Fua o le gaosiga

Fugalaau "Maroseyka": uiga, togavao agrotechnology

O le au maelega o ituaiga fualaau 'aina tetele atonu na latou faalogo i le tele o iloiloga lelei e uiga i le "Maroseyka". Ae o tagata fiafia i fua suamalie ma manogi na mautinoa lava le taumafai e sili atu i le tasi. O le a le ituaiga o fugalaau "Maroseyka" i le totoina ma le tausiga, o mea e foliga mai, ma mea na fai mai ai le au fai togalaau e uiga i ai - o le a matou faamatala atu uma mea mulimuli ane i le tusiga.

Tala faasolopito

O foliga vaaia o le ituaiga "Maroseyka" i le 70s na faia i le va o tagata fiafia i togalaau ma togalaau o se lagona moni. O se fugalaau, lea sa taufaaleaga i ai tagata uma o le fanua.

Na iloa e le malosi tele o le taumalulu, tumau i faʻamaʻi faʻapitoa o fatu o vao, mea maualuga o le suka i fua ma fua tele o vine. Faatasi ai ma le anoanoaʻi o meaʻai i totonu o le fale na lauiloa i lena taimi, "Maroseyka" o le ituaiga muamua lea o le manaia o le pipiʻi o meaola e na o le maofa i mafaufauga ma ona fua tele.

E te iloa? Na aʻoaʻoina tagata e uiga i le i ai o fugalaau lata ane i le 3 senituri BC. O oe, ina ua tusia e le tusitala anamua a Roma o Pliny le Elder i luga o le motu o Kereta, na tautevateva i luga o vao vao ma laau talatala tuitui ma manogi manogi ma pala.

O le tusitala o se ituaiga tulaga ese e aofia ai Viktor Kichin, o se polofesa i le All-Russian Breeding-Technological Institute of Horticulture and nursery. O le galue i le fausiaina o "Maroseyki", na avea o ia ma faavae mo fugalaau Scottish ma ni uiga lapopoa ma maualuga. O le faifaatoʻaga na tuʻuina le faamamafa faapitoa i le atinaʻeina o se genotype hybride. O gasegase o loʻo i ai, L1 na vavae ese, ma e nafa ma le tele o vine.

O le taunuuga o se ituaiga maualuga maualuga le lelei. O lona uiga ese foi o loo taoto i le mea moni e faapea, mo le vaitaimi atoa o lona i ai, o le fausia o mutants e le o matauina. E pei ona faamalamalama mai e Victor Kichina, naʻo le toe foʻi mai o le L1 gene o lona faʻafitauli. I le gasologa o tausaga, i le tele o hybrids e suia mai le puleʻaga i se malologa malolo.

O se taunuuga, o fua o vine i luga o varietal laau e totogo vaivai i vaitau taitasi, ma le leiloa lo latou lapopoa muamua. O lea taunuuga e masani lava ona maua mai ai hybrids "Patricia", "Stolichnaya", "Mirage" a le faifaatoaga. I se eseesega, o le ituaiga Maroseika toetoe lava a le maua ai ni suiga i luga o le taamilosaga atoa o lona olaga. O tausaga uma o ona fua e iloga i la latou lapopoa tele, tamaoaiga ma le suamalie i le tofo.

E te iloa? O le muamua ripipi na umia e Kievan Rus sa faataatia i le taimi o le Tiana Sili o Kiev Vladimir Monomakh. O le manatu na iloa e lona atalii lona ono, o Yuri Dolgoruky.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le faʻaaloalo uiga o le na faia le ituaiga i lana fanau e manino mai uiga lelei na tuʻuina atu ia Maroseyka. I le iloiloga o ona tagata fai togalaau latou te faamemelo e le gata o le tele o vine, ae o lo latou tofo lelei foi. Latou te fai mai e sili atu ona vavalalata i le moni, vaomatua. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o uiga autu o le lala.

Aoao pe faʻapefea ona totoina ituaiga vine e pei o le Vera, Bryansk Miracle, le Monomakh's Cap, Giant o Moscow, Fale puipui, Fairy Tale, Himbo Top, Fiafia, Brusuvian, Lyachka, Zyugan, Shy, Indian Summer, Heritage.

Busu

O le laau e tu i fafo mo lona faasalalauina ma le malosi o le paina o vao. E tofu i latou ma fatuga e 5 e sui ma e tusa ma le sefululua o totogo mai aʻa. O le maualuga o le laau e eseese i le va o le 1-2 mita. O lala uma o loʻo faʻaalia e se pito i luga.

