Laʻau

Pear Veles - o se ituaiga uigaese i le faʻatagaina o le faʻatoʻaga

O se ituaiga lauulu vevela tele na fausia i Moscow mo Muscovites. I le iloiloina e le iloiloga o tagata fai togalaau, o uiga faaalia ia te ia e le mautonu. E tatau ona malamalama i nisi auiliiliga o foliga ma uiga o lenei pi e fesoasoani i le fai togalaau i le filifilia o se ituaiga mo le totoina.

Faamatalaga o le ituaiga ma ona uiga atoa

Filifiliga eseese VSTISP (All-Russian Institute of Horticulture and Nursery). E aofia ai i totonu o le Setete Setete i le 2001 ma lafo i le itulagi Tutotonu. Tufatufaina i totonu o togalaau aina o Moscow ma eria tuaoi.

O loʻo i ai se laʻau ola-tuputupu ae ma le pale o le pyramidal pa'ū o le eletise masani. I le sefulu tausaga, o le maualuga o le laau e oʻo i le fa mita. Faʻafiafia i luga o totigilima tetele, e tufatufa tutusa i luga o le paʻu o le lanu lanu-enaena. O le vailaʻau e maualuga le taumalulu o le taumalulu; o le ovaries toleni gutu e oʻo atu i -2 ° C. Fai mai nisi o fai togalaau, o le iloiloga o le faigata o le taumalulu o le ituaiga e sili ona maualuga. Le lava lamala faapalepale. O le tetee i faʻamaʻi faʻaleagaina e maualuga. O le fua faatatau o le matua e 5-7 tausaga mai le tausaga o le tuputupu aʻe i le vasega pepe. O fua na pala i totonu o le tautoulu i le taimi e tasi. E masani ona aoina i ni vaega se lua. I le taimi muamua latou te momotu ese le tele tele, i ni nai aso - o le malologa. O le gaosiga e maualuga, taʻitasi. O le fua faatatau o fua o faatoaga o le 126 c / ha. O le le lelei o le eseese o le uiga lea o le tipiina o fualaau aina ma le tele o seleselega.

I le sefulu tausaga, o le maualuga o le pine o Veles e oʻo i le fa mita

O fua e masani ona fai, lautele-pear-shaped shape. O le mamafa o le mamafa o le 120 g. O le paʻu o le fomaʻi e lamolemole. Lanu-lanumeamata-lanu samasama, i luga o se vaega itiiti o le fetus ei ai se moli lanumeamata moli. O pito i lalo ole tino e laiti, ma e le o se mea e iloagofie ai. O le tino manaia ei ai lona ulu, suamalie ma faʻalelei. O le tofo o se mea sili ona manaia, suamalie-malie. Togi tofo - 4.6 points. Fualaau suamalie, ona maualuga uiga lelei tau pisinisi. O le pusaaisa e teuina seia oo i le ogatotonu o Novema.

O fualaau vela o fualaau aina e masani lava, masani-lautele-foliga

Eseese Veles o se vaega o le tagata lava ia. E ono mafai ona faia ni pollinators: Voskresenskaya tetele, Just Maria, Chizhovskaya, Rogneda ma isi.

Vitio: Veles pear

Totoina paʻu veles

Ina ia manuia le tuputupu ae o se pi, e tatau ona e faia se microclimate lelei mo ia. O le mea lea, o le galuega muamua e feagai ma le fai togalaau o le filifilia lea o le nofoaga sili mo le totoina. O sea nofoaga e le tatau ona fufusi, lolovaia e vaituloto vai lata ane. E le gata i lea, o mea leaga e tutupu mai ai matagi ma matagi malulu. O le filifiliga sili lava o le itu i saute poʻo saute i sisifo, o loʻo i ai se pa puipui i le ituaiga o laau vavao, o le pa poʻo se puipui o le fausaga mai le itu i mātū poʻo le itu i matu-sasaʻe. I lo latou toesea, e mafai ona e puipuia le nofoaga o le tulaueleele mo le taimi muamua ma ni talipupuni laupapa. E fautuaina le valiina o paʻepaʻe ma le paluga o le lime - o le a faʻaalia ai se faʻaleleiaga mo le susulu o le la, maua ai le malamalama atili ma le faʻavelaina. Aua e te totoina le pi latalata i laau po o le pa - o se ata malulu mai ia i latou o le a le faatagaina le laau e fuga ma fua mai. A faʻavaeina e le kulupu laau o Veles pear, e tatau ona e vaʻaia se mamao i le va o vaomatua o le itiiti ifo ma le fa mita.

