Fua o le gaosiga

E le pine - fungicide - pe faapefea ona faʻaaoga

O le "Skor" fungicide o se vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e fuafua e puipuia ai fualaau 'aina ma fualaau' eseʻese, faʻapea foʻi ma fualaau faisua mai siama faʻamaʻi ma faʻaleagaina o le tele o faʻamaʻi e aafia ai nei laau totō.

"Anapogi": o se faʻamatalaga o le vailaʻau

O le fualaau faasaina "Skor" o lo oi ai le meatotino e tuuina atu ai le puipuia o puipuiga ma togafitiga lelei o laau ma, e taua tele, e mafai ona faʻaaoga i soo se vaega o la latou atinaʻe.

I le avea ai o se tasi o fomaʻi sili ona taʻutaʻua mo fualaau aina, o le fualaau faasaina "Skor" e faʻaaogaina e faʻafefe ai le paʻu (aemaise lava i apu, pears ma isi fua o le pome ma le maa), paʻu o le paʻu, laʻau laʻau, paluga ma le lanu enaena, moli, coccomycosis, moniliosis.

I le faifaatoaga faifaatoaga, o lenei fualaau e fesoasoani tele i le taulimaina o le paʻu, paʻepaʻe ma lanu enaena i kāloti, tamato ma pateta, falesa, ma paʻu manogi i kukama, pauka, zucini, ma isi.

O fualaau aina (gooseberries, currants) e masani ona pagatia i le paʻu palapala, lea e mafai ona taofiofia i lenei filogide. O le fualaau faasaina "Skor" o se tasi lea o auala aupito sili ona aoga mo le puipuia lelei o vine. Aemaise lava, o le fualaau faasaina puipuia ma togafitia ia ituaiga faʻamaʻi vine e pei o le paʻu paʻu, paʻu uliuli ma le hina, escoriosis, rubella.

I le faʻaopoopoga i nei faʻamaʻi, "faʻaaogaina foi le" Skor " ia puipuia laau mai le aʻa, lapisi otaota, fatu gaosia ma le tele o isi faafitauli.

E mafai ona faatauina le vailaʻau i se faleoloa faapitoa pe faʻatonuina i le initaneti. O loʻo faʻatau atu "Skor" i le tulaga o le faʻaosoosoina o le faʻamalosi lea o loʻo teuina i ampoules poʻo fagu.

Gaoioiga aoga ma le masini o le gaioiga

Gaoioiga aoga o fualaau faasaina "Scor" - difooconazole 250 g / l, o se vaega o le vailazoles.

E te iloa? O vailaʻau kemini a Triazole i totonu o le 'aufaʻatauavaʻavaʻaleʻaleʻa ua suia ai le tele o le benzimidazoles. O fomaʻi o le triazole i aso nei o loʻo faʻatusalia pe tusa ma le fasefulu ma le lua mea eseese e iai le tele o faʻaoga ma se tulaga tulaga ese o le gaioiga i togafitiga faʻapitoa, faʻafetai ia i latou uma o loʻo fiafia nei i le tele o pisinisi ma faʻatau sili atu nai lo isi faʻamaʻi.

O le fausaga o vailaʻau o le difenoconazole e tele ona lelei i le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaleagaina pe a faatusatusa i isi fomaʻi miti.

O le mea lea, o lenei vailaʻau e mafai ona gauai i lala uma o laau totino lea e tupu ai le gaioiga o le photosynthesis.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Scor" i luga o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi e aofia ai le taofia o le felauaiga ma, ona o lea mea, faʻavaivaia ai le faaleagaina mulimuli ane o le laau ma faʻaitiitia ai le malosi o faʻamaʻi.

Afai e te faʻaaoga saʻo le "Skor" fungicide, i le ogatasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e puipuia ai le faʻavaeina o aʻafiaga faʻamalosi o pathogens.

"Skor" o se sauniuniga mo le togafitiga o laau totino, o lona aoga e faʻaalia pe a faʻapea o lea ituaiga o taualumaga e faʻatinoina i le vave muamua o le faʻamaʻi - e le sili atu i le 2-3 aso talu ona ulufale atu le sui solaʻau i le fale.

Ole fualaau faasaina "Scor" e le aoga mo le taofiofia o le peronosporic fungi (Peronosporales), faapea foi i le tulaga o le faamai pe a uma ona faia i luga o le siama o le gasegase o le faamai i luga o le laau ua pisia.

O le salalau atu o le fungicide i totonu o vaʻa o le laau ua faia vave. I totonu o le lua itula talu ona togafitiga, o le a amata ona galue malosi le fualaau faasaina i luga o le mycelium o le gaosi pathogenic, taofia ai lona tuputupu ae ma sina mea e taofia ai le maualuga o le toto.

