Totoina o paʻu

Cherry plum Lelei talafeagai ma le tausiga

O le pelemu pele o se laau maualalo, poʻo se vaomatua foi,

lea tatou te tofo ai fualaau suamalie

lanu samasama po o le uliuli, laitiiti laʻitiiti.

E masani ona ia maua fua lelei, ma e le faigata ona tausi ia te ia.

I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe pe sili atu le lelei

tausi lelei paʻu paʻu, e uiga i mea faʻalavelave o le tulaʻi mai

ma le puipuia o le pine o le paina cherry ina ua uma ona toto.

Sauniuni mo le totoina o pulu

Saunia o le eleele mo le totoina

Laʻau totogo e amata i le filifiliga o le nofoaga ma le sauniuniga o fanua. Aʻo le i taunuu E manaʻomia e le Faatoaga ona amanaʻia nisi o mea: e le taliaina e le laʻau le lamala, aua e taua o se laau e suamalie, ae i le taimi lava e tasi e le faʻasaʻoina ona fugalaau i le malulu ma lalo ifo o le vevela.

O le a sili ona lelei le paʻu lala i le itu i saute sisifo o le togalaau, i luga o le malifa, o le itu i sisifo ma le itu i saute sasaʻe o le togalaau. E tatau ona mafaufauinaina ia puipuia le laufanua mai matagi malosi, gutu, lamala, vevela tele ma isi tulaga tau leaga.

A o leʻi totoina fatu, e faʻaaogaina fugalaʻau faʻasili i le eleele, e aofia ai le moa po o le humus, superphosphates ma le masima masima e faʻaaogaina, ona eliina lea o le fanua. E le faʻaaogaina faʻamalaʻau minerale i luga o le pelenozem oneone, aua e leai se aoga mai lenei mea.

I luga ole palapala e le o se mea lelei e pei o chernozems, o le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e faʻalagolago i le tikeri o lo latou fausiaina. Suauʻu ma le eletise eletise eletise. I totonu o le lua e faʻaleleia ai meaʻai, sei vagana ai le fafie.

Filifiliga o fualaau

Pipi laau E lua tausaga ma lua tausaga le matutua ua totoina i le eleele. Aʻo leʻi faʻatauina oe e manaʻomia lou gauai i le aʻa, e tatau ona malosi ma mamana, ma iai ni aʻa e 5, o le umi e tutusa ma le 25-30 cm.

E totoina foi laau o le vine, latou te vave ulu ma toe vave manuia vave pe a uma le malulu.

E sili atu le lelei o faʻatau e faʻatau ai i fale o tausi vine, ae le mai tagata faatau faʻatau i le maketi.

Totoina o fatu

Fuga o le lala lala, ao le i totoina lau togalaau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete. O maʻi uma lava, faʻamaʻi, aʻago ma aʻafia ai aʻa e aveeseina ma se fagaga togalaau. O aʻa maloloina maloloina o loʻo faʻapipiʻiina foi, o lona uiga, teuteuina.

Lauina o aʻa o le laau tatau ona gauai atu i luga o lona lanu, afai e enaena, ona e manaʻomia lea e aveeseina ina ia paepae, o lona uiga, i le nofoaga e amata ai le aʻa maloloina.

O le laasaga e sosoo ai, pe a uma ona selesele aʻa, e tatau ona latou togi i le mash. O lenei mea o le a taofia ai le lamatiaina, o le a toe faʻafoʻi le paleni o le leiloloa o le susu aʻo femalagaaʻi poʻo le teuina lelei o tipu. Saunia mai se paluga o mullein ma le omea, ae e mafai ona e sau mai le eleele.

O le aʻa o le a faʻaaogaina i le tala o le Aktara, ae mafai foi ona faʻaaogaina i se isi iniseti o le iniseti, lea e fesoasoani i le puipuia o laau mai meaola faalafua, e aofia ai le cockchafer, le uaea.

Faʻamasaina le lua

O le laau sili o le pine o le a sili ona ola i luga o eleele vaivai ma le vaivai o le eletise. O le maualuga o le eleele e tatau ona itiiti ifo i le 1.5 mita le mamao mai le eleele.

