Fua o le gaosiga

Maea le matagofie o le potu i le geranium: aisea ua tupu ai lenei mea ma o le a le mea e fai i le fugalaau ua ola?

Geranium - fualaau 'aina vine ma se fugalaau matagofie ma le tele. Ae e oo lava foi i lenei matagofie le matagofie i le tausiga atonu o le a faafuasei ona mou.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻamaonia le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i le taimi ma tago i laasaga tatau e toe faʻaleleia ai le aganuʻu.

I lenei tusiga o le a tatou talanoaina auiliili pe aisea e ono tulai mai ai lenei faafitauli. Ma o le a matou faʻaalia foi ia te oe pe faapefea ona faasaʻo le tulaga ma aloese mai le oti o se fugalaau.

Tulaga tuputupu ae

O le matagofie o le totonugalemu o le matagofie e fiafia tele i le tele o le malamalama, o lea mo le tuputupu ae tuputupu ae ma le totoina e tatau ona tuu i totonu o nofoaga malamalama. I aso vevela vevela, aua nei galo e teu le fugalaau mai ave saʻo e aloese mai le la. I le taumalulu, faʻaaoga le moli faʻaopoopo.

E taua! O le vevela mafanafana o se mea e tatau ona tupu mo le tuputupu aʻe o geranium. I le taumafanafana - 22-27 tikeri, i le taumalulu - 12-16 tikeri.

Faʻasala le potu i taimi uma aʻo aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Le tele O se mea taua i le tausiga o se vaomatua o fua masani e masani ona tele ma faʻateleina le suāsusu. Ae masani lava, i uluai faailoga muamua o le eleele vevela, e tatau ona vai le vai i le vaitau o le taumafanafana.

Aisea e mamae ai le laau?

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga mafuaaga e mafai ai ona amata le ita o le geranium.

Le lava le malamalama

Faatasi ai ma le leai o se moli, e toso ese le ala, ma o laasaga pito i lalo e amata ona liu samasama ma mamago. O se taunuuga, o le potu fiafia e itiiti ma seasea lava. I lenei tulaga, e tatau ona faʻalatalata le ulo i le malamalama pe faʻaopopo faʻamalamalamaga faaopoopo i le moli. E leai se mea e tatau ona paʻi i lau, a leai o le a na o se pusa e leai se mea.

I le geranium na amata ona tuputupu ae i le lautele, e mafai ona e togi i luga o lona ulu. Afai e le mafai ona toe faʻaleleia le laau i le taimi, ona pau lea o le filifiliga e totoe o le tipiina o tipi ma le aʻafia.

Sunburn

Afai e te maitauina e amata ona valivali samasama, ona liliu ai lea ma paepae, ona fuga lea o le fugalaau. E tele le malamalama o Geranium, ae o le susulu o le la e sili ona matautia mo ia.

I le vevela o le vevela ia mautinoa ia malulu se fugalaau pupuni po o pepa paʻepaʻe, pe aveese le ipu mai le faamalama sill i le kapoti lata ane.

Televave o le susu i totonu o le fagu

I le tulaga o le sili atu o le susu susu e amata ona liu samasama i tumutumu o laau mamago, avea ma matagi ma vai. O se taunuuga, afai e te le faia fua, o le aʻa o le a pala, ma o le a mamae laulaau.

Faʻalogo lelei! Aua neʻi faatagaina vai inu i totonu o le fugalaau!

E le tatau ona poloka poloka o vaʻa. Mo le puipuia, e mafai ona e faʻapipiʻi le laau i totonu o se isi ipu. E manaʻomia foi le faʻaleleia lelei o aganuʻu i le vaomatua. A o le isi mea e faʻamafa ai le eleele atoa e tatau ona mago - e le na o le pito i luga. E mafai ona e siaki le palapala mo le malogo ma se laau laupapa faigofie.

Le lava le vai

Geranium e fiafia i le faʻaleleia masani. O faailoga autu e le lava le vai o se samasama lanu samasama-lanu enaena ma le gaioiga i luga o le laau atoa.

