Duck breed

Duck Mulard Breed

O le tele o fai togalaau ma i latou e iai a latou mea totino, faʻaleleia manu i le fale.

I le i ai o se faʻavae o le faʻataʻitaʻiga e aofia ai meaʻai manu, e le faigata tele, aemaise lava talu ai o aoga o sea ituaiga o galuega e tele.

E le naʻo le meaʻai moni e te maua, ae e te iloa mea uma e uiga i lona amataga.

E masani lava, o le auala pito sili ona faigofie e feutagaʻi ai ma manulele, aua e fafagaina i latou, latou te le manaʻomia ni mea faʻapitoa mo fale, ma e mafai ona e ola ae mai le tautotogo i le autumn, ma le tausaga a sau e mafai ona e faʻatau ai moa fou.

O le asō tatou te fia talanoa e uiga i le ituaiga o pato ua taʻua o Mulard, o le aveesea o ia mea e mafai ona maua ai ni tupe maua ma ni faamanuiaga.

Mulard ducks: tatou te ola mo aano o manu, ae le mo fanau

O lenei ituaiga o taifau e lei leva ona faaali mai i le maketi manu. O nei manulele e tosina i le mea moni o loʻo i ai se lanu uliuli io latou ulu.

E le gata i lea, e tele tagata latou te taʻua i latou "mulatto" mo lenei faailoga, talu ai o le tino atoa o le tino papaʻe. Mulardy o fatufatu, aua e le maua i se auala masani, ae o le laasia o ituaiga eseese o pato.

I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le sopoia o le pato pepe, atonu na e faʻalogo i ai, talu ai e taatele lava i le masani a Peking.

Mo le faʻamalosi atili o lau fanau Mulard, aua nei galo e taʻu atu ia pato "broiler" o lenei ituaiga.

I le faʻatoʻaga, e matua lautele lava: e mafai ona fafagaina i le fale mo manaoga o se tasi o aiga, ma faʻaaogaina foi mo le fafagaina o faleoloa o manufela ma le toe faʻatau atu o ana aano.

Naʻo le faʻamaumauga laveai - "tagata faʻatau" e sili atu lona taugata nai lo pato masani, e ui o le taunuuga e sili atu.

E taua le taua o le nofoaga na fanau mai ai lenei paolo o Farani, lea na taumafai malosi ai tagata tomai faapitoa i le latou sili, o le ofoina atu o le ituaiga fou ma uiga lelei atoatoa, e toetoe lava o mea sese uma o le uluai pepe na tupu.

O le mea lea, o le masani i le fanau a le Mulard o le a amata mai i uiga o ona ituaiga faatoʻaga.

O ituaiga ituaiga o pato na faʻaaogaina mo le fausiaina o Mulardov

Muamua lava, e taua tele le maitauina o le fausiaina o ituaiga o paʻu na faʻamatalaina o loʻo i ai le tele o feeseeseaiga.

Ae maise lava, afai o musk ducks e faʻailoaina i le manaia o le natura ma le malulu, lea e tele e taua ai i latou, ona avea ai lea o Peking o se mea e faʻafeagai - e ese le manaia, o latou fulufulu e eleelea pea ma e le o tapena. E ui lava e leʻo le uiga pito sili ona taua o le faʻasoga, e masani lava ona taʻalo se vaega taua.

Matou te fautua atu ia e faamasani i isi uiga o nei ituaiga mai le laulau i lalo.

Meaʻai ma uiga lelei

Muskard Duck: O le maualuga o le maualuga, e sili ona lelei lona tofo, o loʻo i ai le tele o meaʻai e aoga i tagata.

Peking Duck: O le mea lautele, o le aano o manu e lelei lona lelei, ae le fautuaina le ituaiga meaʻai mo le gaosia o manufasi. Faatasi ai ma le tele o fafagaina, o le ituaiga e le o se maso maso, ae o se gaʻo gaʻo, mulimuli ane latou te leiloa lo latou taua tele.

