Laʻau

Chlorophytum curly - tausiga ile

Chlorophytum e faatatau i laau totō. O se mea manaia o le lanu o le laʻau ma le mea moni e iu lava ina amata ona latou sosolo. I luga o se lau lanu matamata lanu umi e tafe ai se paʻepaʻe papaʻe i luga o le ipu atoa. O aʻa mama o le fugalaau e mafai ai ona e faaputuputuina le tele o meaʻai.

O le a le mea e foliga mai ai foliga o le chlorophytum? O le a le aiga eo ai?

I totonu o le faʻatoʻaga, o ituaiga sili ona lauiloa o le chlorophytum o:

  • Curly - o se ituaiga o vao ma lau laʻau ua amata ona pipiʻi ma tausi lelei.
  • Crested - e iai ni laupepa lauusiusi vaapiapi lapotopoto na valiina i lanumeamata lanumeamata.
  • Orange - o laulaau e lautele atu nai lo muamua, ia i ai se foliga faʻalelei ma se lanu meamata lanumeamata.

Curly Bonophytum Bonnie

Taua! E ui lava i le eseesega o ituaiga ma ituaiga o chlorophytum, tausia lelei nei laau totō.

Faamalologa meatotino

E i ai le tele o meatotino o loʻo i ai ile aoga:

  • faamama le ea mai le pefu ma siama;
  • tosoina so o se vailaau oona i luga o le ea;
  • lafoaia le susu pe afai e lava lona mauaina;
  • faʻafeiloaʻi tele le okesene.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

I le amataga o le 1974, na faamatalaina ai le ituaiga muamua o lenei laau. Na maua i latou i Aferika i Saute. I le afa lona lua o le 19 senituri, na aumai ai le togavao i Europa, ma amata ai ona amataina le gaosiga.

Vaega o le tausiga mo le chlorophytum o loo tilotilo i le fale

Chlorophytum - tausia ile fale ma toe gaosia

E toʻatele fai togalaau e faʻamaonia o le tausiga ole chlorophyte o se fiafia. Ma o le fugalaau e tupu lelei, atiina ae ma tuuina atu le fugalaau matagofie, e le aoga le lafoai o tekinolosi mea taufaatoaga.

Lulu

Talu mai le fanau mai o le chlorophytum o Aferika i Saute, e le taliaina e le laau le vevela o le vevela ma le i ai o ata. O le vevela e le tatau ona pau i lalo +18 ℃. I le taumalulu, e sili ona tuʻuina se ulo fugalaau i totonu o se potu mafanafana i luga o se faamalama vevela.

Faʻapenaina o le chlorophytum i le fale

Malamalama

O se fugalaau e fiafia e faʻasalalauina ma e manaʻomia. Afai e tuʻu le ulo i le paolo, e leai se mea e tupu i le chlorophytum. O le laau e masani lava ona i ai i totonu o fale puipui, i luga o luga o luga ma luga o ala.

Faʻasa

Faʻasolo mai i le vaomatua le manaʻoga e faʻafeinu ma faʻafeinu i le vevela maualuga. O le eleele i totonu o le ulo e le tatau ona faʻamago, ae tatau ona susu.

Faʻalogo lelei! I le taumalulu-tau malulu, o le suavai e faʻatinoina.

Lafoaia

Crispy Bonnie Chlorophytum e fiafia tele i le maualuga. Vaʻaia le fugalaau i se vaitaimi. E moni lava lenei tulaga i se tulaga pe a latalata le ulo ile susulu.

Totogi

O le fugalaau e faʻafefe ai le ea mālūlū i totonu o le fale e masani lava, sei vagana ai le taumafanafana. A o faagasolo lea vaitaimi, o le faapaleina o le faapaleina o le vai i aso uma e faʻamalosia.

Soo

O le eleele mo le totoina o le fugalaau e tatau ona lafoaia, lelei lelei, ae lelei. O le faʻafefiloi o le palapala mai lalo o coniferous (trees), o le oneone ma le humus e talafeagai. Aua nei galo e uiga i le alavai, lea o le a taofia ai le susu mo se taimi umi.

Laʻei pito sili

E alofa Bonnie i luga o laei. Faʻatau fua e tatau ona naʻo le taumafanafana. O ni mea na saunia lelei mo le faʻaaogaina o laau toto. E masani - 1 taimi i le 2 vaiaso.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Chlorophytum - ituaiga Green Orange, winged, green, Laxum

E toto le laau i le taimi mafanafana. Fugalaau e le suitulaga i se taugata teuteu. E sili atu le matagofie o foliga o le laʻau nai lo le faʻailoga.

Ituaiga fugalaau

I luga o pupuʻu pupuu ua fuga ni fugalaau paʻepaʻe, o latou foliga vaaia e matua le mafaamatalaina.

Vaitaimi

O le fuga o le chlorophytum e tupu i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana. I le vaitau mafanafana, e mafai ona matauina ai le fuga o laau.

