e tautu ai. O isi taualumaga e pei ona taua i lalo:

  1. O le eleele e vevela e ala i le eliina o se pu e fefiloi ma:
    • se ipu malamalama o le superphosphate;
    • se lita e mafai ona fai i le fafie;
    • 3 pakete o fugalaau faʻasaina faʻapitoa.
  2. Ua toe foʻi le eleele i le lua, faʻafeinu ma tuʻu ai ina ia faʻaitiitia le palapala. O le nofoaga sauniuni ua faailogaina i se pine. Afai e leʻi saunia le lua o le tau i le tautoulu, e eli i le tautotogo, ae le itiiti ifo ma le vaiaso aʻo le i tuuina le fatu i totonu, ina ia toe maua ai le taimi e toe faaleleia ai le eleele. O eleele palapala i totonu o le lua e taua tele, o le aʻa o le fatu e tumau pea le 5-7 cm i luga aʻe o le eleele, ma e le alu i totonu o le eleele pe a fausua pe a uma ona totō, a leai o le a le tupu le laau ma atiae masani.

    E taua le aʻa o le fatu o le fatuina o fatu pi i luga o le eleele

  3. A o lei totoina le pi i le eleele ua saunia, o le lua e fai se pu ma taumafai pe ua lava mo aʻa o le fatu. O aʻa e tatau ona saoloto i le pu.
  4. Mo le manuia manuia o se fatugala, e taua le sosolo o ona aʻa ina ia latou fesuisuiaʻi i itu eseese, aua neʻi sola le tasi i le isi.
  5. I tafatafa o le pear o loʻo tuʻuina se lagolago - o se siteki poʻo se fuafuaga, lea e tanumia i le eleele i lalo ifo o le aʻa o le laau, ma o se laau ua nonoa i ai.

    E tatau ona nonoa ni laau totō i se lagolago mo le mautu.

  6. A maeʻa, o loʻo aʻafia aʻa i le eleele ua toe saunia.

    O se fatuga o se pi e ufiufi i le eleele pe a maeʻa ona aʻa

  7. O le lalolagi o loo siomia ai le fatuina ua afaina.

    A uma ona totōina, ona totoina lelei lea o fualaau.

  8. O fualaau taʻitasi e matua fafagaina (3-4 pakete vai).
  9. Pe a faʻafefiloi le vai, o le liʻo pito i luma e mulimulitaʻi ma le humus poʻo le fafie. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaaoga vao vao mo lenei faʻamoemoe.

Tausiga mo Duchess pe a maeʻa

Ina ia mautinoa o tulaga masani mo le tuputupu ae ma le atinaeina o Duches, o auala masani o le tausia lelei o laau fualaau aina ua lava tele.

Faʻasalaga

Mai le mulumuluina o le laʻau laau, faia i le taimi o le totoina o Duchess, e le tatau ona teena i le lumanaʻi. O lenei faiga faʻapitoa faʻagagalaʻau e mafai ai ona e:

  • puipuia aʻa o le laau mai le malulu i le taumalulu ma le vevela i le taumafanafana;
  • taofiofi le eleele i taimi o timuga ma timuga;
  • taofi le susu i le palapala.

    O fesoasoaniga e fesoasoani e puipuia aʻa mai aʻa mai tulaga leaga

I le taimi lava e tasi, o le ea i luga o aʻa e le faʻatapulaʻaina, ma e maua ai e le laau se isi faʻaopoopoga pito i luga ma le paʻu malie o le mulch.

Laʻei pito sili

O le amataga o le 2 tausaga e le fafaga ai le fatuina, e manaʻomia le lava o fugalaʻau tuʻuina i le totoina o le lua. Mai le tausaga lona tolu o le ola, e amata ona fafagaina laau ile Duches site.

O loʻo faʻapalapala faʻamaʻi faʻamalosi ile luga o le poloka poloka i tausaga taʻitasi i le autumn.

O tausaga taʻitasi i le tautotogo, latou te faʻasalalau i le pito i luga o le poloka poloka ma faʻamaufaʻailogaina i se rake i le loloto o le 15 cm mo m taʻitasi2 30 g taʻitasi:

  • ammonium nitrate;
  • potassium chloride;
  • superphosphate.

