Fiafia lanu

Matou te faamasani i vine vine

E mafai ona teuteu laʻau o fualaau 'aina i laulau taʻitasi ma le matagofie o foliga o vine ma le suamalie o le pulupulu.

Ina ia faafaigofie ona filifili po o le fea ituaiga e te manao e ola ai i lau tovine, e tatau ona e suesue i uiga autu o le tele o filifiliga ma filifili le mea e sili ona talafeagai ma lou tofo ma le tau o le itulagi.

Fua o vine "fiafia fiafia"

O fualaʻau o vine o lenei ituaiga e tele tele ma ua i ai se foliga faʻaoga. Tulaga maualuga mamafa fuifui i nisi taimi ausia le 2kg. O vao o le tino, umi, sina oval foliga. O le aano e manaia, e manaia ma suamalie, e puipuia e se paʻu paʻu vaivai. O le lanu o vine o se mea faʻapitoa, lanumeamata ma se mea auro.

E tusa ai ma lona fua, o lenei ituaiga o vine e aofia ai ituaiga eseese - mai le tasi hectare, ma le tausiga lelei, e mafai ona aoina pe tusa ma le 140 centent. O fualaau fualaau aina e tusa ma le 75%, o le fuainumera o fuifui e sosola mai le 1.6.

"Fiafia lanu" e faatatau i se tasi o ituaiga vave lava. O lona taimi matua e le silia le 120 aso.

O lana masalosalo manuia o:

  • malosi malosi;
  • matua suamalie ma suamalie o vine;
  • soifua lelei;
  • tele laʻau auro-lanumeamata;
  • maualuga fua o vine (e oʻo atu i le 85%);
  • sili atu puipuiga lelei i meaola faalafua ma faʻamaʻi;
  • o le vine e le faʻaleagaina tusa lava pe a -26 ° C le malulu;
  • o fuifui vine ua i ai se ola umi i luga o le vine (e oo i le 1.5 masina), ae o le tofo ma uiga i fafo o le vine e le suia;
  • lelei femalagaiga;
  • mamafa mamafa o bunches (tusa o le 550g).

Saunia e faʻasoa e mafai ona faʻamaonia mea nei:

  • Fua lelei o le vavaeina o vine, o lea e lelei ai le totoina i le fua o vine i luga o rootstocks malosi;
  • leaga le tetee atu i le phylloxera.

Talu ai o White Delight o se ituaiga tele, o lona totoina e sili ona lelei i totonu o le itu i matu ona o le saogalemu o le vine, o le vevela atoa mo le vaitau e tatau ona le itiiti ifo i le 2000 ° C (mo lenei faʻamatalaga, e tatau ona faʻaputu uma le mamafa o aso uma ).

E fautuaina e le uaina toto se tovine i le autumnTalu ai o lenei taimi e sili atu ona filifilia se mea totō totō lelei, ma, e le gata i lea, o le vine, lea ua manuia le totoina i le tautoulu, o le a malosi lona tuputupu ae i le tautotogo ma o le a fua mai ao leʻi oʻo i le totogo. A uma, i le taimi o le taumalulu o le a sili atu le malosi o le aʻa o le a maua ai le malosi ma o le a atiina ae.

E le mafai ona faatelevave le fuaina o vine i soo se auala i viticulture, ae afai e te totoina vao lata i le puipui o se fale, i le po, o le puipui e vevela e le la o le a maua ai le vevela i vine, ma faateleina ai le vevela o aso vevela. Aʻo le i totoina, e manaʻomia le faʻavasegaina o le palapala ile luga ole nofoaga.

Afai o le eleele e mauoa i le omea, e tatau mo le vine faia lelei alavaiafai ei ai se aofaiga tele o paʻa i totonu o le fasi fanua, e tatau ona e faʻaopopo le oneone. O le oneone oneone e tatau ona fuga lelei i le manure poʻo le faapalaga.