Delenki totoina mo le tulaueleele

Suiga i le tausiga o le fugalaau

I le taimi o le fuga, e tele le malosi ma meaʻai e maua e le laau. Mo le faia o micronutrients, fafagaina masani ma fafagaina o loʻo faia. I le taimi lea, o le togavao e amata faʻagogo vave vave.

Teuteu

Portulacaria afra - tausi fale

E ala i le natura, o fugalaau e matagofie lona pulou paleni, lea e le manaʻomia ai le faʻatulagaga. E mafai ona e naʻo na o le antennae ma naʻo pe afai e faʻaalia le faʻatoʻaga.

Faamatalaga faaopoopo! Ina ia faatumauina le maualuga o mea teuteu, e faʻavaivaia laulaʻau ma faʻagogo.

Faʻafefea ona faʻapena e Chlorophytum Curly Propagates

Curly chlorophytum e mafai ona faʻaleleia e se auala vegetative ma le gafa.

Fatuina fatu

O lenei filifiliga o le toe gaosia i le fale e matua leai lava. E masani ona faʻaaogaina e le au faifaʻatasi i se taumafaiga e atiaʻe ituaiga fou. Afai e te manaʻo e faʻaleleia le fugalaau i fatu, e tatau ona e pipii i le polokalame lenei:

  • o fatu e tuʻuina i totonu o le sipisi ma tuʻu i totonu o le vai mo le faʻamaʻi;
  • o le sui mo le totoina e tatau ona aofia ai peʻa ma oneone;
  • fatu laau ua toto i luga o le eleele;
  • ua ufiufi le fagu i se ata tifaga ma auina atu i se nofoaga mafanafana;
  • faʻaalu i luga o le ea mea totō;
  • o le suavai e faia pe'ā uma ona faʻaalia ni laulaʻau i luga o le laau.

Vaalele i le ea

A maeʻa ona toto, e faʻavaeina ni paʻu, lea e faʻaaoga i le fausiaina o se fugalaau. Ina ia faateleina le avanoa e maua ai, o le a tipiina le tipi i le vai. A oʻo mai aʻa, e totō laau i totonu o le ulo.

Bush division

I le vaevaeina o le vaomatua, e mafai ona faʻaleleia le aganuu pe a uma le tolu tausaga le matua. O le fugalaau e aveeseina lelei mai le ulo. O le aʻa ua vaevaeina i ni vaega. E lūlūina fasi pepa i le koala. O le taunuuga o le delenki e totoina i ni koneteina eseese ua tumu i paluga palapala.

Suiga

O le togavao e tupu tele vave, e manaʻomia le suʻega taʻitasi. E na o le tautotogo e faia ai. O le fagu fou e tatau ona 2 pe 3 taimi sili atu nai lo le muamua. O le fua mo le totoina o se tulaga talafeagai mo laau toto.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

O le faafitauli taatele o lenei ogalaau o lona faʻamago. Ina ia aloese mai faafitauli, o le fugalaau e masani ona faasūsūina, felafolafoaʻiina ma faʻaleleia.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

O le tulaga e mafua ona o le le lava o meaʻai ma elemene o loʻo i le eleele. E tatau ona toe iloilo le faasologa o le fafagaina ma le faʻaaogaina o le faʻalaʻau.

Lea lanu paʻu

E mafai ona tupu lenei mea ona o le tele o le susu. Ma le isi, o le fugalaau e foliga mai e leai se malamalama. O le eleele vaivai ma le leai o ni elemene e masani lava ona taitai atu i le laulauina o laʻau.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O lenei mea o loʻo taʻu mai ai o le laau e faigofie ona pala. E leʻi faʻafefeteina le paluga eleele mo se taimi umi. E le gata i lea, e aoga le gauai atu i le faʻaleleia o le ea ma le susunuina.

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

Masalo o le eleele na lologa tele ma ua amata le faagasologa o le pala o le aʻa. I lenei tulaga, e tatau ona taofia loa le faamamaina.

Pests

Faatasi ai ma meaola faalafua e afaina ai le chlorophytum o aphids, thrips, ma scabies. Muamua, faʻaaoga se fasimoli solution, pe a le fesoasoani le mea faigaluega, ona e faʻaaogaina lea o vailaau.

Taua! E le fautuaina e fomai le tele o fugalaau i totonu o le potumoe, e ui lava i a latou meatotino aoga.

Crispy Chlorophytum Flower Fermer

<

Faailoga ma talitonuga taufaasese

O le Chlorophytum curly e faamamaina ai le na o le ea, ae o le malosi foi i totonu o le fale. O le le lelei o le siosiomaga i totonu o le fale e faʻaumatia pe a uma ona tuʻu se ipu ma le chlorophytum i luga o le windowsill.

O le Chlorophytum curlylum ma lona tausiga i le fale e fetaui lelei mo tagata e amataina le amataga. Faafetai i lenei laau, o le ea o le a vave ona taatia i totonu o le fale, faapea foi ma totonu o le a faafouina.