Maota, fale mautotogi

Hybrid Begonia Griffon - faʻamatalaga ma foliga o tausiga ile fale, ata laau

O Begonia o se laau mai le aiga o Begonia. I le aganuu, ua lauiloa mo se taimi umi lava. O le igoa o le ituaiga o mea na faʻaaloalo i le tagata na maua ia Michel Begon.

O le Begonia Griffin o se uila o le Royal Begonia. O le fugalaau ua tupu e pei o se fale toto, ma i le vaitau o le taumafanafana ua faʻaaogaina e avea o se faʻatoʻaga i totonu o le togalaau.

E le pei o le "matua", o le faʻatalanoa o le begonia e itiiti lava le mamafa i luga o le susu. O le a vaʻai le tusiga pe faʻapefea ona tausia lelei lenei fale. Ma ia aoao foi e uiga i metotia o le toe gaosia ma tulafono o le tulaueleele.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

Faatusatusa i le Royal, O le begonia Griffin o loʻo faʻaalia i lau lapopoa e pei o foliga o le griffin.. O le maualuga o le eletise e oʻo i le 40 cm. Pepa o pepa e pei o le lanu uliuli ma le lanumeamata ma le siliva.

Royal Begonia na maua muamua i le faʻatau atu i le 1856. I le 1959, o uluaʻi vaega muamua e tolu na gaosia. Talu mai lena taimi, o loʻo galue malosi le galue i le galueaina o ituaiga fou o aganuu. Mo le faʻasalalauina o le begonia o ituaiga eseese:

  • Saina
  • Yellow.
  • Malosiaga.

I le talafaasolopito atoa o le tupu o le begonia o le faatupulaia, o ituaiga eseese eseese ua sopoia, eseese i le laulaau ma le lanu. O le mulimuli o le hybrids o le begonia Griffin. O le aganuu e le taua tele, o lea ua tupu ai i le fale e pei o se taʻutaʻua, e pei o le tausaga - i totonu o le togalaau.

Faʻaaliga ma foliga

O laʻau lapopoa o le Griffin ei ai se lalelei faapitoa - i foliga e pei o pama. O lenei fugalaau teuteu tumau ma malosi e tosina mai ai le gauai mo le fausiaina o ipu. O le vaovao o se vaovao lauʻau ma se vaomatua e fetolofi ma lau ma ni fasi pepa ua vaneina.

Vaega o le faʻataʻitaʻiga o le begonia:

  • E talafeagai mo le tuʻuina i se togamalulu e tuʻuina atu se leo.
  • Lelei mo le fatuina o fugalaau faʻatasi ma le begonias o isi ituaiga.
  • I le gasologa o le tausaga, ei ai foliga matagofie.
  • I nofoaga matala e le mautonu i tulaga o le tau.
Fesoasoani O le fuga, e le pei o isi ituaiga o le Royal Begonia, e sili atu ona faigofie i le tekinolosi mea taufaatoaga.

Ata

O le ae vaai i se ata o se laau:





Afai e te fiafia i le begonia ma e te mafaufau e uiga i le tuputupu ae, ona e tatau loa lea ona e suesue i ituaiga ma ituaiga o lenei laau matagofie, ma ia aoao e uiga i foliga o le tausiga ma le toe gaosia. Matou te fesoasoani ia te oe i lenei mea. Faitau e uiga i nei ituaiga: Metal, Royal, Griffith, Borschavikolistnaya, Imperial. O le a manaia foi le faamasani i le mea taua o le begonia.

Faʻamasinoga

I ipu

Griffins fiafia i le malamalama. Latou te manaʻomia le puipuia mai le susulu o le la, ina ia le mu ai laulaau. Ua paʻu le pupuni i tulle pupuni.

Totoina o mea totino faʻatau i le taumalulu ma teuina seia oʻo i le tautotogo i se nofoaga malulu. Vaitaʻaga - mai Mati ia Me. Mo le totoina o le aganuu e faʻaaoga ai se meaʻai mo totonu o laau. E mafai ona e saunia le palapala palapala o latou lava. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi i le tasi vaega:

  • Vaitafe o le vaitafe.
  • Peat
  • Leafy fanua.
  • Turf
E taua! E le taliaina le eleele faʻamalolo mo le begonias. O le fanua e tatau ona mama, fualelei, ma manava lelei.

