Pepa o meaʻai

Faʻafefea ma le mea e inu ai, ona lelei ma faʻaleagaina

E talitonuina o mea inu inu meli na avea ma tuaa o meainu malolosi uma. Ua leva ona faaaogaina e tagata Aikupito anamua, Roma, Eleni, Vikings, ma Maya le meli e saunia ai se vaiinu malosi ma le malie o le ava. Na masani lelei Mead i tagata o Rusia Anamua, ae na faasolosolo lava ona teena lona lauiloa ona o le salalau o le uaina ma vodka. Ma i se mea le aoga, aua e faaopoopo atu i le manaia lelei, e tele naua mea e faʻamalolo ai. O aso nei tatou te aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona kuka ma inu meaʻai ma aoga.

Faʻamatalaga ma le faʻamatalaga

Medovukha o se vai masani masani o le meli ma se fale maualalo, lea na faia e ala ile faanatura masani o le meli pipi. O le tuufaatasiga e aofia ai vai, meli ma le fefete, ma e faalagolago i le fua e mafai ona faaopoopo i ai fua ma fualaau, otaota, mea manogi, ava malosi. O le mea masani, o le olo e eseese mai i le 9 i le 14 tikeri ma e faalagolago i le aofaiga muamua o le meli, le umi o le faʻaalia, le vevela o le afu, mea faʻaopoopo. O le mea e malie ai, e tusa ai ma fua anamua, lea e le aofia ai le faʻaaogaina o le fefete ma mea faʻapipiʻi, o le 'olo e le sili atu i le 5-6%, ae o ona po nei o se mea faigata.

E te iloa? O malo uma ma aganuu e inu ai le ava, manatu ia te ia o se meainu o atua, lea e maua ai le tino ola pea, o le poto sili ona maualuga, le mafai ona tautala ma le togafiti faataulaitu o le upu.

O suamalie meli ma le meli ua salalau talu mai taimi o Rusia Anamua. I lena taimi, e leai se aso malolo na maeʻa e aunoa ma se suamalie suamalie ma le ata. E mafai i le masina muamua talu ona maeʻaeʻa le faʻaigoa o le meli, e mafua tonu ona o le tausamaʻaga na tuʻuina atu ai i le ulugalii fou se kulimi atoa o le meli. Peitai, mai le 15th i le 17 seneturi, na amata ona vevesi le vodka ma le uaina i fafo. O le mea inu tuai na toe ola mai i le faaiuga o le 19 seneturi ma maua ai nei uiga. I le popofou o le pulega a Soviet, na amata ona latou saunia le fala mai le "mumu" le meli.

O le aso nei ua manatu o le suamalie a le atunuu o Rusia, ma o nofoaga aupito lauiloa o lona gaosiga o Suzdal ma Nizhny Novgorod.

Mafaufau i nisi auiliiliga uma o auiliiliga o le faia o meaʻai i le fale, ma aemaise ile vodka.

Le tofo o le mead

Moli suamalie e mafai ona ese lanu e faalagolago i le lanu ma le ituaiga o meli, metotia o sauniuniga ma isi vaega (faatusa, vine). O lenei mea e masani lava o se vai manino ma sina lanu samasama laitiiti po o le moli. O i latou e iloa e uiga i mea e uiga ia te aʻu e ala i tali e mafai ona talitonu sese o le mead e foliga mai o se suamalie suamalie, e le oona. O le mea moni, o le ava masani o le suavai, e mafai ona sasaa fua, ma o le tofo e sili atu pei o le uaina. O le maualuga o le suamalie e eseese i fuataga eseese: o le moa e mafai ona pei o se vaigogo, suamalie poo le suamalie.

O fualaʻau, otaota ma mea manogi e faʻapupula atili ai le faamamafa i le tofo mulimuli. O le manogi o le vai inu e faʻalagolago i mea aoga, e pei o vine, fualaau aina ma mea manogi e mafai ona tuʻuina atu ai le vai i se mea matagofie ma le tart.

Siaki ituaiga ituaiga o meli e pei o le kateni, buckwheat, acacia, acacia, paukini, tilo, phacelia, linden, rapeseed, honey honey and honey from sprouts.

Eseesega

E tele ituaiga o vaiinu, o le autu o nei:

  1. Loto (kuka). Faia i le auala o le faʻamalosi, o le meli ua faʻamaʻiina e ala i le kuka.
  2. Faatulagaina O lenei ituaiga meainu o le matua. O le mea lea, o le fefete e leʻi auai i le faiga o le faʻamalosi, ma le kuka e leʻi faʻaaogaina mo le faʻamalositino. Na amataina faʻataʻitaʻiga o le faʻamalolo i le fesoasoani a falaoa pipi, meaʻai, po o le moa. Ae ui i lea, o le metotia e taugata ma faʻaaoga taimi, o lea e leʻi faʻaaogaina mo se taimi umi.
  3. Faʻamataʻu. Ua faaopoopo le Hop i le vai e faatele ai le faiga o le faʻamalosi.
  4. Le o le ava malosi. E leai se malosi i totonu o le vaiinu.
  5. Vaʻai. I le tuufaatasiga o loo i ai le tele o vaega faaopoopo: fualaau, sua, mea manogi, otaota, ma isi.

