Laʻau

Laʻau suamalie suamalie: ituaiga ma ituaiga, faʻalapotopotoga o le faʻatoʻaga ma le tausiga i vaipanoa eseese, togafitiga o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, iloiloga

Laʻau suamalie suamalie - o se mea e sili ona taua ma faʻamanuiaina mo pitonuʻu mo eria ma tulaga leaga o le tau, malulu malulu ma le malulu o le tautotogo. O lona amataga vave o le lanumoanaina o vine lanumoana e suamalie ma sili ona ola maloloina, e aofia ai le tele o vitamini. O lenei togavao e malu puipuia le taumalulu e le lelei tele ma olaola lelei e oʻo lava i tagata e amataina togalaau, e aunoa ma le manaomia o se tausiga faʻapitoa.

Blue suble honeysuckle - o le uluai pipi

O suauʻu lanumoana lanumoana ma fualaau aina suamalie e maua i totonu o vaomatua o Urals, Siberia ma Sasaʻe Mamao. O le faitau aofai o tagata o nei itulagi ua leva ona aoina mai le suasusu vao vao, lea e vave ona tupu, e oo lava i luma o strawberries. O fua muamua ia o vine i se tau le lelei ma o se tasi o togalaau e sili ona malulu-taugata, ma le malulu o gutu o -50 ° C i le taumalulu ma gutu o -7 ° C i le taimi o le fugalaau.

Laʻau suamalie suamalie - o se pamu muamua e iai faʻamaumauga o le kiona

Fualaau suamalie suamalie e tele vitamini ma isi mea aoga ma ua manatu o le faamalologa. I luga o vao vao, e masani ona tele ni vine ma le oona, oona ma nisi ituaiga togalaau, aemaise i le vevela, timu vevela e aunoa ma le fafaga. O fua suamalie o honeysuckle o le a avea ai se faʻaiʻuga manaia ma se tofo fiafia tele. Latou te fetaui mo compotes, e aofia ai i le paluga ma isi fualaau aina ma fua. E mafai foi ona faʻamaisa ma teuina i totonu o le pusaaisa. O fualaau fou e teuina i totonu o le pusaaisa mo le sili atu i le tolu aso, ona susu ma faasolosolo.

Mai fua o laʻau lanumoana lanumoana, e maua ai se siama fiafia tele

E ui lava i le tele o ona lelei, ae o le lanumoana lanumoana na tosina mai le mafaufau o le au faifaatoaga ua tuai, na o le ogatotonu o le seneturi mulimuli. Mo le tele o tausaga, na manatu ai o se aganuu aganuu fou, ma e na o le amataga o le seneturi talu ai na faasalalauina faalauaitele i totonu o le au faifaatoaga faifaatoaga i Rusia ma atunuu tuaoi. E leai lava se mea e gaosia ai le gaosiga o le suavai suamalie, ma o se agavaʻa faʻamalieina. I tua atu o tuaoi o le Soviet Union anamua, o le suasusu lanumoana lanumoana e toetoe lava a le maua i le vaomatua ma e seasea tupu aʻe i le aganuu.

O fualaau suamalie suamalie e maua ai le tele o vitamini

O le gaioiga autu o le gaosia o le fausiaina o ituaiga fou o le suamalie suamalie na faia i taimi o Soviet ma faaauau ai i aso nei i sosaienisi faasaienisi nei:

  • Pavlovsk faʻataʻitaʻiga VIR (Leningrad region),
  • VIR Sisifo o Faʻataʻitaʻiga (Vladivostok aai),
  • Siberian Research Institute of Horticulture na faaigoa ia M. A. Lisavenko (Altai Territory, Barnaul city),
  • Fale puipui Bakchar o le togavao i matu (Tomsk region),
  • Ural Research Institute of Horticulture ma Potato (aai o Chelyabinsk),
  • Atoa-Suesuega Faʻa-Rusia Lotu o Horticulture na faaigoa i le I.V. Michurin (Tambov Region, le aai o Michurinsk).

Faʻatonuina o Moscow, Samara ma Nizhny Novgorod na galulue i ni vaega laiti ma le suamalie. O le tele o ituaiga honeysuckle na faia e le tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga Leonid Petrovich Kuminov mai le Moscow Region, o nisi oi latou ua maeʻa ma ulufale i totonu o le Setete Setete, o isi o loʻo feagai ma suʻesuʻega varietal.