O vailaau e sui ai le malamalama na lagona le patina. O pupu o le tausaga lona lua o le olaga e eseese i le malosi ma le mafiafia. O lala o fualaau aina e lafoaʻi, e oʻo atu i le 5 laina toto ma tuʻuina atu pe tusa ma le 25 fasi palasi. O laulaau e lapoa ma faʻapipiʻiina, lanumeamata lanumeamata.

O se laau e leai se mea e mafai ona tu i luga e oʻo i le 15 tikeri o le kiona, ma le umi ma le malulu e manaomia ai se malutaga mo le taumalulu. E iloga i le tele o le tetee atu i faʻamaʻi masani mo fugalaau. Mai le sigi ma siama, o le aʻa e puipuia ai lagona lagona.

E te iloa? O fugalaau mumu e sili atu ona maloloina nai lo samasama. E tusa ai ma tagata atamamai, latou te taʻitaʻia le atoa o fua o la tatou latitudes i le aofaʻi o uʻamea o loʻo i ai, ma fesoasoani foi i le toe faʻaleleia o paʻu, faʻafouina o toto, ma e fesoasoani foi e aveesea le faʻafefe.

Berries

I le tulaga o le matua "Maroseyka" ua manatu i ai o le averesi. O le vaitau o le fuaina mai o le kulupu e amata i le sefulu tausaga muamua o Iuni. O vine e lapoa tele, lanu mumu lanu mumu ma le numera toalaiti o nai mea laiti. I foliga vaaia, latou te foliga mai o se pusa oona. E tusa ma le 12 g le mamafa, o se faailoga lelei tele lea mo fualaau aina.

O fua e faigofie ona aveesea mai lala, ma pe a matua atoa latou te le malepelepe. Latou te tofo suamalie ma agavaivai. Maua se manogi malosi. O a latou fatugaʻo e tutusa lelei, e laʻititi i le tele. Talu ai ona o le malosi o le pulupulu, ua lelei ona feaveaʻi fualaau.

Tuuina atu

O le tele o ituaiga o fualaau fualaau taumafa o se tasi lea o mea taua na ausia. I le averesi, e oʻo atu i le 4 kilokalama o vine e mafai ona filifilia mai le tasi vao i le vaitau. Ma afai e te fafagaina pea ma faʻaleleia pea le laau, o le gaʻo e faateleina i le 6 kilokalama. Faatasi ai ma le tele o le gaosiga o le seleselega, o le mea e mafai ona iloa e tasi le lalaga e fesuisuiai i totonu o le 150 kilokalama. Ae ina ia le faʻaumatia le seleselega o mea e mafai ona faia i le aganuu, e fautuaina e tagata atamamai i tausaga taʻitasi e faʻafouina le fugalaau ma tala laiti.

E taua! Ina ia mafai ona pulea le aʻa o le kulupu, e fautuaina e le au atamamai e puipuia lona nofoaga ma paʻu paʻu tuai, faʻapipiʻi mea ma uʻamea. O meafaitino e tatau ona tanumia i totonu o le eleele, ma maua ai le afa mita mita mai le fogaeleele.

E faʻapefea ona filifili fua

O le faʻaleleia atili ma le fuaina mai o le totoga tele e faalagolago i le lelei o le mea toto toto. Mai se fatuga maloloina lelei ma aʻa malosi, o le a mafai ona vave fausia se laau totoa lelei ma se fua lelei. Ma oe mamai ma faʻamaʻi e faʻamaʻi totoʻa o le a manaʻomia ai le tele o taimi mo le toe faʻaolaina, ma, e oʻo lava i le faʻamamaina o le faafitauli, o le a matua gau lava i le tele ma le lelei o le fua.

Faia o le faʻatau o fualaau vine, Faʻafeiloaʻi faʻataʻitaʻiga ma se mea sili ona atiaʻe. Ia mautinoa e siaki lona fou. Ina ia faia lenei mea, iloilo le tulaga i fafo ma faigofie ona toso se tasi o aʻa. I luga o le lelei o le meafaitino e tatau ona foliga mai o se laupapa fou. Ae o le i ai o faʻamafanafanaga, o pogisa po o mea e pala, o loʻo taʻu mai ai mea sese o le totoina o mea, faʻatasi ai ma le taunuuga na taia ai o ia e siama faʻamaʻi, pala ma faʻapala.