Pe a totoina laau o Veles pear i vaega, o le mamao i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo ma le fa mita

E fiafia le peʻa i le vaʻa, malamalama, ma le palapala. O le tali e tatau ona le faaituau poʻo sina malie. I luga o eleele palapala, o maʻi pears e maʻi ma ua le lelei ona atiina ae. O le pH e tatau ona iai i le lautele o le 5.5-6.0, 4.2-4.4 e faatagaina.

E tatau ona toto le pi i le amataga o le tautotogo, pe a uma ona liusua le kiona ma amata ona mafanafana le palapala. I lenei tulaga, e le tatau ona fulafula fatu, ae le tatau ona i ai se suavai. I lenei tulaga, o le a maua e le laau talavou le taimi e maua ai aʻa, maua le malosi ma tuputupu ae malosi aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. I lenei setete, o le a sili atu ona faigofie ia te ia ona siitia le uluai taumalulu.

I le tulaga o le totōina o fatu ma se aʻa aʻa, e le taua ni aso e toto ai. E mafai ona e totoina i soo se taimi mai ia Aperila ia Oketopa.

Ia Oketopa, e amata ona eliina togafiti laiti ma tuʻu i luga mo le faʻatau. O le taimi lenei e fautuaina ai le faʻatau mai o se fatu fatu mo le totoina o le tautotogo i le lumanaʻi. Filifili se laau e lelei, lelei ona tutupu, e leai ni tuputupu aʻe ma ni pusa. O le paʻu o le ogalaau e tatau ona i ai se laufanua lamolemole, mafiafia e aunoa ma ni taʻaloga ma mea leaga. O le tausaga sili ona lelei mo se fatugaina e tasi pe lua tausaga. I lenei tulaga, o le sao o le ola e maualuga, o le ulufale atu i le faia muamua muamua.

Filifili se laau e ola lelei ona aʻafia, lea e leai ni tuputupu aʻe ma ni pusa

Ina ia saogalemu le seedling seia oʻo i le tautotogo, e tatau ona tanumia i le eleele. Ina ia faia lenei mea, ia muamua ona togi ona aa i totonu o le mash o mullein ma le omea faatasi ai ma le faaopoopoina o vai. O sea puipuiga o le a puipuia ai aʻa mai le mago. Ma, i se nofoaga talafeagai, latou te eli ai se pu itiiti e loloto lona 25-35 centimita. O lona umi e tatau ona itiiti ifo nai lo le maualuga o le fatu. O le oneone e sasaa ifo i le pito i lalo o le lua. Latou te taoto le fatu i luga o le oneone, ma pito i luga o le pito o le lua. Latou te faatumuina aʻa i le oneone ma faʻafeinu ai. A oʻo mai le malulu, ua tumu le lua i le eleele i luga. Na o le tumutumu o le laau e tumau pea ile luga.

O fualaau e talia ai le taumalulu eli lelei i le togalaau

Afai oi ai se fogalalo ma se ea vevela i le 0-5 ° C - e mafai ona e faʻasaoina le fatuina i totonu. E naʻo le tatau ona tuʻuina atu se siosiomaga mūlū mo aʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, tuu i le oneone poʻo le vao ma faʻamama.