Fualaau aina suamalie ma e le mafaamatalaina o honeysuckle

Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o le honeysuckle, o fua o na o ni nai ituaiga vavalalata lata ane e mafai ona taumafa:

  • lanumoana lanumoana,
  • Pallas honeysuckle
  • Kamataka honeysuckle,
  • O le susu a Turchaninov,
  • meli suamalie,
  • honeysuckle Altai.

E tutusa uma i latou. O nei mea e maualalo i lalo o laau talatala e aunoa ma vao tuitui, ma le maualuga o le tasi i le lua mita. O le suamalie suamalie e iai le tele o faʻamaoniga masani:

  • fuga i le amataga o le tautotogo ina ua maeʻa le kiona,
  • maua fugalaau lanu samasama lanu samasama,
  • uliuli fualaau suamalie na totoina i le amataga o le taumafanafana, aʻo leʻi uma isi fua.

E fuga mai i le amataga o le tautotogo fugalaau samasama samasama i le amataga o le tautotogo.

O le tele o ituaiga o meaola suamalie o loʻo iai fualaau aina mūmū mūmū po o le lanu mūmū o loʻo faʻaleleia i le afa lona lua o le taumafanafana, faʻapea foʻi le lauiloa i lalo o le igoa tuʻufaʻatasi "luko vine". Inuible honeysuckles e totogo i le tuai o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana ma fuga lanu paʻepaʻe poʻo le piniki.

Fualaau suamalie suamalie

I le tele o itulagi e lelei mo le totoina o laʻau lanumoana lanumoana, soʻo se ituaiga o lenei togalaau e tupu lelei. Mo nisi itu i saute o le atunuʻu ma le tau o sisifo o Far East Primorye, o ituaiga o filifiliga i le lotoifale e sili atu ona fetaui mo i latou e sili atu ona talafeagai.

O ituaiga sili ona lelei o honeysuckle e mafai ona taumafa e ala i le matua (laulau)

Vaitaimi taimiNumera Igoa
Tuai (Iuni 15-19)Muamua, Drops, Vitamini, Bell, Tomichka, Manulele Blue
Medium (Iuni 20 - 25)Vasyugan, Bakcharskaya, Bluebird, Cinderella, Pusa-foliga, Amateur, Pavlovskaya, Azure, Leningrad giant, Faatuatua, Amata
Late (Iuni 26 - Iulai 5)Dessert, Kamchadalka

I ituaiga sili ona lapopoa o nei lanu lanumoana lanumoana, o vine e oo i le 4 inimita le umi ma le mamafa o le 1.5 grams (mo le faatusatusaga, i fua muamua o vao, o vine e tusa ma le 1 centimita le umi ma e tusa ma le 0.5 kalama). O le gaosiga e maua mai i le 0.5 i le 2 kilokalama i le vaomatua, e fuafua i le ituaiga, laau toto ma tausaga faʻatupulaia. Fualaau aina e le tupu i le taimi e tasi, ma, ao latou vevela, paʻu'ū i le eleele.

O nei ituaiga o honeysuckle e tele-e fua ma fua mai.

O fualaau suamalie suamalie o le Blue Bird ma Blue Blue Spindle e tupu mai i loʻu togalaau i Tatarstan, o laau toto na aumai e loʻu tama matua mai Moscow i le faaiuga o le valusefulu tausaga o le seneturi talu ai mo la tatou togalaau ma mo tuaoi. I le Blue Bird, o vine e laʻititi, ova, suamalie ma suamalie, e toetoe lava leai se ita. I le Blue Blue, o laʻau o le a sili atu ona lautele, lautele, sina suamalie ma sina sina oona. Na latou faʻateleina ia te aʻu toetoe lava i le taimi e tasi i le afa muamua o Iuni. Ou te fiafia tele i nei ituaiga uma, ma o le meaʻai suamalie o le honeysuckle o se tasi lea o mea ou te fiafia i ai. I luga o nei tausaga uma, o laʻu palau suamalie na toe faʻapipiʻiina ma toe teuteuina, ma na ola pea oʻu tuaoi i le uluai fale totoga ma o loʻo tumau pea le lua vao mai le uluai faʻaulufaleina mai, o le tasi laau o laau taʻitasi.