E faaopoopo atu i aʻa e te manaʻomia e asiasia le vaega pito i luga o le laau. E tatau ona i ai ni vaotuʻu mafiafia ma se toniga, mautu, e aunoa ma se faʻaogaina ma le tuputupu ae. E tatau ona e faʻatau le fua o loʻo fetaui lelei uma i ou manaʻoga. O le filifiliga sili lava o le tasi o loʻo i ai le itiiti ifo ma le 1-2 lūlūlūina. O lenei mea e maua mai ai le ola lelei o le aganuu ma le taumalulu lelei.

E te iloa? O se taunuuga o suʻesuʻega faasaienisi, na faamaonia ai o le lipstick tamaitai ma le manogi manogi e mafua ai lagona le mautonu o le mana e agavaivai, ma matamuli ai. Ae o tamaitai malolosi, i se isi itu, ei ai se manaoga lofituina ina ia puipuia.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

A o suʻeina se fuafuaga lelei mo le fusi E tatau ona totogia faapitoa le tele o mea:

  • uiga o le physico-kemikolo ma le eletise o le eleele;
  • maualuga o le malala.
Afai e te misia se tasi oi latou, atonu o le a leai ni tupe i le tele ma le lelei o fua. O le mea lea, ia sili ona taua lenei faʻaaliga. O fautuaga nei o le a fesoasoani ia te oe i le filifilia o le mea sao:
  1. O le sone tulaʻi e tatau ona malamalama lelei i le aso atoa. Mo le Marosekey, e taua tele lenei mea, talu ai ona o le paolo o le a faʻalauteleina lala ma o le a sili ona leaga. I lalo o le mamafa o pulumu fualaau aina o le a latou malepe.
  2. E tatau ona iai fugalaau i se eria o le a le lafoina ai ata i luga o fugalaau. A le o lea, o le fua o le a itiiti le manogi ma le tofo oona.
  3. I nofoaga filifilia e le tatau ona aoina timuga ma faʻafefe vai, ma e le tatau ona i ai ni matagi malolosi ma ni faʻataʻitaʻiga.
  4. Aloese mai nofoaga maualalo, faapea foi ma nofoaga e latalata tele ai le vai i le eleele.
  5. O le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻatamaoaigaina i meaʻai, e manaʻomia ai foi se alavai lelei.
  6. Lelei lelei mo le totoina o fugalaau ni nofoaga talafeagai ma le eletise. Afai o le eleele o loʻo i ai se siosiomaga faʻamalosi e manuia i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e faʻafetaui i latou i le lime fluff, faapaleni laupapa po o le pefu sima. I le sikuea 1. m fuafuaina e mafai ona faʻaaoga mai le 150 i le 300 g o le vailaʻau.
E taua! A o tausia le tumama i le eleele ile fugalaau, faʻaaogaina ma le faʻaeteete mea faigaluega e aloese ai mai le faʻaleagaina o aʻa aʻa. E le gata i le tausiga o fualaau laiti, aua o aʻa o raspberries e le tupu tele.

Galuega sauniuni

Fugalaau "Maroseyku" e mafai ona totō i le tautoulu, pe a le oʻo mai muamua le kiona muamua, ma i le tautotogo, pe a lelei le mafanafana o le eleele. Faʻalagolago i le taimi e tulaʻi mai ai, e tatau ona e fuafuaina se faʻalavelave o galuega faʻatomuaga i luga o le nofoaga ua filifilia.

Afai o le aʻafiaga o le a faia ia Aperila, e tatau ona faia le sauniuniga i le tautoulu. Afai e totoina laau toto i le amataga o Oketopa, e tatau ona amata le masina sauniuni a itiiti mai o le masina.

I le faagasologa o le galuega, o le mea muamua lava e fai o le faʻamamaina lea o vaega o otaota, pe a maeʻa faia se loloto eli. Mo fugalaau, o le loloto 30 cm loloto mo le galue. A o faagasolo lenei vaitau, e taua foi le faʻafefeina o le laufanua.

O meaola ma masini vai e fautuaina mo le totoina o le toto. I le sikuea 1. m sikuea o le a manaomia, i le faasologa, 50 g ma le 40 g o vaega taʻitasi. Ma i lalo ifo o le vaitau o le tautoulu o meaola lelei lelei i le ituaiga o humus, moa moa, mullein ma le compost. I nei tulaga uma e lua, e le faalavelaveina e le palapala le meaʻai.

