Faatoaga

O le vine vine Georgian muamua o le "Saperavi"

E uiga i ituaiga Saperavi E mafai ona ou fai atu ma le saogalemu o le vine lea ua sili ona leva ona lauiloa i le asō.

E matua talisapaia lo latou atunuu, i Georgia, o se ituaiga sili ona lelei mo le gaosiga o le uaina.

E i ai sona foliga manaia ma se mea manaia.

O le a le ituaiga vine?

Saperavi - Se vine vine lelei matagofie. Sili mo le faia mūmū mūmū ma vine malosi, ae o le matua lava e mafai ona faʻaaogaina le fou.

O le tofo ma le lelei o le uaina e maua saʻo lava e faalagolago i le nofoaga o le totoina o vine.

Saperavi - E masani lava o se itu i saute, e le o faʻamoemoe mo le vaeluagalemu. E sili i se eleele susu, ae le o le lauʻeleʻele, faatasi ai ma le maualalo o le masima ma le lime. E tupu lelei naʻo le vevela mafanafana.

I totonu o le uaina vine, Rkatsiteli, Merlot ma Tempranillo e lauiloa foi.

Eseesega faʻamatalaga

Saperavi o se ituaiga umi tele. O laulaau lapoa, lapotopoto, moli lanumeamata, falemaʻi.

O le fua o le vine e lelei toetoe lava atoa lona umi. Fugalaau fugalaau, e le manaʻomia se palota faʻapitoa.

Cardinal, Aladdin ma Lily o le Vanu e iloga i ni fugalaau e faaluaina.

O le fuifui e laʻititi, faʻanoanoa, oona, ae e foliga mai e leai se uiga, mamafa e oo atu i le 90-110 g.

I luga o se tasi pu, e mafai ona e alu e tusa ma le 5-7 bunchesona maua ai lea o le malosi o le laau e faʻatoʻateleina ai i latou.

O vine e laititi-lapopoa, uliuli lanumoana, faataamilomilo, ma sina fuga o le paxy, e tusa ma le 4-6 gramu, e faigofie i le pea. I potu taitasi, 2-3 ogalaau tetele.

O le aano e matua suamalie, faʻafefe, ma maualuga maualuga le suka ma le mafiafia uliuli o le vai. O le paʻu e manifinifi, ae e le malie.

O le maualuga maualuga o le suka o loʻo faʻaalia foi e Delight White, King Ruby ma Kishmish 342.

Ata

Ata o vine "Saperavi" i lalo:





Faʻasologa o talaʻaga

Saperavi vine - o se Farani anamua lea ituaiga tagata eseese filifiliga.

O le taimi o le aliali mai e le o mautinoa.

O lenei ituaiga e tele igoa: Didi Saperavi, Dyer, Saperavi Kakhet. Ua lafoina i Georgia, Moldova, Iukureini, Azerbaijan ma le itu i saute o Rusia. Talu ai nei na amata ona ola i Uzbekistan, nisi o Europa ma Amerika.

Faatasi ai ma lona auai, o se aofaiga tele o ituaiga vine eseese fou, mo se faataitaiga, Saperavi NorthFuafuaina mo le tuputupu ae i le vaʻaia ma le malulu.

Uiga

Saperavi e afua mai i ituaiga eseese. Mai le aliali mai o le mama e fufulu vine pe a ma le 140-160 aso. Faʻailoa i le maualuga o le gaosiga ma le mamafa o le taumalulu. Tausia gutu e le itiiti ifo nai lo le 20C.

O le mata o le manulele, Manicure Finger and Regent ua iʻu foi i le taimi o le taumafa.

I le itu i saute o le faatupulaia o le eria, o le sili atu lea o le seleselega E tupu lelei i luga o le malamalama, eleele e leʻi faʻamamaina, ma lelei lelei ma faʻainu vai masani. O vine saperavi e mafai ona tumau i luga o le vine mo se taimi umi e aunoa ma le aveesea o lona tofo.

O le uaina mai lenei ituaiga e foliga mai e faʻaleleia i tausaga. O le uaina o le uaina e leai sona manaia, ae a maeʻa le 4-10 tausaga o le matua o le a suia tele lava.

I le tausiga a Saperavi undemanding. Pe a teuteuina, 40-50 mata e tatau ona tuʻu i le vao pe 9-10 mata i le pu. O le gasegase sili e mafai ona maua mai na o se matua, 10-15-tausaga le matua.

Faatasi ai ma ituaiga mea eseese e mafai ona iloagofie Aleshenkin dar, Delight Muscat ma Giovanni.