A maeʻa lenei mea, ia sauni le lua faʻaleleia. E faia lenei mea i le faasologa lenei:

  1. I le nofoaga na filifilia mo le totoina, e tatau ona e eli se lua i le loloto ma le lautele o le 70-80 senitimita. Mo humus-eleele le lelei, ua faateleina le tele o le lua. I oneone oneone, o lona maualuga e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le kupita mita.
  2. Afai o le palapala e manino, mamafa, e tatau ona tuʻuina se alavai faʻapitoa e 10-15 inisi le mamafa i le pito i lalo. E mafai ona aofia ai le maa nutililii, faʻalautele le gaʻo poʻo le piliki pa'ū. I luga o oneone oneone, e tatau ona faataatia i lalo le eleʻele eleʻele e taofi vai.
  3. O le laasaga e sosoo ai o le sauniuni lea o le kulimi mama ma lona faʻatumu i le lua. Afai e laiti le lua - e mafai ona e saunia saʻo le paluga i totonu. I le tulaga o se voluma tetele, o le a sili atu ona faigofie le faia o lenei mea i luga o le mea i luga o se mea faʻafefe poʻo se mea faʻapipiʻi. O le faʻafefiloi e aofia ai chernozem, peat, humus ma le oneone, na faia i le tutusa tutusa. E faaopoopo atu i ai, 2-3 lita o le fafie ashimoli e sasaa atu, 300-400 grams o le superphosphate ma fefiloi. E tatau ona faatumuina le lua i luga.

    E mafai ona saunia lelei paluga kulimi i totonu o le lua

  4. Mo le puipuia o meaʻai, o le lua e ufiufi i se mea e le susu.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o se pi

I le tautotogo i le taimi, latou te amata ona lauʻeleʻele. Le faia o lenei mea:

  1. E aveeseina se fatu ma talitonuina lona saogalemu.
  2. Sook o aʻa i totonu o se pakete vai, lea e faʻapipiʻiina ai le tuputupu ae ma aʻafiaga o aʻafiaga (Epin, Heteroauxin, Kornevin, ma isi).
  3. O se vaega o le eleele ua ave i le ogatotonu o le toto toto ina ia mafai ai e le aʻa o le fatu ona gaogao lelei i totonu o le lua.
  4. Ua sasaa se tamai poloka ma o le laau laupapa 1-1.3 mita le maualuga i luga aʻe o le palapala eleʻele ua fausiaina 10-15 centimita mai le ogatotonu.
  5. Ua tuu se laau i luga o le faaputuga, ma faasalalau ma le totoa aʻa.

    Ua tuu se laau i luga o le faaputuga, ma faasalalau ma le totoa aʻa

  6. Latou te faʻatumu le lua i le eleele e ala i le faapipiiina o taʻiala i luga ole laulau.
  7. O le lala laau e nonoa i se pine e faʻaaoga ai se mea e faʻaaoga. E le mafai i le taimi lava e tasi ona olopalaina le paʻu, aua o le a taofia ai le tafe o le paʻu.

    O le ogalaau o le laau ua nonoa i se pine e faʻaaoga ai mea e fai

  8. O le umi o le lua faʻaleleia e faʻaaoga ai se meaola poʻo se ploskorez e fai ai se poloka poloka.
  9. Faʻaleleia tele, tuʻuina lelei lelei eleele ma le aʻa.
  10. A maeʻa le faʻamamaina o le pito i luga, ona faʻamalo le palapala ma mulimulitaʻi i le mutia, palalaʻau, lala laau, ma isi.
  11. O le taitai tutotonu o le seedling e tipiina i se maualuga o le 60-80 senitimita, ma lala i le afa o le uumi.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

E lava le malamalama i auala masani o tekinolosi taufaatoaga mo fualaau aina e totoina ai fualaau veles e aunoa ma ni faafitauli.

Faʻasa

E tatau ona faʻafeinu vai i aso taʻitasi, aemaise i tausaga māgogo. Faatasi ai ma le le lava o le susu po o mea taumafa i totonu o le palapala, o fua o le a avea ma mea laiti ma e mafai lava foi ona pala. E amata ona latou suaina le pi i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le vaʻaiga. I le lumanaʻi, e tatau ona i totonu o le 3-4 vaiaso le fausiaina o vavave. O laau talavou e iai aʻa vaivai ma tino aʻa e ono manaʻomia le masani ona faʻafeinu. Ole loloto ole humidification e tatau ona pulea - pe'ā uma ona faʻafefete e tatau ona 25-30 centimita. Aʻo leʻi faʻamamaina, puipui le ogalaau ma se fala eli mai le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le vai. O lenei mea o le a aloese mai le matua.