Pe a sauni le saite ma totoina le taimi e lata mai, e tatau ona toe iloilo ia aʻa o fualaau. I le i ai o mea mamago muta, e tatau ona e aveeseina i latou e ola ai fafie. Pe a uma lena, e manaʻomia ona tuu ni aʻa mo le tele o itula i totonu o se fagu vai, ona togafitia lea ma se mash clay clay. E le gata i lea, e tatau ona totogi le mafaufau i le au. Mai i lea vavae ese le vaega apical i le maualuga o le 20 cm.

E taua! Faʻasalalau alofa o loʻo mafatia mai urolithiasis, ua fautuaina fomaʻi e aua nei aʻafia i vine. O lenei faasaina e tauamiotonuina e ala i le i ai o popo i le pipi o vine. Latou te faʻaleleia le faʻavaeina o tioata mausali i fatugaʻo ma tagata e faʻamamāina tagata.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Filifili le nofoaga saʻo mo le totoina ma le teuina o faʻasoa i luga o fatu lelei - e le o le uiga o le togavao manuia. O le taʻutinoga o le faʻateleina o le fuaina o soʻo se aganuu, o lona faʻatoʻaga faʻatoʻaga. I le taimi lava e tasi, e tatau ai ona amanaʻia le mamao o vao mai laau vavalalata ma le taimi e maua ai.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le vaitaimi sili ona lelei mo le totoina o le ogatotonu o Aperila, pe a faʻatūina se mafanafana mafanafana i fafo ma o le palapala e vevela i le sili atu i le +15 ° C. Afai e te totoina se togavao i se mea malulu, o tulaga lamatia o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e maualuga tele.

I le tautoulu, o aso tulaʻi e faʻatasi ma le taimi e alu ai le vevela i fafo. E tāua le puʻeina o le lauʻeleʻele ia le itiiti ifo i le 2 vaiaso aʻo leʻi oʻo i le malulu, aua e manaʻomia e le togavao se taimi e faʻafetaui ai.

Totoina o fualaau fualaau e faia e tusa ai ma le faatulagaga masani. Pits mo laau e tatau ona tausisia le tele o aʻa o le laau. I le pito i lalo o le malologa e tatau ona e sasaa se tamai piliki gau e tafe ai le susu o le susu, ma liligi se paluga o vaega tutusa o humus (palapopo) ma le pefu laupapa.

E te iloa? O se ipu tioata ua lava lea e maua ai le tino ma le taumafa i aso taitasi o vitamini C.

A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻaleleia lelei le lua. I le ala, pe afai o le tauʻeleʻele e faʻatinoina i le tautotogo, e manaʻomia le sasaʻaina o le suavai seʻia oʻo ina ave e le eleele. A maeʻa lena, o le a tuʻuina se fatu i totonu o le lua, ona faʻamaʻoina aʻa ma ufiufi i palapala. Pe a manatuaina e le tele o fualaau aina, o lenei aganuu e manaʻomia ai le tele o le malamalama ma avanoa.

I totonu o vaomatua, o le a le mafai ona e maua le fua o le seleselega ma le fua tele. O le mea lea, ia solomuli mai laau tafe muamua i le 1-1.5 m. Ina ia faafaigofie le seleseleina ma le puipuia o lala mai le vavae ese, e fautuaina e le au atamamai le faapipiiina o se fesoasoani faapitoa pe a totoina. E tatau ona avea ma se faʻagasologa o le fausaga faʻatasi ma se uaea tuʻu i luga o le maualuga e 1 mita ma le maualuga.

Tausiga tatau - le ki i se seleselega lelei

O le gaioiga lelei ma le maualuga o pisinisi pisinisi "Maroseyki" e fesoasoani i le fausiaina o se uila mo faamoemoega faapisinisi. E tusa ai ma tagata atamamai, o se pisinisi lelei lea, talu ai o fua o fualaau aina e masani lava ona manaʻomia tele i le maketi, lea e mafai ai ona faʻatau atu ma le lelei.

Ma le isi, i le tausiga o fugalaau e le mafua ai le tele o faafitauli. I a tatou ponesi, e manaʻomia le suāsusu masani, fafagaina masani, teuteuina, faʻamalosi i le lagolago ma fale mo le taumalulu. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga uma o auiliiliga o nei faiga.

E taua! Auā e le mafai e fugalaʻau ona faʻaaoga laau coniferous o vao vao. O le mea moni o lenei mea e fesoasoani i le faʻamalosia malosi o le eleele.

