Mo le talimalo

Suʻega faʻatau mo sauerkraut ma apu

Sauerkraut - o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o atunuu, aemaise le lauiloa i le tau malulu.

O le tuʻuina atu i le ipu o se mea faapitoa, tofo suamalie ma faʻateleina le anotusi o vitamini, o apples o loʻo faaopoopo i le kapisi.

I luga o le auala e fai ai sauerkraut ma apu ma o ituaiga o apu e sili ona talafeagai mo lenei mea, faapea foi ma isi mea faaopoopo i le fua e mafai ona e faʻaaogaina, o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

Fua masani i fualaau

Mea Manaomia:

  • kapisi pana i le autumn - 1 kg;
  • tamai kāloti - 1 pc.
  • Apu e le suamalie - 1 pc.
  • masima - 20 g.
  • suka - ia tofo, e le silia le 5 g.
  1. O le Kapisi e filifilia i ulu papaʻe. E mafai ona iloa lanu e ala i le faia o se tipi, e le fautuaina e faʻaaoga se fualaau faisua ma se lanu lanumoana i totonu.
  2. O ulu papaʻe e talafeagai mo le faʻamalosi.

  3. O apples e tatau ona soona-manogi pe manaia, talafeagai Antonovka talafeagai. E leai se aofaiga tumau o kāloti ma apu, o lea afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaopoopoina nei oloa.
  4. Vaaiga a Apple Antonovka

  5. O le kapisi e tatau ona tipi i ni fasi ie manifinifi e faʻaaoga ai se naifi, se tagata e faʻapipiʻi faapitoa pe, pe afai e maua, o se meaʻai meaai.
  6. Laʻau tilotilo

  7. O kāloti e mafai ona kukaina pe tipiina, faʻapea foʻi ma kapisi. E tipiina apilii i ni fasi 'apa mafiafia.
  8. Kati Karolati

  9. O se lapisi tele po o se isi atigipusa ua ave, ua tuu i totonu o fasi falala, ua le aofia ai apu. Ua faaopoopo le masima ma le suka, afai o isi mea manogi ua fuafua e faʻaaoga, e tatau ona tuʻu i lenei taimi.

    Ina ia faʻafiafia le kapisi, e tatau ona e togiina le lapisi sauniuni ma ou lima. A uma le laasaga muamua o le gaoioi, ia tuu le kapisi e taoto i lalo mo le 20-30 minute, ona toe fai lea o le tulei.

    Tuu le kapisi i totonu o se pusa talafeagai

    O le malosi ma le vavalalata taimi e faʻalagolago i le manava o le kapisi. E tatau ona taumafai e fuafua nei fuainumera i luga o le mata, aua o le gaugau ma le maelega o le kapeti e faigofie lava ona vaivai ma vaivai, ma e le lava le togiina atonu e le lava le malosi e sulu ai.
  10. E faʻapipiʻi pi, faʻafefiloi vaega uma mo le taimi mulimuli. O se mea mamafa e ao ona pikiina, e pei o se ipu fagu ua tumu i vai, lea o le a avea ma sauaga.
  11. Kapisi i lalo o le amo

  12. Potu ma kapisi ua faamamaina i nofoaga sili ona mafanafana mo 3-4 aso. E tatau foi ona e tui i se taimi taimi le kapisi, taunuu i le pito i lalo.

    Afai e te le faia lenei mea na tupu ia le itiiti ifo i le tasi i le aso, o le a vevela le kapeti. Afai o le faagasologa o le afaina o le afu e iloagofie, ua aveeseina.

  13. A uma le kuka, e tufatufaina atu le sauerkraut i totonu o koneteina faigofie mo le fale talimalo ma tuu i se nofoaga malulu, mo se faataitaiga, i totonu o se pusaaisa.

E mafai ona faʻasolosolo le kapisi lapisi i faletupe ma lafo atu i le pusaaisa

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai foi isi fua mo sauerkraut. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, i le suauʻu ma le beets.

Sauerkraut ma apu ma le keke

Mo le sauniuniga o le sauerkraut ma cranberries e manaʻomia:

  • kapisi i ulu papaʻe - 1 kg;
  • kalama-tele-100 koko; 100 g;
  • apu apu, e sili atu le suamalie - 100 g;
  • fugalaau e tofo ai.
  • masima - 30 g
  1. Mo le filifili e filifili ni ulu malolosi ma le fiafia o kapeti, paepae i le tipi. O pito pito i luga e mafai ona aveeseina. O le kāpuni tipi e le talafeagai mo le teuina.
  2. O le ulu e tatau ona malosi ma sinasina i le tipi.