Mo le totoina o Griffin, e mafai ona e faʻaaoga le suka, le palasitika ma soʻo se isi ipu. O lapisi e le tatau ona loloto ma loloto lautele. I le tele o le susu e tafe i totonu o le apa, o loʻo faʻavaivai pu lua i le pito i lalo o le ulo ma luga o itu.

O vailaʻau o le royal begonias e totoina e ala i fatu poʻo fatu. O le filifiliga mulimuli e sili.

Totoina o tekonolosi:

  • O le pito i lalo o le fagu ua faʻafefe: faʻataʻoto le ele, pebbles.
  • Ua sasaaina le oneone i luga o le alavai.
  • Faaopopo le mea e sui.
  • Moisturize le palapala ma totō se fugalaau.

Totonu laau e le moe. O lea e le pala le aʻa, o loʻo totoe i luga. A mavae le lua vaiaso, o le a totogo fatu, ua ufitia i le eleele. O se fagu e iai se fugalaau e tuu i totonu o se nofoaga manaia.

I totonu o le togalaau

O le Royal Begonias ma a latou hybrids e seasea lava ona ola i luga o le eleele aua e le maluelue i le malamalama susulu. Ae o nisi fugalaau fugalaau na totō i le togalaau ma lenei ituaiga begonias. Laʻau tuʻuina i luga o le eleele pe a faʻaleleia, mafanafana le tau - i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni.

Filifili se malamalama, ae lelei le paʻu o le laufanua, ina ia le maua le la. Faʻaleagaina o aganuʻu i le palapala ma le eletise. O le mea e sili ona lelei o le faʻafefiloi o humus, laʻau ma eleele suauu faatasi ai ma le faʻaopoopoga o eleele faʻasoa ma le oneone.

Tausiga Tausi Fale

Nofoaga ma moli

Begonias Griffin e lelei le aua le tuʻuina i luga o le faamalama. O nofoaga e sili ona lelei mo le tuʻuina o ulo e fai ai fata, laulau, e tu i tafatafa o le malamalama.

E taua! I tulaga tau vevela, e tupu aʻe le begonias i nofoaga o loʻo i ai pea le la i lona zenith, ma o lea e le mafai ai ona latou liliu atu i le malamalama. E le fautuaina le aveeseina o pusa ma fugalaau mai le tasi nofoaga i le isi.

Lafoga ma le susu

O le vevela sili ona lelei mo faʻasalaga malie e mai i le 18 i le 25 tikeri Celsius. I le taumalulu, o le vevela e faʻaititia i + 16-18 tikeri. E le taliaina e Begonia ni faʻataʻitaʻiga ma ni malulu malulu - e taofi le atinaʻe i + 10-13 tikeri. I le taumalulu, o le aganuu ei ai se taimi filemu seia oʻo i le tautotogo.

E taua le suavai, aemaise i le vevela o le tau. Faʻamatalaga lelei ile 50-60%, o le fugalaau o le a lagona le mafanafana i + 30 tikeri. O le faʻaleleia o le faʻamafanafana e ave ai le tele o fuataga:

  • Fiafia i se mea e faamamaina.
  • Faʻasusu le ea ma se moli mumu e fuga i le fugalaau (e le o laulaau).
  • I le tau mafanafana, latou te tuʻu ai ni fagu i lalo o papa, i luga o lalo latou te tuʻuina ai ni laumeʻa susu poʻo se fagu. E masani ona susu i le vai.

Begonia Griffon ona o laʻau lapopoa ma lapopoa e sili atu le susu nai lo le tau e totogi ai le rhizome.

Tulaga faʻatau

I le taumafanafana, e tele le aganuu, e pei o le totoina o le Royal begonias e le taliaina le eleele vevela ile vevela. E faʻaauau le faʻaauau i taimi uma - 3-4 taimi i le vaiaso pe a maeʻa le palapala papaʻe luga. E latalata atu i le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻavaivai.
Pe a le tatau ona faʻatagaina le faʻamamaina ia maua ai le susu ile laulaau.