Ina ia maua mai le tele o laupepa mai le togavao, e tatau ona faia se avega mama i mata (tusa ma le 25 mata i luga o se vine tele vine) ma se fasi laau lelei tele e puipuia le ogalaau. O le teuteuina e tatau ona faia i luga i le 3 mata aua o le sili ona maualuga o fua o le vine o loo matauina i lalo o le vine.

O lenei ituaiga o loʻo ola lelei i luga o fausaga faʻavae ma malosi rootstocks. Faʻalagolago i le tau o le faʻatoʻaga totoina, e tatau ona faʻavasegaina le vine i le 1-2 taimi faʻatasi ai ma le oidium ma le militw products.

E uiga i vine "Talisman"

O fualaau o le ituaiga o Talisman e sinasina-lanu samasama i lanu, lapoa tele, e laititi lava le mamafa, ma o le tino o foliga. Le masani mamafa matua Fusi e 1100g. O vine o ni meaʻai, ma se suka lelei, pe a matua, maua mai le manogi o le nutmeg.

"Talisman" e faatatau i ituaiga e tele-fua mai. O le fuainumera o fualaau aina o fualaau aina i luga o laau vao e tusa ma le 85%, ma o le numera o fuifui i pu e tusa ma le 1.7. O seleni e lelei ona maua.

I le taimi o le matua - o le vaeluaga vine lea (tusa o le 130 aso).

I taua O lenei ituaiga e mafai ona mafua i le:

  • sili ona lelei o fua o vine (maualuga o le suka i le 21% ma le maualuga o le 6-8g / l);
  • tele lapopoa o vine;
  • uiga masani o le manogi o le pulp;
  • maualuga le mafai ona feaveaia;
  • maualuga fua;
  • sili ona lelei o laʻau;
  • malosi tuputupu ae o fualaau;
  • vave ulu atu i fualaau aina;
  • fualaau malolosi;
  • umi le tautau o le seleselega i luga o vao ma le faasaoina o le tofo ma foliga i fafo;
  • sili atu ona teteʻe i faʻamaʻi pei o le milipolo ma le lanu uliuli;
  • faʻaleleia le faʻamafanafana (e oʻo i le -25 ° C).

E leai se faaletonu iloga i lenei ituaiga. Ae pe a oʻo ina tupu, e manaʻomia le tuʻuina atu o le faʻasalaga i fua ma fua faʻaopoopoga faaopoopo o vao.

Pe a totoina e tatau ona siaki le eleele mo le i ai o masima masima. O vine e le lagolagoina tele na nofoaga. E sili atu le filifilia o se laufanua malamalama lelei, lelei mo le totoina o le a avea ma se malulu malu, e feagai ma saute pe saute sisifo.

E le mafai ona e totoina vine o vine i nofoaga o loʻo i ai le malulu o le ea malulu, ma le vai vavalalata. 14 aso aʻo leʻi totoina vine e manaʻomia eli se fasi fanua lelei, eleele eleʻele ua faʻafefiloi ma le lime i le vaega pe a ma le 200g i le 1 sq m m. laufanua.

O le taimi mo le totoina e mafai ona filifilia i le tautotogo ma le autumn. I le itu i saute - o le aso 15 o Me, ma i matu, o sina taimi mulimuli ane, i le faaiuga o Me - pe afai na e filifilia le tautotogo. O le totoina o le autumn o le tau e fuafua i le lata mai o le amataga o fulu muamua i totonu o le itulagi - e masani lava o le vaitaimi mai ia Setema i Novema.

O le tulaga autu e tatau ona avea ma se mafanafana lelei o le eleele ma se auala lata mai o le kiona.

O lenei vine e sili ona lauiloa aua e sili atu ona teteʻe i faʻamaʻi eseese ma meaola faalafua, faʻapea foʻi ma le malulu. E le manaʻomia ona ufiufi i le taumalulu. Talu ai o loʻo i ai le 2-3 faʻalētonu i luga o le tipu, e le mafai ona galo fua o le gafa. E tatau foi ona tuʻuina atu le palola faaopoopo i le taimi o le ulu atu i vao vao. I le faʻamautinoaina le taimi e faʻamaina ai ma fafagaina atili, e mafai ona aoina mai se fuainumera o le seleselega mai lenei ituaiga vine.