Vaega o le tuputupu aʻe o le honeysuckle i itulagi

O le suamalie suamalie suamalie e tupu lelei ma fua mai i tausaga taʻitasi i le sone o lona tuputupu ae faʻale-natura: i Urals, Siberia ma Sasaʻe Mamao. E le fefefe ia te ia i le tautotogo o le tautotogo, ma o le mafanafana o le mafanafana ma le ufitia o le kiona e aunoa ma se tala e lelei mo ia. Eseesega o filifiliga i le lotoifale e fetaui lelei lava ma uiga o se tau faʻalavelave faʻaitulagi.

O faʻamatalaga sili ona taua o lenei laau afu ma fua o le lelei sili ona lelei e mafai ona maua iinei i totonu o vaovao vao i le vaomatua lata ane, e mafai ona e ave ese mai ia mea mo le faʻaleleia ma totoina ni laau matagofie mo lau togalaau.

I le natura, o le honeysuckle suamalie e tupu i totonu o vaomatua o Urals, Siberia ma Sasaʻe Mamao.

O le honeysuckle lanumoana na maua aʻa i le tulaga o le Rusia Non-Black Earth Region. E maua mai ai fua o le fua o le suamalie ma le maloloina o fua i le itu i Matu, North-Western, Volga-Vyatka ma Central, i le Moscow Region ma le totonugalemu o Rusia, faapea foi i le pito i matu o le vaeluagalemu o Volga.

I Tatarstan, o le honeysuckle suamalie e tupu lelei ma fua mai i tausaga taitasi. O faʻataʻitaʻiga muamua o lenei vao i la matou eria na faʻaalia i le valu sefulu o le seneturi talu ai. O le taimi nei, e mafai ona maua i le toetoe lava o togalaau uma, o le muamua lea oa tatou fua. Faatasi ai ma i matou, e le o maʻi, e le afaina i soo se meaola faalafua, ma e mafai ona talia lelei le tau o le lotoifale e oo lava i tausaga sili ona faigata.

O le suavai suamalie e tupu lelei i totonu o vaipanoa faatasi ai ma le mafiafia o le kiona e aunoa ma se tauvaga

O tulaga lelei mo le totoina o lenei fualaau aina e maua i Belarus ma Ukrainian Polesie. O loʻo i ai le ea malulu ma e tusa lava pe maua ai ni taumalulu, e toetoe lava o ituaiga uma o suamalie honeysuckle o soo se tupuaga e tupu lelei.

E matua manuia lava le ola i le lanu lanumoana i le Samara o le ogatotonu o Volga, i le Central Black Earth o le Rusia ma totonu o le vaomatua-steppe o Ukraine. O le tau e le o lelei tele mo lenei laau afu, o le mea lea e sili atu ai le filifilia o ituaiga eseese ua faia mo le Black Earth na faia i le aai o Michurinsk i le Tambov Region, faapea foi ituaiga eseese o Samara.

Laʻau suamalie lanumoana e tupu i le itu i saute o le Black Black

I le agai i luma i le itu i saute, o nisi faafitauli e tulai mai, o metotia o le atoatoa lelei o le faʻaumatiaina e leʻi maua. Muamua, o le honeysuckle suamalie e manaomia ai le maualuga o le maualuga o le malulu o le ea ma le eleele ma e matua tigaina lava i le vevela o le taumafanafana ma le lāmala, uiga o le itu i saute. Lona lua, o lenei ogalaau o loʻo i ai se taimi puupuu e malolo ai. I le taimi o le taumalulu umi lea e tupu i le itu i saute e toetoe lava o tausaga uma, e ala i luga le pepuni o le honeyweckle ma amata ona ola, ona oti ai lea pe a toe foi mai le kiona. O le mafanafana mafanafana o le autumn, masani mo le itu i saute, e mafua ai foi le fafaguina vave o tumutumu ma e oo lava i le tupu o le honeysuckle. A maeʻa le fuga o le vaitau, e le lava le taimi e fua ai fua ona o le le mautonu o le tau malulu. O nei mea uma e faʻavaivaia ai laau toto ma e fesoasoani i le vave maliu. O se taunuuga, i le itu i saute, o se gaosiga masani o le honeysuckle o le a matua le lava lava.