E le fautuaina e faʻamusu le begonias i le vai malulu malulu. E tatau ona faamalūlū ma sina mafanafana. Suavai e muaʻi filifi pe kuka. Ona o papatusi lapopoa, o le Griffon e aoina le tele o le pefu. E tatau ona mataʻituina le tumama o le laau ma solo le lau i 2-3 2-3 vaiaso ma se ie mago.

Laʻei pito sili

Fertilize begonias faʻaauau - a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina. O meaʻai talafeagai e faʻaaogaina ai minerale, faʻasaina. A o lei fafagaina ia laau e tatau ona faasūsūina. I le taumalulu, e leʻo faaopoopoina fugalaʻau - o le fugalaau o sauniuni mo le taimi o totoe.

Suiga

O se tulafono taua i le tausiga o vaega o le Royal begonias o se faʻaopoopoga faaletausaga. O le aganuu e totoina i le tautotogo i totonu o le lautele o le vaa, 3-4 cm lautele nai lo le ipu muamua. Mo le gaosiga e saunia ai le palapala fou.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ona o le le lelei o le tausiga, e mafai ona maʻi le begonia. O faʻamaʻi masani e:

  1. Mealy dew ona o le maualuga o le suavai. Togafitiga - togafitiga ma Topaz fungicide.
  2. O aʻa e pala ona o le inu tele.
  3. Lafoaʻi ona o le leai o se malamalama.
  4. Brown e afaina ona o mu mai le tafe saʻo o le la.

Laʻau ma le aʻa e mafai ona aʻafia i le lanu uliuli. Mo togafitiga faʻaaoga togafitiga fualaau faʻasaina Fundazol poʻo Bordeaux.

Pe a faʻavaivaia le laau, e mafai ona oʻo mai meaola faalafua: vaʻavave mite, aphid, talipupuni. O le fugalaau ua afaina e tatau ona vavae ese mai le malologa ma suʻeina i se vaifofo o le vai ma le fasimoli tagamea. I faʻamaʻi ua le amanaia, o loʻo faʻaaogaina iniseti - faʻataʻitaʻiga, Fitoverm, Karbofos.

Faʻavaeina uiga

O le Grigon begonia o loʻo faʻalauteleina i le tele o auala: vaevaega aʻa, vegetative ma fatu. Faiga faʻavae:

  • I le taimi o le totoina, o nisi o aʻa ua vavaeese.
  • Tuu le tipi na palu i le malala.
  • Tuu le meaʻai i totonu o le masini ua maeʻa.
  • Suavai ma faatalitali mo le totoina.

Pe a faʻaleleia e ala i le tipi, e ave mai lau laʻau pe mai le 'ie. Tuu i totonu o le vai i luma o aʻa ma totō ile eleele. O Begonia e mafai ona faʻasalalau ma vaega o laʻau, tipi i ni tafatolu tafatolu.

Faʻalogo! I totonu o tafatolu e tatau ona avea ma veins.

O vaega tipi o lau o loʻo pipiʻi i le eleele ma ufiufi i se ata tifaga. E tatau ona siitia i aso uma, ina ia le pala le laulaau. I totonu o le lua vaiaso, o le a aliali mai ai ni mama fou. O totogo e totoina i totonu o se pusa eseese pe'ā lava lo latou malosi.

Totoina fatu:

  1. O toga e togafitia i le paluga mo le 30-40 minute.
  2. Fufulu ma toto i luga o se papa maʻa susu i luga o se paleti.
  3. O mea totō e ufiufi ile tioata poʻo le polyethylene.

E faʻapipiʻiina le vai i le tumutumu e taofi ai le susu. O le vevela i totonu o le potu e tausia i le tulaga o + 20-22 tikeri. A mavae 2-3 vaiaso, o le a aliali mai pine.

Tuputupu ae i le fale Griffin - o se uila o le Royal Begonia e le tele se faigata. E taua mo le laau le tuʻuina atu o faʻasalalauga faʻasalalau ma puipui mai i avega o le ultraviolet tuusao. Suavai aʻo faʻamaligiina le eleele, aua le fufulu. Sui le fugalaau i tausaga taʻitasi i se isi atigipusa ma se mea fou.