E malie foi le faitau e uiga i vine mamago

Toa eseese "Arcadia"

Eseese "Arcadia" - o se tasi o ituaiga o ituaiga e maua mai le sopoia o "Cardinal" ma "Moldova." O se taunuuga, na ia mauaina uma o latou uiga aupito sili ona lelei - o le suamalie ofoofogia, o le tetee atu i le tele o mea leaga ma maualuga maualuga.

O le vao e maualuga tele, ae o nisi taimi e maua ai foi i le ogatotonu - e faʻalagolago i le togafitiga ma le lelei o le fatuina lava ia. Faʻasoa lelei lelei, o le tele o fuifui vine e mafai ona oʻo i le 2 kilokalama.

O vine e papaʻe, lapoa, fuamoa, poʻo fatu. E oʻo atu le aʻa i le 16%, e leʻo tele, o le tofo o le "Arcadia" e matua malamalama lava, e vaivai ma e le o le ufiufi. Faʻatasi ai ma le pipi atoatoa maua ai le tofo o muscat ma o loʻo ia te ia le fiafia. Le malosi o le paʻu, e le o le vaʻaia, e puipuia lelei le pusa.

O le numera o fua o seleselega, "Arcadia" e mafai ona avea o se taʻitaʻi i isi ituaiga vine. I luga o le tasi togavao o pupu vine e tusa ma le 75%, ma o le fua o fualaau aina e 1.5.

"Arcadia" - o se ituaiga eseese (taimi o le taumafa ua na o le 120 aso).

Faamanuiaga Eseesega "Arcadia" o:

  • sili atu le mafai ona feaveaia;
  • maualuga fua;
  • aʻafiaga lelei o laupepa;
  • le televave o le tuputupu ae o vao;
  • vave fua mai;
  • maualuga le tofo ma foliga vaaia;
  • sili atu le puipuiga i le paʻu;
  • lelei le tetee atu i le malulu malulu (agai i -21 ° C);
  • sili atu le fesoʻotaʻiga ma se numera tele o faʻatau.

Pau lava le mea le lelei i le tausiga o nei vine o le tatau lea ona faʻailogaina mea leaga, pe a le o lea, o se taunuuga, e mafai ona e maua se fuainumera tele o fuifui vine i luga o vao, lea e mafua ai le oti o le vine ao taumafai e toso ese le fualaau atoa.

"Arcadia" e nofouta i le maualuga o le tausiga mo ia, o lea e tatau ai ona e faia se taumafaiga ina ia ausia ni taunuuga lelei.

O fualaau aina e lelei lava le aʻa, lea e mautinoa e faʻafaigofie ai le faʻatulagaga o togalaau. Maea lelei i luga o ituaiga uma o palapala. Ae aua le "faamanatu" le masima masima. Afai o loʻo iai le vai i le va o le fanua na filifilia mo le totoina, ona tatau ai lea i le pito i lalo o le lua o le tau fausia se alavai lelei.

I nofoaga i saute o le nofoaga sili lea e totō ai i luga o le malifa, e pei o le a malamalama lelei le vine i le susulu o le la. E mafai foi ona e toto latalata i le fale, ma o le a maua e le vao ia le vevela o loo misi mai le puipui vevela.

I le itu i saute toto i fafo "Arcadia" e mafai ona oʻo i le faaiuga o Mati. O le mea taua, o le palapala e mafanafana i le 8C, ma o le mamafa o le ea i aso uma o le 10C. I le vaeluagalemu o le taimi pito sili ona lelei e faʻaleleia ai le eleele o le ogatotonu o Aperila - o le afa muamua o Me.