Faʻapitoa le maua o le tupe maua

Muscovy duck: I le taimi muamua, o le fatu e maualalo lona mamafa, e maua foi i le tau le taua.

Peking Duck: O le mauaina vave o le mamafa, o le siamupini lea i lenei tulaga.

Amata le fuamoa

Muscovy lete: Vaʻa 8-9 masina. O le faʻatapulaʻa o le falala pe a ma le 3-4 masina, a maeʻa ona amata ai lea e le manulele ona mumu. I le amataga o se vaitaimi faapitoa, ua toe faʻafoʻi le taamilosaga.

Peking Duck: I le 29-30 vaiaso, o lona uiga, i le 7-7.5 masina. I le feusuaiga, o lenei ituaiga e sili atu i le tele o isi. O le gaosiga o le tasi le tausaga o le ola pulepule pe a ma le 7 masina.

Ola mamafa

Musika le pato: O tamaitai e tusa ma le 2.5 kilokalama, ma e mafai e tane ona oʻo i le 5.

Peking Duck: Duck 3 kilokalama, drake - 3.5. O le mamafa o le 8 masina taifau mai le 1.8 i le 2.2 kilokalama.

O se taunuuga o le filifilia o ituaiga e lua o loʻo faamatalaina, e mafai ona faʻalagolago i mea uma e le atoatoa ma le fesoasoani o mea e sili ona ofoofogia. O le mea lea, o loʻo faʻamatalaina puupuu le pato o le Mulard, e mafai ona maitauina e toʻafilemu, maua lelei lelei aano o manu, maua lelei le mamafa ma e matua aoga tele i le faʻapipiʻi.

O a faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga poʻo se auiliiliga auiliili ma le pato o Mulard

Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le lelei tele o siaki o pato o lenei ituaiga. E tusa lava pe le o tulaga sili ona lelei latou te maʻi tele lava. I se faaopoopoga, o le Mularda e iloga i se vaomatua malosi, o lo latou musika e tupu aʻe e le sili atu le leaga (e le o se mea e leai se mea e manatu i ai le meaʻai).

"Broilers" e sili atu ona lelei i lenei faʻatagataotauaina, lea e matua le taua ai aiaiga o le taofia, talu ai o le a latou mafai ona fetuunai i soʻo se mea.

O le sili sili ona lelei ma le mamalu o le au Moulard o le gafatia lea e faigofie ai ona faʻaitiitia le vevela ma faʻafefe. I soo se tulaga, o nei manulele o le a maua pea le mamafa, e tusa lava po o le a le fafagaina o masaniga, aemaise lava talu ai latou te le pasi i le mea mulimuli.

O le lelei o le faʻatoʻaga e le gata o le lelei o le aano o manu e maua mai ai, ae o le ate ole pepe. E talitonuina o le ate o le ituaiga o faʻamatalaina e sili ona talafeagai mo le gaosia o le foie gras. Fesoasoani i lenei mea, e le gata i lona vaivai ma le lapopoa, ae o le taua foi o meaʻai.

Faatasi ai ma isi taua E tatau ona faaigoa pato o Mulard:

  • Le mama lea o le ituaiga na maua mai musika. O le mea lea, e oʻo lava i le matua, e mafai ona faʻaaoga nei pato mo le faʻatau, o latou lalo ma fulufulumanu e mafai ona faʻaaogaina mo faamoemoega tau fale gaosi oloa.
  • Le uiga toʻafilemu o le pato, lea na toe maua mai i musk ducks. O lenei uiga e taua tele i le fausiaina o nei manulele, aua e seasea ona latou faalogoina le leotele, ma o le a le faanatinati faataamilo i le fanua (aemaise lava pe afai latou te faʻafefe uma le vai).
  • O le matua matua, o lona uiga, o le amataina o le fuamoa-faʻasaʻo i fafine. I lenei ituaiga, e amata i le 180-210 i le aso. O le fafine e lalagaina se fuainumera tele o fuamoa, ae latou te le faʻamaʻaina.
  • Laʻau maualuga maualuga. Ua uma ona matou taʻua o le musk breed of cans used for breeding Moulards e faʻailoaina i se ituaiga lelei o aano o aano o manufasi, lea na faʻatoʻa maua foi e le gafa tupuaga.