Aʻo leʻi faʻamamaina, puipui le ogalaau ma se fala eli mai le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le vai

Trunk circles i le maeʻa mago o le eleele e tatau ona tatalaina ma ufiufi i se paʻu o mulch ma le mafiafia o le 5-10 senitimita. I le lumanaʻi, e mafai ona e vai e aunoa ma le aveeseina o le mulching layer - o lea o le a tumau pea le susu o le eleele mo se taimi umi ma e le manaʻomia le toe faʻaleleia. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona e siakiina le tulaga o le mulch - e mafai ona aoina mai slugs, laau ma isi meaola faalafua. I lenei tulaga, e tatau ona aoina ma faʻaumatia, e tatau ona faʻamago le palapala, ona tatau lea ona toe faʻaleleia le mulch i lona nofoaga. I le faaiuga o le autumn, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le vaitau o le taumalulu-faʻaleleia o vai - e fesoasoani tele i le taumalulu taumalulu o le laau.

Laʻei pito sili

O le totōina o le lua o le punavai autu o meaai mo le laau talavou mo le 3-4 tausaga talu ona totoina. I le lumanaʻi, o le a manaʻomia le fafaga atili.

Laulau: ituaiga o fugalaau mo pears, taimi ma pe faapefea ona fafaga

Ituaiga o fomaʻiAso ma le va o le fafagaMetotia o le faaaogaina ma fuataga
Organics
Faʻasa, humus poʻo le vao peatTotogo pe paʻu ile 3-4 tausagaEli i le palapala pe a eli. Totoga - 5-10 kg / m2.
Faʻamaʻo suavaiFaatasi ai ma le amataga o fualaau aina ia Iuni - Iulai i tausaga taitasi. Faʻaalu 3-4 fafaga faʻatasi ma se vaitaimi o 15-20 aso.E lua lita o mullein e saunia i le taimi muamua (ma e mafai foi ona e faʻaaogaina le tasi lita o manulele manu pe 5-7 kg o vao vao) ma le sefulu lita o vai. Faʻaosooso 5-7 aso i se nofoaga mafanafana, ona fufulu lea. Faʻasolosolo le faʻafefetega faʻafefiloi ma le vai i se fua faatatau o le 1: 10 ma faʻasaina le laau i le fua o le tasi pakete i le sikuea mita.
Mineral fertilizers
Nitrogen-aofia ai (nitroammofosk, urea, nitrate ammonium)Suavai, taʻitasi tausagaEli i le palapala pe a eli. Totoga - 20-30 g / m2.
Mea o loʻo iai (potassium sulfate, potassium monophosphate)Me - Iuni, tausaga taʻitasiFufulu i le vai pe a fafaga. Totoga - 10-20 g / m2
Mafuʻe-o loʻo aofia ai (superphosphate, superphosphate e lua, pito i luga)Autumn, tausaga taʻitasiEli i le palapala pe a eli. Totoga - 20-30 g / m2.
Faʻamaʻi faʻamaʻiFaaaoga le mulimuli i faatonuga i faatonuga ua faapipiiina.

Trimming

E faigata le maua o se mea lelei lelei e aunoa ma se teuteuga teuteu.