I le taimi o le totogo o le autumn, e tatau ona gauai atu i tulaga faapitoa o le fesuiaiga i le itulagi. Oketopa o le taimi sili ona lelei. O laʻau i luga o le vine ua uma ona paʻu, o le eleele e le o susu, ma o loʻo i ai pea le taimi muamua aʻo muamua le kiona.

O lenei ituaiga o tagata e umia faamaumauga mo gaioiga. Ae ina ia ausia taunuʻuga e manaʻomia, e tatau ona tausisi i nisi o faʻatoʻaga faʻatoʻaga. A leai, e le mafai e le vine ona tatalia le avega, o le a tele le fua, ae le o se mea, ma o le a na ona faaumatia ai le togavao. E masani ona taatele le faʻaogaina o le seleselega. E tatau ona faia lenei mea ina ia matua tele ma gaʻo fua.

E fautuaina le fafagaina o le eleele i fua talafeagai i le tautotogo ma le autumn. E faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻatasi foʻi ma se laʻei maualuga. Faʻatasi ai ma le tele o mea e mafai ona faʻaalia e ono mafai ona maua ai vine, o lea vai faaopoopo eleele ao faagasolo lenei vaitau e manaʻomia e taofi. O le teuteuina e mafai ona faia uma i le pupuu ma le umi.

O le uta i luga o le laʻau e tasi e le tatau ona sili atu i le 8 tipu i le sikuea mita o le meaʻai taumafa vine. "Arcadia" e fetaui ma se numera tele o faʻatau.

Vai vine vine "Uluai"

O lenei vailaʻau o loʻo i ai vine vao malosi. Bunches matagofie tele, mamafa pe a ma le 600g, lelava, foliga faʻavalea. O le tele o vine o se uiga talafeagai. O vine o lanu piniki manaia poo fugalaau paʻepaʻe-paʻepaʻe, foliga faʻalanuina ma se pito i luga, puipuia e se paʻu paʻu.

O le suka i totonu o le pipi e tusa ma le 21%, ma o le maualuga o le 5-6g / l. O laau afu e foliga matagofie ma e matagofie tele i le la, e sili ona lelei le matua.

E tusa ai ma fua o fua, e mafai ona e faia se tau faʻatau. O le numera o fualaau aina i le vao e tusa ma le 75%, ma o le fua o fualaau aina e 1.7 (i lalo o tulaga lelei).

I le taimi o le matua, o le "Ulutala" e faatatau i ituaiga e masani ai (e tusa ma le 140 aso).

Le tele o mea faitino faamanuiaga O lenei ituaiga o:

  • foliga teuteu o laau afu ma fuga;
  • ola lelei o le tipu;
  • lelei le tetee atu i faamaʻi e pei o le milipolo, oidium ma le hina hina, e faapalepale i le phylloxera.

I faʻasoa Uluaʻi ituaiga e aofia ai:

  • fuataga o le malulu;
  • se fuainumera tele naua o se fualaau manamea, lea e leai se taimi e matua ai;
  • i lalo o tulaga leaga fesuisuiai, i le taimi o le fuga o vine, e tele le tele o vao vao, lea e faaitiitia ai foi le tuuina atu o le fusi;
  • sina pipi suamalie;
  • maualalo le mafai ona feaveaia ona o le vaivai o le faapipiiina o vine i le au o le paipu.

O le fua o le aʻafiaga e maualuga, o lea e manaʻomia ai e le togavao se tausiga lelei pe a uma ona toto. A faʻatau se fatuga, faʻalogo i le matua o ona aʻa.

Pe a filifilia le taimi o le tulaueleele, e tatau ona amanaʻia le tau o le itulagi ma le lelei o le fanua. Afai e totoina mulimuli ane nai lo le taimi ua fautuaina, o le a tuputupu aʻe le toto ma le paʻu i tua i le tuputupu ae.