Mo le laasaga pasese o Ukraine, Crimea, o le Lower Volga ma le tele o teritori o le North Caucasus region of Rusia, o le gaosia o le lanumoana lanumoana e matua faʻafitauli ma e leai se aoga aoga. O nisi o eria e iai se microclimate lea e talileleia mo lenei laau toto e mafai ona maua i le mauga ma le pito i lalo o le Caucasus i Matu, ae maise lava i luga o le itu i matu, e aofia ai le vaega mauga o Stavropol ma Kalasnodar Territories.

O laasaga autu o le tuputupu ae o le susu ma le tausiga

O le suamalie suamalie matagofie o se tasi lea o togalaau e sili ona le lelei ma le le taua i luga o le fesuiaiga o le tau. O lona gaosiga e avanoa e oʻo lava i le au fai togafiti e sili ona le malamalama.

Laʻau suamalie

O le suasusu suamalie lanumoana o se laau e umi ona ola ma mafai ona fua mai mo le luasefulu tausaga pe sili atu. O ona togavao laiti e faigofie tele ona faʻafeiloaʻi le gaosia, ae o laau matutua e sili atu ona lelei e le faʻalavelave ai. I le tautotogo, e ala mai o ia i le amataga ma amata ona ola, o le mea lea, e tatau ai ona totoina ma toe faʻapipiʻi le suamalie i le tautoulu, le sili atu ma le masina ao lumanaʻi le malulu malulu.

E na o laau totō o loʻo ola i totonu o koneteina e iai se aʻa faʻamau e mafai ona totō e fai ma faʻasesega i le tautotogo poʻo le taumafanafana.

Laʻau suamalie ma le filifilia o nofoaga e tulaʻi mai ai

O le suamalie suamalie suamalie e tupu lelei i luga o soʻo se palapala, sei vagana ai lauʻeleʻele ma mamafa tele. O le maualuga o le pH 4.5 - 7.5 ma le pH sili ona lelei ile 5.5 - 6.5.

O le elemene o le eleele mo le suauu e talia i le pH 4.5 - 7.5 ma se pH lelei o le 5.5 - 6.5

Ina ia maua mai le tele o seleselega o vine, e sili ona totoina le suasusu lanumoana lanumoana i laufanua lanu susulu, e ui lava e mafai ona ola i ni paolo malulu ma e oo lava i le itu i matu.

O laʻu luʻu suamalie e ola i se mea maualuga ma eleele oneone ma le vevela ma vevela, e manaʻomia ai le faʻamautu faifaipea, e oʻo lava i le malulu. O laʻu uo teine ​​ei ai se togalaau togalaau i luga o le oneone lava e tasi, ae i se eleele maualalo e sili atu ona maualalo e latalata ane i le vaituloto, ma toetoe lava a le mafai ona suavai i lona susu.

Filifilia o le au palota ma le tuʻuina atu o laau o le honeysuckle i luga o le saite

O le suamalie suamalie e manaʻomia ai le faʻasolosolo o felauaiga, ia le itiiti ifo ma le lua ituaiga eseese o laau e tatau ona totō i luga o le togalaau. Afai e tolu, fa pe sili atu ituaiga, o le fua o fua o le a sili atu le maualuga. Toeitiiti lava o cultivars uma o lanu lanumoana lanumoana e vaeluaina i latou lava. O le mea e sili ona lelei i le taimi nei.

Bumblebees - o palota autu o le honeysuckle

O kulupu o le tele o togavao e totōina lata ane e sili atu ona manaia i le mimiti ma e sili atu ona palota nai lo laau taʻitasi. Ina ia maua fua maualuga o vine, o le mamao i le va o vao e tatau ona le itiiti ifo i le lua mita. E mafai ona e faʻaaogaina le suamalie lanumoana e fausia ai puipui e ala i le tuʻuina o laau i le laina i le mita mai le isi, ae o le fua o le laau i le taimi o le totoina o le a maualalo.

Honeysuckle faʻatasi ma isi laau totō

O le suamalie suamalie e faʻafeiloaʻi ai le vaʻaia o le tele o togalaau faʻatoʻaga. E le mafai ona e totoina i lalo o ni laau tele ma se pale paleni, e maua ai se paolo malulu, ma i lalo o le eleele palachipo malosi.