Faʻasusu ma mulching

O le ituaiga e le fiafia i le eleele vevela, tafe ma le marshiness. Faatasi ai ma le le lava o le susu, ua amata ona magoto ona aʻa, o fua e itiiti le suamalie ma suamalie. Ma faatasi ai ma le tele o le vai, ua afaina ai i latou i maʻi mama ma pala.

O le mea lea e taua tele ai le faʻamaoni iinei. Ina ia maua se vaeluagatotonu, mafaufau i tulaga o le tau, timuga o le tau, malulu o le ea ma matamata le eleele i luga o le saite. Aua neʻi faʻamago. Vai vai i le taeao po o le afiafi ma se vai mafanafana. O le tele o fai togalaau latou te faafaigofieina le suavai. I totonu o se taumafanafana matutu e mafai ona matauina ai i luga o vao vao vao ma e oʻo lava i laʻau. O se faʻamatalaga manino lea o le leai o se susu i le palapala. I lenei tau, e vave ona oso ese. O le mea lea, a uma ona faʻamamaina taualumaga, e taua le ufiufi o le nofoaga ma vaomatua, peʻa, poʻo humus mulch.

E te iloa? O lo o finau pea tagata suʻesuʻe i le amataga o le upu "fugalaau". O nisi na saisai o ia i le Initia anamua "Malinaz", lea e faaliliuina o le "uliuli." O isi e fai mai o le faʻataʻitaʻiga Peretania o le "meloni" ("melon") o le faavae lea o lenei gagana, ona o le lanu o melons e talitutusa lava ma ituaiga fusi samasama. Ma o isi e fai mai o le upu e afua mai i le Latina "mulleuse", o lona uiga o le "mumu".

Laʻei pito sili

O tausaga taʻitasi ma le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau i le kulupu vine e manaʻomia ona faʻafouina le tuufaatasiga o meaʻai aoga. Mo le taimi muamua i se vaitau E faia lea mea i le taimi o le amataga o le suavai o le suavai aʻo lumanaʻi le fuga mai o le totogo. E sasaa mea oona i lalo o aʻa o vao.

E matuā manaʻomia lava mo le tuputupu aʻe malosi o le lanu meamata. Mo lenei mafuaʻaga, o se fofo lelei o le faʻafefeteina o le moa moa (1:20). E mafai foi ona faʻasalaina amulium sulphate granules i vaʻo latalata ane. Le faia o lenei mea sili aʻo lei oʻo i le timu poʻo le tele o le suāsusu.

Le fafaga lua ma le mulimuli i le vaitau e talafeagai i le tautoulu. O fugalaau e faia ma le faʻamoemoe o le faʻamalosiina o vao aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o lea la o la latou tuufaatasiga e tatau ona aofia ai le sulfate sulfure. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina faʻalauteleina o minerale lautele o lo o faaulutalaina "autumn".

Nisrogen-containing fertilizers e faʻapitoa e leʻo manaʻomia i le vaitau lenei. Latou te saofagā i le tulaʻi mai o ni aʻa laiti, lea o le a leai se taimi e ola ai ma fetuunaʻi i le malulu. O se taunuuga, o le a mafatia tele le vao.

E taua! O isi fualaau fafaga faaopoopo e le faʻalavelave i le taimi o le galue malosi ma le faʻaogaina o le ovary. Ona faʻapitoa lea o NPK complexes. E lelei i latou i le maualuga o mea o loʻo taua e taua tele mo laau toto.

Togafitiga puipui

"Maroseyka" e sili ona aoga mo lona tetee tele i microorganisms masani ma iniseti parasitic. Ae o nisi taimi e le talafeagai ai le tausiga pe o se taunuuga o isi mea e tutoatasi mai le tagata, o aʻafiaga e aʻafia i lapisi, chlorosis, anthracnose stains. E maua foʻi faʻamaʻi pipisi. E faigofie lava ona taofia nei mea e le manaʻomia e ala i le timu o le togavao ma sauniuniga faʻapitoa.

Mo le faʻaleagaina o le pito i luma o togalaau mai pathogens, e tatau ona fufuluina le totoina i soʻo se pese i le tautotogo. O fualaau faasaina "Skor", "Fundazol", "Previkur Energy", "Antrakol" ua faamaonia ai i latou lava. I se isi itu, e mafai ona e faia i se tali masani o le Bordeaux vai poʻo le sulfate sima. I tulaga o faʻamaʻi faʻapitoa, o le a tatau ona vave aveese uma vaega ua aafia ma togafitia vaega o totoe ma vailaau faʻasaina oi luga.