    Ae peitai, o le mea tonu lava lea mo le gaosia o aano o manu e masani lava ona siitia aʻe fafine, ae o loʻo ola aʻe tama mo le gaosia ma le foie gras. A maeʻa, o le mamafa o le ate o se taga e tasi e mafai ona 500-550 kalama.

  • Faʻateleina i le faʻaleleiaina ma le faʻatoʻaga. O le taua o lenei mea o le mea lea ua uma ona tatou taʻua i luga, e pei o, i le le mautonu o le lisi o otaota i meaʻai, o latou fetuunaiga i tulaga o le vevela ma se polokalama puipuia lelei.

    E le tatau ona galo ia i tatou le maualuga o le gaosiga o pato o Mulard, talu ai e le gata ina latou maua se tele o aano o aano o manufasi, ae ia tuuina atu ai foi i latou e ana ni fuamoa ma se ate ole soifua maloloina.

O le le lelei o le a feagai pe a faʻapupulaina ma tupu mai Mulard

O nei pusi o loʻo i ai le toʻafilemu, ma e tele a latou aano o aano o manufasi, ma latou maua le ate sili, ma o le a latou maua oe fuamoa, ae o loʻo i ai foʻi mea le lelei i lenei ituaiga.

O le mea moni e faapea, o le kulupu pepe moladr le mafai ona fanauina ni fanau. E oo lava i fuamoa latou te gaosia, e matua le fetaui lava mo le fausiaina o ni pato, talu ai e leʻi faʻafeiloaia.

O le mea lea, e masani lava ona manaʻomia le faʻatau pea o ni pato pepe fou ina ia mafai ona fafagaina ai moa mo aano o manufasi. Ae e le o taimi uma e tatau ai ona faia lenei mea, ma e masani lava, aua e mafai lava ona ausia se fanau fou a le Mulardov.

E tatau foi ona maitau o le ituaiga ituaiga o pato e pei o Mulata e le o iai i le natura, talu ai ona o lona fausiaina e tupu mai ai le ola i ni eseesega eseese, ma e na o le pau lava le auala e mafai ai ona sopoia.

Aemaise lava, talu ai na fafagaina e le au faifaatoaga lenei ituaiga mai musk ma Peking pegs, afai e te tausia le tama o le uluaʻi ituaiga i le fale ma le fafine o le lona lua (lelei, pe vice versa, e ui lava o loʻo i ai ni nuances iinei), o le mea moni lava le maua o le fanau o le ituaiga oe manaʻomia.

O le mea moni, o se faʻaleaogaina o le fale e le mafai i taimi uma ona tuʻuina atu 100% o taunuuga, aua, a uma, e tatau ona e feagai ma genetics e le mafaamatalaina, ae i le tele lava o tulaga e oʻo lava i lenei auala e maua ai le lelei ma le sao.

Ae e oʻo lava iinei o loʻo i ai ni nuances: o le musk breke drake e matua faigata lava ona faʻamalosi e faʻamafanafanaina se fafine mai se ituaiga e ese mai i lona lava. Ina ia tupu lenei mea, e tatau ona e matua atamai tele togafiti poto, tuu i totonu o se lafu atoa o Peking femalesi ma vavaeese mai isi ma mai lau lava ituaiga. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o le pasene o le faʻamalosiina o le a pe tusa ma le 70%.

I le fale, e sili atu ona lelei le i ai o se pato, ma musk femalesi. O le taua i lenei mataupu o le a sili atu ona aoga, ae o le fanau e mafai ona maua le malosi e faaputu ai le mamafa mai le tina ma o le a le fiafia ia te oe i le tele o aano o manu.