E tatau foi ona maitauina o le totoina i se eleele malulu e mafai ona oo atu ai i le oti o vine. Faʻavae muamua e mafai ona toto i le tautotogo - mai le aso 15 o Mati 15 i le aso 15 o Me, faapea foi i le taimi o le tautoulu - mai le amataga o Setema e oo i le amataga o Novema.

O le teuteuina o le vine e tatau ona faia i luga o le 8-12 mata, aʻo aveeseina ai isi laʻau laiti. O le uta i luga o le vao e le tatau ona silia ma le 60 mata. O le "uluai" e manaʻomia le tausiga tigaina. E faʻaleleia atili i luga o faʻamalosiaga faʻavae ma se laasaga o faʻamaumauga o fafie anamua.

Isi ituaiga laulau - "Moldova"

O vine o Moldova vine lanu enaena lanu uliuli ma se fugalaau, oval foliga, puipuia e le mafiafia, paʻu mafiafia. O fuifui o fua (o le tele e oʻo atu i le 1 kilokalama), faʻasolosolo, o nisi taimi e foliga mai e foliga mai, e le eseese i le tulaga faʻapitoa.

O le aano o se mea suamalie, o aano o manu ma e manaia, e i ai sona tofo faigofie. Fugalaau fugalaau. I lalo ifo o laulaau, e mafai ona mataʻituina ai le alofa.

O le gaosiga e maualuga tele. Faʻatasi ai ma vaʻalele lelei ma le tausiga e mafai ona aoina 150-200t / ha.

"Moldova" o se tuai po o le vaeluaga o vine vine. E mafai ona e seleseleina mai vine i le aso 20 o Setema, e faalagolago i le tau i le itulagi. I totonu o le itu i matu o loʻo i ai se avanoa e le seleseleina le seleselega e oʻo i le iuga.

Faʻapitoa:

  • vave ulu atu i fualaau aina atoatoa;
  • lelei faʻamaʻi i faʻamaʻi pipisi, o le toʻatele oi latou e le manaʻomia togafitiga, sei vagana ai le oumini;
  • malosi atoatoa i le phylloxera, lea e mafai ai ona totō i nofoaga ua pisia e lenei meaola;
  • o loʻo i ai faʻamaoniga lelei mo le mafai ona feaveaia, tausia lelei;
  • o le vine e tetee atu i le kiona e oʻo atu ile -22 ° C;
  • uumi ona pipiʻi i luga o vao.

Faʻafitauli O lenei ituaiga e tele naua. Ae, faatasi ai ma se tulaga lelei o le malamalama o le tagata faʻatau, o le tele lava o ia mea e mafai ona alofia. O lea:

  • nofouta ile chlorosis calcareous;
  • leaga le tetee i fomopsis;
  • faatasi ai ma le taua tele o le vevela, o le lelei o le gafatiaina ma le teuina e faʻaleagaina sina mea itiiti.

Pe a makaina le tovine, e tatau ona maitauina o se vine malosi lenei, e leai faʻafeiloaʻi se vaʻa mafiafia. E tusa ai ma lea, mo fatuga taitasi e manaʻomia ai se vaega tele mo se faʻataʻitaʻiga atoa, a le o lea o le a laʻitiiti ma vavae fuifui, lea o le a aʻafia ai le lelei o le seleselega.

E le leaga le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga masani ma le tuʻuina atu o ni lala fou, ae, o le laufanua sili ona lelei e faʻapipiʻiina. O lenei ituaiga o vine e fiafia i le mafanafana, lelei-mama ma meaʻai i le itu paleni.

Talu ai o le lelei o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia tonu pe a totoina i totonu o laufanua mafanafana i luga o le eleele vevela, e mafai ona toto i le tautotogo mai le faaiuga o Mati, ma i le tautoulu mai ia Setema i le amataga o Novema.

O lenei ituaiga vine e le mafai ona faʻafefeina le mamafa o le vine ma le fua o le vine, poʻo le tosoina. O le mea lea e manaʻomia ai ma le faaeteete ma fausiaina o vao.