Faʻavaeina o le Crown

E fautuaina mo vela veles e faʻaaogaina pale paleni o se pusa faʻalautele. O lenei fomu e fetaui lelei mo laau o maualalo ma tuputupu aʻe. E maua ai le lelei o le ea ma faʻamalamalamaina i totonu o le pale. E le gata i lea, o le tausiga o se laau ma le seleselega e sili atu ona faigofie. O lea ituaiga o faʻatulagaga e faigofie lava ona faia. O le taualumaga e faapenei:

  1. E manatu o le laasaga muamua i le seleseleina o le fatuina na faia i le taimi o le totoina.
  2. I le lona lua o tausaga lona tolu, i le amataga o le tautotogo ao leʻi amataina le tafe o le sua, o le vaega lona lua o le faʻavaeina o loʻo faia. I lenei tulaga, e tatau ona filifili 3-4 lala malolosi o loʻo ola i itu eseese ma e nofo i le tasi ma le isi i se mamao e 15-20 inisi. O lala nei o skeletal i le lumanai. E tatau ona e faapuupuu i latou i le tasi vaetolu, ma tipi uma isi lala "i le mama."
  3. O le taitai tutotonu e oti i luga ae o le pito i luga o le lala pito i luga.
  4. I le lona tolu ma le fa tausaga talu ona totoina, ua faʻatulagaina ai lala faʻalua. Ina ia faia lenei mea, i luga o lala o le skeletal, e lua lala ua filifilia, e mamao i le 50-60 senetimita mai le tasi. E faapuupuuina e le 50%. O isi lala uma ua tupu aʻe i luga o skeletal ua tipiina "i totonu o se mama."
  5. I le lumanaʻi, e tatau ona e mautinoa o lala uma e tumau pea le umi. Afai ei ai se tasi oi latou e amata ona pulea, ona avea lea o le matafaioi o le taitai tutotonu, ma e le tatau ona tupu lenei mea.

    Pe a fai e avea o se pusa faʻalauteleina, faʻaleleia lelei ma faʻamalamalamaina le pito i totonu o le pale

Fetuunai le taina

E aofia ai i le mea moni e faapea afai e faia, o le faʻamalosia o le pale e faʻatulafonoina. Mo le faia o lenei mea, oti ese se vaega o pupuvaʻa e tupu i totonu o le pale, faia ni tuutuuga mo le lelei o le ea ma le malamalama. O lenei teuteuga e naʻo pe a manaʻomia. Afai ei ai lala e tutupu i totonu o le palealii, ae latou te le sola ese ma e le faʻafememeaiina tagata tuaoi, e le tatau ona vavaeina. I le uma, o loʻo i ai foʻi totigilima e ola ai fua. Faʻaalu lenei teuteuga i le amataga o le tautotogo.

Lagolagosua Lagolago

Manaomia le faatumauina o fua o manu. O se faʻataʻitaʻiga faigofie o loʻo tulituliloaina laʻau lanumeamata lanumeamata, na faia i le taumafanafana e ala i le faʻapuʻupuʻuina i le 5-10 senitimita. O lenei mea e mafua ai le tuputupu ae o faʻaopoopoga faʻaopoopoga o loʻo fuga ai fugalaau. E sili atu le poto masani o fai togalaau e faʻaaoga le auala e suia ai ni fualaau fualaau aina, ma sui fuga e tusa ai ma le ituaiga o vine.

O fai togalaau faʻapitoa e faʻaogaina le auala e suia ai ni fualaau fualaau aina, ma sui fuga e tusa ai ma le ituaiga o vine vine

Tausiga mama

O le teuteuga mama e faia i tausaga taʻitasi i le taufaʻaiʻuiʻuga o le autumn e ala i le aveeseina o lālā mamago, maʻi ma faʻaleagaina. Afai e tatau ai, e faia foi i le amataga o le tautotogo, pe afai o lala o le kiona ma le paʻu ua faia ona o le taumalulu.

Faʻatoʻaina o Tulafono

O nisi tulafono e tatau ona mulimulitaʻia pe a fafie laau. A leai, nai lo le manuia, e mafai ona afaina le laau. O tulafono e faigofie ma saʻo:

  • Aua e te amata amataina pe afai o le mea e selesele ai (secateurs, delimbers, screws, knives) e le o faʻamalosi.
  • Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona togafitia le meafaigaluega i se vaifofo vailaʻau. E mafai ona e faʻaaoga:
    • 1% vaifofo o le sulfate copper;
    • 3% fofo o le hydrogen peroxide;
    • ava malosi, ma isi.
  • O le vavaeina o lala e le tuua ai ni manoa po o se pulu. Pe a latou malogo, o le a avea i latou ma vevela o maʻi faʻaleaga.
  • Vili mata tetele e vaeluaina i ni nai togafiti.
  • O vaega uma, o le lapoa e silia ma le sefulu millimeta, e tatau ona faamamaina i se naifi ma ufiufi i se vaega o se togalaau.