I le tatalaina o le penumbra i lalo o le birch, o le a pagatia le suamalie pe a leai se susu i le palapala

Pe a toto i luga o se mutia faʻataʻamilo i vaovao taʻitasi, e tatau ona puipui se lio i lalo o le paʻu ma le lapoa o le le itiiti ifo ma le mita e mulilua i iliili, meaʻai laupapa, paʻu paʻu po o sela. O aʻa o mutia vao, faapea foi vao vao, ua i ai se aafiaga faavaivaia i le aʻa o le honeysuckle.

O le isi laʻau vao, o le honeysuckle lanumoana o loʻo i ai mea e sili ona tutusa ma manaoga i le tagata e leai ni tagata e mafai ona totoina, e mafai ona totoina lata ane. O nei togalaau uma e fiafia i le susu ma, pe afai e tatau ai, faʻafeiloaʻi i le paolo malulu, e ui lava o maualuga maualuga e maua i le malamalama atoa o le la i le aso atoa.

Blackcurrant o se tuaoi lelei mo honeysuckle suamalie

Honeysuckle tulaʻi i luga o le vitio

O le taualumaga mo le tulaʻi mai:

  1. Kili se tamai pu i totonu o le katepa o se suo ma sasaa le afa o pakete vai i totonu.
  2. Pe a faʻafefe le vai, sasaa sina oneone lelei lelei ile pito i lalo.
  3. Tuu le suamalie e faʻafefe i totonu o le potu sauni.
  4. Faatumu aʻa i le eleele ina ia tutusa le fatu ma le eleele pe a tupu i le vasega pepe.
  5. Faʻamatuʻu ma le faʻaeteete le isi afa o le pakete vai mai le suʻaina ma se pulumu i lalo o le togavao.

Faʻasusu le suavai, mulching le palapala ma le puleaina o vao

O le suamalie suamalie matagofie e faʻapupulaina ai manaʻoga ile palapala ma le malulu o le ea. I le vevela, vevela o le tau, o le fua o le seleselega e faaitiitia ai, o le a tupu le suamalie ma e masani lava ona amata le tiga e oo lava i fualaau suamalie. O le mea lea, i le leai o se timu, e tatau ona vai vai i le vaiaso i totonu o se pakete vai mo fualaau taʻitasi, po o le lua poʻo le tolu pakete vai mo se ogaoga matutua matutua. Lelei lelei taunuʻuga pe'ā faʻaaogaina le faʻaaogaina o alavai.

O le faʻaleleia o luga o le eleele i lalo o le vao ma soʻo se mea faʻaleleia lelei (organics, kalaupapa, faʻataʻitaʻiga faapitoa) o le a fesoasoani e puipuia le susu i le palapala ma aloese mai vao. Ole tele ma le malosi o vaomatua e sili ona lamatia mo fuainumera talavou o le honeysuckle ma e mafai ona malemo atoa i latou pe a leai se taimi e masani ai ona totoina. O vaovao i luga o le suamalie o le suamalie e sili ona aloese.

Fesoasoani fesoasoani e fesoasoani e tausia le susu i le palapala ma faʻalavelave ai le tuputupu ae o vao

Afai e te le faʻaaogaina le mulching, ona maeʻa lea ona faʻafefeteina le fogaeleele i lalo o laau toto, e tatau ona vaʻaia lelei le lima i le fitu inisi le loloto. O le loloto o le eliina i lalo o vao o honeysuckle e matautia ona o le ono mafai ona faaleagaina i aʻa.

Honeysuckle top dressing

O le lua muamua i le tolu tausaga talu ona totoina, e le manaʻomia ai le faʻamalosiina o le faʻasusu.I le lumanaʻi, o fagalaʻau e fafagaina i tausaga taʻitasi i le tautotogo, ma tufatufaina atu fomaʻi i luga o le vaega atoa o le lio.

Fertilizer rates mo ogalaau matutua matutua o le honeysuckle gaosi (fuaina mo le 1 laau):

  • 40 kalama o le ammonium nitrate,
  • 30 kalama o le superphosphate,
  • 20 kalama o masima masima.

E mafai ona suia fusilaʻu minerale i se pakete o le humus-decomposed humus poʻo le faapalaga. Mo togalaau laiti, o le fua o le faʻamalositino ua faʻaititia e le lua i le tolu taimi.