Organics - manure po o le faapalaga - e faʻaaoga tasi i le 3 tausaga i le fua faatatau o le 10 kilokalama i le 1 m2.

E tusa lava pe maua e le laau le tele o mea taumafa e mafai ona fuafuaina i le tuputupu ae o le tautotogo. Afai o le amataga o le taumafanafana e le itiiti ifo i le 10 cm, e manaʻomia le fafaga atili o le laau.

Faʻasa

O le taimi taua mo le fausiaina o le laau o le tau lea. Afai ei ai le vevela, e leai se timu, Duchess, ioe, e tatau ona e faʻafeinu i ai. O se auala manaia mo le fuafuaina o le tele o vai e manaʻomia e se laau e faʻaogaina e le au fai togalaau. Latou te faʻasaʻoina i le matua o le laau: mo tausaga taʻitasi o le ola o se pi, 2 pakete vai ua sasaa ifo i lalo.

E tolu e manaʻomia le faʻasusu:

  • i le amataga o Me, ao lei fuga mai fugalaau;
  • i le amataga o fualaau aina (afa masina talu mai le muamua);
  • pe a uma le seleseleina.

Teuteu

O le 5 tausaga muamua o le tuputupu ae o laau i luga o le laupepa e tuuto atu i le fausia o le palealii o le laau. Talu ai ona e le maualuga tele le taumalulu o Duchess, e le tatau ona faʻavaivaia e le vevela. O le mea lea, faʻaalu i le tautotogo. I luga o le tasi tausaga le matua, e faapuupuuina le faʻatoʻaga tutotonu (taʻitaʻitotonu) i le kuata o lona uumi, o lala o loʻo totoe, lea o le a avea ma puʻu o le pale, e tipiina i le 5 pusa.

Ina ia fausia se pale o le pi, o le teuteuga e faia i taimi uma o tautotogo.

I le pale paleina o se laau tupu, ua tipiina ni lala mama ma faamaʻi (fufulu mama). E aʻafia foʻi lala ma lala o loʻo alu i totonu o le pale, vavalalata, ufiufi o le tasi ma le isi, faʻapipiʻi (faatonutonuina le teuteu) ua aveesea.

Sauniga o le taumalulu

Pe a sauniuni le togalaau mo le taumalulu, e taua le puipuia o pears, aemaise lava o tamaiti, mai roga, lea, e ala i le 'ai o le paʻu, e mafai ona faʻaumatia le laau. E tele filifiliga mo sea puipuiga, e masani ona faʻaaogaina e le faifaatoaga ia mea e le lelei poʻo faʻauluʻu laau.

I luga o laau matutua, e le tatau i se tasi ona galo e toe faʻafouina le paʻepaʻe ina ia puipuia ai le paʻu mai mumu.

Aua neʻi galo e faʻafouina le paʻepaʻe o pears

Duchess faamaʻi

O faʻamaʻi pipisi masani:

  • siaki;
  • moniliosis;
  • siama siama.

O faʻamuamua e 2 o le natura.

Scab ma moniliosis

I le mataʻu, o lanu enaena e fai i lau o le laau ma ona fua.

E foliga mai o scab foliga lanu enaena i lau ma fua o le laau

Moniliosis ei ai isi igoa - mumu monilial, pala o fua. Faatasi ai, o fualaau aina ma lau o le laau e mafatia ai.

Moniliosis e taua foi o le pala o fua.

Ina ia foia nei faʻamaʻi, e togafitiina pears i le Bordeaux i le 3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae:

  • ao lei amataina le matala, o le tolu pasene o vaifofo o le vailaau e saunia mo le pulumuina;
  • o le togafitiga lona lua ao le i tatalaina ia tumutumu ma le lona tolu pe a uma ona foliga mai o ovaries o loʻo faia i se vaifofo o le vailaʻau i le faʻatonuina o le 1: 100.

E mafai ona e faʻaaoga fomaʻi nai lo le vai o Bordeaux, saunia oe e tusa ai ma faatonuga mo le fualaau faasaina.