Faamai ma meaola faalafua - o ituaiga autu ma metotia o le puleaina

O faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese ma faʻalavelave faʻafefe masani e masani ona ita i le fai togalaau, o le ua le amanaʻia le tausiga masani ma le puipuiga.

Puipuiga

E sili atu ona faigofie le faʻataunuʻuina o galuega faigofie i le puipuia o faʻamaʻi ma osofaiga iniseti i taimi tatau nai lo le taulimaina o latou taunuuga. O le lisi o ia galuega e laiti:

  1. Soo se pau lava, e teu lelei e le au fai togalaau le nofoaga. I lenei tulaga, e tatau ona e aoina uma lau lau, weeds, lala, ma isi. I totonu o nei otaota uma o meaola faalafua atonu e lafi mo le taumalulu, o lea e tatau ai ona susunuina. O nei lapisi e le tatau ona faʻaaogaina mo le faʻapalaina.
  2. O se itu taua o le mataituina o le tulaga o le paʻu laau. E manaʻomia ona suʻesuʻeina o ia. Afai e maua ni vaʻa, e tatau ona faʻamalolo. Mo le faia o lenei mea, ia tipi ni vavae i se paʻu ola maloloina ma (poo) fafie, togafitia ma le 1% vaifofo o le sulfate sima ma ufiufi ma se laulau o le togalaau.
  3. O le isi, faʻamaʻa le ogaoga ma lala o le skeletal i se vaifofo o le lime ma le faʻaopoopoga o le 1% satetini sulfate. Ma e mafai foi ona e faʻaaogaina ni vailaʻau faʻapitoa faapitoa mo lenei mea.Ua faia lenei mea ina ia taofia ai le manava o le paʻu, faʻapea foi ma le faʻalavelaveina o le felauaiga o meaola faalafua o iniseti.
  4. A o lei amataina le kiona, latou teliina le eleele o lata ane-totoa vavalalata loloto. I le taimi lava e tasi, o meaola faʻamaʻi o loʻo maluluina i totonu o le a faʻaputu i luga ma afaina i le amataga o le malulu.
  5. A maeʻa ona eliina, o le palapala ma palealii o laau o loʻo faʻapipiʻiina i le 3% o vaifofo o le copper sulfate poʻo le Bordeaux fluid. I le amataga o le tautotogo, o le togafitiga e toe fai. Masalo o le faʻaaogaina o se faʻafitauli 5% o le sulfate.
  6. I le amataga o le tautotogo, e fautuaina foi e togafitia le palealii ma le ogalaau ma le DNOC e puipuia uma ai faamaʻi ma meaola faalafua. O ia togafitiga e faia faʻa-tasi i le tolu tausaga, ma i tausaga e totoe, e faʻaaogaina ai Nitrafen.
  7. Ina ia taofia le tolotolo o meaola ninii iniseti i luga o pale i le amataga o le tautotogo, e tatau ona faapipiiina se fusi faataamilo i luga o le ogalaau o laau taʻitasi. Latou te faia mai se mea faʻapipiʻi, se ata vaʻavaʻai, sela, ma isi. Faʻapipiʻi se fusi ile 50-60 centimita mai le eleele.
  8. A maeʻa ona toto, e manaʻomia ona amata togafitiga faʻapitoa i fomaʻi fomaʻi e puipuia ai faʻamaʻi fatu. O le gasologa o le gaioiga e lua i le tolu vaiaso. O fualaau sili ona lelei ma sili ona tofotofoina o Chorus, Skor, Quadris, Strobi ma isi. O fualaau taʻitasi e le tatau ona faʻaaogaina sili atu ma le faatolu i le vaitau. E masani ona faʻaaogaina le silo i le vailaʻau ma e le aoga.