Vai le fugalaau i le taimi lava lea, pei o le eleele i totonu o le ulo ua maeʻa maeʻa.

Laititi maualalo le vevela

A oʻo ina amata ona goto le tamaitai talavou, o le a mumu le lanu mumu i ona laʻau, ona liua samasama ma faʻapala.

Maitau tulaga o le vevela. Ae maise lava i le taumalulu. Taofi le laau mai faʻasalalau ma faʻataʻitaʻiga. Po o, ia ufiufi maa ma se palanikeke mafiafia, se solo, faʻasaoina lau fagafao mai le ea. O pupu ma lau o le fugalaau e le tatau ona paʻi i le tioata.

Fungal maʻi

Laʻau samasama e tupu i luga o le laʻau atoa - o se faailoga o se maʻi faʻaleaga. O lau laulaau e mamae ile taimi, ma o le anufe e afaina ai le fugalaau atoa. E tatau ona amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai. Lafoina ma fomai talafeagai.

O geranium laʻitiiti e mafai ona tuʻuina atoa i le fofo faʻamalolo. Totoina ma le totoa e tagata matutua.

Afai ua afaina le anufe i le au, o le a le fesoasoani le au fomai. E tatau ona lafoaia le laau ma le palapala, ma e tatau ona pisipisia le ipu i se vaifofo o le paluga oona poo vai inu.

Pests

E mafai e pala ona faʻaleagaina soʻo se vaega o le aganuʻu. I luga o lau o le a foliga mai o togitogi samasama laiti. I luga o laʻau e mafai ona maua ni pusa paʻu ma se fasi pepa. O malo e leʻi valaʻauina e mafai ona iloa mata. O meaʻai e suʻe uma meaʻai ma le malosi mai fugalaau, ma e masani ona maua siama ma gaʻo o fualaau pathogenic.

  1. Fufuluina laulaʻau e mafai ona avea ma vaifofo o le fale poʻo le fasimoli.
  2. E mafai ona e togafitia le fale ma soʻo se iniseti o mea faʻalavelave.

Mo le puipuiga, e fautuaina togafitiga pe a mavae sina taimi e toe fai.

Mama

E taua! Afai e laiti le ulo mo le geranium, ona amata lea ona lanu lanu samasama mai lava i pito. Ona latou faamago ai lea, ma tuua ai na o se ogalaau e leai se pusa. I lenei tulaga, o le fugalaau e le mafai ona faatali.

Tropical culture e lava lea e toe totoina ai i le tai 3-4 tausaga. Ae a vave ona tupu le fugalaau, e manaʻomia se fale tele. I lenei tulaga, faʻafeiloaʻi le potu matagofie i se potopoto laʻititi - aua le faʻasolo atu i le tele. A leai, o le a le mafai ona e vaʻaia mo le isi lua tausaga. Nai lo le laʻau ma le pulumu o le a fausia ai aʻa.

A maeʻa le gafa, e le manaʻomia le fafagaina o le geranium mo le tolu masina.

O le a le mea e fai ina ia le uma ai le fugalaau?

O le aloese mai le faʻamaina o se peti vevela e faigofie - ua lava le mulimuli i tulafono faavae o tausiga. Tropical o le fugalaau e fiafia i moli lelei, ea fou ma masani ona susu.

  • I le vevela taimi, aloese mai ave saʻo, plant pritenyaya.
  • Aua nei galo e uiga i le faʻaleleia ma le faʻafefe.
  • Mataʻituina le maualuga o le vevela.
  • Vaʻaia le fugalaau i taimi taʻitasi mo le faʻaalia o vailaʻau eseese.

E mafai ona maeʻa lau launiu mo mafuaaga eseese. Faʻamataʻi le faafitauli i le taimi, tago i fua talafeagai, ona faʻafiafia ai lea o le matagofie o le vevela i le tele o lau susulu.