O le totoga o le toto eli pe tusa ma le 60 cm le lautele ma e oo i le 80 cm le loloto. Afai e le lelei le palapala, o le lautele o le lua e faateleina i le 70 cm. O le sauniuniga o le palapala e faalagolago ile ituaiga o palapala. Afai oneone oneone - o le pito i lalo o le lua ua fautuaina ia moe i se palapala eleʻele, e 15 cm le mafiafia.

Mo alavai, luga o eleele malulu, o le pito i lalo o le lua o loʻo tuʻuina atu i otaota, piliki gau poʻo le oneone paʻu. O le alavai e tatau ona pe a ma le 15 cm. O lua eli i se mamao e 3 mita mai le tasi.

O le lua ua eliina ua faʻasaina. Humus, superphosphate, paluga chloride poʻo fafie fafie o loʻo faʻaofiina i totonu. I luga o eleele vaivai, o le tele o le faʻaleleia ua siitia i le 50%. Le faʻaitiitia o le eletise palapala, e tasi le kilogram o le lime e sasaa ifo i totonu o lua.

Ua totō le paʻu kulupu ina ia tumau pea le 10 kumi le ū i le maualuga o le eleele. Ia mautinoa ia faʻamalo le eleele ma faia le pu mo le faʻavaivai. A uma ona totoina le laau ua oti.

Faʻamasinoga

Faʻamasinoga faʻalelei

O le va i le va o fualaʻau pipi vine e totoʻa saʻo i luga o le tau e ola ai laau, i le tulaga o le palapala, o lona uiga o le fausiaina. I le itu i saute i luga o le eleele lafulemu, e totoina le paina i le mamao e 4 mita le tasi i le isi, ma i le va o laina 5, i le itu i matu, 3 ma le 5 mita, i le faasologa. E matua vavalalata lava, e pei o le tautala, mafiafia, e le tatau ona totō laau.

I le taimi muamua, e foliga mai o se lumanaʻi matagofie, sefe avanoa, e mafai ona e totoina nisi laau o ituaiga eseese, ae pe a latou tuputupu ae, e laitiiti se avanoa ae latou te alualu i luma.

Faʻalagolago i le ituaiga o paʻu pele ma le pale o le laau, lonariniato totoina i se mamanu patino: laau ola malosi 7 m i le va o laau ma le 4 m i le va o laina, i le ogatotonu - 5 mita le mamao mai le tasi i le isi, i le va o laina 3 mita, ma le maualalo, i le faasologa 4 ma le 1.5 mita.

Taʻaloga o le tau

Cherry plum totoina i le tautoulu ma le tautotogo. E taua le i ai o le taimi e totoina ai laau i le amataga o le tautotogo, ao lei amataina Aperila, ao taoto le laau, o lona uiga, ao lei amataina, ma i le autumn e tatau ona i ai le taimi i le ogatotonu o Setema, ia le itiiti ifo ma le tasi le masina ae lei muamua le kiona.

I le aluga o le totoina i le tautotogo, o le a tele lava ina afaina le laau i tua, ma o le tuai ona totō i le tautoulu e mafai ona afaina ai le aʻa, e leai se taimi, talu ai e leai se taimi e maua ai le aʻa.

Fua loloto

Laʻu o le fatu Alycha, pe a maeʻa le eleele, e tatau ona tumau pea i luga o le eleele. Afai e te le totō, o loʻo aʻafia aʻa, ma o le tuputupu ae o le lapisi. Ae afai e te faʻaaogaina ma totoina loloto, ona mafai lea ona taofiofia le lamatia o le fua, aemaise i luga o maʻa, malulu eleele.

O le loloto o le faʻalauteleina o le aʻa i luga o oneone ma oneone vaivai e mafai ona faatagaina, o iai iina o le aʻafiaga le lelei o le vevela o le eleele, le leai o le susu e aafia ai le fualaau o le pelery.