Maʻi ono mafai

O aʻa e tele lava aʻafiaga i faʻamaʻi faʻaleagaina. O auala o le pulea, puipuiga ma fualaau faasaina ua toetoe lava tutusa. O nei mea e masani lava o le fomaʻi o loʻo taʻua i luga.

Laulau: faʻamaʻi tele faʻamaʻi

Le faʻamaʻiMetotia o siamaFaailoga o maʻiVaega o le taua
Moniliosis (mumu o le monilial, pala o pala)I le taimi o le fuga, o pi, faatasi ai ma le pollen, ulu i totonu o meaʻai o le pathogenFugalaau, laulaau, lau paina, paʻuuli. O lenei mea e foliga mai o se vailaʻau poʻo le vevela vevela.
I le taumafanafana, o fua e afaina i le paʻulea enaena.
Afai e iloa faailoilo o le faamai, e tatau ona vave seleseleina pupuʻa aʻafia, ao taina le 20-30 centimita o laupapa ola maloloina. O fua afaina e seleseleina ma faaleagaina.
Sogus fungusE masani lava ona atiae pe a uma le osofaʻiga i le aphid pear, o le sugary lafoaʻi o se eleele e totoina ai le mutiaO se paʻu uliuli e foliga mai o le manogi e foliga mai i luga o lau ma fua.Ina ia puipuia le afu, o le a latou tauivi muamua lava i le vaega, ao latou ave aphids i luga o se laau.
ScabE mafai ona feaveaʻi spores spores e le matagiMuamua, o lanu olive-lanu e foliga mai i laulaau, ona salalau atu lea i fua. I luga o le fua, o le a amata ona afaina, ona paʻu ai lea o le paʻu, o le tino e faigata ma e le talafeagai mo meaai.O fua ma fualaau afaina ua aveesea ma faaleagaina.

Pusa Ata: Faailoga o Maʻi Maʻi

E ono oʻo mai meaʻai

O fua puipui e pei ona faamatalaina i luga e sili ona aoga i le pulea o manu. I le avea ai ma auala autu mo le gaosia o iniseti, e faʻaaogaina ai iniseti, e pei o Decis, Fufanon, Spark, Spark Bio ma isi.

Laulau: meaola faalafua matuia

Igoa o pestE faapefea ona paʻu i luga o se piFaailoga o le faatoilaloina ma le faaleagainaVaega o le taua
Pele beetlePaʻu masani o le taumalulu i le palapala o ogalaau. I le popofou o le tautotogo, pe a vevela le eleele, tafe ma feʻaʻei le pale.I le tautotogo e mafai ona e maua ni pulu samasama ma fugalaau, e 'aina e se fugalaau fuga. E faigata ona vaʻavaʻai i le vao, ona e laʻititi ma matamuli.Afai o faʻailoga o se osofaʻiga i le fugalaau fugalaau e maua i le amataga o le tautotogo, e mafai ona e faʻapipiʻiina ma le lima ia iniseti. I le taeao, pe a le vevela pea le ea, ma e le maualuga le vevela i luga aʻe o le +5 ° C, o le pipala e saofai i luga o lālā, i se vevela. I le taimi lea, ua lūlūina i luga o se ie po o se ata tifaga na folasia i lalo o le laau.
Pee mothO pata e tuʻu ai fua i totonu o le palapala o ogalaau. E tafe mai anufe mai fuamoa, e aʻe ai le ogalaau i le pale o se laau.Aʻe i totonu o fua, e fafaga ai e anufe i luga o pulupulu. E mafai ona e iloa e ala i le i ai ile luga o le fusi ole tamai pogisa lea na alu aʻe ai le anufe i totonu.Pe a oʻo le anufe i totonu o le fetus, ua tuai ona tau. E na o auala puipuia e pei ona faamatalaina i luga e lelei.
AphidsO loʻo tauaveina e pulu e fiafia e taumamafa i mea manogi matagofie o le aphid.I le avea ai o se tulafono, e mafai ona vaaia aphids i le pito i totonu o laulaau, faapea foi i luga o laau mama. A maeʻa sina taimi, ona gaugau lea o lau o loʻo aʻafia i totonu o se pu. Afai e te le feteenaʻi ma aphids, e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o le laupepa o le laau.O laupepa e afifiina le laʻau e tatau ona vavae ese ma faʻaumatia pe'ā mafai.