O le mea lea, o Moulards e maua mai i le fale o le a le eseese i uiga uma o la latou ituaiga. Ae peitaʻi, afai e manuia, e mafai ona e faʻatau atu tamaʻi pato, o loʻo matua taua tele.

Isi vaega o le ituaiga ma ona uiga iloga

Afai o loʻo e naunau e amata faʻatupulaia pou ole Mulard, e tatau foi ona e faamasani ia oe i le latou faamatalaga mai fafo.

I le tele o tulaga, o lenei ituaiga totoga o loʻo vali paʻepaʻe ma o loʻo i ai se vaega uliuli i luga o le ulu.

Ae ui i lea, o le upu autu i le fuaiupu muamua o le fuaitau lava lea e tasi o le "ituaiga o foliga", lea e masani lava ona maua ai ni eseesega eseese o lanu manulele. O le mea lea, afai o oe o manulele uliuli pe enaena i le fausiaina o Peking ma musk ducks, aua e te faanatinati ina ia le fiafia, e mafai ona latou faaalia ni taunuuga sili ona lelei ma le alualu i luma.

O le a le gaosiga o le peʻa Mulard? O se mea itiiti e uiga i pito sili ona taua.

E masani lava, o le faʻaleleiaina o fale o ponaifale e aofia ai le faʻaaogaina oa latou meaʻai. I le tulaga o le Mulardes, e masani foi lenei ona o le ituaiga e tutusa lelei lava ma aano o manufasi, aua e mafai ona maua ai se ola ola lelei.

O le mea lea, i le avea ma tagata matua, o le mamafa o le tafaʻi tafe mai le 6 i le 7 kilokalama, ma tamaitai mai le 5.5 i le 6.5 kilokalama. O se mea sili ona aoga, o le mea moni foi e oo lava i le 7-10 vaiaso le matutua o talavou e vave ona maua le mamafa e tusa lava pe le o le tele o le fafagaina, ma o lo latou mamafa i ia tausaga o le malt e masani lava e mai le 1.3 i le 1.5 kilokalama.

O le fuamoa o nei fualaau e maualuga tele. E tasi le pato i le vaitau e tasi e mafai ona maua mai pe tusa ma le 250-270 fuamoa e leʻi gaosia, e lelei tele mo le kukaina. O tamaitai e amata ona fua mai i le 180-210 aso o lo latou ola.

E manaia foi le faitau e uiga i aano o manufasi ma fuamoa o moa.

O loʻo matou galulue i le fausiaina o pato o Miladr: faʻapefea ona tuʻuina atu manufelelei e sili ona talafeagai?

E ui lava e le o se mea taua tele lenei ituaiga o pato, e taua foi mo ia le tuuina atu o tulaga lelei mo le mauaina o le mamafa. Pe a na o tamaʻi pepe e fananau mai, e taua tele le avea o vaomago ma vaomago e avea o se mea mo i latou, ae leai se mea e tatau ona faʻaaogaina.

O le mafuaʻaga o lenei mea o loʻo taʻoto i le mea moni o le sawdust ua matua tumu i le susu ma ua mole mo se taimi umi pe a faʻatusatusa i vaomago. Ma talu ai o le susu o le punavai autu lea o le ola mo pato, o le a susunuina le vao i taimi uma ma mafai ona mafua ai le oti o se vaega o le fanau.

I le silasila i le mea mulimuli, e le mafai ona taofia mai lenei manulele o lona nofoaga, o lona uiga, e masani ai, o vai vai.

O le mea lea, afai o le ae ola i ni pato, mafaufau i le auala e faia ai ia le itiiti ifo ma le faʻaaoga. A uma mea uma, e oo lava i tamaʻi pato i le 30 tausaga e taua. savavali pea i autafa o le vailea o se mea masani foi mo meaai mo nei moa.

E le gata i lea, o le isi tulafono taua e sili atu ona lelei le vavae ese mai isi manulele, o lea latou te ola ma fafagaina lelei.