E ese mai i le le ava malosi, o le malosi e ese mai le malamalama ma malosi (e oo i le 14% ma sili atu i le 14%), faapea foi ma le malosi (pe a faaopoopo le ava). I le faʻaopoopoga, e iloga i le maualuga o le faʻalauiloaina, i le faaopoopoina o le suka i le oloa mulimuli.

E te iloa? E tusa ai ma le tekonolosi tuai e leai ni meaʻai, e tatau ona faʻamalosia le inu o le meli mo le tele o tausaga i fagu paʻu o loʻo tuʻuina i totonu o vanu ma faleoloa poʻo tanumia i le eleele.

Faʻavae ma aoga aoga

O lenei vaiinu e le o ni meaʻai - ae ui i lea, e taua le malamalama o le aofaiga atoa o le a faʻalagolago i le tuufaatasiga. O avega e:

  • caloric content - 60-70 kcal;
  • carbohydrates - 7.6 g;
  • proteins - 0.06 g;
  • suka - 6.7 g
E le gata i lea, o le vai e tele i vitamini (C, E, A, PP, vaega B), micro-ma macro-elemene (potassium, sodium, phosphorus, chlorine, magnesium, copper).

O le meli, o le mea autu, o loʻo i ai le bactericidal, immunomodulatory, aʻafiaga-inflammatory effects. I fua o le tino, e masani ona faʻaaogaina se meainu malosi mo ia faʻamaʻi:

  • i le amataga o se malulu, ma faʻamaʻi o le nasopharynx;
  • ma le tale ma le bronchitis;
  • e leai se vaitamini;
  • ia puipuia le tino mai faʻamaʻi pipisi ma viral;
  • faʻatasi ai ma puipuiga faʻaitiitia;
  • ma le faʻafefe.

Mo le puipuia ma le togafitiga o malulu na faʻaaogaina foi: verbena, anemone, nutmeg, matagofie, linden, fugani ma togafiti togafiti.

O nisi taimi faatasi ai ma le faʻatagaga a se fomaʻi, e mafai ona faʻaaoga le mead mo togafitiga faafomaʻi i faʻamaʻi o le fatu ma toto, vaʻavaʻa, faʻafitauli o le tino, ma faafitauli i le faʻapalaina. O le mea lautele, o le inu ei ai lona malosi, malosi e faʻaolaina ai, o se aafiaga lelei i luga o le tino. I aso ua mavae, sa masani ona inu le ava meli aʻo leʻi amataina le taumafataga e amata ai le faʻaogaina o meaʻai.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i ia oloa o le paluga e pei o le meli, solo, pollen, propolis, zabrus, perga, drone susu, submor bee, bee propolis, homogenate, jelly royal ma ven ven.

Contraindications ma le afaina

O malosi faʻasolega i le inuina o mea inu ava malosi:

  • afaina i le meli;
  • maʻitaga;
  • tausaga o tamaiti;
  • maʻisuka malosi.
E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le mafai ona faʻaaoga i le tulaga o faʻamaʻi ate. I le maʻisuka, e le fautuaina e inu se vai inu ona o le mea moni e masani lava ona gaosia e le au gaosi le suka i le tuufaatasiga. E tatau ona manatua o lenei mea inu ava malosi, e ui lava i le maualalo o le pasene o le malosi, o le mea lea, i le tele o le faʻaaogaina, e mafai ona tupu mai le ava malosi. Afai e te fiafia tele i mea uma, o mea aoga uma e mafai ona afaina ai le tino.

E taua! Afai e te fuafua e suʻe fua mo togafitiga faafomaʻi, ia mautinoa ia maua fautuaga mai lau fomaʻi e uiga i le fua ma le umi o le faʻaaogaina!

Fautuaga mo le faaaogaina

I aso tuai, o le faʻaaogaina o le mead na tupu i se aso tele ma o se sauniga atoa. O le suamalie meli sa tautua i le amataga o le taumafataga (o le aperitif), 'ai ma ni mea suamalie ma suamalie. I le aluga o taimi, ua suia le aganuu o le inu, ae o nisi tulafono e tumau pea i le taimi nei:

  1. E tatau ona inu mai tioata, tamai masi poʻo tioata.
  2. I le taumafanafana, e tatau ona faʻaliliu le vai i le 5 ° C, i le taumalulu - ia mafanafana.
  3. E le mafai ona lūlūina le gafatia, a faʻapea e vave ona fausiaina le afu.
  4. Afai e sili atu i le 14% le 'olo, e le mafai ona e inu i le sili atu i le 500 ml mo le tasi aiga.
  5. E sili atu le inu ava ao leʻi 'ai meaʻai.
  6. E tatau ona 'ai i sina sipuni ia fiafia atoatoa i le tofo.