O le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o fatu i le taimi o togafitiga faʻasolosolo e pei ona taua i lalo: o le mea o loʻo galue malosi e ulu atu i totonu o le fatu, pasi le atigi, ma teuina i totonu o le tino seia oʻo ina amata ona tupu, pe a maeʻa ona salalau atu i mea uma lanu meamata o le laau talavou.

Ona o le vave faʻaaoga, o le aoga o le fungicide e le faalagolago i le timu ma le matagi, ae o tulaga o le vevela e afaina ai le aafiaga o le aafiaga. O le mea lea, o le mea galue malosi e sili ona aoga i le vevela o le 14-25 ° C; faatasi ai ma le tele o mea sese mai nei laina, ae maise lava pito i lalo, o le tali, faasolosolo, ua faaitiitia.

I le faaopoopo atu i le puipuiga tuusaʻo mai fatuga o pathogenic, o le faʻaaogaina o "Skora" e mafai ai foi:

  • ia faʻatupulaia le taʻavale i le tasi ma le afa taimi, o le umi o tipu, le fuainumera ma le tele o lau o laau ona o le faʻamalosia lautele o latou puipuiga;
  • faateleina le taimi o le faasaoina o le lanu lanumeamata o laau totino, ma o se taunuuga o lea mea e sili atu ona lelei ma umi le faagasologa o le gaosiga o le photosynthesis, ma, e tusa ai ma lea, faateleina ai le fua;
  • e faʻateleina ai le totoina o fatu (mo se faʻataʻitaʻiga, mo fualaau faisua - i le avefeʻau mo aso e lua), faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o latou aʻafiaga;
  • faateleina le ola ola o fatu.
I le togafitiga o laau mo faamoemoega puipuia, o le puipuiga o le fualaau faasaina "Skor" e tumau mai le vaiaso i le sefulu aso, pe afai e afaina laau toto ma o loo i ai se lamatiaga moni o le faamai, i le aso lona valu e le tatau ona e faalagolago i le faaauauina o le puipuiga i laau.

O aʻafiaga o le paʻu ma le paʻu manogi e sili ona tetee i aʻafiaga o fualaau faasaina i le taimi o le faʻavaivaia o lona faʻamalosi, o le mea lea e mafai ona mafaufauina e puipuia mai lenei faʻamaʻi naʻo le 6-7 aso talu ona togafitia ma Skor mo le puipuia ma le 4-5 aso i le i ai o le maʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, pe faapefea ona fuaina le "Skor"

O le "afaina", e pei o isi togafitiga mo le togalaau, e aoga pe afai e te mulimuli i faatonuga manino e uiga i le faagasologa ma le taimi e faaaoga ai, ma o nei tulafono e faalagolago i le faamai lea e faaaoga ai le fualaau faasaina, ma luga o ituaiga o laau e tatau ona gaosia.

Ae ui i lea, ei ai nisi o fautuaga lautele e faʻaaogaina i mataupu uma. O le mea lea, o le fofo o le fualaau faasaina "Scor" e le mafai ona saunia muamua. Fufulu le fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga aʻo le i faaaogaina.

O le tele o le filogide e manaʻomia mo le togafitia o se laau poʻo le fufulu o fatu o loʻo faʻamaʻi muamua, faʻafefiloi lelei, i se vaega toʻaitiiti (pe tusa ma le 25 tikeri) le vai, mulimuli ane, o le vaifofo o le vailaʻau e faasolosolo malie ona aumaia i le tau manaʻomia e ala i le faaopoopoina o le tele o le vai.

Ma le isi - e faʻatatau i le galuega.

O le mea lea, mo togafitiga o laau i totonu ole fale (e faʻaaogaina foi i le totoina ma le suamalieina o fatu poʻo le tipi), e tusa ma le 0.2 i le 2ml o le vailaʻau i le lita o le vai e manaʻomia. I le saunia o le fofo, e fautuaina le faʻaaogaina o se vailaau faafomai e puipuia ai le faʻamalosi. Mo le faʻaaogaina i galuega sili atu, e le mafai ona faʻamoemoeina le tui i le faʻamaonia o le falemaʻi, ae e manaʻomia pea ona e manatua o le le lava o le fualaau faasaina o le a faaitiitia lona aʻafiaga ma mafai ai ona faʻaosoosoina (vaisu), ma o le faʻalavelave e matautia mo le fale lava ia.

O laau e togafitia i se vaifofo o le 2 ml o le fualaau faasaina i le pakete vai, o le taumafaina i laau taʻitasi e mai i le 2 i le 5 lita, e fuafua i le tele.