Suʻu suamalie

E tusa ai ma le laʻitiiti (laiti ifo i le sefulu tausaga le matua) e le mafai ona toe teuteu vao vao suamalie e gaosia. E leai se mea e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o fualaau. O tamaʻitaʻi talavou o le honeysuckle e tupu lelei ma faʻapupulaina se pale e aunoa ma le faʻaogaina o se fai togalaau, ma le teuteuina le faamanuiaina e na o le faatuai fua o fualaau aina ma faaitiitia le fua o fua.

E mafai ona toe faʻanofoina vao vao tuai e faʻalautele ai le fua o le fualaau aina i ni nai tausaga. Ina ia faia lenei mea, vevela le vao. O le laasaga muamua lava o le tipi ese uma o lala mago ma momotu, faapea foi ma taoto ile eleele. Ona aveese lea o nisi o lala sili ona matutua i se auala e i ai se nofoaga mo le tulai mai o ni pu fou mamana.

O vaovao tuai vavalalata e vevela mo le toe faafou, aveeseina o se vaega o lala

O oʻu tuaoi o loʻo i ai pea le lua tausaga e tolu sefulu tausaga le matua o le suasusu suamalie i tausaga taʻitasi, e masani lava ona aʻafia i le teuteuina o le ola faʻamuamua.

Honeysuckle fausiaina

O le honeysuckle suamalie e faigofie ona faʻaleleia e fatu ma fualaʻau.

Faʻaleleia o le honeysuckle e ala i tipi

O lanu lanu meamata o auala sili ona lauiloa, faʻalagolago ma taugofie e faʻalauteleina ai le honeysuckle o le pata, lea e mafai ai e oe ona faʻamautinoa lelei uma uiga taua o le ituaiga muamua. Taualumaga mo le faapipiiina:

  1. A maeʻa le aoina o vine, tipi ese ia lala o le tausaga o loʻo i ai nei mai le vaomatua sili ona seleseleina i le taimi o lo latou tuputupu ae ma le amataga o le faʻamaina.
  2. 'Otiʻoti le selesele i le tipi ma lua paipa o laulaʻau ma faʻamaʻi i luga o ia.

    E tatau ona aveese ma le faaeteete laulaau pito i lalo o mea na gaosia

  3. Oti lemu pito i lalo o laʻau ma se fagu.
  4. Faʻapipiʻi le tipi ma le pito i lalo i totonu o se malulu malulu malulu i se vaega o le paolo e tumu i le faʻafefiloi o oneone ma peʻa.

    O laʻau ua saunia ua totoina i totonu o se faʻafefiloi o peat ma oneone

  5. Lafoaia e masani ona faasūsūina, puipuia ai le vevela o le palapala.
  6. A oʻo aʻa aʻa ma tuʻuina ni tipu fou, e tatau i se tagata ona amata ona faʻamalosi le falesua i aso taʻitasi, ma faʻaauau ona masani ai laau talavou i fafo.
  7. O le isi vaitau o le tautotogo, e mafai ona e faʻapipiʻi laau totino i se nofoaga tumau i le togalaau.

O loʻo faʻaauau pea ona ou gaosia le suamalie suamalie mai i lanu meamata, tipi i le faaiuga o Iuni. O le eleele i loʻu togalaau e oneone, o lea na ou pipii mau ai i totonu o le moega sauni i totonu o le paolo ma ufiufi taʻitasi taʻitasi ma se fagu ipu vai. Ou te leʻi faʻaaogaina ni aʻafiaga aʻa. O le ola e masani ona tasi le selau pasene, ae le o se tasi o le paʻu o le honeysuckle na maliu mai ia te au. O fugalaau muamua ma vine i luga o fualaau na maua mai mea na maua mai i le tolu tausaga.

Suʻeina o le honeysuckle e fatu

O le faʻaleleia o le faʻaleleia o le suamalie o le suamalie e faʻaaogaina mo na o le faʻaleleia o le faʻamoemoega pe a fatuina ituaiga fou O le taualumaga e faapenei:

  1. Fufulu fatu mai vine mama atoatoa lelei i vai mamā ma faʻagogo.

    Honeysuckle fatu e maua mai vine mama.