Faʻafefea ma le mea e 'aʻai ai

E ui o le mead o se vai inu vaivai lea e le "pa" i le ulu ma e le mafua ai se afaina, e sili atu le maua o se meaʻai. Talu mai aso anamua, na faia lenei mea e ni ituaiga o oloa.

  1. O le mea e sili ona lauiloa, sao ma autu o le susunuina o fua ma fua. O le mea lea, na vave lava ona filifili e maua se meaʻai i le apu, pikalo, tilo.
  2. I le isi, ia mautinoa e taumafai e 'aina fualaʻau - kapisi, fualaʻau aʻa, tamato ma kukama.
  3. O meaai suamalie sa lauiloa foi - fualaau aina, vine, paluga falaoamata, oatema ma le geri tile, lea na fetaui lelei ma le suamalie ma le manaia o le inu.

O laumei, cranberries, apu, lemoni, ma le silo ua taʻua foi o se meaai lelei i lalo o le vao.

I aso nei, o lenei lisi o ipu e mafai ona faaopoopo i mea nei: aano o manufasi (ham, puaa, sipisi sausage), fualaau faisua ma pulou, suamalie suamalie, fualaau mama ma nati.

E faʻafefea ona kuka le meadā e le o le ava malosi

Saunia se meaʻai anamua, manogi ma maloloina i le fale o le ai lalo o le malosi o tagata uma. E pei ona uma ona e malamalama i ai, e tele ni meaʻai o lau, ae o le a matou avatu se fua masani masani ma mea manogi.

E taua! Faʻavasegaina e le fautuaina e 'ai le iʻa ma iʻa.

Meaʻai

Mo le kuka o le a manaʻomia vaega nei:

  • meli - 300 g;
  • vai - 2 l;
  • lefete - 1 tsp;
  • moli hop - 2-3 pcs.
  • mea manogi (cinnamon, nutmeg) - i luga o se pine.

Phased cooking

Le isi, e manaʻomia ona e faia laasaga faigofie:

  1. I totonu o se meaʻai, faʻafeiloaʻi le tele o le vai ua faʻalauiloaina, faaopoopo le meli i le vevela, faʻaauau pea le faʻafefiloi.
  2. A maeʻa le 5 minute o le vai inu ma le meli, faʻaopoopo mea manogi ma salu.
  3. Aveese le fagu mai le vevela, ufiufi ma malulu i le 50 ° C.
  4. Vae le fefete i totonu o se atigipusa i vai, faaopoopo i le apa. Tuu i se nofoaga mafanafana ma se vevela tumau o le 25 ° C.
  5. O le fausiaina o fulufula i luga o le eleele o le a taʻu mai ai ua amata le faʻamalosi. O le faʻafefiloi e tatau ona sasaa i totonu o se fagu e iai se faʻamau vai (e fai ma filifiliga, i ipu tioata e ufiufi i se totini faʻataʻitaʻi ma lua).
  6. E mafai ona e malamalama o le faʻamafanafanaga ua maeʻa, e ala i le faʻaloloa o totigilima (i le vaitaimi o le faʻamafanafanaga, ua faʻafefete le totigilima), pe o le fesoasoani o se faʻatalataʻiga e oʻo mai i le tatalaina o le mafai - pe a le mu le tele o le afi, ua maeʻa.
  7. Medovukha e tatau ona filifili, aloese mai le pauu i totonu o le vai o le pito i lalo mai le pito i lalo ole mafai.
  8. E le gata i lea, e mafai ona sasaa le vai i totonu o se pusa tumau ma tuu mo le fausiaina i se nofoaga malulu.
E mafai ona e faʻaumatia pe a maeʻa le 5 aso, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaosooso atu.

Vitio: auala e fai ai meaʻai i le fale

E pei ona mafai ona vaaia, o le moa ua matua le iloa lona fialoa. E ui lava i le ava malosi, o lenei inu e faigofie lava ona talia e le tino, ma ua faʻaaogaina foʻi e faʻamalolo ai nisi faʻamaʻi. O le mea autu - pe a faʻaaoga e tausisia ai le fua ma le meaai saʻo. Ma o le faigofie o sauniuniga ma le tele o ituaiga o fua o kulupu o se faʻamalosi lelei lea e taumafai ai e faʻataunuʻu oe.