  3. Kapisi ma kāloti ua lūlūina i se naifi, masani poʻo le faʻapitoa faapitoa.
  4. Tafui le kapeti ma kāloti poʻo le tolu i luga o se fua masani

  5. O laʻu apu ma tipi i fasi pepa (e mafai ona faʻamamaina mai paʻu). I nisi o fualaʻau, e fautuaina e teu fatu lepu, ae e mafai foi ona e tuu i fasi pepa.
  6. Tipi e tipi i fasi pepa

  7. Faʻafesoʻotaʻi mea uma ua saunia, faʻafefiloi ma masima, faʻaopoopo mea manogi. Lafoaʻi se laulau o laʻau tipisi i totonu o se pusa ua saunia, ona avea lea o se laulau o kapeti ua saunia ma apu ma kāloti, sui, faauma i se laulau o laʻau tipisi ma tuʻu ai se lomitusi.

    Matou te tuʻuina le kāpeti i lalo o se lomitusi

    A maeʻa le aso, e aliali mai le puao ile luga. E tatau ona aoina. E mafai ona e faʻaaogā se sipuni masani poʻo se suʻega. E tatau foi ona e aveesea ia kesi, o lona uiga, e masani lava ona kapili le kapeti ma se laau umi.
  8. I le vaiaso mulimuli ane, e tatau ona lafoaʻi le kapisi i ipu tioata poʻo isi atigi pusa ma tuʻu i totonu o se pusaaisa.

O le Kapisi e alu i faletupe ma teuina i totonu o le pusaaisa

E leai se mea e sili atu ona lauiloa i nei fualaau e pei o kāpeti i ipu, fualaau faʻanoanoa ma vave faʻapipiʻi.

Fuataga vave mo sauerkraut ma apu ma vine

Lisi o oloa:

  • kapisi o ituaiga tuai - 10 kilokalama;
  • apu - 1 kg.
  • tamai kāloti - 600 g;
  • vine, e sili atu le malie - 100 g
  1. Mo le filifili e filifili ni ulu malolosi ma le fiafia o kapeti, paepae i le tipi. O le Kapisi e tipiina i ni fasi pepa e faʻaaoga ai se naifi poo se fatu faapitoa.
  2. Fufulu le kapeti aʻo leʻi ulaina

  3. Ua saunia se lapisi lapoa lea e faigofie ai ona togi le kapisi i ou lima. Ua tuʻuina i totonu le kapisi tipi, faamasima e tofo ma sina pisi ma lima mo le pasia o le sua.

    E fufuluina kokola, fufulu, ona tuʻuina lea i luga o se laufanua lelei ma faaopoopo i le kapisi.

  4. Fugalaʻau kuka ma kāloti mo le faʻamalosi

  5. Ua suamalie le suamalie i totonu o se paluga faʻatasi ma ni pu laiti po o se sieve, faaopoopo i kapeti ma kāloti.
  6. Vaʻa maeʻaeʻa vine

  7. O le isi, faʻaopoopo mea manogi, o mea uma e faʻafefiloi. O le faʻafefiloi e ufiufi i laʻau tipi.

    O le Kapisi e tuʻuina i se nofoaga mafanafana mo aso e tolu. Ina ia faʻaumatia ona kesi, ia le itiiti ifo ma le tasi i le aso, ia tu i le pito i lalo ma se fasi laau. O le puao e aliali mai i le taimi o le faʻamalosiina e mafai ona aveesea faʻatasi ma se sipuni.

  8. Ufiufi i laʻau tipu

  9. O le mea ua maeʻa e tufatufaina i faletupe. A o le i ai i ai, e mafai ona fufuluina i fualaau aina po o isi siva.
  10. Pipi le kapisi i totonu o fagu.

O le vitio o loʻo maua ai se fua faigofie ma le lelei mo le faia o sauerkraut ma apu:

Sauerkraut mo le taumalulu - o se puna o vitamini, ma se tofo lelei. O le fua masani masani na faia ai le tele o fetuunaiga; faaopoopo vaega fou i le kapisi, e masani lava o apples.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o fualaau faʻasoifua maloloina ma le tausisia o tekinolosi o le kukaina, sau saukesela o le a sili atu ona lelei, maua ai le manuia ma le fiafia i soo se taimi o le tausaga.