  2. I le maeʻa o le tautotogo, toto fatu i le vai mo se aso.
  3. Faʻapipiʻi fatu e tatau ona faʻamafa i sina susu susu po o le oneone i se mea maualalo i le pusaaisa mo le lua i le fa vaiaso.
  4. Tui fatu lamolemole i pusa ma le paluga o peat i le afa ma le oneone i le loloto o le afa centimita.
  5. Tausia meaʻai i le vevela o le potu ma faʻafefe faʻafefe, puipuia le faʻamagoina o le palapala.
  6. O le a aliali mai i le tolu i le fa vaiaso.
  7. O fualaau e tatau ona faʻafeinu i taimi uma ma teu i se mea susulu.
  8. E tatau ona totoina laau toto mai pusa masani i ni ipu eseese, ma i le amataga o le taumafanafana na totōina i le laufanua.

I le togavao faʻamalo, e le faʻaaogaina le fatu o le honeysuckle, talu mai le tele o mea e tupu o le a maua ai e fualaau aina suamalie o le lelei o mediocre.

Suʻesuʻeina o suavai suamalie mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le suamalie suamalie e masani ona afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le tele o tulaga, i le taimi o lona galueaina, e mafai ona faia e aunoa ma ni togafitiga faʻasolosolo, ma mafai ai ona maua se faʻapitoa sili ona taua i le siosiomaga.

Mai lava i le amataga o le fugalaau seia oo i le faaiuga o le aoina o vine, soo se togafitiga o honeysuckle ma vailaau e tineia ai manu faalafua e matua faasaina.

Pests ma faamai o le honeysuckle ma le faatonutonuina (laulau)

UlutalaFaʻamatalagaO le a le mea e fai i ai
Lefi Mosaic VirusLanu samasama po o lanu lanumeamata lanumoana ma afifi i luga o paʻu o le honeysuckleO faʻamaʻi faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, o aʻafiaga e aʻafia e tatau ona tiaʻi ma susunuina vave
Fungal maʻiO lanu enaena-lanu enaena e aliali i luga o laulaau o le honeysuckle, o lau o loʻo aʻafia lemu. O le maʻi e masani ona tupu i le afa lona lua o le taumafanafanaLaʻau le vao i le penconazole (tapenaga o Topaz) aʻo leʻi fuga ma maeʻa le seleselega
Acacia pepelo puipuiLanu enaena lanu enaena i luga o paʻu oliveTaʻu le vao i le malathion (Actellik, sauniuniga ala) ao lei tupu aʻe ma a maeʻa le seleselega
Spider miteO laulaau suamalie e ufiufi i injections pito i luga ma pe a ogaoga le afaina, latou te vevela. I luga o laʻau ma vine, o se laupepa e leai se lauiloa ma tamaʻi miti laʻitiiti o lanu mumu poʻo le lanu enaena
AphidsI luga o laulaau ma lala o le honeysuckle, o iniseti laiti e uliuli, lanu po o le lanumeamata. Faatasi ai ma se fuainumera tele o aphids, o laulaau i tumutumu o pupu vineO le pulupulu e faasaga i le apogaleveleve mite ma talipupuni sese e aoga foi i aphids. Afai o isi meaola faalafua, sei vagana ai aphids, na maua, ona sili atu ai lea o le tiga o le malathion e sili atu ona lelei e sui ai ma le cypermethrin ua leaga (Inta-Vir, Kinmix preparations)
Honeysuckle FingerflyO manulele samailima a honeysuckle e fafaga i luga o fualaau suamalie. O pala e afaina ai, o le a punou vave, ma paʻu eseAoina ma susunu fualaʻau pisia i meaola faalafua
BlackbirdsI nisi o itulagi, o fagalaʻau e fafaga i luga o le suamalie. E mafai e se lafu pepe ona tuua le vao e aunoa ma ni togalaau i ni nai minuteO mea e tele ai pepe, i le vaitau o le gaosiga o vine, e ufiufi ai vaovao susu ma se upega puipui mai manu

Pests ma faʻamaʻi o honeysuckle (faʻaaliga ata)