Fualaau aina (pateta, tamato) e togafitia i se vaifofo o le 1 ml o le vailaʻau i le 1 lita o le vai, o le taumafaina o le maualuga lea o le 1 l i le laau.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e pei ona fai mai, e mafai ona fetuutuunai e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi lea e faasino i ai, aemaise lava:

  • paʻu paʻu, paʻu, laʻau lau, puʻe, coccomycosis: 2 ml ua faʻamaluluina i totonu o se pakete vai,
  • e faʻaumatia Alternaria, 3.5 ml o le sauniuniga e ave i totonu o se pakete vai, 4 ml mai le lauulu enaena;
  • Paʻepaʻe, enaena, uliuli ma isi mea e manaʻomia ai se vaifofo e sili atu ona faʻafofo ina ia togafitia (5 ml i le pakete vai).
Ole numera o togafitiga e faʻalagolago i le ituaiga aganuu ma le faʻamaʻi.

Fualaau faisua, e fai ma tulafono, e le sili atu ma le lua taimi e togafitia ai (o le tuusaunoaga o le paʻu paʻu ma alternariosis, pe afai e faʻatagaina le togavao lona tolu), fualaau aina - e le silia ma le faatolu.

I tulaga ogaoga, e fa togafitiga e mafai, ae o le numera sili lea. I soo se tulaga lava, e mafai ona faia le togafitiga mulimuli e le sili atu ma le tolu vaiaso aʻo leʻi fuʻe le fua.

E taua! O le faateleina o le numera o togafitiga, faapea foi ma le sese o le faia o fualaau faasaina e mafai ona faaosoina ai le fausia o ni aʻafiaga malosi o maʻi. O le mea lea, afai o le numera o togafitiga na tuʻuina atu i faatonuga e le iʻu i se taunuuga lelei, o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona faʻaumatia, sui i se isi pese o se vailaʻau vailaʻau eseese e eseese i le faiga o gaioiga.

Afai o le togaveveina e faia mo faamoemoega puipuia, ua lava lea e fai faalua - ao le i fuga mai (i le taimi o le fetogiina) ma pe a uma ona fuga.

O le vaeluaga o vaovao e pei o se fua faʻasolosolo e 10-12 aso, i le vaega o le maʻi - faʻaititia i le 8 aso.

O le fualaau faasaina "Scor" o, e pei ona taua, o se fomaʻi lautele, ae o loo i ai faatonuga faapitoa mo lona faaaogaina i vine. Faatasi ai ma fualaau faasaina mo vine, "Soa" e faaaoga e togafitia ai faamai eseese, ae sili ona aoga mo le tetee atu i paʻu paʻu (oidium).

O le togafitiga muamua faʻatasi ai ma fomaʻi mo vine o le a faia i le taimi lava e oʻo mai ai foliga muamua o le faʻamaʻi, pe i le faaiuga o le uluaʻi taimi o le faʻamaʻi, pe, mo faamoemoega faʻasolosolo, pe a uma ona ola vine i le 20 cm.

Lua, togafitiga o togafitiga e faʻatatau i le puipuia ma faia pe a ma le vaiaso aʻo lumanaʻi le amataina o fuālaʻau galue (i le taimi o le faʻasolosolo pepe).

O le togafitiga lona tolu e puipuia ai fua o le lumanai, e faia i le taimi lava e maeʻa ai le fuga. Afai e afaina le vine i se faʻamaʻi, o le isi togafitiga e faia i le taimi e tapuni ai fuifui vine.

Mo le togafitiga o vine mai le paʻu oona, o le fualaau faasaina "Skor" faʻaitiitia i le maualuga o le 5 ml i le pakete (10 l) o le vai.

Ina ia puipuia le fualaau mai le leiloloa o lona gaioiga, e tatau ona teuina i totonu o se potu malulu, pouliuli ma malulu. Aʻo leʻi tatalaina le afifi, o le ola ola e tolu tausaga, ae a oʻo ina lolomi le atigipusa, e tatau ona faʻaaoga seia oʻo i le iʻuga o le vaitau, aʻo tumau pea le faʻamalosia.

Fesoʻotaiga "Skora" ma isi fualaau

O fualaau faasaina "Scor" e masani ona ogatasi ma le tele o vailaau e tineia ai manu faalafua (fungicides, insecticides, acaricides) e faaaoga i faatoaga.

Ae peitai, ina ia aloese mai se aafiaga e le manaomia, o le fegalegaleaiga o mea aoga ma isi vaega tuufaatasia e sili atu ona faamanino muamua, faasino i faatonuga.

Ina ia faʻaleleia le lelei o le faʻaalia ma ia aloese mai le teteʻe, "E mafai ona faʻafefiloi le" Skor "i fomaʻi faʻatasi ma isi vailaʻau faʻaaogaina e faʻamaʻi ai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi (mo se faataitaiga, Topaz, Decis-Extra, Karate, Summi-Alpha, Falcon, etc.).