O le ituaiga Saperavi e le maluelue i nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma e masani ona osofaia e meaola faalafua.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele o taimi e mafatia ai Saperavi mai le paʻu, o le oumaum ma le gray rot. E le faigofie ona osofaʻia e se tagata fai pepa. Le tele meaola matautia mo Saperavi - aʻa ma laʻau phylloxera.

O le ituaiga e matua faigofie lava ona tupu, i le noatia ma le puipuia i fua puipui.

Mildew o se gaʻo matautia.faʻaalia i luga o laulaau ma lapisi i foliga o lanu samasama samasama. O le faʻatautaia ma se faʻamaʻi faʻamaʻi muamua ua le faigofie.

E sili atu le puipuia o le mea e tupu e ala i le veleina ma le pulupuluina o paluga o Bordeaux ao lei amataina, pe a uma ona tupu, ma ao faagasolo le fua o vine. Faʻasalaga lelei, e mafai ona aloese lenei faʻamaʻi le lelei.

Oidium e afaina ai laulaau, fugalaau ma vine, ma o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o lanu enaena uliuli ma se manogi manogi manogi. O le mea e le tatau ai ona tuʻuina le laau i faʻamaʻi, e tatau ona mautinoa le lelei o le faʻaleleia o le togavao ma togafitia i taimi uma i se vaifofo o le sulfur colloidal.

O le pulumuina e faia i le itiiti ifo ma le fa taimi i le tausaga.

Afai e te le tausisia le puipuiga, e mafai ona e le gata o le seleselega, ae faapena foi le tovine atoa.

Grey pala e masani lava ona i ai vevela o le tau ma le maualuga o le timuga, ma mafua ai le tele o le faaleagaina o le seleselega. E afaina uma laʻau ma vine.

Uluaʻi faailoga o le faʻamaʻi - foliga mai o le pefu paʻepaʻe. O le faʻaolataga mai lenei sasa o le a masani togafitiga o le togavao ma se vaifofo o le iodide paluga poo le susu. E le tatau ona e masani ona fai meaʻai i le suka, e le mafai ona e faʻatagaina le vao ma le suavai.

Aua e te faatalale i le puipuia o nei faamai masani e pei o anthracnose, bacteriosis, chlorosis ma le rubella.

Mo Saperavi, o le mea sili ona matautia o manu o le phylloxera. Phylloxera aʻa e afaina ai aʻa o laau toto. Faʻaaoga lelei auala e tagofia ai.

Na pau le filifiliga e puipuia ai le oti o le tovine atoa o le faʻaleagaina lea o vao faʻamaina ma faʻamaʻaloga mo le tulaueleele mo le 3-4 tausaga.

Lepela phylloxera e le afaina, ae mafai ona e tauina. O faailoga muamua o le phylloxera e aliali mai: o le fatuina o le uiga o le fulafula i lalo ifo o le laulaau ma le i ai o se numera laʻitiiti.

I lenei tulaga, o le aveeseina vave o laulaʻaga ua faaleagaina ma togafitiga ma fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani.

Saperavi North

Northern Saperavi - Vasega Faʻatau Fua Faʻatau, lea na foliga mai o se taunuuga o le laasia o vine vine Saperavi ma North. O le mea e tupu mai ai e iai mea taua.

O lenei ituaiga talavou laʻitiiti e mauaina i le 1947 Tusia Rusia Ya. I. Potapenko, E. Ma Zakharova ma I. P. Potapenko.

O le eseesega autu mai le eseesega o matua o le faateleina o le toʻa ma le malosi o le tetee. Northern Saperavi mafai faʻafetaia se mataua ile t i -30C ma lafo i nisi o itulagi o Ukraine ma Rusia.

E mafai ona tupu e oʻo lava i nofoaga o loʻo i ai le vevesi o le tau, e faʻapitoa i fale puipui mo le taumalulu.

Grades Richelieu, Rusven ma le New Century e lelei le faʻasao.

O le laʻau o le vao, o le fuifui e laʻititi, faʻaputu, ma laʻau laiti o lanu uliuli lanu moana. O le seleselega e maualuga ma mautu, e matua lelei lava i le faaiuga o Setema.

O le ituaiga e le taliaina le lamala ma e faigata tele i le tuufaatasiga o le eleele.

I le le lava o le suāsusu i le faʻamaligiina o fua.

Saperavi North e toetoe lava a le afaina i le paʻu ma le lanu uliuli, ae e le mafaagaloina i le oumati.

O le phylloxera osofaia ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi vine e le afaina.

Afai e mafai ona ola aʻe le ituaiga o Saperavi i se mafanafana mafanafana ma e tusa ai ma nisi tulaga, ona lelei ai lea o le Northern Saperavi mo se fale mafanafana i le totonugalemu o Rusia.

Saperavi ma Saperavi North - ituaiga matagofie, e maua ai le tele o ituaiga meaola suamalie ma le uaina.