Mo le tolusefulu tausaga, ou te leʻi vaʻaia lava se faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, e le o luga foi o laʻu laʻau susu, poʻo oʻu tuaoi. E oo lava io tatou tagatanuu i le lotoifale, o tausaga taʻitasi e tumu i le tele o lapisi ma cherries, e leʻi tofotofoina le lanu lanumoana lanumoana, e ui lava e latalata tele vao vavalalata lata ane i laʻu vao tele. O le mea moni lava, o le mafuaʻaga ua sili atu le vave o le suamalie - o matou pepe pepe e leʻi iloa lava i le amataga o Iuni, ua i ai nei meaai i lena itu o le togalaau. O le osofaiga a nei manu felelei e amata ia Iulai ia latalata atu ia Iulai, pe a uma ona aoina le suasusu atoa ma 'ai.

Faʻamatalaga

Ou te fiafia i le honeysuckle ona o le uluai toga i tua atu, mai Iuni 10-15 e mafai ona e fiafia i ona fua. Le mautonu, matuai taumalulu-faigata, ae o se mea aoga!

Totogi

//www.forumhouse.ru/threads/17135/

E tolu a matou ituaiga o honeysuckle, matou te faʻatau ituaiga eseese, matou te taumafai ma faʻapipiʻiina, ituaiga mea suamalie, lua oona, lona tolu oona. Ma o le kuka o le sooooo lelei lava e sui, pe afai ei ai ni fua, pe a uma mea uma e 'aina i totonu o se pusa. Ua malogo le vao mo le 5 tausaga.

Nata2705

//www.nn.ru/community/dom/dacha/?do=read&thread=2246456&topic_id=49810913

Eseese o le pogisa, o loʻo i ai le Cote d'Azur, Bluebird, Pelu, Manulele Blue ma nisi o mea e leai se mea. E ui o nei togavao ua galo i le mea o fea. E ese uma lava mai le tasi i le isi i tulaga o le vevela, tofo, tele o vine, o latou foliga ma lanu. O le ata e leaga mo le seleselega, e manaʻomia e ia le la. Ma ia totoina ia le itiiti ifo ma le lua ituaiga, mo le lelei o le palotaina, ae o maʻi e le i matauina. E tupu na o ia lava, ae o le 2-3 2-3 tausaga e telegese.

atalii o le tama a Michurin

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t8148.html

O loʻo ola pea laʻu manulele lanumoana, o loʻo i ai le oona. I tausaga eseese o tau, e sili atu pe itiiti foi le faʻailoa. O laʻu isi vasega o Kamchadalka, o se mea e sili ona suamalie, ae e mafai foi ona e maitauina se lagona oona. E leai se isi mea ou te faʻatusatusa i ai; ou te leʻi tofotofoina isi ituaiga.

Vaska

//www.websad.ru/archdis.php?code=131378

E toetoe 30 tausaga talu ona ou ola. Masalo o loʻo ia te au le aga sili ona le lelei. O Morozov e le fefe, uma foi vaitau o le tautotogo. E le fiafia o ia i le tautoulu mafanafana (amata ona fuga) ma le faʻalolotoina o le ua (e ui o loʻo ia te au uma vao - fualaau), ma e fiafia tele o ia i mauga (pe afai e te maua le avanoa, latou te faamamaina).

sade

//forum.homecitrus.ru/topic/11243-zhimolost-sedobnaia/

Honeysuckle o se aga manaia! Fualaau aina e toafa matutua. O seleseleina e seleseleina 7-10 aso muamua nai lo Victoria. O le mea lea, e le tele nisi oi latou - latou te o ese uma ma se pusa. I lenei itu, ua faateleina le numera o vao mai le fa i le sefulufa. E le fiafia o ia i le mafanafana. E amata le minoi ma o se taunuuga e mafai ona faʻaleagaina.

Andrey mai Kazan

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=13143

Ona o lona le mautonu ma le faamaumauina o le faigata o le taumalulu, o le honeysuckle suamalie lanumoana o se tasi lea o laau aupito sili ona taua ma le mautinoa o le berry mo le ogatotonu, matu i sisifo, itu i matu ma sasaʻe o Rusia. Ae paga lea, ona o ona natura natura masani, o lenei laau manaia matagofie e matua faigata lava ona fetuunai i tulaga o le itu i saute. Taumafai e totoina suamalie suamalie i le itu i saute ole itulagi ole Black Nofoaga e seasea lava.