O le a ma le tele o taimi e te manaʻomia e fafagaina ai le Mulardov: fai se meaai sili ona lelei

Afai e te leʻi faʻatau ni tamai pato i luga o le maketi, ae filifili e faʻatau fuamoa o lenei ituaiga, ona tatau lea ona e iloa le auala e fafaga ai i latou mai le taimi latou te toso mai ai fua.

Muamua lava, e tatau ona latou onā, faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe se vaivaiga sili ona vaivai o le potassium i le taimi nei (maualuga maualuga e mafai ona afaina ai manufelelei). E le gata i lea, mai aso muamua e manaʻomia ona tuʻuina atu i ai falaoʻo paluga ua fefiloi ma fuamoa omea. I le taimi lava lea e tasi, o le tutusa o le falaleti e tatau ona matuai suavai, ina ia maua ai e tamaʻi pato susu mai a latou meaʻai.

E taua foi le manatuaina o pato o lenei ituaiga e amata ona fafagaina na o latou mai le aso lona tolu o le ola, ae e le mafai ona vave auina atu i meaai mama. Naʻo - a maeʻa sina taimi e mafai ona e amata faʻaopoopo greens tapa i le mash.

Ma o lenei, e amata mai i le vaiaso lona lua o latou olaga, e mafai ona faʻamalo le taumafataga i le kuka o pateta.

Faatasi ai ma le fafagaina atili o le pato, e le tatau ona galo ia i tatou mea oona o le a fesoasoani e le gata i le tuputupu ae lelei, ae faʻapea foi i le soifua maloloina o manu felelei. Aemaise lava, atonu o le:

  • Mel;
  • Seashells;
  • Fualaau.

O se vaega taua o le fafagaina o pato keke o le tuʻuina atu lea ia i latou o le vai, lea latou te matua fiafia i le natura o le pato. I lenei itu, e taua le mataala i le atoaga o tagata inu ma ia sasaa pea le vai mama i totonu ia i latou.

Ma o le mea moni, e sili ona lelei le auina atu oi latou i totonu o vaituloto, ina ia mafai ai e latou lava ona tuʻuina atu e le gata i le vai, ae ia aoga foi mo latou. Afai e leai se vaituloto i le nofoaga lata ane, ona tatau lea ona lafoina le otaota i totonu o otaota.

Malamalama pe a faʻatupu pepe pepe: aisea ma o le a le umi?

O le tuʻuina atu o pato o loʻo i ai faʻamalama e taua tele, talu ai o lenei mea e mautinoa ai le fetuunaiga i tulaga i fafo atu. Aemaise lava, i le taimi lava na fanau mai ai manaʻomia le faʻamalama o le uati.

Pe a tutupu aʻe sina pepe iti, amata ona 'ai ma sili atu le gaioi, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le malamalama, e aofia ai na o le 15-17 itula i le aso.

O le a le vevela e manaʻomia e manufelelei?

A maeʻa le fanau mai o pato pato, latou te manaʻomia foi le tele o vevela, ona o le maualalo o le vevela latou te feoti. Afai na aveeseina i latou e faʻaaogaina se masini faʻapipiʻi, ona tatau loa lea i le taimi e moe ai, e te manaʻomia le faatumauina o le vevela i le 28 i le 30 ° C, ae i le masani masani pe'ā amio lelei, e le laʻititi ifo i le 23 ° C.

A maeʻa, faatasi ai ma foliga vaaia o pato pato, e faʻamafanafanaina i latou e lo latou tina, ma i lalo o ia tulaga, e tatau ona e suiina lenei misiona taua i ou tauau.

O le a le matua e sili ona lelei mo manu?

E talitonuina e sili ona lelei Mulardov i aano o manu i le 2 pe 3 masina. Afai e te tuʻuina atu ia i latou meaai lelei, o le taimi lea o le a latou maua ai ni faailo lelei o le mamafa, ma o le a matua suamalie le aano.

E taua tele i le va o le aso na faʻasolo mai e le fautuaina e fasioti le manulele, lea e fesoʻotaʻi ma faiga o le tuputupu aʻe ma le pala.