E taua! O le fualaau faasaina "Skor" e le mafai ona fefiloi ma vailaau e maua ai se tali alkaline.

O le faʻafefiloi o le fautuaga "Scor" sauniuni ma se mea faʻamalosi e faʻaleleia ai le umi o le faʻafesoʻotaʻiga ma le laau e faʻatagaina, ae le manaʻomia, talu ai o lenei vailaʻau ua lelei ona taofi i laulaau ma e leai se lagolago faaopoopo.

"Skor": o mea lelei ma le le lelei o le faʻaaogaina o le fungicide

O le fualaau faasaina "Skor" e tatau ona i ai le tele o tali lelei i le taua e faasaga i faamaʻi e pei o le paʻu, paʻu paʻu, miti, ma isi.

Aemaise lava, i le lelei o le fualaau faasaina i luga o isi faamai o mea nei:

  • mafai ona ulu i totonu o meaola lanumeamata uma;
  • galue tutoatasi mai le tulaʻi mai ma le matagi;
  • o loʻo i ai mea faaopoopo, faʻaopoopoga i togafitiga (faʻagasolo lauusiusi mo se vaitaimi umi, faʻaleleia fua, faʻaleleia le taimi e teuina ai fatu ma o latou germination);
  • mafua ai le maualalo, faʻatusatusa i isi vailaʻau, tetee i faʻamaʻi;
  • e maualalo le faʻaleagaina, e le afaina ai le siosiomaga ma e toetoe lava a le afaina i tagata;
  • e maua ai le maualuga, pe a faʻatusatusa i isi triazoles, aʻafiaga i le puipuia o fualaau aina mai faʻamaʻi matautia;
  • e mafai ona faʻaaoga i vaega uma o le atinaʻeina o laau, vagana ai mo le taimi o le seleselega;
  • faigofie e faʻaaoga.

Ae ui i lea, o le tele o fai togalaau ua latou matauina nisi o toesega o fualaau faasaina. Faatasi ai ma:

  • maualuga, pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau, faʻalautele le taumafa i se tau maualuga;
  • umi taimi faʻatali (tusa ma le 20 aso);
  • le atoatoa e tusa ai ma otaota;
  • matauina i tausaga talu ai nei, o le faateleina o le tetee atu i lona gaioiga malosi o le eletise o le paʻu oona;
  • faaitiitia le lelei i tulaga maualalo maualalo;
  • e uiga i le phytosporosis ma le lanu enaena i luga o pateta, o isi vailaʻau faʻatasi ma le mea e tasi o loʻo galue malosi, ae faʻatasi ai ma se taimi e sili atu le pisi, e sili atu ona aoga;
  • afifi le talafeagai: i le pito i lalo o le ampoule o loʻo i ai pea le tele o le mea e tatau ona lafo ese ona e le mafai ona aveesea.

E te iloa? Mo le faʻaaogaina atoa o mea o le amipoule, e mafai ona e tipiina ma le faaeteete i se naifi i itu uma ma lafo i totonu o le koneteina lea e faʻafefe ai le Scor solution - o le a fufuluina e le vai toega o le mafaufau mai le faʻamalama.

Laasaga saogalemu pe a faʻaaoga le fualaau faasaina

Ole fualaau faasaina "Skor" e le o se mea malosi malosi. E le afaina ai foliga mucous o mata, e le mu ai le paʻu, e le afaina ai le psyche.

Lapataiga faʻapitoa e faʻaaogaina le fualaau faasaina e le manaomia, ae o le totoina pea e tatau ona faia i totigilima puipuia ma se masini (respirator). Ma o le fualaau faasaina e le fofo i luga o le lauulu, e tatau foi ona e faia se pulou.

E le mafai ona faʻaopoopo galuega i le vailaʻau faʻatasi ma le 'ai ma le ulaula. Afai o le gaioiga malosi e ulu atu i le vavagana o le tautala, e tatau ona faia se fuālaʻau tutoatasi, ona faʻafesoʻotaʻi lea i se fomaʻi.

E le afaina mo manu felelei, anufe eleele, pi, moa faʻatau ma isi meaola. Ae peitai, o lenei fualaau faasaina o se mea oona tele mo iʻa, o lea e tatau ai ona e aloese mai le tuu o lona tino i vai vai, ma i totonu o le eleele malulu o faatoaga e faaaoga ma le faaeteete tele.

O le mea lautele, e mafai ona fai mai o le faʻaaogaina o le fualaau oona "Skor" e le faʻaalia pe afai tatou te mulimuli i fautuaga a le kamupanī ma faʻamalositino talafeagai.