Fuʻa paʻu

O microorganisms e mafua ai se siama matautia e ulu atu i le laau e ala i fugalaau. O le afaina o le a vave lava ona salalau, o le mea lea, a vave ona fuga ma fugalaau fugalaau, laulaau po o ovaries i luga o le laau, ua vavaeina ma le totoa ma susunuina ina ia le maua ai le faamai i isi laau. O le taina ma le meafaigaluega ua faʻamaʻiina i le 1% o le solution o le sulfate copper poʻo le 0.7% uʻamea. Ona togafitia lea o le laau ma se vailaʻau faʻamaʻi i le maualuga o le 50 μg / ml:

  • Streptomycin;
  • Rifampicin;
  • Chloramphenicol.

    Faatasi ai ma se siama mumu, o nisi vaega o le laau ua pogisa ma feoti

Duchess pests

Faatasi ai ma meaola faalavela e masani ona iai i luga o le pear o le anufe o le anufe ma le moa, e faʻaumatia ai laulaau, tumutumu, tumutumu, ma fua mo latou lava.

Ina ia puipuia le foliga mai o "suli" o le hawthorn ao le i tatalaina, ona togafitia lea o le laau ma se vaifofo eletise maualuga (700 g o le vailaʻau e ave i le 10 lita o le vai).

Ina ia puipuia le foliga mai o anufe o moa, o le laau e togafitia i soo se iniseti e ola 30-35 aso pe a uma ona tupu. O le fofo ua saunia e tusa ai ma faatonuga ile fualaau faasaina.

Leai se mea e sili atu ona leaga, o le anufe o anufe o le vao e 'aina laʻau. Latou te oso mai i ni fuamoa i luga ifo o lau.A faʻaalia nofoaga e tasi o nei faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aoina ma susunuina, ae o se osofaʻiga tele, e mafai ona laveaiina le laau i le togafitia o le laau ma iniseti.

E mafai ona tupu i luga o se laau ma se kolone o le lanu lanumeamata, fafaga i luga o le sipuni o le laau. Faʻaumatia i latou i se vaifofo, mo le sauniuniga o le Fitoverm ma le 1 tbsp. O loʻo faʻasese i le 1 lita o vai. l fufulu suavai.

O se mea tāua o le tolopoina o taimi uma o togafitiga faʻamaʻi a Duchess: e tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo ma le masina ao lumanai le seleselega.

Faʻasologa o Ata: Pear Pest

Faamatalaga e uiga i Duchess

Talu mai le taufaʻaiʻuiʻuga o le 1950, o loʻo i ai i luga o le atunuʻu se paʻu o le vaitau e le masani ai Duchess Angouleme. O le tofo, ioe, e le o Bere Bosque, ae sili ona lelei, e aunoa ma le fausiaina ma, pei ona latou fai mai i le Pomology, faatasi ai ma ni mea manogi. E le mafai ona faʻatautaia e soo se mea, i le taimi o le matua matua i le amataga o Setema, o le tolu vae tolu o le fualaau aina ua maeʻa. E taoto 2-3 masina.

Jack1972

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=597&page=250

Faatasi ai ma Duchess, e tele mea e le o manino; i Tambov ua i ai le Duchess o le taumafanafana, lea e masani ona tupu ma fua mai ai fualaau laiti ma le suamalie, latou te fai mai, e oo lava i le eseesega o le lotoifale.

pepe133

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=4714

Ou te fiafia i le Duchess pear, o se manogi sili ona manogi. O ia o le taumafanafana. Ou te fiafia foi pe a vevela pears i le taumalulu, pe a uma ona leai se mea, ma o talo e faatalitali mo le malulu.

Caramel77

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=2061.0

Mo le manuia o le galueaina o Duchess, o mea taua autu o le totoina lelei o le laau ma le tausisia atili o le tekonolosi o lenei laau. O lenei mea o le a mautinoa ai le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻeina o le pi. Mo le tele o tausaga, o le a ia fiafia i le fai togalaau ma lona aiga i fua matagofie, o le sili ona lelei e lei mauaina.