Faʻasologa o Ata: O meaola faalafua o le tino

Iloiloga Aʻoaʻoga

E i ai Veles i le palealii, na malulu tele ina ua mavae le taumalulu o le 2005-2006 (o lena tau malulu uma o pears i Moscow Region na mauaina), ae o lenei ua uma ona toe faʻaleleia mea uma.

AndreyV, Moscow

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6273&start=1095

O lau Velesa lau paʻu i le 2005-6. Ina ua mavae le 2010, na amata ona pau i vaega. I le 1012 na vavae ese ai o ia, pei o ia

Alina, Moscow vaega

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6273&start=1095

I le faaiuga o le 90 ma le amataga o le 2000, sa latou totoina faalua falesa. Latou te malulu. Ona tau le manava lea, pe a e manatua. E leʻi toe faia ni taumafaiga.

Lyudmila62, Moscow

//www.forumhouse.ru/threads/176785/page-133

Matou te ola i se vea Vear. I le taumafanafana talu ai, na matou maua ai le fua muamua. E mafai ona e faitau faʻamatalaga auiliili i luga o le saite na faailoa mai e Amira-12, toe foi mai i le lisi i le itu o le aū. Matou te fiafia i le laʻau - lelei, lalelei, suamalie. O loo i ai pea ia i matou le manatuaina o Yakovlev, ae ou te fiafia tele i lenei mea.

Lara, Moscow

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=2061.0

E i ai laʻu Vear Vear - 6 tausaga. O le tausaga ua tuanaʻi na faʻataʻapeʻape ai i pears. I lenei - e le o se mea tele, ae sa i ai ... O le mea lenei pe a mavae sea ituaiga o taumalulu. O lea ou te manatu o Veles e talafeagai lelei mo nofoaga e lata ai, o le taumalulu-faigata.

Campanula, Bronnitsy

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=181&start=30

I Belarus na ia aveina se -2-tausaga i le TSHA mai Susov 3 tausaga talu ai, ma Veles - 5-tausaga le tausaga talu ai i Biryulyovo. Na laliina i lalo ia te aʻu, afifi aʻa i totonu o se nusi susu ma faanatinati e totoina ... Na toto i le 1-1.5 itula ... I lena lava taumafanafana, na ia tuuina mai ai ni fualaau aina se tele. E mafai ona e fai mai e leai ni lau e mafai ona iloa. i se mea na ou maua ai se ata ... I foliga vaaia ma le tofo O veles e fetaui ma le faamatalaga.

Campanula, Bronnitsy

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=181&start=30

O veles e vave tele ona ola, e tusa ai ma le tusitala o le ituaiga Efimova. Na ou vaaia le 2-tausaga le matua ma fualaau aina i luga o le togafiti faataitai, e ui lava e 4-5 pears, ae sa i ai.

Natka-malina, Khimki

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=181&start=30

Na maua e Pear Veles le tele o tufatufaga ma le lauiloa ona o uiga tau fefaatauaiga o fua, ma le manaia lelei. O lenei ituaiga na sili ona fiafia i Muscovites ma tagata nonofo i Moscow Region. Ma e ui lava o nisi faifaatoaga latou te taʻua le le lava o le malulu, o isi iloiloga e fautuaina ai le faafeagai. Ma afai o le fai togalaau, o le na filifili e totoina le veles Veles, na te faia ni tulaga lelei mo ia - o le a le toilalo ma o le a ia maua ni seleselega lelei o fualaau suamalie ma matagofie.