Femalagaaiga pe a uma le tau

O le cherry plum tree, pe a uma ona totō, e manaʻomia le faʻaleleia o le vai, pe o timu i fafo pe leai foi. Faʻasaina o laau 2-3 taimi, i le tautotogo ma le taumafanafana. I lalo o le tasi laau sasaa 4 pakete vai. O le suāvai lea e faia i Iuni, Iulai ma Setema. O le eleele i lalo o le vaomatua e matala ma vele.

O se tausiga lelei atoatoa ma aofia lelei i le taimi talafeagai o le faʻaaogaina o fomaʻi e aʻafia ai le fua ma le tuputupu ae o le laau. Ae, i le tausaga muamua o le tuputupu ae, e le fafagaina le laau, o le tele o le faʻaaogaina na faʻaaoga i le taimi o le totoina ua lava tele.

I lalo o le paʻu pele, e tolu taimi i le vaitau tuputupu aʻe faʻasusu: faatasi ai ma le taunuu mai o le tautotogo ia Mati, i le faaiuga o Me - i le amataga o Iuni, ao faagasolo le vaitaimi o le tuputupu ae o ovaries, ma le lona tolu - ia Iulai po o Aokuso, pe a fai le faapipiiina o lala mo se seleselega fou. Ua fautuaina le Faatoaga ina ia faʻaaogaina le faʻamalositisi.

I le tausaga lona lua O le tuputupu aʻe plum na fafagaina le meaʻai faʻatasi ma se mea e maua ai le eletise I le lona fa tausaga, e fafagaina i latou i meaola ma fulukalama-potassium, e faʻafeiloaia i le tautoulu i le taimi o le togalaau.

I le tele mea e tausi lelei ai mo fualaʻau peleni e mafai ona taʻuina:

• Puleaina o vao.

• Sueina o le eleele ile pu.

• Mafu le palapala. Peʻa, compost poʻo le humus ua faʻafefiloi ma le penisina poo le falaoamata o dolomite ua faʻaaogaina.

• Faʻavaeina o le pale.

• Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le tuputupu ae o le laʻau, e tatau ona e manatua e le mafai ona sulu i le taumafanafana, e mafai ai ona e susunuina laulaau, aua e amata e sili atu ona lelei le taumafai e faʻasolo se tasi lala, ona totoe uma lea.

Tausiga

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Cherry plum mafatia mai faʻamaʻi, e pei o le hina (monoliosis), mea lanu enaena, paʻu, paʻu, togafiti.

O le lanu o Brown e aliali mai i laulaau i foliga o laulaau, o laulaau lemu ma pauu. O togafitiga faʻapipiʻi e faʻaalia mai i fualaau oona. O le lauulu enaena e afaina ai pine ua maeʻa le taimi, o le fua o le laau e pala, ma ua tupu aʻe sina ulu i lo latou nofoaga.

Faʻamataʻu lanu meamata lanu meamata ile lanu meamata, e le o lanu lanumeamata - maamora, o fua e fua i se tulaga e le masani ai, ma mea manogi i luma o le taimi. O se faʻamaʻi e pei o le lapisi e aliali mai i luga o laʻau o le laupepa e foliga mai o lanu pogisa, ona latou paʻu'ū lea, ma e mafai ona oti le laau mai sina malulu.

Cherry plum afaina ai ia iniseti e pei o se laupepa, ogaoga o le Gypsy i sisifo, suauu tala, moth.

E ui lava o le pine o le cherry e manatu o le a puipuia i le tele o faʻamaʻi, o faʻamaʻi faʻamaʻi e aʻafia ai foʻi. O le paʻu paʻu, mumu monilial. O le puipuia o le laau, e tatau ona faia ni mea e puipuia ai le saogalemu, o lona uiga, mumu ma aveese lala ua mama ma mama, tausia lelei le mama, aveese le paʻu tuai ma fualaau mama, afu pau ma pau ese vao. O manuʻa i luga o se ogalaau e faʻamamaina ma faʻapalaina i le paʻu o le sulfate copper.

Laina o laau

I le tausaga muamua, a uma ona totō, fai se pale o le paʻu pele. E aofia ai se numera faapitoa o lala skeletal, o latou tulaga, o le faʻavaeina o lālā o le lona lua ma le lona tolu ma le fua o laau e fua mai. A oʻo ina fausia le pale o se laau toto, teuteu, faʻapuupuu ma vavae ese.