Insecticides o le a laveaʻi mai faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le fugalati, taliga, thrips, vine.Mai ia latou auupega o se talaaga lelei i le uiga: "Aktara", "Setete", "Provado", "Envidor".

E taua! O faʻafitauli ma faʻamaʻi i fugalaau e amata i le taimi e manuia ai le siosiomaga faʻamalosi i luga o le 'upega tafaʻilagi, o vao e tupu tele, e leai ni ofu masani masani poʻo le eleele ua lofia i le vai.

Garter belt

O le nonoa o 'au "Maroseyki" i le lagolago e tatau ai, ina ia mafua ona o lo latou tuputupu aʻe, latou te le malepe i lalo o le mamafa o le tele o ovary. Matou te taʻua i luga le ituaiga o lagolago e tatau ona i ai i panikeke, o lea la o le a matou nonofo nei i luga o le ata o le faʻapipiʻiina o lala i totonu o le pa.

E tusa ai ma tagata atamamai, mo lenei kulupu e talafeagai le tolu puʻu e faʻaaogaina ai uʻamea poʻo uʻamea. O le amata amataina o togitogi e manaʻomia ile lelei o latou tuputupu aʻe. Fai ia sili atu le lelei o laupepa, ina ia le faamanualia ai le laau.

Teuteu

O le teuteuga i fugalaau, pe a tupu ai "Maroseyka", e tatau ona faia i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. Ia Mati, e tatau ona aveese uma lala tuai, maʻi ma faʻaleagaina mai luma o le togalaau, ma ia Aukuso o le a manaʻomia ona tatou fufulu aʻa. A le o lena, i le leai atoatoa o le puleaina, o le a vave ona e maua vao vao vao, ona o le tele o le seleselega ua faʻaititia.

E talitonuina e manaʻomia e fugalaau launiu ona fausia se pale o le vaomatua e ala i le faapipiiina o mea tuputupu aʻe i luga o laau toto. E le o fautuaina e le au poto lenei mea, e tauamiotonuina ai o latou tulaga e ala i le faapea atu o le laau, faatasi ai ma le pito o le totogo, ua le toe maua ai ni hormones o tuputupu ae ma, i lalo o le faatosinaga o le atinaʻe o le faasaoina o le tagata lava ia, lafoina uma ana malosiaga i le fausiaina o laulaau lanu. O le iʻuga o lenei teuteuina e te maua ai se vaomatua ma ni vine laʻitiiti.

E taua! O le aveeseina o pito i luga o le vine fugalaau e suia ai le fua o le fualaau aina pe a ma le 14 aso.
I le tautoulu, latalata i le malulu, e tatau ona e faʻamaʻaʻaʻese uma lauʻau mai le vao, ma tuʻu ai le 3-centimita steps mai le eleele. O teuteuga uma, faʻapea foi ma lau o loʻo pau, ia mautinoa e aoina mai ma aumai mai le fugalaau. A maeʻa lena, e le afaina le faʻasalalauina o faʻamalaʻau i luga o le saite e saunia ai laau mo le taumalulu.

Saunia mo le taumalulu

I eria o loʻo i ai le manumalo ma le kiona, o le "Maroseika", e tusa lava po o le a le matua, e manaʻomia se sauniuniga faapitoa mo le malulu o le tau. E le gata i le teuteuina o laʻau ma le faʻamaʻiina i le faʻaaogaina o fugalaʻau. Mo se vaitau manuia o le taumalulu e manaʻomia se fale saogalemu.

Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina le agrofibre, lea e te manaʻomia e ufiufi ai i luga se pito i luga. E mafai ona e faia i se papa mafiafia o peat-humus mulch. O fausaga uma, e aofia ai le mulch, e tatau ona aveeseina ile amataga ole vevela. A le o lena, o le kulupu o le a oti i lalo o le vevela maualuga.

O le mea lea - o fualaau 'eseʻese "Maroseyka". Mai ona uiga uma, e naʻo le tasi le toe toe foʻi mai e mafai ona faʻapipiʻiina - o le laau e masani ona tuʻuina atu faalua fua, ae i le tofo latou te le eseese lava mai i tulaga masani. Mo le vaega o totoe, e tuʻuina atu e le au fai togalaau mea na o manatu lelei.