U cherry plum e fa ituaiga o palealii - e aunoa ma se nonoa, e seasea ma fusi, afa-faʻalelei ma faʻamafola. Ae o isi ituaiga o palealii e faʻaaoga foi - puipui ma pama. O le tele lava o laau e teuteuina i foliga o se pale e le tutusa ma se pale pale.

Cherry plum vavae ese ma i le tautotogo, ma i le taumafanafana, ma i le tautoulu. Ae, e saʻo ma e sili ona lelei le teuina o laau i le tautotogo, aʻo lei amataina le amataina, i se mea ia Mati poʻo Aperila. O le tapeina o lālā i lenei vaitau e toetoe lava a leai se leaga. Ma mai lala vavae e le tafe le sua, ma latou faamaloloina vave.

O le vevela vevela ia naʻo le taimi e manaʻomia ai sina faʻasalaga, pe i totonu o le tumama. Oti tigo ma lala le talafeagai, ma mea e tutupu i totonu o le palealii.

Autumn teuteuina siaki plum mo na o mea mama. E le mafai ona e popole tele e faapea o le aveeseina o lala tele, e aafia ai le fualaau aina. O maʻi mama ma lala mamago e mautinoa lava o le a faamamaina, aua e mafai ona latou maua ni meaola faalafua ma iniseti e mafai ona ola i totonu ia i latou e leaga ai le afaina o le laau. Oti ese lala paʻu, ma i latou e le toe fua mai.

I le taumalulu, e le mafai ona teuteuina. Talu ai ona o le vevela vevela ua pala ma vave ona gau, ma o manuʻa ua malolo mo se taimi umi.

Fertilizer

I tausaga taʻitasi, i lalo o le laʻau, faatasi ai ma le amataga o le tau o le autumn, e faʻaaoga ai fugalaʻau faʻasaina, e tusa ma le afa pakete o le humus poʻo le faapalaga i le 1 mita. Ma i le amataga o le tautotogo, o le vave lava o laau ottsvetut, ma i le ogatotonu o le taumafanafana, e manaomia e le laau le Uurea, e aumai i totonu o le ogalaau. I le isi taumafataga e fai ai le sulfate sulfate, e tusa ma le 30 kalama. i le 1m².

Faʻasa

O laau talavou, pe a uma ona totōina i le eleele ma teuteuina, faʻafeinu. 4 pakete vai ua manatu e avea ma masani mo le faasusu i luga o le tasi laau. O le suāvai lea e faʻatino i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e tusa ma le 3 taimi o le suavai.

Winter

I le taumalulu, o le malulu ei ai sona aafiaga le lelei i aʻa ma paʻu o le laau. O le la susulu i le taumalulu e mafai ona susunuina le alyche, ma o le taumalulu i le foliga o le kiona po o le aisa i luga o lala e mafai ona motusia.

Faʻaʻau aʻa mulch leaves i le taufaaiuiuga o le autumn. O le mulimulitaʻi e faia i le afa o le bayonet o le suo, vaovao, seedust, peʻa faaopoopo - o mea uma nei o loʻo faʻafefiloi ma le eleele, ma faaopoopoina le pefu laupapa, lea e mafai ona puipuia le laau mai le fuga ma le maunu.

Laʻau laau amata ona sosolo ao le i amata le kiona muamua, e le fautuaina muamua, e pei o le paʻu e mafai ona liusua ma faaleagaina. O le uluai kiona ua lafoina i luga o le mulch ma le suo, ma faia ai se kiona i le maualuga e mafai ai, lea o se faamaoniga o aafiaga leaga o le kiona.

Soo taofi le galue seia oʻo i le amataga o Setema. O se taumalulu lelei i luga o le laau e mafai ona fesoasoani i le phosphate fertilizers, ua faia ia Aokuso. Aua nei galo e uiga i le fufuluina o ogalaau, o lona vavae ma vaovao skeletal. Mo le taumalulu, e ufiufi le palamu i laʻau launiu, afifiina i le gaoia.